Back at home

Vi har haft en skitskön vecka i Sälen. Vädret har varit allt från sol och några minusgrader till minus 20 och inte så skönt. En blåsdag har det varit.

Vi var fem människor och tre hundar i en stuga. Anders, jag och flattarna sov i allrummet för att vi skulle ha nära till ytterdörren... Det har faktiskt funkat kanonbra. Gunde vaknar fortfarande varje natt och måste ut och göra både det ena och det andra. Sen fick han för sig att han var vrålhungrig mitt i natten. Hur smidigt är det då? Enda sättet att få tyst på valpen var att ge honom mat... kändes så där bra men risken att fyra personer till skulle vakna, ja det var ju dom i stugan sen hade vi grannar vägg i vägg med. Till slut var risken stor att även grannstugorna skulle vakna så curling, curling men så fick det bli. Det var typ två nätter han höll på så sen kom det av sig. Phu!

Åka bil är inte den killens grej. Men lyckliga som barn på julafton kom vi fram till Sälen efter 7 timmar i bilen med en SOVANDE Gunde. Han vaknade och pep en gång i timmen, då rastade vi och var ute en stund sen in i bilen igen och han somnade om. Jippi!

Igår när vi åkte hem sov han det mesta också. Det var lite oroligt innan han kom till ro men till slut däckade han. Väl hemma så körde han racet mellan kl 22.00-00.30... Kul att nån var pigg!

Härligt att bo fem pers och tre hundar på en begränsad yta och det flyter på. Sanny, the bitch, hade ju en del åsikter om vad och var Gunde fick vara men till slut föll även hon för hans charm och nedlät sig leka "lite" med honom.Gaston har skött sina plikter som lekfarbror


Sovkompis

Gaston spanar ut över backen


Gunde likaså


Himmel vad söt han är...


Här kollar vi in en annan lift, märkliga grejer sa Gunde


Lite miljöträning har det blivit. En kul grej som jag lovar att få flattevalpar varit med om fick han uppleva. Vi gick en liten minisväng och där hängde det en snubbe i ett träd (var i helsicke är kameran när man behöver den???). Han hängde där med linor och grejer. Oj, sa jag. Det här verkar ju helt normalt - not... Killen skrattade gott, det var en fjällräddningsövning och han hade alltså låtsas-landat med sitt segelflyg i en tall. I toppen hade de monterat på en presenning som fladdrade i vinden. Både Gaston och Gunde kollade på killen, suckade och gick! Så märkligt var det. Ha, ha, ha jag vet minsann en Gaston som kan tycka vissa grejer är urläskiga men en kille som är insnodd i ett träd med en prasslande presenning var ju verkligen inget att hänga upp sig på. Jösses!

Nu skiner solen och Gunde tar sig en liten tupplur. Vi ska ta en liten minisväng när han vaknar. Han är en riktigt mys-Gunde. Kul att plocka lite med honom också. Vi grejar med lite av varje, valppyssel helt enkelt. Vissa grejer funkar kanon och andra tittar han på mig som jag vore ett UFO. Jag velar lite hit och dit som vanligt. Men som jag känner just nu så är det brukset som gäller. Precis som jag kommer kunna låta bli jakten. Men tidsmässigt blir det jäkligt att hinna med känner jag. Äh, det blir vad det blir.

Hjälp, nu hör jag honom...


Nu drar vi till fjällen

Jäpp, det är inte bara Gunde som tänker att saker och ting inte är omöjliga. I min värld är det tamme tusan på gränsen till omöjligt att vi kommer klara att åka med en tjutande mistlur ända till Sälen. Vi får se vem som tröttnar först...

Idag har jag haft som uppgift att få fram alla grejer som ska med. Anders jobbar nämligen. Men inte tusan får jag ur tummen. Icke, jag är ute och ser mig omkring i trädgården stup i kvarten med en kissnödig valp, sen måste valpen pussas på, lekas med, tränas lite och sen måste goe Gaston få sitt. Det blir helt enkelt ingen tid  över till tråkiga saker som att packa.

