Vi tränar för det vilda!

Nu har jag anmält oss till två tävlingar. Ska bli kul och efter träningen igår känns det riktigt bra. Vi har harvat med vårt fria följ så jag nästan känt att det är f-n omöjligt men heter man Gunde så gör man och igår visade han att INGENTING ÄR OMÖJLIGT. Han gick sitt livs bästa fritt följ. På nåt märkligt vis var han i exakt rätt aktivitetsnivå för ett fritt följ. Det kan bero på att vi kört rutan innan, grejat med apporterna och han hade rusat av sig en mängd energi. Grejen är ju att tävlingarna börjar ju med fritt följ... ska jag ha honom i den kalasnivån som han var i igår så är frågan om han fixar resten av momenten. Jag testade honom lite igår och körde en fjärr efter och den gick fint så kanske, kanske.
 
Vi var på SM och kollade i helgen och jisses vad jag blir taggad av att se alla duktiga ekipage. Shit, vad kul det är när SM går så nära så man kan sticka dit över en dag. Nu kanske jag till och med kan hitta motivation för att träna bruksgrejerna med. Tappade sugen lite i våras av olika anledningar men nu börjar det suga lite igen.
 
Kolla värsta fina kopplet, köpte det på SM:et. Det kan tolkas in en hel del i det ordet tycker jag.
Den här grabben har jag t ex ett alldeles extra speciellt band till
 
 
 
 
och med denne grabben ett annat

Vissa vänskapsband är starkare än andra...
 
 
 
 

Augustikannan hamnade hos Jönköpings brukshundklubb!

Jippi, nu får vi ha den ett år och tagga ett nytt gäng för nästa års Augustikanna. Det är ju en vansinnigt rolig tävling mellan tre klubbar. Det var inte helt enkelt att få till ett lag i år men Susanna Gälldin kämpade på och fick till slut till det. Gunde och jag hade inte tänkt vara med för vi hade tänkt starta lydnadsklass 3. Du får inte ha startat i trean om du ska vara med i tävlingen för där är det lydnadsklass 1 och 2 som gäller. Perfekt ursäkt för mig att inte starta trean. Phu!
 
Hur det är så har vi legat i och tränat. Det har varit skitkul eftersom även Emma med Saga blev uttagen till laget. Vi har kämpat på med våra flatte-flanar. Tänk att två flattar kan vara så olika och ändå lika. Ja jisses men det är också himla kul när man får kvitto på att vi tränar rätt och det fick vi igår. Emma och Saga fixade 175,5 poäng med en 0:a på apporteringen (tveksamt om alla domare hade givit nolla på den apporteringen men den här domaren hade sin bild klar för sig punkt slut). Gunde den filuren busade till det lite på platsen genom att lägga ner hakan så fint för att sedan plötsligt ta upp den och ligga blixtstilla men med hakan uppe. Enligt Emma hade hunden bredvid krupit och eventuellt kan det varit då Gunde lyft upp sitt söta lilla huvud. Nu är det ju så att mitt mål med denna haka-ner-i-backen är att hakan just SKA vara nere i backen oavsett vad som händer. Alltså är vi inte i mål där...
 
Glömde att säga att det regnade satan hela förmiddagen. Det berörde inte Gunde eller faktiskt inte någon av flattarna ett skit. Det blev nämligen så att på första plats kom Gunde och jag (jippi), tvåa blev en flatte från Attila, trea blev Carina och Milan (flatte) och på fjärde plats Emma och Saga (flatte). Hur kul var inte det då? Fyra flattar var med av 20 hundar och vi snodde de främsta placeringarna. Ha, ha, ha jag kunde ju bara inte låta bli att fråga om vi kommit fel och det var någon form av flattemästerskap i lydnad. Alla uppskattade inte skämtet. Jag tyckte det var vansinnigt roligt.
 
Vårt härliga gäng från Jönköpings brukshundklubb!
Emma och Saga, Peo och Rappe, Carina och Milan, Guldgunde och jag, Hanna och malletjej (kommer tamme tusan inte ihåg vad mallan heter), Sanna och Biz, Sanna och Zonda.
 
 
Momentmässigt så höll Gunde hela programmet igenom. Han var go och gla´. Han tycker verkligen det är kul det här med lydnad. Emma och jag var i mycket god tid på Attila för att hinna göra ett uppletande och en plats innan själva tävlingen började. Kul att Gunde letar grejer och flyger runt i rutan som om vi tränat det var eviga dag. Det är verkligen det vi tränar minst av allt. Det har ju varit mycket fokus på lydnad det sista. Hur som helst letade han och tog med sig grejer in utan att tugga. Skitkul!
 
