Ruta, fjärr, ruta, fjärr

Ja jäklar vad vi ligger i. Ikväll hade vi date med Helene och Åsså i Forserum. Vi körde ruta och fjärr. Gjorde en liten busig grej och satte ihop ett litet fritt följ, sättande under gång, inkallning och ruta. OBS! då hade vi kört rutan x antal gånger så han visste mycket väl vart han skulle. Jag har inte lagt honom en enda gång i rutan för jag vill att han först och främst ska hitta den. Det gjorde han faktiskt. Dagarna försvinner fort nu...

Åsså skötte sina tassar idag. Jag kan bara hålla med Helene - längesen två träningar på raken känns så in i vassen roliga. Jag gillar att träna både jakt, bruks och lydnad. Tycker oftast det är kul men både i måndags och ikväll har varit lite extra kul. Kanske för att jag känner att det finns hopp om både ruta och fjärr. Ärligt talat innan jag åkte till Mona kändes det som att det kommer aldrig i livet att hinnas få till på tre veckor men nu jäklar ser jag ljuset i tunneln.

Nu ska jag lägga mig i soffan, huvudet dunkar och jag är skittrött. Stackars min familj, kul figur de lever med. Sitter (där överdrev jag en aning) jag menar ligger som en effa-klump i soffan och orkar inte ens zappa.

Hörs!


Mamma mia, tisdagkväll redan...

I söndags spårade vi i vanlig hederlig skogsterräng och rackans vad bra det gick. Han markerade pinnar och höll sig i spåret. Sen var det fjärrträning som gällde och en liten fotbollsmatch stack vi visst emellan med också.

Igår fick Gaston hänga med till jobbet, det var så där kul tyckte han. Bit ihop eller bryt ihop, du har inget val sa den elaka matten. Vi skulle nämligen dra direkt från jobbet ner till Mona i Varberg. Näe, jag är inte klok och inte rik heller men det kan man ju nästan tro när man åker iväg på detta sätt. Kung för en dag, ni vet... Får ju passa på direkt efter lönen hamnat på kontot, idag kunde det varit för sent.

Vilken superkul kväll vi hade Helene, jag och Mona. Vi skrattade hysteriskt åt diverse korkade tilltag från både mig och Helene. Alltså, ärligt talat, ibland är man ju trögare än en seg kola. Hur som helst jag fick tips till min fjärr och till min ruta. Jag var så exhalterad över min fjärrträning så jag glömde bort att jag ville ha hjälp med vittringen också. Herre gud, man kan ju inte tänka på allt.
Fick även BEHÖVLIGA tips angående fria följet. Helene fick sina fiskar varmar hon också men oj vi hade verkligen kul. Jag fick den kicken som jag förväntat mig. Det har varit så varenda gång vi varit hos Mona. Vill bara vara hemma och träna hela tiden. Måste ju jobba men det kändes himla onödigt idag faktiskt. Jag har trots att vi lämnat vår söta, lilla husvagn på vinteride hunnit med några fjärrträningsstunder. Tji hu!

Jag är evinnerligt glad att jag tränat in Gaston på klicker, han har himla lätt för att prova nya grejer. Det är häftigt att se honom. Han fick till ena riktiga höjdargrejer vid fjärren igår, flanen.
En riktig höjdpunkt igår kväll var när "lille" Åsså vågade gå upp och iväg på stegen. Han var så lycklig själv när han fattade vad han hade gjort så han studsade runt som Tiger i Nalle Phu. Åsså är en så himla go kille men lite osäker då och då men jäklar när han hade vågat, då var han Stålmannen.

Vi babblade på hemvägen för att hålla oss vakna, det gick strålande ända till Helene fick samtal då skulle jag blunda lite tänkte jag. Det gjorde jag och vaknade upp vid min bil som vi parkerat vid Axamo. Shit, trodde jag skulle dö innan jag var i hemmets trygga vrå. Somnade som en julgris och var mycket nära att slänga ut klockradion när den drog igång imorse. I really hate it.

Nu ska vi ta en sväng med fjärr igen känner jag. Måste bara väcka Gaston som sover gott bland alla sina gosedjur.

Ha det bra!



Nu är det lydnad som gäller

Här spontantränar vi hej vilt. Det är fjärr, rutan och vittring som det är mest fokus på. Gaston har SUPERsvårt med fjärr och rutan. Vittringen känns det som vi är på gång med i alla fall. Fjärren, ja herre gud. Giv mig tålamod. Står jag pyttelite för långt ifrån så kan han inte stå. Har ALDRIG någonsin hört detta innan, vet inte vad det är? Ni som känner mig vet ju att tålamod är väl inte det jag har mest av här i världen. Borde jag ha egentligen, som sysslar med hundträning men det har jag INTE.

