Anneli - du har rätt!

Efter 1,5 timmes pulsande i snö, bitvis upp till knäna så inser jag att du har rätt. Herre jösses vad gött det ska bli med en kopp te och en go filt i soffan. Känner redan hur ögonen sakta faller igen. Fatta att folk betalar grova pengar för att springa på löpband inomhus när man kan få samma effekt, helt gratis, utomhus och dessutom få en glad hund på köpet. Mmm, visst är det märkligt.

Hej hopp, snötopp!

Jag borde...

Göra massor av grejer som att plugga till exempel. Men det var väldigt vad det är svårt att komma igång. Jag hittar på allt möjligt, typ klippt tassar och klor på Gaston. Han är fullständigt övertygad om att hans sista stund är kommen när detta projekt pågår. Fjant! Sen tog jag mig an lilla fröken krull som är hemma på visit. Att hon tycker det är apjobbigt fattar jag däremot. Det ska badas, fönas, kardas, klippas och klippas lite till. Så gnäller Gaston...

Det är snö i massor everwhere! Hörde att det var ännu massa mer på andra sidan Vättern och jag som tycker det är tillräckligt som det är på denna sidan. Tröttsamt är det med. Försöker tänka, att massor av kalorier försvinner, i rena farten när man försöker pulsa fram i tillvaron men det är inte mycket till tröst. Man fryser som en galning när man börjar gå, eftersom det blåser och viner snö överallt. Sen när man pulsat runt en stund håller man ju på att svettas ihjäl för man så klart har för mycket kläder på sig. Ja!!! Jag är gnällig.


Lilla söta Sanny


Ett snöigt Lekarebo


Vi skulle kunna ha någon form av frågelek, gissa bilen???


En liten och en stor i snön


Gaston förstår inte alls vad problemet är, han tycker livet är skitball.


Nu ska vi kana iväg till Huskvarna. Bara hålla tummarna att vi glider på vägen och inte av.

Hej svejs!

Men vilket himla väder!

Tusan också! Vår väg blåser igen direkt när det är sånt här väder. Jag skulle åkt till A6 och köpt lite grejer men avstod, tur det för minst tre bilar har fastnat på vår väg idag. Till och med världsmästar-Anders blev stående med vår fina gamla präkto-Volvo. Fick hjälp av grannen med traktor för att komma igenom drivorna. Känns fint inför morgondagens arbetsdag. Idag har jag varit hemma och pluggat.

Två galna promenader har det blivit med en som fullkomligt dyrkar snön. Han fattar inte alls att jag tjurar ihop totalt och tycker det är döjobbigt.

Ja, ja fastnar jag på vägen imorgon får jag väl ta ut kompledigt. Livet på landet är sannerligen ett spännande liv ibland.

Nu håller jag tummarna att Myran kommer hem med bussen. Inte så kul för henne att gå hem i driver av snö och stormvindar med piskande snö men det som inte dödar det härdar. Näe, jag tänker verkligen inte säga det till henne när hon dyker upp. Lite överlevnadsinstinkt har man väl.

Hej på er!


Här händer det grejer

Vaknade imorse av att Anders kom farandes och sa att hans arbetsplats Vapenvallen brunnit upp. Så himla tråkigt. Det är träning där på isbanan jämt. Det är hur många ungdomar/barn som helst som åker skridskor där. Nu är det ingen som vet hur det blir. Kan de få igång iskylan igen eller inte? Hoppas det!!!

Gaston och jag deppade ihop men tog oss samman och åkte till spårskogen. Jag är ju ständigt ute på hemsidor och surfar runt. Tycker det är skitkul och dessutom får man ofta bra tips på träningar. Efter att ha kollat på Ulrikas hemsida (tack) så sa jag till Martin att jag vill prova att göra parallellspår och korsa spåren när vi lägger dom. Jajamen sa Martin, det gör vi. Och hur kul var inte detta? Gaston hade klara problem vid första övergången men sen hade nos och hjärna bra samarbete så vi kom till slutet. Vi hade gjort tre övergångar. Gaston var så inne i spåret så han nosade över första pinnen, den fick jag ta belöning för själv (god falukorv är aldrig fel). Gaston fattade grejen så han tog resten av pinnarna så falukorven hamnade i rätt mun (i hans tycke...).

Vi fortsatte vår anti-tugg-träning när det gäller uppletande. Båda hundarna har liksom fattat grejen där med. Det är inte bra när vi tuggar. Goa de är.

Annars har veckan varit hysterisk. Gaston har jobbat två dagar. I torsdag träffade vi ett gäng på 10 stycken (jag hade bett att vi max skulle vara 5-6). Sen var det ett gäng ur personalen som också var med och tittade så ja, många var vi.
Jag har ändrat lite i mitt sätt att vara när vi är ute bland de gamle och nu märker jag resultat. Gaston är lite lätt fixerad vid mig men nu verkar han fatta att det är ok att gå fram till de gamle och göra det de säger. Inte lätt att vara flane alltid inte. Gaston fick applåder när han skulle gå. I love it!

Nu ska jag plugga. Det skulle jag gjort igår med men jag vägrade. Orkade inte, det var bara en sån dag helt enkelt.