Trädgården blir noga inspekterad av en liten GundeNu börjar han bli modig den lille och stegar med bestämda steg omkring i trädgården.


Här hängde han på Gaston och plötsligt var han i grannens hage.


Öh, nu känns det långt borta. Tror jag piper hem igen...


Här är jag!
Mycket kort på Gunde tycker vissa.


Imorgon sticker vi iväg på en vecka. Ska bli jätteskönt (förutom bilresan som jag INTE ser fram mot). Jag hoppas Anders brorsa har med sig dator annars kommer jag ha abstinensbesvär om några dagar. Här kommer det nog vara hyfsat stendött i alla fall.

Ha det gott!
Fredagkväll i Lekarebo...

En utarbetad Gaston som lagt beslag på Gundes bädd, känns väl säkrast att vara innanför kompostgallret...En utmattad Gunde som slocknade när han kom hem från dagmatten och sen inte rört en fena. Inga utbrytningsförsök här inte.
Vänta en kvart så kommer det en bild på deras matte.

Ha dé!


Ingenting ÄR omöjligt!!!

Anders har varit hemma med Gunde två dagar och det märks. På en skala så hamnar jag nu längst ner - vad tusan... Hur som helst, igår hade Anders och Gaston gjort sitt bästa för att trötta ut Gunde. Han hade alltså lekt, ätit, klarat av både nummer ett och nummer två. Nu skulle det stora testet ske - han skulle lämnas en halvtimme så Gaston fick komma ut lite.

Han somnade så gott i bädden innanför kompostgallret. När Anders och Gaston kommer hem så hittar dom honom INTE där. Nix pix, Gunde hade minsann spottat i tassarna, hostat upp sig och tagit tag i kompostgallret. Ingenting är omöjligt tänkte Gunde och forcerade hindret. Nästa projekt var att leta reda på de där två som rymt. Ingen på nedre plan i huset alltså måste de vara uppe. Sagt och gjort, han tog ett djupt andetag, spottade i tassarna för andra gången och gav sig iväg uppför trapporna...

Där hittades han sovande på åttonde trappsteget. Han gick helt enkelt in i väggen och kollapsade utmattad vid sin post. Han vaknade inte ens när Anders kom hem utan han hann att hämta kameran och ta kort. Gunde Svahn - yeah man!

Vi våra optimister som ställt skorna några trappsteg upp eftersom han inte tagit sig upp... Slut med det nu.Det är liksom mörkt jämt när jag umgås med Gunde så korten blir apdåliga. Men tro mig, han är grymt söt.

Nu ska vi ladda handboll, måtte det gå bättre än sist.

Hej på er!

Tredje träffen av fem avklarad

Jag har återigen träffat det störthärliga gänget med mysiga hundmänniskor där vårt stora fokus är vårdhund. Vi har pratat, levt, tränat, lyssnat, grejat och donat vårdhund i två hela dagar. Jag har fått två nya goa vänner i Elisabeth och Lotta. Det är så jag nästan kände att jag ville flytta till kollektiv med dom och träna hund resten av livet. Vi trivs, tänker kloka tankar (tycker vi själva redan efter ett glas vin) och har så himla kul när vi träffas.
Gaston har skött sig kalas.
Jag har nu ett stort beslut att göra och det är om vi ska göra diplomeringstestet i april eller vänta till hösten. Jag känner att Gaston skulle kunna fixa det i april (förutom de förb... fem namngivna grejerna som han ska kunna hämta). Beslutsångest. Jag vill ju inte sno en plats från någon annan om vi inte skulle klara det men vem tusan kan veta det innan? Jag ska tänka på detta till ikväll för då ska jag och Vårdhunds-Lotta ha en diskussion om hur vi ska göra.