Idag  spontantränade jag med Anneli S. Skitkul, det är verkligen megalängesen vi tränade ihop. Tack snälla goa Anneli för hjälpen. Har även tvingat Anders att engagera sig i fjärren. Han tycker det är så där kul men för husfridens skull så ställer han upp. Han känner ju till mina bitchiga sidor om någon. På tal om bitch, i måndags fick jag ett halsband med just bitch på. Inte av Anders utan av en jobbarkompis som hade sett det någonstans och då ville jag ha ett sånt och vips så fick jag ett. Jag har ett nyckelband där det står I´m a bitch som jag brukar vifta med när det hettar till på mötena på jobbet. Nu är hela jag som en enda bitch med hals- och nyckelband. I min värld står Bitch för Baby In Total Control Herself, vad betyder det i din?

Veckan har rasslat förbi med rasande fart, i onsdags var jag på styrelsemöte i fotbollsklubben. Oj, det var sannerligen ett BRA och NYTTIGT möte. Jag har inte varit den mest aktiva i den styrelsen kan jag villigt erkänna. Jag skriver protokoll och skickar ut, punkt. Min energi i den klubben har jag lagt på damlaget och är med på matcher och "runt-omkring-grejer".
I onsdags kom det en kille som har ansvaret för ungdomsverksamheten och jag kan bara lugnt säga - upps! Han var helt sanslös, ställde frågor, lämnade förslag och vi satt med hakorna i knävecken allihop tror jag. Med andra ord, vi fick en spark i häcken att nu är det väl dags att engagera sig i både det ena och det andra. Jag slank med på ett bananskal i den här styrelsen, eller rättare sagt slank jag med för att min hjärna inte alltid kopplas in innan käften uttalar sig. Det spelar egentligen ingen roll för har jag tagit på mig ett uppdrag är det bara att bita ihop. Att smyga undan med att jag skriver protokoll och MINSANN drar mitt strå till stacken föll lite platt i onsdags. Killen gjorde verkligen en waki, waki! Så nu mina vänner ska jag ta tag i mig själv...

Nu ska vi strax iväg på fotbollsmatch, sista för säsongen. Vi ska visst stå i kiosken också. Känns som jag är på väg att glömma föregående stycke redan fem sekunder efter jag skrivit det.

Måste träna lite fjärr med, stå - sitt hur svårt kan det vara? Fråga Gaston...

Hoppas det går bra för mina vänner som är ute på både det ena och det andra denna helg. Väntar med spänning på reslutat.

Ha det gott!


Åh hej o hå

Jösses, hösten är här. Det blåste järnet när vi gick i skogen idag. Två sjuka tjejer här hemma, inte kul alls. En förkyld som tusan och den andra ont i halsen och feber (och genast börjar man tänka på???). De två som är skyldiga till de två tjejerna är dock ännu fit for fight.

En ganska tråkig dag för Gaston idag med. Vi har bara gått och lullat i skogen. Sen blev det några pluttegrejer tränade i trädgården. Har skickat efter träningsguiden till "Sikta mot 10:an" så kvällslektyren är räddad. Känns faktiskt riktigt kul att träna lite lydnadslydnad igen. På måndag drar Helene och jag till Mona för en liten uppfräschning, det skadar ju aldrig. Ska bli kul att träffa  henne igen, det är en go och vansinnigt duktig tjej.

Ska försöka få till något fältspår för tack vare SM-yran glömde jag totalt bort att vi fick det roliga samtalet mitt i vår spårträning. Det kan även kallas förträngning. Att kalla det Gaston sysslade med för att spåra vore att häda. Det var inte ett rätt. När spåret la´s var det dagg och sen grejade vi med uppletande (som faktiskt gick rasande bra), fikade och snackade mycket om viktiga saker. När Gaston äntligen skulle gå sitt spår på stubbåkern så fanns det inte kvar, inte så att Gastons nos redde ut det i alla fall. Plötsligt minns jag varför jag skulle glömma det. Helkasst var det.

Men han var jätteduktig på att sätta sig under fria följet idag. Det är ju nytt i trean sen jag körde det sist. Vi har ju tränat ställande och läggande under fritt följ men sättande är nytt. Kul, kommer väl givetvis sabotera eventuellt läggande i KM:et men det är smällar man få ta.

Nu ska jag skriva mål och allt var det var man skulle göra enligt guiden. Eller kanske inte, jag tror jag läser lite först.

Ha det gott!

