Vart jag mig i världen vänder...

Korten ovan, tagna av Gustav Levinsson (tack för att du skickade dem). Av två deltagare i leken ser det ut som att en är hyfsat engerad och den andra försöker likna ett kylskåp... Ser lika tråkig ut i alla fall.

Förra veckan tyckte jag var helt crazy men jämfört med denna veckan så var den rena barnleken.

I måndags jobbade Gaston och ett av besöken tog energi av både mig och honom. Jag hoppas att vi lämnade personen i bättre sinnestämning än vad vi kom till. Det kändes så i alla fall. Åh, vad jag skulle vilja kunna trolla med knäna ibland. Att bara kunna knäppa med fingrarna så att allt vad ångest heter är borta men så enkelt är det ju inte. Tror dock Gaston trollade bort en timme i alla fall.

På kvällen tränade jag och Martin lydnad. Knappt jag minns hur det gick. En sak kommer jag ihåg och det var att Gaston återremitterat ordet ligg till sin hjärna. Tack för det!

Tisdag var det jobb för Gaston men det var ett för honom lugnt pass. På kvällen var det dags för Gunde och mig att åka på kurs. Tyvärr var inte jag på topphumör och det gynnar ju ingen träning. Malde på med fritt följ för länge och näe, det blev inget bra för Gunde alls. Det blev mycket väntan för honom med och även om han ligger lugnt och väntar så laddar ju även en liten flatteflane. Äh, den träningen läggs till handlingarna. Får vara mer fokuserad nästa gång och tänka på rätt saker istället för massa skit som for runt i hjärnan.

Igår så hade grabbarna en hemmadag. Vi gick en riktigt lång sväng i skogen med diverse påhitt av den där matten. Vi blandade friskt mellan lydnadsmoment, klättra på stenar och uppletandeövningar. Kul sa Gunde som undrade varför inte alla träningspass kunde vara så här (ärligt så slog den tanken mig med).

Idag har Gaston jobbat järnet i en grupp där vi hade så himla kul. Jag älskar när de gamle skrattar så där från hjärtat ni vet. Vi skulle få Gaston att inte sno godis ur händerna. Det gick ruskigt bra med de flesta men så finns alltid den där lilla söta damen som tycker synd om Gaston. Han ser ju så ledsen ut. Gissa hur snabbt det tar för Gaston att lista ut vem han ska rikta in sig på. Jag kan säga så här, han fick en tredjedel av normala fodergivan ikväll. Gud, han kommer sluta som en julgris om vi ska hålla på så här. När vi hade gått varvet runt två gånger med att träna ta-godis-på-varsågod så fick de träna honom i lite olika andra grejer och när det gått en timme så var både jag och Gaston helt slut.

Efter långpromenad med husse ligger två trötta rackare i varsin sittpuff och sover djupt. Gunde har ju varit hos dagmatte/husse idag och det är tröttande det med. Jag har städat hela jäkla huset och sitter här. Ska strax masa mig in i duschen tänkte jag - om jag orkar.

Angående överskriften så har jag fått dille på den låten av Björnstammen. Jäkla låt att fastna i skallen.

Hej svejs!


Mycket hund har det varit denna helg!

Hela dagen igår befann sig jag och Gunde tillsammans med typ 20 till på klubben. Tobias Gustavsson, en kompetent kille som bland annat arbetar med forskning kring användning och utveckling av arbetande hundar, se  http://www.swdi.se/blog/. Vi fick oss en heldag med den viktiga leken. Vi lyssnade på teori som varvades med praktik. Vi delades in i olika grupper och sedan fick vi leka med våra hundar. Varje ekipage analyserades och sedan diskuterades hur och varför och hur kan man göra istället osv. Skitkul! Superintressant. Häftigt att se alla olika individer (både hundar OCH människor) hur man leker och OM man leker. Lekte ekipaget ihop eller lekte var och en för sig? Jag tyckte det var supergivande.

Härligt väder bidrog till mycket utevistelse. Kursen slutade kl 17.00 och sedan var det ny föreläsning angående stress och arousalnivå (tjusigt va? lika med aktivitetsnivå) kl 18.00-21.00. Synnerligen intressanta grejer som sas även där.

