Promenad en varm sommardag

Gaston med sin ständiga skugga... (Alltså jag... som kom flämtandes efter. Shit, hot, hot, hot!!!)Vi letade oss in i skuggan och...


Sen var han inte så hot längre


Självklart, nosade han upp ett härligt blött dike. Han luktade ju inte direkt parfym efter men thats life.


Nu fyra dagar kvar till semester! Känns väldigt, väldigt skönt.

Ha dé!

Det är ju sommar på riktigt!

Sol flera dagar i rad. Är detta sant? Det har varit en omtumlande midsommarhelg. Vi har haft det jättemysigt på alla sätt men vår lilla Myra har haft en mindre rolig helg. Vänner till henne har råkat illa ut i en bilolycka och det är tufft att stå bredvid. Ibland önskar jag att jag kunde ta min mamma-bubbla och bubbla in henne där så hon slipper såna här jobbiga grejer. Jag vet, jag vet de lär sig men det hjälper inte när man ser att tjejen mår dåligt. Nu håller vi tummarna att det slutar bra.

Detta är ju tänkt som hundblogg men det är svårt att låta bli att skriva om annat också. Det påverkar ju hunderiet i allra högsta grad om inte matten är på hugget. Nu tog jag mig i kragen och åkte ut på tidig förmiddag och spårade tillsammans med Martin och Nilla. Gaston tog bakspår och alla pinnar. Upptaget var dock bättre än vad det varit det sista då Gaston i och för sig tagit framspår men varit tveksam till att gå ut. Idag marcherade han ut men som sagt då blev det bakspår. Sånt som händer. Knuffa och Vera skötte sig. Vera är inne i "det-är-så-häftigt-med-spår"-perioden. Glömmer pinnarna eller rättare sagt de är inte tillräckligt intressanta för att markera. Känner jag matte rätt så är det fixat till nästa gång tösen ska spåra.

Vi gjorde ett litet uppletande också. Gick kalas!

Sen, när vi var klara så kände vi hur in i baljan varmt det plötsligt hade blivit. Så nu gör vi inte ett skit mer idag!

Hoppas ni haft en härlig helg!

Hej på er!

En förbaskat trevlig kväll med lydnad

Idag blev det lite annat än vanligt när vi tränade. Spårgänget var reducerat till mig och Martin. Efter lite fjäsk fick jag med mig Vera med matte till vår träning. Det var så kul!

Gaston har haft en hyfsat tråkig dag hemma så han var på hugget. Vi tränade framåtsändande - någon förvånad? Inte det?!? Märkligt, inte ens Gaston lyfte på ögonbrynen när han förstod vad som stod på programmet. Det gick bra, fina framskick, bra övergångar och fint saktagående. Det är ju så himla surt att inte detta kan kopieras till tävling. Hm... Vi har våra funderingar och tror oss kommit på vad vi måste göra.

Krypet fungerade bra idag också. Lite rask är han men det är betydligt bättre än vad det varit det sista. Vad tusan gjorde vi mer, jo skall. Ja kära nån, here we go again - guldfisken is back! Vi får ta tag i det igen!

Knuffa skötte sina tassar och banne mig om inte Martin kommit på knepet med fria följet. Antingen var det en slump att det gick så tyst idag eller så fungerar knepet. Väntar med spänning på nästa träningstillfälle.

Lilla Vera - det var mycket störning med agilityträning på planen bredvid och hennes matte var lite lätt virrig men det duktiga lilla flatteflanan hade jättefin kontakt vid sidan och klarade att hålla kontakten vid starter också. Love her! Hon tränade även att stå och att matte ställde sig bakom. Eventuellt är det någon (no names) som försöker få in matten på att bruks är fantastiskt roligt och det ska börjas i tid. Kanske vi inte är så trovärdiga eftersom vi på något mystiskt sätt aldrig får till framåtsändandet på tävling men skitsamma, det slutade med att lilla Vera stod still på sina fyra tassar och matte kunde ställa sig bakom.

En härlig kväll hade vi!