Ibland är det rätt gött att bara va´, lulla runt och inte göra nåt vetigt!/Gaston

Susar fortfarande omkring i det blå ihop med Anngreth och Mogg

Vi fick spontant till en "välkommen-hem-du-fantastiska-SM-vinnare-kommitté" igår. Vi låg i som små ettriga bi och lyckades få ihop 15 pers som stod där med marschaller tända och skylt uppsatt när hon landade vid sitt fina lilla röda hus med vita knutar igårkväll. Champagnekorken flög och vi hurrade som idioter och hjälp vad härligt det var. Korten blev det lite si och så med, jag hoppas någon med väldigt stort objektiv (no names) tog bättre kort än jag.

En mycket glad Anngreth (det syns trots mycket dålig, suddig bild) men jag var lite darrig på handen...


Ja, det var en härlig avslutning på helgen!

Gundes blivande ömma moder tog sin tredje etta i eliten också, det tycker vi var himla kul!

Så blev det då måndag och för Gastons del har det verkligen varit MÅNDAG! Istället för att träna på JBK blev det till att beskåda en förlustmatch i fotbollen. Det är ju som bekant bland det tråkigaste han vet. Idag var jag beredd att hålla med honom. Jag blir galen när våra tjejer kämpar och sliter och den förbaskade, jäkla runda grejen VÄGRAR gå deras väg. Ett mål lyckades till slut Myran slå in. Då jublade den tappra fancluben så man skulle kunnat tro att de vann med femton noll, inte att de fick stryk med 4-1. Märkligt! Synd om våra tjejer, tappar ju självförtroendet totalt.

Nu är det natta! Natti, natti

Ett STORT GIGANTISKT GRATTIS till Anngreth och Mogg som vann SM i bevakning!!!

Vi är så glada och skulle så gärna varit på plats för att se våra vänner stå där högst upp på pallen. Efter att följt er från en pisslydnad igår förmiddag, till bästa patrullstigen på eftermiddagen, till ett så-där-bra uppletande på morgonen idag till fullt på spåret på förmiddagen till att stå högst upp på pallen! Shit, jag är verkligen så himla glad så jag nästan blir ledsen, ni vet så där underbart rörd. Anngreth är så väl värd detta.

Våra goa vänner Anngreth och Dynamit-Mogg














Längtar till jag får träffa henne och ge värsta grattiskramen!

Hej svejs!


Poängjakt i Månsarp

Vilken skitkul grej vi har varit på Gaston och jag och några till. Vi var 10 hundar med förare och lite extra folk som träffades denna fantastiskt fina dag ute i Månsarp. Det var som vanligt både labbar (skam vore det annars när det var de som arrangerade), en golden och några flattar. Vi hjälptes åt så alla fick göra något åt alla. Det kördes som ett B-prov och vi fick gå med en skytt. Domare för dagen var goa Britt Sandahl.

Gaston och jag fick ihop 130 poäng och kom trea. Tvåan var en labbetik med förare Katarina, de fick 132 poäng och segrare för dagen på 134 poäng var Thomas himself med goldenpojken Åskar. Snubblande nära vinst kan man säga. Hade Gaston valt ett vilt värt 10 poäng istället för 5 så... hade den fina vinstmuggen med labbar på gått till flanen MEN jag har ju lite sportmanship i den korta kroppen och tycker Thomas vann välförtjänt. Det var kul att se den annars något mer återhållsamme man bli glad när goldenpojken gjorde ett jättefint sök.Grattis till er. Labbetiken såg jag inte för jag gick in alldeles efter henne. Stort grattis också till vännen Mari med sin fine Emil som hamnade på fjärde plats.

Nu till egot och vår poängjakt. Först och främst så stort köttben till Gaston som fixade dubbelmarkering både på land och vatten utan problem, vi fick full pott där. Fatta hur glad jag blev. Vi har ju liksom haft lite svårt med detta men idag - shit hade kunnat pussa hans fina svarta nos när han kom in men lite sansad är man ju så det gjorde jag inte - då.

Landdirigering - 9/10. "Bra kunde följa upp tecken lite bättre vid något tillfälle."
Nja, det kunde han gjort den flanige flanen. Han glömde bort lite det där med höger/vänster och ut vid ett tillfälle men jag förlät honom snabbt.

Vattendirigering - 10/11. "Bra".
Mmm, glad blev jag. Det Britt drog för var att han var lite tam vid letandet. Svårt att förklara men man kan ge järnet och hämta med intensitet (upps, här slänger man sig med fina ord) men Gasse liksom plockade upp fågeln men gav inte järnet. Så kanske man kan säga.

Sök - 9/10. "Söker i bra fart och med god motivation. Täcker marken väl utom i närområdet".
Tadam, är glad för att min STORE kille inte tappar motivation utan gnetar på, precis som vi alla får göra en dag på jobbet. Skitkul. Han missade ta in två fåglar och där tappade vi 15 poäng. De låg dessutom närmast båda två. Tja, sånt som händer.