Något matt i den redan sedan tidigare slitna hjärnan gjorde att jag slocknade som ett utblåst ljus när jag väl landade i hemmet runt 22.00-tiden.

Sommartiden som normalt sett brukar drabba mig hårt märkte jag inte ens av. Jag vaknade av mig själv vid 06.30 eller 07.30 blev det ju nu då. En söndag!!! Hjälp, kan det vara en biverkning av förkylningen tror du? När klockan var 09.00 så kände jag suget efter att åka till spårskogen. Sagt och gjort, nästan hela spårgänget samlades och så körde vi igång. Idag gick Gunde sitt livs bästa spår. Han fick lekbelöning vid varje spårpinne istället för godis som han brukar och inte tusan vet jag men shit vad han spårade idag.

Emma gick Gastons spår och jag Knuffas. Att ha två som oss i samma spårgäng kan vara lite påfrestande för de andra eftersom vi båda har noll lokalsinne. Vi lyckades ju även idag då korsa varandras spår. Detta uppdagades när Knuffa gav sig iväg på sitt. Hon stannade upp vid övergången, fnös till, vände sig om och sen bestämde hon sig för att gå över på fel spår. Vi tog tillbaka henne och det löste sig. När Gaston sen då skulle gå sitt så visste vi ju om att vi traskat runt där i spåret alla tre plus Knuffa men ibland slår han till den svarte flanen. Han nosade på i rätt spår och hade vi nu inte vetat om att vi gått omkring i hans spår så hade vi aldrig i livet sett det på honom. Märkligt kille det där, sen kan det vara andra gånger när han blir skitstörd av i mina ögon petitesser. Bara att konstatera vi har helt olika syn på vad som är störning Gaston och jag. Skitsamma han spårade fint som snus.

Lilla Saga spårade på kalhygge och inne i skogen, det gick fint. Vi var tre mycket nöjda som drog hem från skogen. Jag har väl inte gjort så många knop mer denna dag men vaddå, det är ju måndag imorgon och då är det bra att vara utvilad. Eller hur Gasse?


Skogspromenad blev det ju så klart i eftermiddags mellan vilopauserna...

Gunde som hittat bästa pinnen ever.


Tror du jag bryr mig eller?


Gör du ju, kom igen nu gubbstrutt!


Vill du leka får du komma hit!


Där du Gunde Svan fick du minsann bjuda till för att få igång leken. Nåt matte kan lära sig av kanske???

Förresten såg vi både blå- och vitsippor på klubben igår. Vår på riktigt!

Hej svejs!

Ibland blir det bara för mycket.

HV:s förlust fick min kropp att reagera med en hiskelig förkylning. Jag är säker på att det var den som satte ner hela immunförsvaret. Vaknade i torsdags och var förkyld helt enkelt och igårkväll var jag i det närmaste döende i förkylningen. Jag har i dagarna tre stått på äldremässan på Elmia. Lite segt att stå tre dagar men det ger oerhört mycket att få prata hund med så många människor. Vi har fått många förfrågningar jag och den andra tjejen som jag jobbar med. Det har varit allt i från vad vi gör, hur vi utbildats till att vi ska hålla information och utbildning. Riktigt jäkla häftigt kul!

Så här såg några av Jönköping kommuns posters ut. Den om sol och värme vann hela posterutställningen - kul!Bara vår...


Jag skulle varit på after work just nu med mina jobbarkompisar. Blev inget med det. Jag har däremot allvarliga planer på att ta anställning som clown, snyggare snok än min får de leta efter. Alternativ två är att söka någon roll inom teatern (vilket jag skulle tycka vara skitroligt på riktigt), jag skulle kunna spela medvetslös utan att ens göra mig till.

Imorgon hoppas jag att jag vaknar pigg och alert så jag kan åka på heldagskurs på klubben. På dagen är det angående lek och då ska Gunde vara med :) och sen fortsätter det på kvällen med föreläsning om stress. Mannen som skall föreläsa heter Tobias Gustavsson. Jag ska visst veta vem det är men ni vet minnet, det är fullt sedan länge.

