Idag var han duktig - Gaston!

Den här killen kördes igenom brukselitens lydnad idag och jag tycker han var så tapper. Vissa moment glänste han till och med i. Typ skallet som vi alltid kämpat med skallade han idag som han vore av värsta bruksrasen. Fria följet var helt ok och ja, det mesta var faktiskt klart godkänt. Vi blev körda av framtidens tävlingsledare (detta var en del av deras examination). De skötte sig strålande alla fyra så jag tror att de blev godkända på dagens bedrifter. Gött!
 
Goe, fina Gaston!
 
Vi gick upp kl 07.00 och traskade iväg på morgonpromenad. Sedan raskt iväg till skogen och träffa spårkompisarna. Alla spårade skitbra utan en - Gunde. Nu är jag farligt nära bristningsgränsen med den killen när det gäller spår. Grrr.
 
När vi spårat klart var det bara att fräsa iväg till klubben för att bli körda i brukslydnaden med Gaston. När detta var klart så träffade vi på en fantastiskt söt liten krabat vid namn Goza. Shit, jag blev helt kär och Gaston blev kär och Gunde blev kär. Snudd att det blev kidnappning av den lilla hönan. Kolla här:
 
 
När vi till slut kunde slita oss så gick vi för att träna lite lydnad med Gunde. Han var riktigt på hugget och gjorde två riktigt fina rutor (och en usel). Vittringen - nu har vi enligt mattegeniet i familjen (näe, inte jag) 93% rätt. Känns ok! Två gånger har han tagit fel och då vet jag vad det beror på. Fortsätter träna på detta inför nästa helg då vi ska till Värnamo och testa trean igen.
 
Nu får vi vässa klorna för den här veckan som kommer blir inte att leka med. En intensiv jobbvecka med diverse olika uppdrag hit och dit. Kul men jobbigt.
 
Imorgon är det i alla fall en alldeles vanlig måndag.
 
Tjingeling!

Kvinnor från Venus och män från Mars eller?

Jag måste ha en liten del från Mars i mig. Jag är nu för tredje gången i år totalt däckad av en sketen förkylning. Jag började redan i torsdagskväll känna att jag hade ont i halsen men äh. Fredagmorgon blev jag plötsligt stans hurtbulle och drog iväg på spinning kl 06.30 på morgonen innan vi skulle på information om en grej på jobbet. Kände av halsen men vad tusan, säkert inbillning.
 
Lördagmorgon - värsta jäkla migränen, här nånstans borde kanske fröken Jonsson tänkt till lite och stannat upp, gjorde hon det? Nä! Folk hemma på lördagkvällen och sen drog jag till Attila för att starta lydnadstävling med Gunde. Ärligt talat, i söndags morse så åkte jag nog iväg i nån form av chocktillstånd (ni vet, gå upp så där tidigt en söndag-chock) och tillsammans med ett gäng pappersnäsdukar så tyckte jag faktiskt jag mådde rätt ok. Det höll i sig till jag kom hem sen dog jag i soffan och klev typ upp igår. Inte okej!
 
Nu lite tänk kring tävlingen. Hade värsta bästa supportrarna på plats. Gundes underbara dagmatte och husse. Jag är så himla glad i dom och Gunde med. Han blev skitglad att få träffa dom bara så där. Hur som helst allt kändes bra när vi skulle gå in på planen. Det enda jag faktiskt kände innan var att Gunde kom i rätt aktivitetsnivå lite väl snabbt??? Hm, det var utställning på planen bredvid och döma av dregelmängden i Gundes mun så kan det vara lite överhettning som pågick där inne men som sagt vi gick in och
 
Sitt i grupp - 10
Plats - 10
Han la inte ner sitt huvud vilket han gjort det sista.
 
Jag har lurat på det där och märkt att när han inte känner sig helt trygg så vill han inte ner med huvudet. T ex på klubben när vi tränar plats och vi är många så är det lögn att han lägger ner huvudet. Lägger jag i mindre grupp på samma klubb lägger han ner det.
 
Nu var vi inte mer än tre hundar i klassen men de låg med ryggen mot utställningen och allt liv som var där. Kanske var det detta som påverkade honom?
 
