Spår-Gaston är tillbaka!

Lätt hysterisk matte skulle man kunna kalla mig. Ut i skog och mark för att kolla av om det blev några bestående men av spårtävlingen igår. Martin bara stönade, men kära nån, Gaston dör inte av att det blev som det blev igår. Näe, det är möjligt men mina nerver orkar verkligen inte med att glatt åka iväg nästa helg för en ny spårtävling utan att ha kollat av läget. Veckan som kommer är fylld till bredden av diverse aktiviteter och att i detta klämma in både lydnad OCH spårträning går inte. Alltså, march ut i skogen IDAG!

Gaston spårade precis som vanligt... Tog framspår hur elegant som helst. Öh, ja ibland är det kul att ha fel. Typ, idag!

Knuffa fick några olika varianter på upptag och bakspår finns inte! Mycket besynnerligt att det då ska vara som en dålig B-film varje tävling med bakspår.

Mogg nosade runt sitt spår utan några problem alls.

Vi fikade och löste världsproblem. En riktigt härlig förmiddag var det.Vi hade lillkillen Ville med oss. Han är för skön, go och glad hela tiden. Skulle här lagt in ett kort på lillkillen men var är de datakunniga när man behöver dom? Sladden till mobilen är puts borta. Hm...

Imorgon blir det lydnadsträning innan jag ska iväg och kolla på tjejerna som spelar fotboll. Det är mycket nu - student inom det snaraste och jag som är så himla duktig på att organisera tillställningar börjar så smått få panik. Jag brukar leva länge på att det fixar sig alltid men nu börjar det bli jobbigt. Det går rysligt fort och så kom jag med på tävling nästa helg och hoppsan försvann en ledig dag till annat än att fixa med student. Gulp! Jag får köra lite mindfulness - lev här och nu!

Tjo flöjt!

Spårtävling i Mullsjö

Målet för dagen var att ta ett cert, detta omvandlades snabbt och raskt till att HITTA TILL BILEN! Jag är en flexibel figur, detta försöker jag även övertyga min chef om varje lönesamtal. Gaston började med ett bakspår (där kom det, jag vet att jag är pessimist i vissa lägen men det är bara så att varje framspår är ett närmare bakspår och idag kom det!) Skitsamma eftersom vi tappade bort oss totalt i Mullsjöskogarna efter fem pinnar och en halv klädnypa. Den borde Gaston fått räkna som slutpinne tycker jag. Han var jätteglad när han hittade den lilla biten. Han spårade bort oss när vi kom till en igenvuxen skogsväg. Jag får ta på mig att jag slarvade bort vattenflaskan någonstans i början av spåret. En  ny midjeväska och flaskan satt inte kvar. Helsicke vad arg jag blev. Gaston var apvarm vid fjärde pinnen och när jag skulle ge honom lite vatten så var flaskh-e väck. Stackars Gaston. Nu tror inte jag att han tappade spåret på grund av det men det känns lite bra att åtminstone få nämna att han inte hade det plättlätt där ute i skogen.

Sen blev han ledsen när han inte fick göra något uppletande. Det var en skithäftig ruta, har aldrig skådat dess like. En brant nedförsbacke som planade ut. Tvärtom har jag sett någon gång men inte som denna.

Knuffa tog bakspår - IGEN! Sen tappade hon en pinne också. Hon hade knatat runt på ett kalhygge där tydligen fyra pinnar legat och det var en av dom hon tappade. Lilla hönan, hon hade kämpat på i värmen. Uppletandet fixade hon galant. Lydnaden - nja som Martin sa, det finns förbättringspotential... Vi biter ihop och kommer igen!

Nästa helg - på det igen!