Jag måste bara skriva en sak till, vilka underbara människor vi har runt omkring oss som hjälper oss med våra grabbar. Anders underbara mamma har haft Gaston i dagarna två. Igår åkte jag hem med en kasse med vårblommor som hon tyckte vi behövde och idag fick jag med mig crepes till fredagsmys. När jag hämtade Gunde så hade den underbara familjen (misstänker att det var ena hälften som hade gjort mesta jobbet) bakat bullar så vi med oss en STOR påse hem. Kom inte och säg till mig att det inte finns änglar som traskar runt på denna jord. Jag har några såna runt omkring mig.

Ska försöka komma igen efter svår HV-förlust och grym förkylning. Vi höres!


Igår var det tungt...

Vad hände? De ledde med 2-0  och åkte sedan på däng. Alltså ärligt talat, får det gå till så? Ni skulle varit här, jag skulle då för första gången i mitt liv kolla på HV genom dator på tv:n. Hängde du med? Lätt som en plätt sa tjejerna. Eller hur? Efter tre samtal till den äldsta dottern och sista gången var hon inte så jättetrevlig fick vi igång skiten. DÅ vägrar Nordea ta betalt, sidan funkade inte. Det totala sammanbrotten var nära och inte blev det bättre av att ha Granqvist tjatande i öronen (hade ju radion på). Till slut fick vi ta skiten på faktura och så förlorar dom!!! Jag som redan hade skickat glada smileys till en viss vän i Mullsjö som håller på Färjestad. Tror ni jag fick igen eller?

Idag har det varit en betydligt bättre dag än igår. Gaston var på topphumör och bowlade med de gamle så det stod härliga till. Jisses, han blev nästan helgonförklarad. Sen for jag hem som ett spjut och ut med grabbarna i skogen. Skulle greja lite med Gunde tänkte jag. Nu hade jag kanske inte tänkt att vi skulle greja med någonting varenda millimeter på promenaden vilket Gunde tyckte. Ibland är han lite väl lik sin namne - överenergisk...

Hur som helst fick vi till riktigt bra uppletandeövningar. Det var kul - detta inkluderade även sitt kvar när Gaston for runt. Det är en mycket ansträngande övning för den unge Gunde. Sitta still när Gaston far förbi som en spjut, sen när Gaston dessutom får en boll vinande som belöning då rycker det i Gundekroppen. Söt-Gunde.

Imorgon blir det äldreomsorgsmässa för mig hela dagen. Vi har en vårdhundsposter som vi ska prata oss värma om. Det är ju inte så svårt he, he, he.

På helgen ska jag visst på kurs med. Den anmälde jag mig glatt till och glömde att vi skulle ha After-work på jobbet på fredag. Det kan vara lite jobbigt att masa sig upp på lördag och dessutom eventuellt vara aktiv med hund. Kan sluta precis hur som helst, både fredagkvällen och lördagmorgonen.

Ha en rackans bra kväll!

Citat från dagens Aftonblad

HV71 på väg att göra ”det omöjliga”

"Inget lag har tidigare vänt ett 0–2-underläge mot Färjestad."

Ja jädrar i min låda - vilken match. Nu tar jag lördag!Lördagmorgon...

Inte helt frivilligt klev jag upp halv åtta idag. Då tänkte jag i mitt stilla sinne att oj, oj, oj idag ska jag göra massor av tråksaker som inte blivit gjorda på evigheters evighet MEN så kommer den där tanken - sen. Jag gör det sen och så lyckas jag skjuta upp tråksakerna lite till. Skitskönt!

I veckan fick jag en superhärlig kommentar av en som hade vägarna förbi vårt kontor. Hon sa - aha, är det där inne Gaston är. Ja, svarade jag. Hm, sa hon, jag har tänkt på en sak, han jobbar här va? Ja, sa jag. Jahaja, som sjukhuspräst då eller? Sen kom hon på sig själv att hon nog sagt fel och rättade sig men faktum är att Gasse gör lite jobb som sjukhuspräst han med fast det är på äldreboende. Han ger så många både hopp, tro och meningsfullhet. Nu menar jag verkligen inte tro typ religös utan snarare tro på att det finns någon som tycker om en precis som man är, tro på att det kommer någon och hälsar på just mig, tro på att jag faktiskt kan göra många mer saker än vad många andra tror (typ när vi tränar balans, kastar grejer och grejar). Häftigt är det i alla fall.