Framförande, vilthantering, stadga, fotgående - 12/13. "Bra stadga. Bra fotgående som kan förbättras. God vilthantering med något snabba avl då och då".
Jag säger bara - tur man är kort i rocken. I mina ögon hade Gaston uselt fotgående och fruktansvärt dåliga avlämningar. Gaston som brukar ha ett skitbra fotgående bestämde sig plötsligt för att fot är lika med att halva jag är framför matte. Han höll sig i och för sig där men vad tusan så har  han INTE vare sig lärt in det eller någonsin gått innan. Såg säkert inte så illa ut som det kändes. Detta ska genast åtgärdas, usch. När det gäller avlämningarna så behöver han verkligen inte släppa bara för min hand råkar komma i hans muns närhet. Jäkla ofog han hittade på idag. Usch, det tycker jag inte om.

Nu till min egen kritik - UNDERBART med dubbelmarkeringarna och UNDERBART med att duvor, trutar, kråkor, änder och kaniner som kom in och lämnades av HELA och utan en tillstymmelse till några dumheter.

Mindre kul med ett dåligt fotgående (det var faktiskt det jämfört med hur han brukar gå) och avlämningarna.

Underbara människor och en superfin höstdag - att man får ha det så här bra. Tack till alla er som ordnar så vi andra kan få komma på sånt här kul.

Lite bilder från dagen kommer här.

Här står vi coola och avlappnade - not eller Gaston var rätt lugn men mitt hjärta dunkade vilt.


Ut till denna ö skulle de på vattendirigeringen



Landdirigering genom vass och blött, längden på den?? kanske 40-50 meter. Usch, jag vet inte.



Ut i detta hamnade dubbelmarkeringen på vatten.



Här står vi och laddar inför vattenmarkeringarna


Goe Emil laddar


Här kommer Emil på väg in med en markering


Sista bilden men den är ganska kul. Vad är det som petar upp ur fickan på segraren för dagen? Märklig kille...




Nu ska jag inte göra ett skit mer idag!

Ha det gott!

Härlig septemberfredag


Idag tog vi en annan väg i en annan skog, det var kul det sa han, den svarte.


Hade ju lite att pinka in om vi säger så


Vi hade, INTE av en slump utan väldigt planerat, med oss chuck-it och några tennisbollar. För utefter denna väg så finns en superfin liten sjö.

Gaston fick vackert sitta så han inte såg när jag kastade ut lite bollar som jag sen körde dirigeringar till. Idag var vi i och vid samma sjö SAMTIDIGT. Det är en rätt häftig känsla när han lyssnar, vilket han tycker att han alltid gör. Vi är inte riktigt överens där.

Här är han på väg ut och ska hämta en tennisboll. Tittar du riktigt noga så kan du sen lilla runda saken. 


 Nästan framme


Spaning från bryggan


Spaning under bryggan


Undrar vad han ser här, en snygging kanske?


Härligt vad det i alla fall. Nu ska jag städa klart. Supertråkigt!

Imorgon blir det poängjakt, det ska bli kul!

Håller tummarna för Anngreth och Mogg som är på SM bevakning.

Lycka till alla som ska ut på några prov!

Hej hopp
golvmopp

Vi tränar på...



Efter viss messkonferens med Sofie kom jag fram till att hålla mig till en sak med rutan. Godis på pinne får det bli. Inte vet jag men det fungerar rätt hyfsat. Söt är han, vi har ju använt godispinne på framåtsändandet och där har han lärt sig att fram till pinne i fullfart, ta godis och sen gå vidare. Det satt fast i flanens hjärna så galopperade ut så käckt till rutan, tog sin godis och gick sedan saktagående rakt fram. Så kan det gå!        
                                                              

Vi har tränat fjärr också och vi har letat upp boken "Med sikte mot 10:an". Jag är tamme tusan på g känner jag. Har inte kollat om det finns någon tävling, det ska jag göra nu. Nu gör jag det... Jajamen det finns en hel del. Typ t ex i Jokkmokk och i Arvidsjaur fanns det nån. Sen var det en och annan på närmare håll. Jag funderar allvarligt på en i slutet av oktober. Vad tusan, går det så går det.

Vi ska även ta tag i sitt i grupp, vittring, hopp/apport, sitt under gång och som sagt rutan och fjärren. Jaaa, kanske är jag lite väl optimistisk men å andra sidan finns det nån gång jag tränar fokuserat så är det när jag anmält mig till tävling. Jag vet att jag kommer slappa till det lite med brukslydnaden nu när det ändå inte blir någon tävling på typ ett halvår. Lite svårt att hålla uppe motivationen, trots att jag tillhör den knäppa skaran som gillar att träna och tränar ofta men även här finns det en gräns...