Ärligt talat när jag kom hem dundrade migränen, regnet vräkte ner och jag slocknade i soffan som en död. Vaknade upp ur dvalan och sen varit ute på en härlig skogspromenad. Gaston njöt och hoppade i alla blöta diken han hittade. Fick han gärna. Sen tog vi tag i det där med kryp. Han har nu lagt sig till med att krypa lågt och fint (det är kul) men försvinner iväg som en avlöning. När jag ska göra vänster om har hans rumpa pipit förbi min fot. Detta tog vi tag i och nu tror jag minsann att Gaston förstod att vi ska göra detta momentet ihop. Få se om man kommer ihåg det imorgon.

Nu ska jag gå ner och se om jag har någon form av huslig sida - är lite hungrig.

See you!

Grattis Gaston - 4 år!

Love you!

Så där ja, en härlig helg var det minsann som behövdes!

Herre jösses vilken vecka det har varit. En vän blev hastigt och oväntat sjuk. Det har vänt och med den härliga inställningen hon har så är hon definitivt snart på banan igen. Den härliga inställningen skulle jag önska fler hade!
Goa farfar också varit inne en sväng men har kommit hem igen, phu! Sen har det varit lite annat som stökat runt i hjärnan men det verkar bli bra med det också.

Idag träffades jag och Martin för att spåra. Vi grejade lite med Knuffas bakspår som hon envisas med att hålla på med på tävling. Idag tyckte vi att vi fick till det. Nu kör vi på detta och tro kan försätta berg, det vet vi minsann.
Gaston gjorde ett superfint upptag och fick med sig alla pinnar. Hans ledsamma matte tänker då - jaha, ännu ett framspår på vägen mot bakspåret. Hur är jag skapt? Martin blev nästan lite upprörd på mig där i skogen. Nu tänker jag positivt och är glad för att han spårar så fint som han gör. Tänk när han gör framåtsändandet och krypet lika bra då ni!

Vi har kommit med på två tävlingar till! Helt unbelievable! Fattar ni, vi har kommit med på fem av sex anmälda tävlingar. Jag måste slagit någon form av rekord. Påminn mig om detta när jag tjurar ihop i höst.

Gaston håller nosen i form även på promenaderna. Det är mycket som skall nosas över. T ex extremt intressanta grässtrån.


Nu hoppas vi på en lugn vecka.Idag skulle jag helt enkelt inte åkt och tränat

Regnet började vräka ner, åskan dundrade, jag var apsur på alla sätt och Gaston okoncetrerad. En riktig skitträning blev det! Det har varit en omtumlande vecka med många tankar som rusat runt i huvudet. Jag borde så här med eftertankens kranka blekhet stannat hemma...men det gjorde jag inte och hur den än är så att träffa sina vänner gör ju alltid gott. Skönt att ni finns!
See you!

En dag på klubben

Härligt att få glida runt på klubben en tävlingsdag och bara vara lite nervös över att hålla ordning på mig själv när det gällde uppletanderutan. Helt sjukt, jag har NOLL lokalsinne men droppen var idag när snälle Tobias följer med mig för att valla av rutan och den då inte finns. Borta! Hur tusan är det möjligt, jag var ju där 25 april och tävlade själv och nu var den väck, borta, nada ruta. Panik (mest över mitt senila tillstånd) men coooooollugne Tobias log lite snällt och sa, vi tar den andra rutan. Den är uppmärkt med vita stolpar så den kan inte bara försvinna. Tack du, nå i alla fall rutan blev vallad, jag kom ihåg var jag lagt grejerna och jag tyckte minsann jag skötte mig bra. Kom ihåg att klocka alla, hälsa välkommen och att lägga grejerna på rätt plats.

Kul var idag att några av våra klubbisar fixade uppflyttning! Grattis till er!

Sen skulle vi träna... Gaston levde upp till sitt ursprung som fågelhund. Han flaxade runt som en tok. Han gjorde ett jättefint framåtsändande och inkallning med ställande men krypet... here we go again. Samtidigt blir jag så trött på mig själv, VARFÖR väljer jag att träna det när jag känner att han är mer över mark än på. Suck och stön, skärpning! När vi kört lite grand så kom han faktiskt ner i varv och kunde då krypa utefter marken som man ska.

