Lång härlig helg - slut...

Många sköna dagar har det varit. Vi har verkligen inte förtagit oss. Rätt skönt efter det stim som varit. Hundarna har fått sitt och vi har fått vårt i form av vila PLUS en liten överraskning som syrran tyckte var en vansinnigt rolig överraskning till sin lillasyster.
Hon ringde och fnittrade i luren, vet du vad du ska göra den 7 september sa hon. Näe, sa jag och tänkte hysteriskt så jag inte glömt bort någon jämn födelsedag eller nåt. Vi ska till Stockholm då, du och jag. Vad kul, sa jag, fortfarande intet ont anande. Jajamen, favorit i repris för din del, öh, va? Jäpp, jag har vunnit två starter till tjejmilen och du ska få den ena av mig. Det är i såna lägen man känner en viss kluvenhet till att "men vad f-n" eller "ja, äntligen kan jag få ur tummen ur ändan och börja röra på mig ordentligt igen".
 
Hon känner sin syster rätt väl, klart tävlingsmänniskan kommer fram, klart vi ska åka, klart jag kommer springa, klart jag kommer träna. Inte tusan vill jag springa på sämre tid än förra året... Gulp!
 
Så idag tog Gaston och jag en svettig vända. Herre jösses, det där med att kondition är en färskvara - det är sant!
 
Annars har vi tränat lite lydnad och rallylydnad i trädgården. Ja, förresten, Gaston och jag var ju hos Helena F och fick oss en omgång med rallylydnadskunskap förra veckan. Det där med att kalla det tantsport, det tycker jag är lite elakt faktiskt. Det är fasen inte lätt att ha hunden både här och där, bakom och framför och dansa runt vid sidan under gång. Gaston fattade nog bättre än jag, jag yrade runt som en tok mellan skyltarna. Man ska ju fatta vad de innebär med och sen ska man lyckas utföra "vad-det-nu-står-på-skylten" inom en halvmeter. Fatta att få runt långa Gaston innan den halvmetern är slut. Jisses, Helena fick sig några goa garv men skam den som ger sig.
 
Gunde dynamit, som han numer känns mer som, än tjuren Ferdinand, som han en gång var. Jag körde igår igenom lydnadsklass 3 rätt upp och ner. Ja, vad ska jag säga fria följet - katastrof, resten var ok. Finns självklart massor med förbättringsområden men det jag lagt ner tid på under hela vintern och våren vad det gäller fjärr, vittring och ruta verkar ha landat. Det är då själva tusan också att fria följet då ska vara så in i helsicke svårt att få till. Jag måste ha Gunde i rätt aktivitetsnivå och den är tamme tusan inte lätt att få till. Han ser cool ut och sen bara fräser det till i dynamitgubben.
 
Gunde
 
Vi var iväg och spårade en sväng idag. Martin hade sin tjejer med sig och alla fyra spårade bra. Gaston började sitt spår lite lojt men sen vaknade han till liv för Martin hade fart fram som han hade varit på värsta festen igår. Lullat runt, hit och dit, upp och ner och Gaston tyckte det var skitkul. Gunde nosade reda på sitt favvoslut bestående av TVÅ gigantiska tennisbollar. Jag som trodde hans favvogrej var en liten snörboll. Icke, stora megatennisbollar det är HANS grej. Mer såna till jycksen!
 
Jag ser fram mot helgen när vi ska till Göteborg och få oss en hel härlig dag med två skitduktiga instruktörer Maria Brandel och Siv Svendsen. Har grymt höga förväntningar och läääängtar massor.
 
Nähä, nu så får jag ta mig i kragen och släpa mig iväg till soffan :)
 

Vilken vecka!

Vi startade upp med att kolla in Myrans baldebut. Shit, så fina de var, hon och hennes klasskompis Emil. Jag blev helt rörd. Det har varit så mycket fixande och grejande för att det skulle bli en superhärlig kväll och det blev det!
Efter balen åkte jag och tränade med Gunde på klubben. Vi kämpar på med vårt fria följ och övning ger färdighet heter det ju och det börjar lossna lite. Vi har massor att fila på när det gäller detta momentet (också). Rutan satt som en smäck i måndags och det var ju himla kul det, för på helgen innan var han helt inne på att vara utanför.
Sen var det lugnt till torsdagen infann sig. Herre jösses, vi städade, handlade, fixade, bakade, högg björkar och jag hann nog allt träna lite hund med när jag tänker efter. Tur Ia var hemma och styrde upp sin lätt hysteriska mor. Jag hamnade i tillståndet - höll på med allting, samtidigt och överallt. Det är inte bra alls.  På fredagen smällde det! Myran tog studenten och jäklar vilken dag! Hon var supernöjd och jag med när alla åkt hem och lugnet la sig i Lekarebo. Det är så kluvet, jätteglad för att hon fixat sina tre år med fotbollen och allt men lite sorgligt att skoltiden är over and out. Nu kanske hon läser vidare vad vet jag men äh, ni kanske fattar vad jag menar. Vår lilla Myra är inte liten längre...
 
Igår segade vi runt i nån form av zombietillstånd. 
 
Idag gjorde jag en uppryckning och åkte till spårskogen. Tur man har sina vänner säger jag bara, efter att ha klurat på Gunde så har han nu fått till det i spåret två helger i rad och det känn så himla skönt. Meya, det lilla trollet, hon nosade på från fält, över kalhygge och in i skogen. Plockade pinnar och var som värsta elithunden. Lilla hönan som bara är året. Borde kanske skicka Gunde på kurs hos henne...
Nu sitter jag här och inser att fyra lediga dagar är slut. Imorgon är det bara att kavla upp och kasta sig in i verkligheten igen.
 