Denna veckan har han gjort själ för sin lön grabben och jag med för den delen.

Idag SKA jag träna lite med grabbarna tänkte jag och imorgon blir det spår.

Gunde som precis blivit av med ett av sina ärr i facet (där de tog en liten hudbit när han fick sin allergireaktion) lyckades väl igår fixa en ny liten hårlös fläck mitt i pannbenet. Ser ut som ett indiskt kastmärke. Jag tror han gillar att se ut som scarface. Lite tuff så där, ingen mesig tonåringen här inte. Tur han inte kan numret till nån som piercar. Kan se honom med rakad skalle och piercing överallt. Tuff utåt och så mjuk inåt.

Nähä, nu ska jag visst köra My till bussen. Hon ska jobba.

See you!

Fikat på Bulldog

Idag efter jobbet for jag och Gaston till Jönköpings enda hundfik. Det första vi får läsa är att de stänger den 30 mars. Vad tusan!?! Det har ju knappt öppnat, typ funnits kanske ett år. Så jäkla synd för det är verkligen skitmysigt där och mycket gott fikabröd och hur häftigt är det inte att sitta och fika med hunden bredvid sig. Varje hund fick en egen vattenskål serverad plus godis. Detta fik drivs av kommunen och ibland blir jag lite fundersam på hur de som håller i pengarna tänker? Nej, det kanske inte går ihop sig efter bara ett år men hur mycket reklam och hur mycket har man jobbat för att få dit kunder??? Bara undrar... Jäkla synd är det i alla fall.

I måndags var Gaston och jag på klubben och tränade lydnad. Det gick rätt ok, han har tyvärr glömt innebörden av ordet ligg i samband med inkallning. Detta årligen återkommande hörselfel gör mig galen. Hur många gånger i den hundens liv har jag ropat hit på 75 meters håll och sedan bett honom sätta sig ner? Nada gånger. Varför är då denna hund så jäkla envis med att sätta sig snyggt, snabbt och prydlig VARJE gång jag säger ligg? Han är en märklig figur.

I tisdags var det dags för Gunde på kursen och han skötte sina tassar väl. Vi har grejat lite med våra vänstersvängar och det gick bättre nu i alla fall. Han kunde däremot inte komma in och sätta sig snyggt och prydligt när det gällde inkallning. Har dom gaddat ihop sig dom där två. Nu jäklas vi med henne med inkallningen va? Ja, det gör vi! Skitkul ju. JAG däremot är inte alls road av detta men får väl kämpa på as usual.

Igår blev det inte mycket till träning, bara lite i skogen.

Idag har det absolut inte blivit något eftersom jag och Gasse varit och fikat i trevligt sällskap. Gaston har jobbat dubbla pass idag. Det på förmiddagen gillade han skarpt. En person skulle träna balans och då fick personen försöka pricka en basketkorg med boll och tennisrack. Skitkul sa Gaston som fick hämta bollar på löpande band. En annan person blev sugen och ville också träna balans med Gaston så shit vad han hämtade bollar. Jag blir så glad när Gaston lämnar tillbaka bollen till personen utan krusiduller.

Nu ska jag strax sätta mig i bilen för att hämta My som tränar i tipshallen till kl 21.30 duschad och klar kl 21.50. Bussarna som förr passerade utanför och ändrat sin rutt och drar nu motorvägen förbi. Alltså är det bara att bita i det sura äpplet och betala sina bensinräkningar för att ungen ska komma hem i nåt så när vetig tid. Så där kul att HV spelar hemma ikväll med. Smidigt att hitta någonstans att stå med bilen. Fast all publik har väl brutit ihop och åkt hem antar jag så jädrans illa som det går för dom.

HV kom igen nu!

Ibland så...