He´s crazy like a fool. Love him anyway!Så har då ännu helg rusat iväg - imorgon blir det ingen träning för då spelar tjejerna fotboll. Undrar vad det är för pucko som lagt deras matcher på MIN träningsdag. Jag har tränat på måndagar i evigheters evigheter. Nu fick vi inte ihop gänget förrän på fredag. Kommer garanterat få abstinens och tvinga någon annan att träna. Ska nog klura ut någon.

Hoppas ni haft en bra helg!

See you!

Bara en vanlig promenad i flanens liv...

Det är grymt fint ute. Jag undrar bara vart flanen tog vägen...


Borde anat ugglor i mossan, eller som vi säger här i Lekarebo jag borde anat flatte i bäcken...


Mumsfilibaba att flana runt i denna bäck, man kan gå i den med


Sen för ordningens skull, måste pälsen fixas


Lite till


Sen det viktiga för att få till det riktiga fluffet


Come on morsan, nu kör vi


Tji hu


Själv tyckte jag det var rätt varmt och hade ett mer sansat tempo.

Nu ska jag mjuka upp tummarna för de ska hållas imorgon! Många som ska tävla spår hemma i lägre och högre. Ska bli kul, jag ska försöka hålla ordning i uppletanderutan.

Ha en go kväll!

En fullspäckad dag för både flanen och mig!

Dagen började med en dressyrtävling med Myran. En helt ny värld har öppnat sig för mig. Jag menar, jag har varit med på ridlektioner och traskat med när hon varit ute och ridit sen hon var pytteliten men det här med att tävla dressyr började hon med förra helgen. Då gick det strålande och precis lika bra blev det idag. Kan ni fatta hur de kan komma ihåg hur de ska rida och i vilket tempo. Det är minsann ingen som står och vrålar vänster om halt, höger om march. Icke, det ska de bara komma ihåg de som rider. Mamma mia! Stolt som en tupp var jag i alla fall när ungen återigen kom ihåg hela programmet. Duktig tjej!

Från dressyrtävlingen for vi raka vägen ut till Anngreths fina spårmarker. Gaston tog sitt upptag och for sedan iväg. Där Anngreth svängt vänster svängde flanen av åt höger och bara spårade på????? Tusan! Jag som känt mig så tvärsäker på honom när han spårar. Innan han svängde av minns jag att han höjde huvudet och glodde upp i träden (kan det varit någon liten brun rackare där, alltså en ekorre?). Jag fick helt sonika vända tillbaka grabben och visa på spåret igen och då var han precis som vanligt. Hm...

Både Mogg och Åsså var lite yra i mössan i början av sina spår de med. Visst är det konstigt? Tre av fyra hundar har problem i början av spåret och sen spårar de på precis som vanligt? Kan det vara den där askan tror ni?

Knuffa, den filuran, fick minsann 5 upptag. Här skulle bakspåren få sig en match. Come on! Upptag 1 och 2 tar Knuffa klockrent. Upptag 3 blev lite yrigt och det berodde INTE på Knuffa utan på hennes husse. Vårt favouttryck kom till sin rätt - gör om, gör rätt!!! Spårupptag 4 hade Knuffa lite bekymmer med men redde ut det och även nr 5 blev bra.

Just det ja, vi gjorde uppletande också och det gick jättebra för alla fyra, kan askan liksom komma och gå tror ni?

Efter träningen for jag i rasande fart hem, slängde i mig mat och tog sedan flanen och GICK till fotbollsmatchen. Typ 5-6 km på en alldeles ny gång- och cykelväg. Det är faktiskt häftigt att kunna gå från hemmet till Vistavallen, ja jag kunde ha cyklat men jag ville gå. Matchen började strålande och våra tjejer ledde med 2-0, sen vete tusan vad som hände men stryk fick de med 2-3. Inte kul!

Här sitter flanen och är bara söt!