Jag är faktiskt inte orolig att han ska gå upp. Dels är han absolut ingen bråkstake och på nåt sätt så ligger han tungt när vi tränar med både kända och okända tikar. Så faktiskt trots vad mina två andra flanar hittat på i 4 och 5 års ålder på platsen så känner jag mig inte helt hysterisk i alla fall. (Matisse gick upp när han var 4 år på en elit brukstävling, den ångesten jobbade jag med länge sen... Gaston väntade till han var 5 år innan han serverade sin matte samma chock så egentligen borde jag vara helt hysterisk).
 
Fritt följ - 8
Inget nytt under solen. Jo förresten, det var det. Han fixade vändningarna på stället riktigt bra. Kan bero på att hans matte specialtränat det under veckan kanske... Sen var det som tidigare sitter snett, nåt långsamt sättande, sätter sig under långsam marsch (den var ny med).
 
Sättande - 10
 
Inkallande med ställande - 8,5
Domarens kommentar är - Ställandet
Hm, inget jag kommer stöka med. Jag tycker han ställde sig snabbt och bra (så det så).
 
Rutan - 10
 
Hopp/apport - 0
Men för tusan. Jag blir helt galen. Andra tävlingen i rad jag sopar iväg apporten som en SOPA! Hamnade ju för tusan snudd parallellt med hindret på höger sida. Ge mig en anledning sa Gunde att hoppa över hindret för att hämta den? Smet förbi hindret på utvägen och hoppade så fint in.Så den nollan får jag ta på mig helt.  Jaha, så kan det gå.
 
Metallen - 8,5
Tugg står det där. Ok, i min värld kallar jag det omtag men visst han höll ju uppenbarligen inte apporten still i munnen. Detta får vi slipa på. Med tanke på att vi fick 0:a sist så är det inget vi kan släppa igenom bara så där.
 
Vittring - 0
Fel apport. Hm, detta blir jag lite ledsen på. Gunde frysmarkerar pinnarna och utan att överdriva så har han valt rätt 95% av gångerna när vi tränat detta. Varför fick han plötsligt för sig att bara rusa ut och klippa en? Helt klart okoncentrerad och störd. Detta måste kluras på. (Har ju haft några dagar i soffan att fundera på detta om man säger så).
 
Fjärr - 7,5
Dk, flyttar sig.
Dk var att han först inte ville lägga sig (okoncentrerad?) sen när han väl lägger sig så dundrar han ner med haka och allt vilket resulterar i att han ser helt ställd ut när jag sedan säger stå som var första skiftet (definitivt okoncentrerad för den killen kan sitt fjärr (eller jag trodde det i alla fall)). Domarens kommentar flytta sig, kan vara att han flyttar bakåt i läggandet i första skedet. Hm, nåja det där får vi nog fundera på både jag och Gunde.
 
Helhet - 7,5
Domarens kommentar - okoncentrerad
Kan bara hålla med.
 
Så hur det än är så får han ju till det rätt ok fast hans hjärna håller på att brinna upp.
 
Det är ju himla kul att tävla i alla fall. Träffar så mycket trevliga människor. En trevlig människa upplyste mig om att det inte var försent att anmäla sig till Värnamo om 14 dagar (gällde i söndags då alltså). Så hoppsan, dit ska vi visst och försöka igen. Gissa om jag blir trött då att tre dagar bara försvunnit rätt ner i soffan. Grr. Idag har jag faktiskt släpat mig ut och tagit en promenad i det fina vädret. Grabbarna har ju varandra som tur är och lekte järnet med pinnar och grejer. Gunde försöker tappert att få igång mig men det gick så där. Go kille det där.
 
På söndag ska Gaston och jag vara med på tävlingsledarexamination på klubben. Det ska ju också bli spännande. Jag har inte kört igenom honom i elitmomenten i brukslydnaden sen sista tävlingen som var... ja, när var det? Juni 2012. Vad tror ni om det? Äh, lite kommer han nog ihåg och med lite mutor på vägen så går det nog ta sig igenom det. Hoppas inte vi förstör för någon tävlingsledare bara.
 
Nähä soffan kallar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Premiär i lydnadsklass 3

Vi for till Forserum och körde vår premiär i trean. Så här gick det:
 
Sittande i grupp och plats  - 10
(förväntat betyg av mig 10)
 
Fritt följ - 7
(förväntat betyg 7)
Tränger, dålig språngmarsch, sitter snett, dåliga vändningar.
 
Tja, ungefär som väntat men språngmarschen är inte jag och domaren alls överens om. Jag tyckte vi fixade den bra men, men han ser ju något annat där från sidan än vad jag känner.
 
Sättande - 9
(förväntat betyg 10)
Dålig transport.
 