Här är Gaston på väg...


Oj, nu måste jag sticka, ska köra Myran till stallet.

Lydnad - jakt - lydnad

Igår var vi på klubben och tränade lydnadsklass 3 moment. Gaston blev helt ställd när jag plötsligt började gå sakta fritt följ. Han hoppade fram på rumpan i tron om att vi skulle göra halt - hela tiden. Såg helt sjukt ut, sa mina hysteriskt garvande vänner. Vi fick till det till slut. Resten av vår tid ägnades åt rutan. Man kan träna in den på massor av olika sätt men vilket är bäst? För Gaston och för Åsså. Martin den fegisen höll sig till bruksmomenten. Hur som helst, vi testade på med både target, boll över huvud, boll i rutan och godis över huvudet. Vi får se vilket som blir bäst. Igår var i alla fall kast från Martin med KNUFFAS boll klart mest framgångsrikt.

Gaston premiärsatt i grupp. Han såg ut som att jag skulle ropa hit vilken sekund som helst. Så satt gjorde han.

Idag följde Anders med upp till en av gölarna och kastade markeringar och smög ut dirigeringar. Det gick finfint. Han fick även ett sök och han letade på till han fick in allihop. Tur det, för med mitt strålande minne så hade jag inte en susning om var de låg.

Vi gick hem från skogen och då passade jag på med lite testing av fjärren. På nära håll fungerar det bra. Bäst som jag gick där kom jag på att det är ju för farao sitt under fot med som moment också. Då var jag tvungen att testa det och allroundenhunden himself gjorde det. Han såg ut som att nu är det nåt som är lurigt här men han satte sig i alla fall. Stackars Gaston eller förresten om jag ska vara riktigt ärlig så vet jag inte om det är så himla synd om honom. En aktiv kille som lever ett aktivt liv med en inaktiv matte. Det ni!


På nåt sätt känns det som att jag bara skulle tiga och samtycka till ovanstående så för husfridens skull gör jag det //Gaston


Igår ägnade jag fem minuter av mitt liv till att titta på det mest puckade jag sett på länge. Hollywoodfruarna, my god! Folk svälter ihjäl, är hemlösa, arbetslösa, lever på ruinens kant och så kan dessa puckade brudar med att fläka ut sitt lyxliv med en von-oben-stil så jag gick upp i atomer. Fem minuter sen fick jag gå därifrån. Jag blir riktigt arg nu när jag tänker på det så nu slutar jag genast med det.

Imorgon slutar jag tidigt - känns fint!


Idag har vi knappt gjort ett smack, bara lite...

Lite grinig är jag för att vi blivit bortlottade hela hösten från spårtävlingarna. Det är säkert någon fantastisk mening med det men i alla fall, en kunde vi väl fått åka på.

Så idag tränade vi lite av treans moment i trädgården. Ja käre nån, vi har ju nåt att pyssla med i alla fall. Vi har tagit ett beslut jag och Gaston. Jag har veto. Det blir spår i vår och jakt nästa höst. Då kanske vi har en aningens större chans att komma med åtminstone på en tävling.

Det har varit en kul helg ändå, hundmässigt. Tänk Lotta med Puma som fixade en etta till i eliten, vad ska man säga, superduktiga helt enkelt. Vi har Susanne med sin fine Olle som plockade en etta i nybörjare idag och fick en tvåa med sin Totte i eliten. Tänk att starta två hundar samma dag, den mängden toapapper finns inte för att jag skulle fixa det. Jerker fick också en tvåa fast i öppen, bra jobbat. Sist men absolut inte minst, eller jo det är han nog åldersmässigt när jag tänker efter - lillebror Bonuz fixade minsann 81 poäng på WT idag. Den lille, goe är lyckligt ovetande om hur glada vi i Småland blev över det messet från hans glada matte. Tror inte jag har missat någon, har jag det så skyller jag på någon form av light-demens. Har känt av det lite till och från...

Nästa helg har vi en kul poängjakt att se fram mot. Ska bli skitskoj, det hade vi sist i alla fall. Hoppas på en favorit i repris, vore ju vansinnigt kul eftersom det är labbeklubben som arrangerar. Den kommer jag nog få äta upp, men det gör jag så gärna.

Att rulla sig på vår moder jord borde vara varje hunds rättighet//Gaston


Ibland önskar man bara att valet av underlag kunde vara något mer genomtänkt/im

Ha det gott!

IM med sin ja, vad är han bruks-, jakt eller rent av lydnadshund???

Nix, ingen spårtävling men kul träning blev det i alla fall!

