Idag har han med guldnosen spårat fält!

Ja kära nån, i måndags åkte vi till Blå Stjärnas djursjukhus i Göteborg. Vi var på plats kl 07.40 och hade tid kl 08.00. Ett riktigt skitväder var det. Regn och blåst. Gunde, som är inne i sin sista på-väg-in-i-vuxen-världs-period (hoppas jag vid min gud att det är) var ju halvt galen i väntrummet. Tikar och massor av goa lukter överallt. Jag tyckte nästan synd om honom, hade trodde vi skulle hitta kuliga grejer och så hamnade han i narkoskoma. Vi fick hämta ut Gunde kl 15.40 så nu kan vi Göteborgs innestad och dess affärer (till Anders fasa).
 
Ut till oss raglade en liten, liten plutt. Mitt hjärta nästan brast. Han var helt förstörd, pep, gnällde och ylade. Så jäkla sjuk efter narkosen. Lille gubben. Hur som helst så var snoken fin, vi fick titta på röntgenbilder och veterinären försökte förklara så gott han kunde. Det syntes var de hade tagit bort pluppen men annars såg det finemang ut, ingen svamp eller nåt.
 
Dagen efter var han fit for fight igen. Åkte till dagmatte och daghusse. Hade väl sovit en del men åt och var som vanligt hysteriskt intresserad av allt och alla när de hade varit ute på promenix.
Alltså allvarligt, just nu är jag dötrött på Gundes påhitt. Han morrar och gör utfall mot vedtravar, soptunnor, barn, vuxna, grannen och allt som han uppfattar som ja, faktiskt livsfarligt. T ex om jag går ner i källaren och någon minut senare kommer upp. På den minuten har jag förvandlats till ett UFO. Tack jäkla hund! Nåja, han växer väl till sig i kontoret - snart hoppas jag.
 
Gaston har dragit igång och börjat jobba. Vi har att göra kan jag säga. Vi far som tättingar mellan våra äldreboenden. Vi träffar så många underbart härliga människor. Trots att han sliter för brödafödan så tränar vi lite rallygrejer. Det är ju fantastiskt roligt att göra helt annorlunda grejer. Typ att byta från vänster till höger sida. Det var och är ett projekt som kommer ta sin tid. Vi är lika förvirrade båda två men jag tycker att vi fått till själva bytet rätt bra. Sen att gå kvar på höger sida är nästa projekt. Han fixar även att gå på vänster sida för att framifrån runda mig och slinka in på vänster sida igen. Fattar du? Gamla hederliga ingången på inkallning som det var förr i världen. Vi har spårat 600 meter fältspår idag och han är verkligen en fröjd att traska bakom.
 
Gunde har under veckan haft fokus på att ge tusan i att tugga på en VÄLDIGT tuggvänlig leksak. Jag tänkte först att jag tar något som inte är så himla tuggvänligt men sen flög som vanligt "det var då själve f-n", i mig, det ska gå! Och det går riktigt bra. Jag kan eller kunde igår ska jag väl kanske skriva... dra i den där leksaken och han håller kvar UTAN att tugga. Vi är på gång, vi är taggade - jag SKA få honom att fatta detta.
Vi har även tränat ingångar inne men det går inget vidare (då utan apport). Jag blir helt handlingsförlamad ibland känner jag. Ska kolla detta imorgon när vi ska till ridhus och träna. Vi har kollat av vittringen och den gick så hiskeligt bra. Gunde markerade rätt 6 av 6 gånger. Tadam. Nu ska vi lägga på lite mer aktivitet innan han ska välja och se om han kan gå ner i koncentrationstempo och ändå välja rätt. Spännande. Nästan lite jobbigt att testa, nu när själva välja rätt pinne går så bra. Gulp!
 
Igår körde vi lite rutan i trädgården, hopp - apport, sättande under marsch blandat med ställande under marsch, mycket svårt säger Gunde. Idag har han fått sig ett 400 meter långt fältspår. Det är så jäkla skönt när den där guldnosen håller sig i spåret. Han har ett lite omständligt sätt när han tappar i vinklar men han kommer nog på hur han ska göra det smartare.
 
Nu ska grabbarna vila sig ett par timmar för vi ska iväg och äta middag - gött! Slippa laga maten själv är aldrig fel.
 
Vi höres!

RSS 2.0