Inget jag kände av men som sagt domaren ser ju allt från ett annat perspektiv.
 
Inkallande med ställande - 9
(förväntat betyg 9-10)
Tempoväxling.
 
Här hade jag förväntat mig ett snett sittande men tempoväxling, tja tveksamt men visst han saktar ju in hos mig det gör han ju.
 
Rutan - 9,5
(förväntat betyg 9-10)
Sakta sättande.
 
Jag är så ruskigt glad att Gunde rusar som en tok rakt in i rutan, stannar när jag säger stanna och lägger sig när jag säger ligg, kommer som ett spjut när jag kallar in så vad tusan gör ett sakta sättande - NOTHING!!!
 
Apport - hopp - 9,5
(förväntat betyg 8)
Snett sättande
 
Snällt tycker jag. Jag hade trott på en 8:a och då med tanke på att han ofta hamnar snett i ingången. Bussigt att bara dra 0,5 poäng. Tack!
 
Metall - 0
(förväntat betyg 8)
Tappar apport 2 gånger. DK
 
Ja herre gud, Gunde rusar ut, klipper apporten, vänder upp och tvärstannar med vilt stirrande ögon på något bakom mig. Släpper apporten och ser helt ställd ut. Jag trodde minst att det galopperat fram en älg och ställt sig bakom min rygg men det var det inte. Det var domaren, med neddragen keps och kritiskt granskande ögon. Skitläbbig tyckte Gunde. Jag fick honom att ta upp apporten och komma in och lämna av den.
 
Vittring - 0
(förväntat betyg 8)
Sänder tillbaka
 
Jag fick berättat för mig att tävlingsledaren lägger ut pinnarna och sedan springer lite lätt från pinnarna. Gunde springer ut mot pinnarna men är tveksam, håller ett öga på den där skummisen som kanske eventuellt tänker göra en attack mot lille Gunde. Han frysmarkerar rätt pinne men väljer att springa till mig, jag får stopp på honom kanske en halvmeter från pinnarna, då vänder Gunde om och hämtar min pinne, springer raka spåret in till min sida utan att tugga och lämnar av helt ok. Nästan så jag tyckte han kunde fått en liten femma på det faktiskt och då hade vi haft ett första pris. Retligt nära var vi...
 
Fjärr - 10
(förväntat betyg 10)
 
Han är ruskigt duktig på den och det är ju fantastiskt roligt att den funkade med en skummis bakom och en annan skummis vid sidan. Lille söte Gunde.
 
Helhet - 8,5
(förväntat betyg 8)
 
Summa 237 poäng med två nollor är jag jättenöjd med.
 
 
 
Nu kör vi hårt i veckan och hoppas det sitter som en smäck nästa helg.
 
Det var roligt i ettan idag att goa, härliga Helena med sin fina pudel Scilla fixade ett första pris. Mindre roligt att Sanna och Biz inte var på samma planet alls under platsliggningen. Hm, detta måste kluras på.
 
Eliten vann Elenor med sin fina Mex - de är sjukt duktiga de där två.
 
Nu ska jag strax på fotboll. Hej svejs!
 

Tjejmilen check...

Syrran hämtade mig i fredags så drog vi till Stockholm. Vi fick bo hos goa, fina Hanna (syrrans dotter) och jisses vilken god vegetarisk paj hon hade gjort. Innan vi fick mumsa i oss den åkte vi tunnelbana och hämtade ut nummerlapparna. Tur vi hade med Hanna säger jag bara. Förra året förlitade jag mig helt på en annan tjej som bott i Stockholm som for runt bland tunnelbanestationerna som jag vet inte vad. Hur det var så lotsade Hanna oss fram och tillbaka. Vi åt den mumsiga pajen och sen slocknade vi som små ljus. Oj vad vi sov, vaknade käkade frukost sen var det dags för nästa hysteriska tunnelbanefärd. Alltså hjälp, vi var inte själva som var på väg mot tjejmilens startområde kan jag säga. Nu tror jag inte alla nästan 30.000 brudar åkte tunnelbana men det kändes så...
 
Det här är Jack, Hannas goa kille som är en Staffordshire bullterrier och där sattes alla mina fördomar på sin spets. Grabben var helt otrolig, han hängde med bland alla tjejer och trånga tåg och var hur cool som helst. Vi mötte hundar som gjorde utfall mot honom och han bara tittade lite på dem. Jag blev helt kär, JAG som har värsta respekten för den sortens hundar. Shit, trodde jag aldrig.
 