Igår for jag iväg med Gaston och tränade jakt. Himla kul! Vi hade tillgång till båt också och det är ALDRIG fel. Det var Jerker, Susanne och jag. Gaston började med att få bitchen i mig att fullständigt gå i taket. Jag blir GALEN på att han vet BÄST själv. När jag säger ut menar jag ut inte åt höger eller vänster. Han stannade jättefint på stoppsignalen men sen sket han fullständigt i vad jag sa eller pekade. My god... Jag diskuterade livets allvar med honom och sen, mina vänner, gick det alldeles strålande. Märkligt!

Vi var ute och rodde Gaston och jag, det är ju himla kul. Jag är fullständigt hopplös på att komma ihåg vilken åra man ska ro med för att svänga åt rätt håll. Jerker stod på land och vrålade så till slut kom vi till rätt punkt. Gaston han åker så käckt med och ser ut som den kung han är.

Jerker grejade med Sigma och hon kan en hel del själv också men de fick in sina vilt. Susanne och Totte gjorde så himla fina linjetag på vatten så jag blir grön hela jag. Vi hade en helt underbar skön eftermiddag med ett härligt väder som till och med gjorde att jag kunde glömma mitt krig med femtonåringen som pågått under hela dagen via mess. Droppen var nog när ungen skriver "kommer du inte ihåg hur det var när du var ung? Innan du blev sån där tv-tittare". Den tog kan jag säga. Grrr. Vi har viftat lite med fredsflaggan så nu är det lugnt till nästa drabbning.

Här sitter han och kikar på Jerker som ror runt och lägger ut vilt lite här och där.



Igår trakasserade jag Martin med mess om han verkligen inte hört något från Aneby. Han låg som FÖRSTE reserv men icke. Då beslutade vi oss för att vi tränar istället. Vi strålade samman i spårskogen Martin, jag och Anngreth. Först surade vi en stund och svor över vår otur att hela tiden bli bortlottade som reserver sen tog vi tag i oss själva och jädrans vad det blev bra idag.

Först ut var SM-hunden Mogg. Han tävlar SM i bevakning (för fjärde året i rad) nästa helg. Ska bli kul att följa. Heja er!
Han plockade gummi, metall och trä som ingenting!


Sen var det Gastons tur. Vi har ju haft en hel del bekymmer med spåret det sista men idag var han tillbaka, den fantastiske spårhunden Gaston. Jag jublade och ärligt talat, det är väl det här som gör att man orkar hålla på att traggla. När det plötsligt händer, det vänder. Han gick ut go och glad, tog spårupptaget och sen iväg som en rem. Plockade pinnar och hittade godisburkar. Jippi! Synd bara att vi måste vänta ända till våren innan vi kommer ut på tävling...

Nu måste det väl vara min tur snart!


Sist ut var Knuffa. Jag hade lagt ett spår med massor av vinklar. Hon klarade det galant. Speciellt när Anngreth i slutet säger men kära nån, lilla IM här har du gått väldigt nära där du började spåret. Har jag ju inte svarade jag. Men kolla då, jag hade nämligen tagit rikte på vissa stenar och stora rotvältor och upps, de var inte långt från slutsträckan av spåret inte. Gulp, tur vinden inte låg på från det hållet, förresten tror jag Knuffa fixat det ändå. Så det så!

Martin på väg ut på spåret men oj, glömt något? Typ en liten detalj som linan...


Tur man har snälla kompisar som ärtigt springer och hämtar den


Tjihu, sen fick hon äntligen ge sig iväg.


Det blev så bra så!


Nu håller jag tummarna för att det gick vägen för Lotta med Puma idag, de låg ruskigt bra till vad jag förstod.

Sen håller jag tummarna för att det går vägen för Susanne och Jerker imorgon!

Sen önskar jag ett jättestort lycka till, till alla er andra som är ute på antingen det ena eller det andra. Ge järnet!

Tjing tjong!

Härlig höstdag

Helt otroligt, jag slutar tidigt och får komma ut i denna härliga höstdag! Whao!

Vi tog en promenix med vännen Nilla och småpudlarna.

En pinne och flera hundar


Och vem tror du att du är då? Piss off!


Men kära nån, jag skojade lite bara


Kom igen brudar, jag har hittat nåt nytt. Synnerligen intressant.


Tadam, nu drar vi


Kolla vilka små sötnosar, inte konstigt att Gaston älskar små hundar.


Vi har gjort tre upptag också. Två bra, ett inte bra. Så kan det gå när inte haspen är på.