Imorgon är det jobbadags för den svarte. Hoppas inte det blir för himla varmt för honom. Han får ju ligga rätt mycket på mitt lilla kontor...

Ha det gott!

Tisdag

Igår var Gaston med på jobbet eller om det ska vara rätt och riktigt så jobbade han. Han gled in på en demensavdelning och var så välkommen så. Gaston blir ompysslad så hälften hade räckt. Största utmaningen igår var när de fikade och det hamnade ju en och annan smula på golvet. Dom tillhör inte Gaston även om det är hans normala uppgift hemma att städa upp eventuella nedfall från köksbordet. Jag väste lite snyggt att "nej, Gaston låt bli" och han var skitduktig.
Då samlar väl en av damerna ihop en liten hög där på golvet och föser fram alltihop precis framför nosen på Gaston. Jag tog honom lite diskret i halsbandet och liksom drog honom bakåt och väste "nej". Tji hu, det gick! Jag kunde samla ihop smulhögen i en servett och hiva iväg i en papperskorg. Apdum idé tyckte den svarte. Kunde lika gärna lagt sig som bomull runt min magra kropp sa han. Mig spelar det egentligen ingen roll om han käkar smulor men det kan ju liksom ligga andra saker på golvet, som tabletter och det är ju inte riktigt bra för en mager flattekropp att peta i sig.

På kvällen var vi på fotbollsmatch. Ia var inte med men Myran härjade runt vilt på mittfältet. Det var en sån kanonmatch. Vista slog serieledarna med 4-3 och jag trodde banne mig jag skulle stryka med på kuppen. Jag blir lite ivrig...Skitkul var det i alla fall!

Idag har Gaston varit hemma och så blir det imorgon med. Vi ska försöka få till lite lydnadsträning imorgonkväll är det tänkt. Det är visst midsommar också på fredag och det har jag lyckats förtränga en aning. Det löser sig väl.

Torsdag är det jobbardag för flanen igen, då ska vi till den vi brukar hälsa på en gång i veckan. Det är verkligen en av veckans höjdpunkter.

Här vilar han ut vårdhunden eller vad han nu gör...


Hej på er!

Ett besök i en helt annan värld...

Jäpp, nu börjar jag bli allvarligt oroad, vaknade även idag tidigt och hade gått 1,5 timme med Gaston innan kl var 09.00?!?!? Tänk om jag kunde blixtra till imorgonbitti när jag ska till jobbet men då kommer jag säkert vara mitt gamla vanliga jag och släpa mig upp med hängande ögonlock och se ut som sju svåra år.

Jag och Helene har idag varit på hundutställning på Elmia. Näe, vi har inte ställt ut, vi har glott och även inhandlat lite tillbehör som ben och lite sånt. Själva utställningen är troligen jättekul, av döma av alla dessa tält som stod uppradade kring alla ringar så är det ju massor av folk som håller på med denna aktivitet.
Vi fick knöla oss fram så gott det gick mellan tältpinnarna för att överhuvudtaget se ett skit. Vi har sett mycket idag kan jag säga och hört... Höll hårt om min ben-kasse vid vissa ringar kan jag säga. Gulp! Men vi klarade oss utan några som helst blessyrer.
Träffade lite känt folk vid flatteringen (så klart) annars var det mest okända människor. Kära nån vad olika det kan vara. En del var uppklädda till tänderna och andra såg ut som folk mest gör. En del hundar kunde inte gå, utan åkte vagn??? Jösses, varför??? Får de inte gå på asfalterade gångar och nedtrampade gräsmattor så undrar jag hur deras promenader ser ut över huvudtaget? Får de gå promenader? Men det måste de väl få hur kan man annars förvänta sig att de ska kunna springa runt och vara fina om de inte fått röra på sina små (och stora) kroppar? 

Nu laddar vi batterierna för morgondagen, Gaston ska med till sina nyfunna vänner på en demensavdelning.

Go Gaston go!!!Hej på er!

Spår med Vera och GRATTIS TILL MARTIN OCH KNUFFA!