Hur det var så var det en grymt jobbig mil att springa. Det var så himla varmt så jag trodde jag skulle flyta runt. Jag som aldrig dricker när jag löptränar (det låter verkligen som jag springer runt som en tok men ni som känner mig vet ju att jag är en periodare vad det gäller löpträning), men igår drack jag som en galning under loppet och det sa bara slurp. Vi var superglada att vi tog oss runt, även om jag var lite depp på grund av min tid, 1,09 mot förra året 1,04. Jag vet, det var varmt bla, bla, bla men det suger lite, det gör det.
Idag var det spårskogen som gällde och Gundes specialträning börjar så smått ge lite resultat. Jag är så tacksam för att de andra två jag tränar med orkar med oss. Ordspråket att i "nöden prövas vännen" har liksom fått ett (två) ansikte. 
 
Gasse och Knuffa, veteranerna, spårade fint och plockade sina pinnar. Det var lilla Meya som fick det värst av hundarna. Det klafsade runt svampplockare mitt i hennes spår men hon slet sitt hår och hittade sitt slut. Den lilla var på MH igår och husse var så nöjd så. Hade skött sina tassar galant.
Lilla Saga hade varit på sin första lydnadsklass 1 tävling och med en sketen 6:a på platsen och 0:a på läggandet var hon 3 ynka poäng från uppflyttning. Läggandet förvandlades till ett ställande, det kändes fint sa Saga men tyvärr tyckte inte domaren det. Synd! Protokollet såg härligt ut om man bortser från ovanstående, enbart 10:or. Jag hade nog typ varit lite mallig.
 
Efter spårträningen stannade jag och Emma till på vägen hem och körde de där två flattarna i lite lydnad. Jag har specialfokus på fria följet som jag snart blir galen på och Emma körde kryp. Jag tror nog vi fick med oss lite till morgondagens träning som vi ska testa och se. Vi har tävling nästa helg båda två. De där tre veckorna från det man anmäler sig till det är dags går rysligt fort. Nu blir det hårdträning i en vecka. Bara lite svårt att "bara" träna fritt följ. Vi behöver ju specialträna alla momenten känns det som. T ex har Gundes fina sättande förvandlats till ett läggande. Vad hände? Inte vet jag, plötsligt så betyder sitt helt enkelt ligg. Så är det bara.
 
Nu ska jag ha lite soffhäng och hitta energi till morgondagen.
 
Ha det så gott, ni som orkar läsa här!
 
 
 
 

Nu börjar det köra ihop sig...

Först ska jag ta mig runt tjejmilen. Den är nästa lördag och dit går det fort. Helgen efter är det debut i lydnadsklass 3. Är jag klok eller? Ibland undrar jag hur jag tänker eller rättare sagt om jag tänker alls...
 
Igår var vi i Djupedal och tittade på den lilla söta rottisvalpen Solo. Vilket charmtroll och hjälp vilka vassa tänder såna där små sötnosar har. Hade glömt det. Vi spårade och Gundes spår är lagt till handlingarna. För att inte överdriva så kanske typ halva gick ok, resten my god! Gasse missade två pinnar men skötte sina tassar fint. Jag tror alla hundar skötte sig faktiskt. Det var Gunde som vindade runt lite väl mycket. Gör om, gör rätt som det heter. Så nu ska jag göra det - rätt alltså (igen).
 
Tränat lite lydnad här hemma idag och vad kan jag skriva om det då? Ja, jag vet ju i alla fall vad vi behöver träna imorgon. Alltid skönt att inte stå där på träningen och känna att shit, vad gör jag här, vi kan ju allt! Undrar hur det känns förresten? Har liksom aldrig hamnat i det läget, någonsin med nån hund.
 
Nu är jag skitsur på datorn som inte kan vända korten rätt när jag ska infoga dem. Himla irriterande. Var väl inte meningen jag skulle skriva nåt i bloggen antagligen så då lägger jag väl av nu då.
 
En grej till bara. Avslutade helgen med att kolla på My när hon spelade med B-laget mot HFF. HFF ledde med 2-0 när My satte 2-1 sen slog hon såna hörnor så lilla mamman nästan dog av stolthet. På två av dem blev det mål och vips så vann Mariebo med 2-3. Go avslutning på denna helgen!
 
Hej svejs!
 
 
 
 

RSS 2.0