Glad är jag i min Gaston. Han är så himla go. T ex när vi går promenad med småtjejerna, inte att han drar igång och mejar ner allihop. Han får ju inte leka med Sanny pga storleksskillnad. En tass fel och det skulle kunna gå riktigt illa. En av Nillas små vita vill gärna leka och det går kanon så länge hon får jaga men herre gud när Gaston vänder sig om. Då tar leken hastigt slut. Det jag blir så glad över är att han faktiskt ta det, han får inga hysteriska retrieverfnatt utan ser mest ut som, shit, inte idag heller.

Imorgon slutar jag tidigt igen - hur härligt är det på en skala? Hur härligt som helst!

Tjingeling!

Phu, 0-1

Hipp hurra, visst kunde de spelat bättre och tagit tillvara på sina chanser men vad tusan, de vann! Tji hu!

Annars har det varit sparsamt med träning med flanen idag. Anders har varit ledig så han har varit ute långa svängar i skogen. Plockat kantareller, det är INTE populärt hos Gasse men det är bara att gilla läget. Vi har tränat lite i trädgården innan fotbollen, pigg och ja ärligt talat, ap-pigg. Får försöka få till några upptag imorgon innan det blir resa till stallet med Myran. Tänk om vi kommer med på lördag, pirrigt.

Martin som är första reserv har inget hört... suck.

Gaston studerar solnedgången på Öland


Ha det gott!


Ufon i köket

Gaston smög sig fram till hinken, det lät mycket besynnerligt från den.

Vad i helsicke har landat i mitt kök?


Skumma figurer, bäst att attackera från sidan



Men vad tusan är det för nåt?


Just nu dör de dödens död. Jag pep fegt iväg från både hinken med kräftor, Anders och Gaston. Där går min gräns, att stoppa levande ting i kokande vatten. Gulp.

Nu ska jag packa ihop min hjärna och dra iväg på ett superviktigt föräldramöte. Mycket angeläget att ALLA föräldrar kommer. Den känns så där kul... Undrar vad det är?

Hoppas vissas drömmar slår in och att Gaston och jag kommer med till Aneby. Det vore vansinnigt kul. Hoppas att jag hinner lägga upptag imorgon. Kvällen idag försvann liksom bort i ett föräldramöte.

Ha det gott!

Vilken märklig dag...

Vaknade arg som ett bi. Hade inte någon som helst anledning till detta beteende. Alltså, det är verkligen apjobbigt att vakna arg och irriterad. Grr.

När jag stressat hem efter jobbet drog jag till skogen med Gaston och när vi är på väg tillbaka till bilen kommer det en jäkla gubbjäkel i en jättestor bil, jag tar in Gaston vid sidan och hejar käckt. Då stannar gubben, drar ner rutan och frågar om jag tappat mitt koppel. Va? vad menar du? sa jag fortfarande käckt. Jag såg nog att din hund sprang lös säger den mycket dumma, miljoner svordomar, gubben. Har du tappat kopplet eller? säger han igen.

Min gud, att jag inte gick upp i atomer, med en mycket iskall stämma sa jag bara NEJ, DET HÄNGER HÄR, SER DU DET? då vevade gubbf-n upp fönstret och stack iväg. Herre jösses, nu hade jag ju fått ner aggressionsnivån under promenaden och så kommer han och förstör alltihop.

Tur jag har en halvtimme till klubben så jag kom ner i normalnivå med irritation och andning. På klubben började vi med en plats med många hundar, Gaston vände sig på ena skinkan men låg sedan rätt ok.
Jag körde igenom fritt  följ, inkallning, framåtsändande, kryp och skall i ett svep. Jag känner att om vi kommer med på lördag så några tior lär det inte bli men betyg ska vi ha. T o m på kryp och skall, hurra! Anngreth och Helene med dogs skötte sig strålande. Det är ju oerhört frustrerande med Åsså som bestämt sig för att platsliggning är det absolut värsta som finns på denna jord. Men jag vet att fröken Rygert kommer fixa det förr eller senare. Hon är liksom lite som jag att först blir man dödstrött sen blir man "det-var-väl-själve-den" klart det ska gå.

När jag kom hem berättar Anders att det sprungit runt två lösa Wachtelhundar och bl a jagat grannens kvigor och höns. Våra höns har klarat sig, tack gode gud. Hos grannen hade hundarna hoppat över staketet till deras hönsgård och jagat höns. Våra som går lösa i hela trädgården, mamma mia.

Vet ni vems hundarna var? GUBBJÄKELN i skogen som frågade om jag tappat kopplet. Han höll på att jaktträna dom hade han sagt. Herre gud, det betyder att det sprang runt två såna i skogen lösa när jag promenerade omkring där uppe med Gaston. Det kunde slutat illa det. Men fatta att just den jäkla gubbstrutten hade släppt sina som springer hej vilt i hela bygden. Jag blir galen på sånt här! Fatta hur nervös jag kommer vara hela jaktsäsongen för att dom två ska dyka upp och hoppa på min Gaston. Alla råd mottages med största tacksamhet. Snabbt!