Idag hände något underligt. Jag vaknade tidigt som ögat och var uppe och ute med Gaston kl 06.30. Vad är det för fel? Hjälp... Nåt konstigt är det, det är inte mitt naturliga beteende i alla fall.

Så när vi varit ute 1, 5 timme, kört Myran till jobbet i Gränna så var klockan bara förmiddag. Jag fjäskade lite för Veras matte och vips var vi i spårskogen.

Märkligt, Gaston gjorde exakt samma skumma grej på upptaget som sist. Måste kalla samman till kris- och lösmöte med spårgänget. Det här måste lösas, jag blir galen.

Vera tuffade på i skogen och var jätteduktig. Det hade minsann traskat över något vilt över hennes spår som var intressant men lilla tösen (10 månader) nosade sig tillbaka och tog sig till slutet. Love!

Fler än jag som gillar den hunden. Här är någon som slänger långa blickar, fast jag står bakom kameran, för det är väl aldrig efter mig??? Skulle inte tro det!Jaha, imorgon blir det tidigt igen och sen taxi till Gränna. Sen mina vänner ska jag chocka mig själv och åka på utställning.

Just nu håller jag tummarna för Martin och hans Knuffa som är och tävlar spår. De ligger ruskigt bra till för ett cert! Tadam!

Hej på er!

HURRA!!! De tog cert på 591,5 poäng. Jag är så glad! Himla jättekul, framspår och pang så satt certet som en smäck! Tjihu!


För tusan det är ju sommar!

Knappt man tror sina ögon. Hur skönt som helst. I måndags var Gaston på jobbet och skötte sig strålande (upprepar jag mig ofta???) Vi var och träffade 5-6 äldre som bor på en avdelning. Ni kan inte fatta hur kul detta är när jag kliver in där så flockas de runt Gaston som är hur lugn och cool som helst. Det klappas, lockas, pratas och klappas lite till. Vi pratade om vilka hundar de haft och det var andra minnen som väcktes som vi också pratade om. En superhärlig timme fick vi där. Sen var vi rätt möra i knoppen både flanen och jag. Vi åkte till skogen och gick en runda på 6 km på ett ställe som jag inte gått på flera år.

Sen blev det klubben och lydnadsträning. Gick väl rätt hyfsat tycker jag. Kul med Helene och Mojjan som kommit igång fint. Jag vet dessutom att Åsså har det apabra eftersom han bor hos en av mina bästa och äldsta vänner. De fullkomligt dyrkar honom. Så bra det kan bli ibland.

Igår gjorde vi absolut ingenting vad det gäller träning. Jag är helt matt efter mitt stimmande med studenten. Idag däremot hade Martin och jag bestämt oss för att vilan fick vara över. Martin ska tävla i helgen så han kan inte ligga på latsidan och hoppsan sa så körde vi ett pass. Det gick fantastiskt bra med tanke på att det var hundra grader varmt. Gaston var faktiskt inte nämnvärt påverkad. Skumt men det kan vara tack vare en tråkig dag hemma med minimalt fokus från yngsta dottern. Visst han har varit ute men för husfridens skull frågade jag inte hur länge...

Skitsamma både Knuffa och Gaston skötte sig. Gaston kunde både framåtsändande och krypa idag. Och inte en tävling i sikte. Kan det ha ett samband? Knuffa skötte sig också, busade dock lite med sin Martin men det ordnade till sig när Martin förklarade att så gör man inte.

Nöjda och glada åkte vi hem. Nu ska jag slänga mig i soffan och glo (eventuellt somna) till fotboll.Imorgon ska han jobba igen, den svarte.

Gäsp - söndageftermiddag och regn, regn, regn...

Vi fixade studenten! Ia var så himla fin och glad!Efter en veckas frånvaro av träning fick Gaston gå ett spår idag. Upptaget var inte bra, tål att tänkas på för han gjorde som han gjort på någon tävling. Hm. Han blir tveksam... Överladdad eller vad? Själva spåret gick som tåget med alla pinnar med hem.