Träffen avslutades med en föreläsning av Lasse Fält. Denne man har jag lyssnat på några gånger, den första var i början av 90-talet. Han är lika go att lyssna på varje gång. Han har så sköna kommentarer och förklarar knepiga begrepp så man fattar vad som menas. Jag gillar verkligen honom.

När vi kom hem igårkväll så klev Gaston innanför dörrarna, konstaterade att det lilla svarta eländet var kvar och så var det med det. Idag på morgonen har de lekt och grejat. Gasse borde blivit militär - det är bara att gilla läget!

Vissa har passat på när jag inte varit hemma...


Hm, Det har smygtränats lite när jag varit borta. Kul, för nu finns det hopp om att Gunde fattat att det där ordet Gunde  har definitivt något med honom att göra.

Man får passa på när surgubben är väck. Gastons favvoplats - sacco-säcken.


Mmmmmm, så skönt


Som sagt, bara att gilla läget


Pirayan tänker ut vilda planer typ som var ska jag sätta gaddarna nästa gång...


Nu sover det lilla livet. Ska jag med passa på att göra. Någon hel nattsömn lär det inte bli på ett tag och morgonpigg är han med. Jag får sälla mig till Gaston - bara att gilla läget.

Hej på er!

Gaston och jag rymmer fältet!

Efter ännu en natt med x antal sömnavbrott på grund av kiss- och bajsnödig valp så ska det bli riktigt skönt att få åka till Eskilstuna (även om resan är sur att köra). Gaston och jag är rörande överens om att en hel natts sömn är precis vad vi behöver. Det blir ju två nätter när jag tänker efter. Stackars Anders får kämpa vidare.

Läste att en av Gundes syskon sovit en hel natt utan att behöva gå ut. Det är i dom här lägena det är tänkt att jag ska tänka - ingenting är OMÖJLIGT! Så nu tänker jag på det hela vägen till jobbet.

Gaston överträffade sig själv imorse (kl är alltså nu 06.30, ifall ni undrar alltså). De lekte!

See you!

Familjerådet är över - det blir GUNDE!

Alltså jag är ju som tydligt framgår en flexibel kvinna. Ändrar mig hit och dit men nu jäklar får det vara färdigvelat. Grabben måste få ett namn punkt slut.

Man måste typ vara snäll när man är stor...Detta gör jag enbart för husfridens skull, tro inget annat//GastonJäkla surgubbe//GundeMamma mia, så söt!Nu ska jag vila en stund innan nästa lekpass.

Tjing!

Nu velar vi vilt - Gandhi eller Gadden???

Helenes förslag på Gadden var ju vansinnigt roligt. Gandhi eller Gadden??? Gadden är lättare att säga... hm. Får testa lite och se men absolut att Gadden ligger ruskigt bra till.

Ia har tagit massor av bilder idag efter mitt bryt igår.

Gadden himself!


Goaste magen


Sötaste söt


Det är jobbigt att äta - måste ligga...


På spaning i ett fotspår


Utmattad efter en strid med kaninen
Giv mig styrka//Gaston


Gasse har varit på jobbet idag och det himla kul när det första en av de äldre frågar är - var är Gaston? Är han med idag? Sen tränade de på att Gaston skulle gå snyggt och prydligt bredvid rollatorn till vänster om mannen och till höger om mig. Oh my god! Helt fel sa Gaston, jag ska vara till vänster om henne där. Till slut efter x antal vändor så klarnade det i flanens hjärna. Ok, jag går väl med honom då... Glad jag blev.

Nu ska jag ner och pussa på en liten och en stor (båda med fyra ben)!

Tjingeling!


Jag blir rabiat!!!

Hur ända in i helsicke kan jag lyckas med att ta bort absolut ALLA kort från igår och idag. ALLA!!! Raderade från jordens yta, kamerans minne och från datorn. Jag blir så ...

Ett suddigt jäkla kort lyckades jag överföra. Alla frågar hur gjorde du då? Precis som jag tog bort dom för att jag ville. Jag blir helt vansinnig.