Nu sitter jag här och ska finlira lite på min examinationsuppgift som ska in senast på måndag. Uppgiften heter Vad kan djur bidra med på ett demensboende - fördelar och nackdelar. Ibland när jag skriver sånt här blir det väldigt mycket ord om typ ingenting. Ungefär som ni råkar ut för här på bloggen emellanåt. Undrar vad det är för fel på mig? Jag skulle vilja vara en sån där som skriver kort och koncist, punkt slut!

Tjingeling!


Mums, den var god!Tack för alla goa grattisar! Det värmer så gott och vet ni jag bjuder mer än gärna på en sån här tårta typ två gånger till!

Tack mina träningsvänner för vinet och Gaston är så glad för sitt fina ben han fick.

Märkligt va? Idag kröp han som han aldrig gjort något annat - låg och fin. Hm, spännande tillvaro att tävla med en flane. Saknar ni spänning i livet så köp en flatte och livet blir aldrig mer som ni tänkt er.

Ha det bra!

Yes, yes, yes! CERT!!!

Jag kan väl säga att det var riktigt surt att komma upp idag. REGN! Kände mig lätt uppgiven redan innan med tanke våra tre tidigare tävlingar...

Jag drog startnummer 10, sist ut. Då tänkte jag en liten glad tanke att vi får i alla fall ligga på en kant om han nu lägger sig i blöten. Fy vilken surapa jag är.

Jag hade en skittrevlig spårläggare där ute i Sävsjöskogarna och vi hade djupa filosofiska samtal där ute i väntan på att få ta spåret. Plötsligt var det dags att ge sig ut i markerna. Gaston gled iväg på sitt upptag så himla fint och ut i skogen. Vi kom hem med alla pinnar. Jäklar vilken känsla det är.

Uppletande - Gaston gnetade på men fick inte tag i mer än 3 föremål vilket resulterade i 7 - 7,5 (står ingen kommentar men eventuellt skulle det kunna varit tugg som drog ner det för hans jobb var det baske mig inget fel på).

Platsen - gick fint.

Vi tittade på när våra goa träningskompisar Martin och Knuffa gjorde en kanonfin lydnad (ett jäkla bakspår från cert grr). Efter 8 hundars lydnad (två hade brutit efter spåret) så var det då dags.

Vi körde samma upplägg som i Sommenbygden och känslan när jag känner att Gaston är med är tamme tusan obeskrivlig! 9 - 9,5. Vi är rätt i träningen!!!
Inkallningen 10 - 10. Love!
Sen var det då eldprovet nummer 1 framåtsändande - 8 - 9,5 (hm, den där 9,5 var lite väl bra betalt men visst är det väl så att domaren dömer hi,hi,hi betyg 8 var mer än nog för att jag skulle kunna kyssa marken framför Gastons tassar).
Krypet - men vad gör jag för fel??? Idag fick vi betyg men 5 - 7 (även här känner jag att femman var mer rätt). I det läget vi är med krypet som fallerat så totalt är jag faktiskt glad att vi får betyg över huvudtaget. Nu ska det banne mig rättas till om det så är det sista jag gör.

Jag är så nöjd med min kille, vi fick 259,5 på lydnaden. Totalt 593 härliga, underbara CERT-poäng! Jag är riktigt, riktigt inne i hjärtat glad!

Vi har anmält till tre tävlingar till men jag har nog förverkat vår tur att komma med på tävling för hela 2010 (och eventuellt 2011) redan. Vi är 15:e reserv i Linköping. Ingen större chans att vi kommer med.

Hej på er och tack för alla goa grattis vi fått!

STORT TACK TILL MINA GOA TRÄNINGSKOMPISAR SOM STÅR UT MED MIG - MARTIN, HELENE OCH ANNGRETH!

Ny miljö med hysteriska störningar!

Vilken kul träning vi fick till idag. Ett helt nytt ställe med mycket märkliga saker på planen och dessutom hade kanadagäss haft vänligheten att släppa en och annan (faktiskt äckligt många) högar.