Vi fick med oss lilla Vera idag. Hon spårade så fint och nu är det operation övertalning av matte att våga tävla!

Wroom iväg


Annars har dagen mest bestått av att läsa bok och ligga på soffan. Inte dumt det heller!

Imorgon ska Gaston jobba, vi ska träffa ett gäng äldre som tycker om hundar. Få se vad Gaston kan väcka för minnen till liv. Spännande, det är hans första sådant uppdrag. Innan har han träffat personer en och en. Håll tummen!

Återkommer!

Vårdhunden Gaston

Igår var verkligen en riktigt bra måndag! Gaston var på jobbet och besöket blev så himla bra. Vi möttes av ett jätteleende (eller okej då, Gaston fick ett stort leende) när vi kom. Det blev många glada skratt under besöket och det kändes superbra eftersom denna människa ofta mår riktigt dåligt. Jag flög tillbaka till mitt lilla kontor efter besöket och kände att whao, vad häftigt det är att få hålla på med detta - på riktigt!

Inte nog med att Gaston skötte sina tassar så fick jag även veta att jag blivit godkänd på sista examinationsuppgiften jag lämnat in vilket innebär att 7,5 hp av 30 är inkasserade. Bara resten kvar. De ska jag klämma i höst samtidigt som jag ska utbilda Gaston och jobba 70%. Eventuellt kommer jag att ha en ny hårfärg framåt jul - råttgrå...
Samtidigt är det så här att det ska bli riktigt roligt, tänk att läsa sånt som är ens stora intresse. Lite annat än en del kurser jag avverkat innan. Då har jag stillsamt undrat om jag är dum i huvudet på riktigt eller varför ödslar jag tid på sånt här... Nu blir det forsättning på Djurs medverkan i vården och en fördjupning vad det gäller hund inom vården. Apkul ju!

Gaston - ena dagen brukshund och nästa vårdhund men mest av allt min supergoa myshundHa det bra! Själv ska jag stimma inför fredagens student.

Slappardag!

Jäpp, inte ett skapandes dugg har han gjort denna dag förutom grävt upp och ned ben lite här och där i trädgården. Däremellan bara slöat.Så var den helgen slut. Imorgon ska Gaston jobba igen och göra skäl för brödfödan.

Hej svejs!

Ja kära nån vilken dag, spårtävling på Tomtens bk!

Att vi inte dog idag, Gaston och jag. Mamma mia, vad varmt det varit denna dag. För första gången i hela mitt bruksliv blev jag glad när jag drog nr 15 (av 18) för då fick vi börja med lydnaden. Det var varmt som satan redan vid niosnåret när vi körde igång.

Gaston började med ett fint fritt följ 9-9, inkallning 9-9. Ja den måste jag bara få skriva om. Han ligger fint, kommer som ett spjut, ställer sig ok, springer som en tok igen och när jag säger ligg smäller han i backen som aldrig förr och snabbare än blixten kastar han sig på sidan och ligger med benen rätt ut. Först tänkte jag - herre gud, han dog väl inte men så såg jag att han tittade på mig och när jag säger hit igen kommer han som skjuten ur en kanon. Dagens charmpoäng delades ut där. Han var så söt!

Framåtsändande - NOLL, ZERO, NADA, I hate. Gaston ångar fram till den som står längst ut i gruppen - IGEN! Favorit i repris - not favorit. Många svordomar och 40 poäng åt pipan.

Kryp - 9 - 8. Jäpp, fattar ni vilken otrolig känsla när jag slitit som en tok med detta moment (också, tänker på stycket precis ovanför...).
Skall 8,5-8,5.
Metall 6,5-6,5 otroligt hemskt avslut.
Tung 6-7 lika hemskt, näe ännu värre.
Hopp 8-8. Gaston hoppar ut jättelångt (tack Martin för alla dina fina kast). Så slår han i på ingång ändå???
Stege 8,5-9. Missar ett steg.