Varsågoda - ett suddigt på en i verkligheten alldeles, alldeles fantastiskt söt Gandhi!

Nähä, för nu strular datorn igen. Jag ger upp. God natt!

Jag vet - jag är helt galen men nu är han här - Gandhi...

Glömt hur trött man blir när sömnen inte blir vad det var tänkt. Gandhi är hela familjens projekt och det är en förutsättning för att detta ska gå i land. När jag inte kunde ta en liten S.F Gunde, vilket var helt mitt eget fel på grund av plugg och jobb så blev valpsuget för stort när alla i familjen var rörande överens om att NU kan vi köpa en och jag ramlade in på hemsidan och Gandhi bara satt där så var det kört. Det få bära eller brista - nu kör vi!

Bilder kommer - har för tillfället lånat Myrans bärbara och vet inte hur man gör för att få in korten.

Nu sover han tror jag ska ta mig en liten tupplur med zzzzzzz

Ps. Gaston tycker det är så där kul men det släpper nog när han inser att eländet ska bo kvar. Jag kan säga att Gaston kan konsten att ignorera ett stycke valp totaly. Cool kille. Ds

Nu ska vi åka på lördag för att TITTA!

Vem, jag undrar vem, försöker jag lura? En liten Gunde kanske får bli en liten Slumpen? Eller vad ska man kalla detta. Ärligt talat jag är verkligen en velig själ och vet knappt själv hur jag har det. Hur som helst, skulle vi ta valp nu så är hundvakt klart fram till hösten.

Längtar till lördag när vi ska åka och hälsa på. Jag kanske inte alls vill ha någon och de kanske inte alls vill att vi ska ha någon, valparna kanske flyr åt alla håll för att slippa träffa oss. Vad vet man? Eller så kanske vi har en med oss hem...

Migrän i hela huvudet men glad i hela hjärtat!


Hur gick detta till???

Jag har varit hemma sedan 21 december och jag kan inte fatta hur i helsicke gick detta till? Nu kan man tro att man skulle vara nöjd över att varit ledig så länge MEN jag skulle lätt kunna vara ledig till nästa helg. Mina lediga dagar har bestått av mycket plugg och att använda hjärnan är definitivt tröttande - det vet väl alla?

Nåja, tur jag har ett kul jobb och mysiga jobbarkompisar (speciellt en svart en...). Det ska jag tänka på när klockskrället sätter igång okristligt tidigt imorgon. Mamma mia, hur ska jag orka gå upp? Sen vet man ju att det tar typ en halvtimme på jobbet så kommer man inte ens ihåg att man varit ledig.

Nu är det färdiggnällt om detta. Min hjärna går för högtryck angående detta med valp eller inte? Alltihop är någons fel som hade lagt ut kanonvalpar på sin hemsida.
Varför kan jag inte surfa runt på modebloggar eller något annat mindre intressant. Näe, då susar jag runt bland hundsidor och så bara var dom där... Oh my god!

Egentligen är det verkligen ingen panik med att köpa valp på något sätt men ni vet när det bara suger till i magen och man bara känner men...

Jag har gett veligheten ett ansikte. Jag har en kompis sedan många år som aldrig någonsin kan bestämma sig. Det spelar ingen roll om det är blommor, kläder, tidning eller välja tv-program. Hon är hopplös och jag har alltid garvat gott åt henne. Nu så plötsligt förstår jag precis vad hon ALLTID går igenom. För- och nackdelar, går det eller gör det inte?
Anders kommentar när jag kollade läget var - när ska du hämta den då? Men tack så jäkla mycket. (Egentligen är detta jättekonstigt för han brukar liksom vara den som drar ut på saker och ting innan det blir något beslut - typ köksrenovering tre år).

Jag får helt enkelt sova på saken.

God natt och maybe baby vaknar jag med en kristallklar lösning.

RSS 2.0