Gaston och Knuffa var som dynamitladdningar, Åsså framstod som den coola killen idag. Hur som helst, träningen blev bra och jag tror nog att vi alla tre tyckte det gav oss en tankeställare... Åtminstone fick jag det. 

Glad är jag att jag inte står ensam med mina funderingar. Shit, nu kör vi!

En liten läbbig tenta är på gång igen och min hjärna vill verkligen inte vara med. Hur kan det bara bli helt tomt därinne? Totalt tvärdrag! Jag som ska träffa en kurskompis imorgon och då ha med mig stora tankar och funderingar. Gulp!Vilket fint väder och i det kan man träna kryp!

Så det har vi gjort idag. X antal gånger faktiskt och det är då märkligt vad bra det går när det inte är tävling. Sen har präktot städat uterummet, grejat lite i trädgården, solat, druckit kaffe ute, gått långpromenad, grillat korv och försökt plugga (men det sista blev det väldigt sparsamt med...).

Här är Gaston på promenix i vitsippelandet.Imorgon blir det mer krypträning OCH framåtsändande. Nu gäller "bit ihop" eller "bryt ihop", jag biter...

See you!

Det går tamme tusan troll i framåtsändande och kryp!

Idag var vi på Sommenbygdens bk och som alltid en välorganiserad och mycket trevlig tävling. Gaston gick ut hårt, framspår och en missad pinne. Han spårade kanon - jag är mycket glad över detta. Tillbaka till klubben och där fixade vi platsen och stegen utan bekymmer. Uppletandet gick som en dans 9 o 9,5. Nedrag pga något tugg.

En lång väntan sen var det dags. Jag körde vårt nya upplägg för att han ska hålla kontakten i fria följet och det gjorde han, 9-9,5 HURRA!!! Inkallningen blev super med ett något långt ställande 9-8. Sen kom då det förb... framåtsändandet. Första sträckan ut i full galopp och lika käckt fram till den personen som stod längst ut till vänster. Denna person hade sitt vita domarblock i handen. Intressant sa flanen, vad kan vi ha här då.
Jag blir så trött... Jag fick tillbaka honom på rätta stället och sen gick resten helt ok. 0-0. Suck, stön, pust och frustrerande är vad det är. På träning gör han första sträckorna bra men på tävling blaha! Sen efter detta kom krypet - hallå! Näe, katastrof IGEN! Börjar lågt och fint och rätt som det är var han uppe. Inte tusan vet jag vad som hände men några poäng blev det inte tal om här. TRÖTTSAMT!

Jag ska nu fokusera på alla bra grejer - så nu har jag gjort det klart och ska nu fundera på det förbaskade framåtsändandet och krypet. Men nu kom jag på en sak till som var väldigt kul idag och det är att han skallade för 8-8. Hipp hurra. Sen är det förbaskat kul att gå av  planen och få fina kommenterar av medtävlande - jag blir nästan lite rörd när de sa att fria följet hade sett kanon ut. Tänker på för två veckor sedan när vi knappt fick godkänt då han seglade runt på Vadstena brukshundklubb. Sen är det så himla skönt att skogsarbetet fungerar. Utan det stå man sig lite slätt. Tre framspår  på tre tävlingar. Sannolikheten för bakspår ökar... Gulp!

Martin tävlade idag också. Det gick så där. Bakspår och alla pinnar, fyra föremål med poängen 8-8,5. Sen fick väl han också ett riktigt dåligt framåtsändande. Annars skötte Knuffa sitt lydnadsprogram bra tycker jag men det tyckte inte Martin. Gnällig typ, han fick ju jättefina betyg på kryp så pip lagom du!

Jag kom hem 17.05 och satt i bilen igen 17.10 för att se tjejernas premiärmatch i fotbollen. När vi kom stod det 1-1. Sen  låg de under med 3-1. Då gjorde Vista damlag en HV och matchen slutade 3-3. Stolt mamma såg sin Myra göra två mål och sin Ia spela häcken av de andra med sitt fina backspel. Där slutar jag skryta.

God natt!

RSS 2.0