På tal om något helt annat. Visst är det märkligt att ens hjärna måste lägga energi på saker och ting som man verkligen inte ens har lust att ägna en sekunds tanke åt. Jag kan bli galen på mig själv som inte kan låta bli att grubbla över vissa saker som inte jag kan göra ett skit åt. Det är väl det som är nackdelen med att tillhöra den känsliga delen av befolkningen. Det måste ju vara så mycket enklare att vara egotrippad och inte ens kunna stava till ödmjukhet. Tänk att på riktigt känna sig som jordens svar på hur en människa ska vara. Trampa på andra som redan ligger och dessutom ha mage att tycka att de har all rätt i världen att vräka ur sig det både här och där. Jäkligt märkligt beteende måste jag säga. Gode värld, låt mig aldrig bli sån!
 
Nu får det bli natta!
 

9 juni och vi går in i en hård vecka - och kul!

 
Vår fina My ska gå på bal imorgon och jag blir galen om vädergudarna tänker stänka vilt omkring sig. Nu har det varit så himla fina dagar så man knappt tror det är sant och då kan det väl hålla i sig denna veckan med. Först balen och sen är det student på fredag. Vilken höjdarvecka - för henne! Klart det är kul för oss också men det är lite att fixa med. Det är i såna här lägen jag skulle vilja vara en organisationsmänniska som gjort upp en plan som jag sedan bara kunde följa.
 
Jag längtar efter att tävla. Vi pratade om det idag när vi var och spårade om hur märkligt det känns att vara hemma så många helger när det är vår. Det händer ju inte om man har turen och komma med på tävling. Jag känner dock att det varit ett klokt (ovanligt för att vara mig) och lugna ner mig med att starta Gunde i trean. Jag vill ha en stensäker plats och jag känner att den börjar kännas riktigt, riktigt bra. Han ligger med hakan nere i 5 minuter med skott. Sist var det med en rätt häftig störning i form av hund som skuttade upp och hoppade på sin ägare. Gunde låg som fastnitad. Sen gjorde vi sitt i grupp med okända hundar och han satt så fint. Hurra!
 
Så söt med en maskros mellan frambenen.
 
Förra helgen blev det inget spårat för då var jag på vift i  Stockholm. Jag och två kompisar var på Kizz. Yes, nostalgitripp som hette duga. Härligt att få bli lite wild and crazy! Snacka om att bli det på riktigt när vakterna till slut tyckte att den där lilla människan kan inte stå här och vara liten. Jag fick ett rött band och fick gå in i "the golden circle". Shit, vad häftigt! Jag blev så himla glad över denna godhjärtade man som såg mina akrobatiska försök att se över folks axlar. Går så där när man är 1,5 meter. Inte ofta jag haft nytta av min längd men då var jag grymt tacksam över den så jag kunde slinka in och se MYCKET mer.
 
I torsdags var vi och spårade på nya härliga marker som Emma snokat upp. Alla spårade bra utan en - Gunde. Han var helt hopplös, pinkade i spåret (har aldrig hänt innan) och yrade runt som en knäppgök. Orka!!! Vi diskuterade vad i helsicke det var som hände. Ut på kvällen igen och la ett medvindspår med ett slut och vips så funkade det. Hm, så idag var vi och spårade igen. Han fick två spår med bara ett slut och jajamen, funkar finemang.
Grabben är duktig på att markera vittringspinnar som jag i stort sett bara tagit i och lagt ut (alltså hållt i några sekunder bara), Vi tror att det inte behövs många molekyler i vinden för att han ska vinda in och bestämma sig för att här, förstår du matte, ligger det något som doftar människa. Då kan det vara en pinne som ligger typ jättelångt fram, eller en snitsel som han vindar in och naturligtvis i helsicke har hunden lyckats vinda in både det ena och det andra så det har lönat sig att gå upp med nosen. Ja, jag vet att man ska lägga medvindsspår och det har vi gjort men när man sedan går spåret så är det ju inte alltid vinden har snällt fortsatt vara medvind. Ja, inte vet jag men nu gnetar vi på med spår med bara ett slut. De andra hundarna spårade skitbra idag. Lilla, fina Saga gjorde sin första spets, det var riktigt kul att se Emmas förvånade min när hunden hur snyggt som helst gled in i vinkeln. Emma visste inget så hon trodde att Saga tappat spåret men icke sa Nicke, jag har läget under kontroll sa Saga och nosade vidare. Lilla Meya hon spårade i både blött och torrt idag. Kul när underlaget skiftar och hundarna bara spårar på som inget har hänt. Bakom klafsar det en människa som försöker hänga med i samma tempo genom att hoppa på de små tuvor som finns. He, he, he borde filmats.
 
Lydnad har vi också tränat - Gundes fria följ är under bearbetning men nu känns det åtminstone som vi kommit en liten bit på väg. Rutan har funkat bra på klubben men igår vet jag inte vad som flög i han. Då gjorde han värsta snyggaste ställandet utanför. Tillfällig sinnesförvirring eller? Det får kollas imorgon.
Gaston tränar rallylydnad och har blivit riktigt duktig på att gå på höger sida. Vi specialtränar stadga i stå, sitt och ligg på både höger och vänster sida. Den där högersidan är inte helt enkel, inte för nån av oss. Känns helt konstigt att ha hunden på den sidan.
 
 Goe Gaston
 
Nähä, nu ska jag försöka mig på en plan inför veckan så jag sedan snyggt och prydligt kan bocka av allt eftersom. Bara jag inte somnar eller hamnar på facebook, då är det kört.
 
See  you!
 

RSS 2.0