Här kommer själva tävlingen:
 
Fria följet betyg 8
Helt ok men jag MÅSTE komma på hur jag ska få ner honom i aktivitetsnivå. Han ligger för långt fram och det drar ju med sig taskiga vinklar.
 
Läggande 8
För långt fram i transporten och dubbelkommando vid sitt upp.
 
Inkallning 9
Avslutning står det. Jag vet faktiskt inte vad det var. Kanske taskig fart?
 
Rutan 10
Han stannade precis utanför men letade sig in själv utan att jag sa något extra dk. Han vet vart han ska men jag vill ju att han ska hamna där direkt. Hm.
 
Apport 9
Ingången. Han tog en båge tillbaka till mig men satte sig rakt och prydligt och tuggade INGENTING!!!
 
Hopp 9
Satte sig inte direkt. Han har ruskigt hög förväntan på att hans boll ska komma och huvudet far som en helikopter på honom för han undrar var hans himla boll tog vägen. Vi var ute i fredagskväll och specialtränade just sitt bakom hindret och det är jag glad för att vi gjorde. Annars hade han eventuellt stått kvar där än och vevat runt med huvet.
 
Fjärr 10
Så fint!
 
Helhet 9
Trevligt ekipage! En sån kommentar blir man glad över.
 
Det var det hele!
 
Idag har varit i spårskogen och vi fortsätter med projekt få ner näsan i backen grabben och idag gick det ännu bättre än sist. Gaston han spårade på som vanligt men det var inget vanligt spår. Emma hade busat till det med både det ena och det andra så nu ligger han som en död och snarkar. Gunde blev inte lika trött av sitt utan kommer här hela tiden med en grej och tycker att för helsicke kvinna, slit dig från datorn och ta hand om din hund!
 
Får väl göra det då.
 
 
 

Over and out!

Så var den semestern över. Vilken semester vi ha haft. Härligt väder, roliga husvagnstripper, bra hundträning, kommit igång med löpningen (om än i etapper...) och ändå känner jag att jag skulle kunna varit ledig minst en vecka till. Förra veckan drog vi iväg till Västkusten. Hittade en liten söt camping innan Kungshamn där vi slog läger. Därifrån utgick vi och hittade en skitmysig brygga med tillhörande ortsbefolkning. Trots att vi liksom inkräktade på deras mark (ja, jag vet allemansrätten men ändå, det var ett ställe där deras släkt solat och badat i eviga tider) så var de skittrevliga. En bidragande orsak var hundarna. Jäpp. Jag vet, normalt brukar ju folk bli skitsura och tycka det är äckligt bla, bla, bla men de här människorna som vi hade turen att träffa hade flattar själva. Jajamen, det finns en uppfödare i närheten Inspiriations där deras hundar kom ifrån så vi var så himla välkomna. Sen var två av gubbarna där intresserade av bi och vips så hade A och gubbarna ännu mer att prata om. Djur gör underverk - även på semestern. Skön vecka fick vi!
 
Här är grabbarna på en brygga i Grebbestad.
 

Vi har även tränat lite lydnad och ett litet spår har vi petat in. Lydnaden är just nu inriktad på klass 2 eftersom vi hade turen att komma med i Augustikannelaget. Tävling nästa helg - spännande. Vi var en sväng på Attila i onsdags och tjuvtränade. Känns skönt att Gunde har varit där och spanat in läget lite. Hade ett litet annat upplägg innan jag gick in på planen och det kändes som att det är nåt vi kan satsa på. Det är tamme tusan inte enkelt att hitta rätt aktivitetsnivå. Det var 25 grader varmt och han måste ju ligga rätt högt i aktivitetsnivå för att orka hela programmet (fjärren är ju liksom sista momentet och då ska det finnas lite kvar till sitt upp om man säger så). Jag kan inte dra upp honom för mycket innan för då ligger han för långt fram i fria följet och jag kan inte ha honom i nån form av zombinivå för då vet jag inte hur det slutar (för övrigt har jag inte lyckats hitta den knappen så den får jag leta vidare efter). Shit the same, vi var grymt nöjda när vi åkte från Attila. Ska bli kul att tävla igen. Nu ska jag ta tag i mig själv och anmäla mig till en lydnadsklass 3. Att det ska vara så jäkla svårt att få ur tummen då.
 
Ha det gott! Nu ska jag på fotboll och sen ska jag stöna över att klockan ringer fruktansvärt tidigt imorgon.

 
 

RSS 2.0