Visst vore det lite häftigt att kunna hoppa in i någon annans hjärna och se hur i helsicke de tänker? Det känns ibland som det kommer ur en sak ur munnen på folk men de menar en annan. Inte helt enkelt att hänga med i svängarna då...

Orka - näe, jag skiter i det och går och lägger mig.


Tiden kommer lösa hela grejen...

Tiden kommer lösa hela grejen har jag har mina spårkompisar kommit fram till när det gäller Gunde och hans spårande. Idag låg det typ 40-45 minuter och Martin hade spaningsuppdraget att hålla koll på Gunde och mig när vi traskade fram i spårskogen.
Gundes problem är vinklar, orutin leder till gigantiska ringningar. Han går med låg nos och grejen är att han gör det typ 5-10 meter efter det att spåret är slut, då går han upp och börjar ringa. Grejen är då att han lika gärna ringar bort från mig som åt mig. Fattar ni. När han ringar bort så blir det väldigt långt bort från spåret...
Han får reda ut sina vinklar själv och det gör han på sitt lilla (stora) vis. Han fick med sig sina pinnar in och vi bestämde helt enkelt att jag gör något/några spår i veckan så han får lite rutin på det. Nya härliga tag!

Pinnar är jag en jäkel på i alla fall/Gunde


Gaston hade klara problem när spåret gick på en alldeles nygrusad (med jättestenar) väg. Han bestämde sig för att det måste gå på sidan om vägen och for hit och dit över vägen för att hitta och till slut gick minsann fotstegen in i skogen igen (precis som han visste - eller hur?). Han fick med sig sina pinnar och var mycket nöjd med sig själv.

Uppletandet - shit pommesfrite! Idag hände det - Gunde tog tre grejer på tre slag och med mikroskopiskt tugg på ett föremål. Tadam! Gaston plockade tre grejer han med men det var lite mer än mikroskopiskt tugg på den ena grejen. Inte bra, inte bra.

De andra jyckarna skötte sina tassar och tog sig runt sina spår. Tror att alla var nöjda med sina uppletandet. Summa summarum - bra spår- och uppletandedag.

Våra före detta fina svampmarker...


Fetsuck!


Anders har slitit hårt i helgen, bra jobbat (han ser rätt nöjd ut tycker jag)!


Fina Mumlan!
Lite trötta efter några timmar i skogen.Yes, the bottom was nådd och nu har det vänt eller?

Ärligt talat min morgon var verkligen ingen hit heller. Ångade iväg som en tok till ett äldreboende för att prova ut en lyftsele. Sen som tusan fräste jag in på boendet och efter att ha andats några djupa så gick jag in med min lyftsele. Var det rätt jag hade fått med mig??? Naturligtvis inte. Jag lyckades dock snoka upp en som passade och det var där någonstans jag började min väg uppåt.

Fikat på jobbet gick fint (förutom att jag glömt mackan hemma), förmiddagen flöt på utan några större incidenser (bara Gaston som valde att sprida ut innehållet från min papperskorg över hela kontoret (tur det är litet) såg ut som någon firat, konfetti liksom överallt. Nåja, lunchen och promenaden med vårdhunds-Gaston avlöpte väl och sen avslutade vi dagen med ett gäng som skulle ha Gaston att göra ditten och datten.
Gaston fick vaxproppar i båda öronen alternativt "jag-skiter-i-vad-du-säger-för-jag-tänker-inte-komma-bara-för-du-säger-att-jag-ska-det". Tur mitt magiska trick alltid fungerar, detta trick är väl känt av alla som har och lever med en retriever, kör ner handen i fickan och alla eventuella vaxproppar flyger tamme tusan ur öronen snabbare än blixten. Jag-skiter-i-dig-grejen försvinner lika snabbt den. Jösses, ibland borde JAG ha bragdmedalj.