Nu är jag så upprörd så jag inte kommer kunna somna. Jäkla gubbe!

Adjö!


Gott fika i spårskogen!

Idag har vi varit i Vireda och spårat. Eller ja, Gaston fick ju träna upptag av någon underlig anledning. Det känns bättre även om det inte är hundra. Hittat ett sätt att jobba vidare med i alla fall. Det stora idag var att han gick ut med samma goa stil som vanligt.

Vi firade Helene och Åsså´s uppflyttning till högre med att HON bjöd på fruktsallad, jag bidrog med kaffe och så hade vi lite nyttig choklad också. Trevliga spårkompisar vi är begåvade med. Tur för oss det!


Vi gjorde ju uppletande i väntan på spåren och det gick alldeles förbaskat bra. Det gillar han flanen.

Kolla vad jag hittade i Helenes spår, spännande med blomkålssvamp, det har jag aldrig tillagat. Ska ut och googla lite och se vad man kan hitta på med en sån. Ser ju nästan ut som en hjärna, vad läbbigt.


Imorgon är det koncentration på lektion på JBK med ett lydnadspass.

Nu ska jag gå och diskutera lite spårupptag med Gaston, tror vi gör det i samband med en liten tupplur. Han verkar vara inne på den linjen redan, jag hör honom...

Ha det gott!

I´m back, väldigt mycket mindre förkyld men Gastons fina upptag lyser med sin frånvaro

Jag blir GALEN!!! Det vill inte fungera med upptagen, har kört diverse olika varianter men sista idag blev total kaos, katastrof, det gick åt pipsvängen helt enkelt. Igår hade jag ett visst hopp men inte nu...

Nu skiter jag i det och hoppas att när vi spårar i helgen med gänget att Gaston vaknat upp och är sitt gamla vanliga jag. Dream on, dream on...

Annars var jag på Huskvarna hundklubb en sväng igår, det händer inte ofta, närmare bestämt nästan aldrig. Men jag skulle upp och kolla på vännerna som går kurs. Naturligtvis gick de precis in på teori när jag kom. Jaha, när jag ändå är här kan ju träna lite tänkte jag. Sagt och gjort, fram med konor och här skulle tränas framåtsändande. Det gick kanon! 
Men vilken ledsam liten typ jag är som inte kan vara jätteglad för det utan då gnager det där förbaskade upptaget som INTE fungerar och tar över hela min tankeverksamhet. Vad är det för fel på mig? Gaston fattade i alla fall att han gjorde något utöver det vanliga för han var go och glad och vispade runt på planen med sin boll.
Han gjorde "nästan" en bra inkallning också, förutom att han lade sig istället för att ställa sig vid första inkallningen. När vi gjorde om blev det bra. Tungapporten - näe, den var inget vidare. Metallen - näe inte så himla bra heller. Krypet och fria följet kändes bra. Lätt och säga när ingen står bredvid och ser hur det "egentligen" ser ut.

Nu ska gnällspiken åka med yngsta dottern till stallet. Vet ni vad, Skärstadalen håller på att dränkas i vatten. Det fullkomligt vräker ner. Helt sjukt att det kan regna så.

Imorgon vaknar jag upp som en solstråle, skiner och sprider glada vibbar överallt! Nu tänker jag fortsätta vara bitchig och grymt tråkig. Grrr.

Hej hopp
regndropp

Jag har INTE svininfluensan men lite kultingsjuka är det allt

Jag är vrålförkyld, näsan rinner, glansiga ögon och supertrött MEN ingen feber. Allvarligt talat det här känns som min vanliga, sabla megaförkylning som ALLTID måste komma i min väg varje höst. Blä! Man känner sig fräsch - not.

Jag fick vackert masa mig iväg med hundarna efter jobbet, för Anders är på kräftskiva med jobbet. En tisdag??? Jag vet, inte smart alls, blir nog en kul dag imorgon...

Gaston fick ta två upptag och sammanfattningsvis gick det ena inte alls bra och det andra något bättre. Dubbelsuck.

Vill ni läsa dagens skämt - jag är 23:e reserv i Linköping. Sannolikheten att vi kommer med är mikroskopisk, bara att hoppas att Aneby förbarmar sig över mig men som det känns just nu kvittar det. En hund som inte ens vill gå ut i upptagsrutan - jag blir galen.

Jag skiter i alltihop och går ner och lägger mig i soffan!

Morsning, korsning!

Ps, vår favvotjej Vega, tog en etta i öppen klass på debuten, vilken brud!, Ds


RSS 2.0