Ut i skog och mark. FRAMSPÅR, HURRA! Sen missar han två pinnar men ärligt talat han slet som en tok. Det var så in i baljan varmt så jag tänkte nästan lägga mig ner och dö en stund. Vi höll på att missa slutpinnen också. Kom ut på en grusväg och där satt spårläggaren. Shit, tillbaka in i skogen och Gaston kämpade på med en tunga som var två meter lång och släpade i backen och till slut stod han stilla som en staty och där vid hans fina tassar låg den förbaskade pinnen.

Tillbaka till klubben för uppletande. Vid det här laget hade hälften av alla startande brutit. Vi var 9 kvar av 18.

Den ena efter den andra kom ut med två hittade föremål, en tjej hade tagit fyra. Gaston och en labbe lyckades också med bedriften att ta fyra föremål vilket resulterade i 9-10 (tugg). Uppletanderutan var bland brännässlor och koblaffor stora som tefat. Gaston galopperade runt och varken åt av dom eller rullade sig i dom. Han gjorde det han skulle. Pussgurka!

En förbaskat trevlig dag men många trevliga människor. Jag är nöjd med min flane (förutom med framåtsändandet och hans usla avslut med apporterna). Vi skrapade ihop 524 poäng. Certet gick på 563 (typiskt, har jag 563 poäng så är det ALLTID någon som drar till med 600). Nu håller vi tummar och tassar för dom som ska tävla på Tomten imorgon.

Nu ska vi inte göra ett enda dugg mer idag - tror jag. Orkar inte.

Hej på er från en trött flane och hans matte som troligen har solsting (eller åtminstone ont i huvudet)

Working class Hero!

Gaston har varit på jobbet idag igen. Det går så bra. Jag är så himla glad att han är som han är. Lite busig är han eller rättare sagt han utnyttjar situationen på ett snyggt och prydligt sätt. Han vet att han ska ta godis FÖRSIKTIGT. Det är han superduktig på när någon "hund"-människa ger honom godis. När han är i skarpt läge har han lärt sig att - här kan man ta godiset utan att vänta på varsågod - det händer ju ingenting... Inte mer än att det sitter en matte och kokar för att jag vet, att han vet, att jag inte kan göra ett skit åt att han snor godis hej vilt. Den vi går till tycker att jag är "hård mot honom" när jag håller tillbaka honom lite lätt med handen på bringan. Fatta då om jag skulle prata med honom som jag egentligt skulle vilja. Det går bara inte utan det är bara att inse att - GÖR OM, GÖR RÄTT!!! Med andra ord, träna mer med "okända" och att varsågod gäller hela tiden, överallt.

Annars skötte han sig kanon idag (också... skriver det helt opartiska matten). Han stod så fint och blev borstad både här och där (mest där såg det ut som han tänkte). Han gick jättefint i kopplet (ligger hyfsat med jobb där kan jag säga, gå med rullstol, ha Gaston bredvid som INTE får ligga på i kopplet). Att med detta ekipage knöla sig in i en hiss som skakar är inte direkt som att glida på en räkmacka. Då är Gaston cool. Han tycker inte om att åka skak-hiss men han traskar med in, ser ut som han skulle dö men står fint kvar. Pussgurka! När vi går på detta besök så hinner minst fem personer hälsa och prata med honom på vägen upp dit vi ska och lika många när vi går därifrån. Han hinner avverka x antal hälsningar och göra en och annan själ glad över att han tassar runt. Det är så fantastiskt roligt att få vara med om detta.

Vi är välkomna tillbaka nästa vecka med - måste det väl ändå tyda på att vi inte gjort bort oss helt. Nu har vi fått ett uppdrag till. Vi ska gå till en avdelning och träffa flera som bor där, vi ska lägga upp det som en studiecirkel liksom.  Ska bli superkul och spännande. Undrar hur han reagerar då?

Efter en dag på jobbet är det skönt att sitta och bara vara. Se ut över vidderna och fundera lite.Nu ska jag göra lite nytta, eller inte. Få se vad det blir.

Tjingeling!

RSS 2.0