Efter jobbet mot skogen - efter att Gunde gått ett rent katastrofalt dåligt spår igår så gick det betydligt bättre idag. Jag har dels fått tips av Ulrika (tack) och sen diskuterade jag och Emma på jobbet idag (det är bra när man fikar tillsammans, kanske våra jobbarkompisar inte uppskattar våra samtalsämnen lika mycket men det är smällar de får ta). Idag fick han gå ett spår med godis, som låg kortare tid och med Ulrikas tips i vinklarna så kändes det rätt ok. Får helt enkelt köra lite enklare spår ett tag så vi hamnar i fas igen Gunde och jag.
Han har förresten haft en toppendag hos dagmatte/husse idag igen. Han är så go och gla´när jag lämnar honom så det känns som det är jag som lånar deras hund när jag hämtar honom på eftermiddagen. Härligt!

Nu när jag är på uppåtgående så tänker jag falla ner i soffläge.

Morsning korsning!

Vilken jäkla skitdag!

Från början till slut. Allt har tamme tusan varit emot mig idag. Tur man har sina vänner säger jag bara. Speciellt dom som orkar höra på en gnällig, bitchig, sur och grinig bitch typ mig.

Enda fördelen med idag är att allt kan bara bli bättre, annars vete tusan vad jag gör...


Jaha, så var det slut på denna helgen!

Många härliga promenader har det varit denna helg. Vilket fantastiskt väder och vet ni när vi var och spårade idag så såg vi årets första tussilago. Var hade jag kameran då? Nej, det går inte ta vetiga kort med min mobil, den har snudd antikvärde så det blir inget fotobevis.

Vi började med uppletande och det verkade som Gunde knaprat i sig något idag. For som en jäkla raket och tuggade INTE. Spåret var däremot ingen upplyftande historia. Han började fint sen vet jag inte vad som hände men han spårade iväg så fint men inte där spåret gick. Why??? Fick hjälp tillbaka och ja, äh, jag måste sätta mig ner och fundera över det hela, för det här känns inte ok.

När vi var på kurs i tisdags så talade Gunde om att Saga är på g att börja löpa. Igår hade Saga träffat en annan hane som också hade uttryckt samma sak. Knuffa var i höglöp och ja, min flurrige tonårsgrabb hade väl fullt upp att trycka in löplukt i snoken så vanliga, töntspår är väl inte högprioriterat antar jag. Konstigt att uppletandet funkade som det skulle?!?

Gaston, ny taktik vid uppletandetrutan idag och tji hu vad det gick undan. Hyfsat fin i munnen var han med. Spåret var knöligt men han tog sig runt och hade alla pinnar med sig hem.

Tänkte se om Gunde skulle kunna tänka sig lite positionsträning innan han nattar ner sig (med andra ord, få se om JAG pallar innan jag softar loss i soffan).

Ny vecka och jag hoppas det kommer regna ner tålamod över mig. Jag har brist på det känner jag.

Hej svejs!

Värsta slappardagen på evigheter!

Den har bestått av hundpromenader, lite träning med dom och pyttelite duktighetsgrejer. Mer såna här dagar åt folket!

Nån försöker visst få vara med på bild här.


Härligt att se dom när de fräser runt i tillvaron


Sötnöt 1 och 2.


Imorgon blir det spår. Hoppas det blir lika härlig väder som idag.

Var, jag undrar bara var???

Var ända in i helsicke ska jag hitta energi? Letar hysteriskt hemma, på jobbet och i skogen. Näe, borta!

Satte mig i köket med en kopp te och funderade lite. Då kom den farandes genom en svart, fyrbent grabb som smidigt flög upp med frambenen i mitt knä och tjagglade loss på mitt öra. Öh, hörre´kom igen nu va! Sitta här och dega, jag finns ju. Vem, jag säger bara, vem? kan motstå dessa bruna ögon som kikar under luggen han inte har. Inte jag i alla fall.

Jag snodde på mig kläderna och så gick vi till skogs. Grejade lite med uppletande och sen klättrade de på alla stenar de såg. En liten lek deras fd dagmatte lärt dom. Kul grej, speciellt när båda försöker knöla sig fast på samma sten. Liten sten, stora hundar - det ser rätt kul ut. Ska ta kort på det en dag när jag lyckas komma ihåg att ta med kameran.

Så, nu känns allt bättre igen. Herre gud vilken tur man har de där svarte.

Tjingeling!

RSS 2.0