Ha det gott!

Ett härligt skogsspår det är grejer det!

Jajamen, idag fick han sig ett rejält spår lagt av Martin. 611 meter minsann. Martin har en sån där kul telefon som man kan mäta spår med. Vi mätte Knuffas också men det blev lite fel... 954 meter, jag lovar så långt var det inte. Men, men man kan inte lita på tekniken hela tiden. Hur som helst Gaston tog upptaget kalas, kollade av åt höger för att sedan elegant glider iväg åt vänster som var rätt håll. Alla pinnar och en glad hund samt matte hittade slutpinnen.
Knuffa busade lite med att gå över två pinnar. Hm, inte likt henne men en kan jag förstå för den hade liksom ramlat ner som i ett hål. Den andra vete tusan vad som gjorde att hon missade den.

Vi har ett litet projekt på gång Martin och jag. Hör här, nu jäklar är det sluttuggat i uppletandet. Punkt slut. Ja, jag vet att detta låter som en repris på ett antal inlägg på denna blogg. Men nu har vi hittat ett sätt som vi tror på och då måste detta utredas - kan endast ske genom att vi testar det, eller hur?

Gick bra idag i alla fall...

Hej på er!


Det gör ont...

Att träna tass på fot med nyklippta klor och naket smalben. AJ!!! Inte alls smart, gör superont. Gaston blir lite ivrig och ska göra allt lite extra mycket. Så nu har jag snygga ränder som kommer bli fina vita ärr till sommaren. Nåja, bara att bita ihop fast ärligt talat så bröt jag ihop när det hände.

Vi bowlar vidare i tillvaron. Förhoppningsvis vaknar vi till en härlig novemberdag imorgon med sol och ljus. För inte tusan kan det väl regna en hel jäkla dag till, eller?

Imorgon ska vi spåra oavsett väder.

See you!

Plugg, plugg och lite plugg

Det är mycket nu MEN rackans intressanta och himla roliga grejer jag läser. Fatta att leva med hund, plugga om hund, att träna hund och dessutom jobba med hund. Rätt lyxigt faktiskt. Ska jag tänka på när det känns lite övermäktigt emellanåt.
Att använda hunden i jobbet är så jäkla kul så det finns inte. Det finns oändligt mycket man kan hitta på. Nu t ex håller Gaston på att lära sig att bowla. Jäpp, det kommer bli på hans lilla vis men han ska banne mig klara att utmana de gamle på en match. Vänta bara.
Ett litet projekt till vi håller på med är att lära honom tass på fot, hans vänstra tass på min högra och hans högra tass på min vänstra. Började idag. Det är himla kul att träna och utmana hjärncellerna hos oss båda. Det känns som mina går åt mest.

I helgen ska vi spåra ett vanligt hederligt skogsspår. Det ska bli skitkul. We need it! Skulle behöva lite vanlig lydnadsträning med men den får ligga i träda ett tag till.

Nu ska jag strax köra Myran till bussen, gå en sväng med Gaston och sen mina vänner är det SOFFAN som gäller! Är grymt trött och kommer sussa sött redan vid Idol...

Ha en härlig helg! Ska jag ha i mitt nya kök... I love! Måste träna lite engelska känner jag för vi har planer på att sticka till England och hälsa på Ia. Vore ju kul att kunna säga något mer än Hallo, my name is...

See you!

Gaston, min Gaston

Jag börjar bli på gränsen lite odräglig när det gäller att hitta. Jag hittar verkligen både hit och dit. Ena helgen i Malmö och nästa i Eskilstuna. Gps:en var ju så klart med men jag sket i vad hon sa ibland för det verkade lite fel och jag kom rätt ändå. 

Gaston och jag har  då varit på vår första vårdhundsträff i Eskilstuna, första helgen av fem. Vi var runt 20 deltagare varav minst 17 hade hundar. Lokalen var så där stor och hundarna bara fann sig i att vara där sida, vid sida. Helt imponerande. Mest av allt glad blev jag när jag insåg att en av tikarna löpte och hon låg minsann bara något bord bort från Gaston.  Gaston stencool.

Vi hade föreläsningar av bl a en sjukgymnast vid namn Margareta Håkansson. Skitbra! Hon forskar i det här med djurs påverkan på oss människor. Googla på henne så hittar du om du vill läsa mer. Sen föresläste vårdhundsskolans grundare Ingeborg Höök och som när jag hört henne tidigare så var hon väldigt lätt att lyssna på. Vi fick mängder av aha-tankar och tips på vad vi behöver träna på. Det var just det... Hur i helsicke ska jag hinna? Nu känns det lite marigt faktiskt att jobba typ 70%, plugga 75% OCH hinna med att träna Gaston. Nån som har något tips - maila dom genast!

Det kommer kort från helgen när jag hittat sladden till telefonen. Allt är överallt.

Renoveringen av köket, hallen och lilla toa är klart! Så superfint är det. Vi är helnöjda. Kort kommer även på detta sometimes.

Imorgon blir det tungt, begravning. Vi saknar honom så.

Återkommer.

RSS 2.0