Mitt huvud...

Jag tror att jag ska skänka min hjärna till någon hjärnforskare. Att ett huvud kan ha sån jäkla migrän år efter år är tamme tusan ett under. Att det finns något kvar att ha ont i är bara det ett mirakel. Fast det är klart att vecklar man ut alla vindlingar i hjärnan så blir det nog ganska stor yta att ha migrän på...

Dagen  idag har annars varit bra sett ur vårdhundsperspektiv. Jag har efter pep-talk från goa Helena (min mentor i denna värld) och Nilla (som alltid finns där) lagt upp en plan hur jag ska få Gaston att tycka det är kul att mysa med de gamle. Han tycker det är ganska mysigt men inte så lång stund. När vi blir äldre tar ju saker och ting lite längre tid och att klappa en hund kan ta sin tid. Ibland, enligt Gasses tidsberäkning alldeles för lång tid så han hinner sjunka ihop och nästan somna innan personen klappat klart. Sitter personen då i rullstol är det lite knepigt att nå ner till den sovande jycken...
Men tre kloka hjärnor, skojar bara, två kloka hjärnor (alltså H och N) fick min migränhoptorkade hjärna att tänka till och idag fick vi till det. Klicker, korv och en glad matte så var saken biff. Det slutade med att Gaston for runt bland tanterna och ville mysa med allihop. Tadam, tadam. Vad gött det känns när planer fungerar. Hoppas den håller imorgon med.

Nu ska jag ta min hjärna och gräva ner mig någonstans. Typ i soffan.

Morsning korsning


Sista träffen på Vårdhundskolan...

Nu ska jag i ärlighetens namn skriva att resorna till och från Eskilstuna har varit allt annat än roliga med jäkla skitväglag men att ha varit där har varit så in i baljans givande och roligt. Nu är vi hemma efter vår sista träff. Så kluvet, skönt att jag klarade det teoretiska provet och att vi nu "bara" har diplomeringstestet kvar (i september) men så jäkla tråkigt att inte ha dessa träffar att se fram mot. Jag har fått så många kanonbra tips och idéer på hur jag och Gaston kan jobba med våra patienter.

Gaston har varit lite kär i två snygga brudar. Har dock hållt tassarna hyfsat i schack med god hjälp av en något irriterad matte. Jäkla hund, det där med att inte ha någon annan jämte mig har Gaston missat totalt. Huvudet gick som på en propeller och rätt som det var for han upp och rätt fram till en av damerna och fjäskade halvt ihjäl sig. Tyvärr, var hans annars mycket sega matte som en projektil och fiskade tillbaka den arme Gaston till sin plats med några väl valda ord som inte är lämpliga i skrift.

Jag hoppas det går bra för alla våra nya vårdhundskompisar. Några är modiga att göra provet nästa helg, vi andra väntar till september. Måste bara få skryta lite med min Gaston. Han klarade gå snyggt och prydligt i slakt koppel när vi traskade förbi en uppsjö av korvar, köttbullar och annat smått och gott som låg på golvet. Då var han på pluspoäng ett tag innan flirten förstörde det hela.

Här är Lotta med Frasse och jag med Gasse


Här är vi två igen plus goa Elisabeth med sin goa Molly. De här två tjejerna är guld och vi har haft (och förhoppningsvis kommer att ha) många roliga fuffens för oss...

Ia är hemma i Sverige. Landade igår när den ömma modern (som vanligt) var någon annanstans med hunderiet. Hon har haft sex fantastiska månader hos en kanonfamilj. De hade skickat med ett fint kort där de skrivit så fint så lilla mamman fick tårar i ögonen.

Imorgon ska vi ut och spåra är det tänkt. Även den lille ska med och testa. Fast det vet han inte om.
Ja kära nån vad lycklig han blev när vi kom hem. Mest för att Gaston var med tillbaka men faktiskt lite glad när han efter en stund upptäckte att det visst var någon som kört Gaston hem också, alltså jag.

Hej hopp!


Idag skulle jag...

Pluggat inför prov på Vårdhundskolan på fredag
Pluggat lite till
Pluggat ytterligare lite till
Packat inför morgondagen

MEN har istället

tänkt mycket på min vän som opererats idag
städat lite
tvättat
sovit lite
slappat mycket
promenerat flera gånger
grejat lite med  Gunde
sovit lite till
läst annat än det jag skulle
pratat i telefon
hämtat Myran vid bussen
glott på tv

Med andra ord shame on me!

Fattar ni hur många såna här mumsiga saker Gunde får gå förbi varje gång han kliver utanför dörren. Livet är hårt.Söta dom är


Skönt att få vara med dom hela dagen i alla fall.

Imorgon åker jag och Gaston till Vårdhundskolan för sista gången. Det är prov för mig på fredag. Gaston har sitt i september. Jag känner mig helt jäkla off. Urrk, skärpning.

Våra fina killar!

Gunde på promenix

Han lever upp till sin namne - snö är buskul!

Man kan göra snöänglar eller snöhundar kanske man skulle säga.

Först spanar man in det rätta stället


Sen tar man sats


och look!


Häftigt, eller hur?


Han har kommit in lite i spökåldern, plötsligt stod han alldeles stel, raggen rest och värsta monstret hade uppenbarat sig på vår stig.


Verkligen skitläskigt ju...


Monstret passerades och Gunde återgick till att göra snöhundar som inget hade hänt.

Go Gunde go!!!

Valpkurs

Gunde, Gunde skynda, skynda!!! Å det gjorde han. Vi fick idag göra motivationsinkallning förbi en liggande person. Det var en spännande sekund där innan jag insåg att han faktiskt kom utan att ta omvägen förbi den där konstiga människan som låg mitt på planen (snäll-Carina hade lånat ut ett liggunderlag till den frivillige). Alla valpar fixade detta. Jag tycker det är superduktigt och sen förstår ni slår hon väl till "snäll"-not-Carina med att lägga blodpudding på liggunderlaget som en liten störning. Liten och liten när man är en kroniskt hungrig retriever... men alla valpar fixade detta med. Antingen har de noskvalster hela bunten eller så har vi lyckats att få våra fyrbenta vänner att tycka vi ena riktigt trevliga figurer så vi till och med slår en hög med blodpudding. Jag tänker inte närmare analysera varför, jag är skitglad att Gunde sket i blodpuddingen och kom till mig. Hurra!

Vi fick träna sitt och ligg, nej och gå slalom med "lösa" hundar förbi de andra och mycket kontaktträning. Detta är en sån rolig kurs så det är inte sant. Superinstruktören Carina Brissman hittar på många roliga grejer så timmarna bara flyger iväg.

Gunde i väntan på att kursen ska börja - puddinghunden!


Vi hade dubbelpass idag så vi var rätt möra när vi åkte hem, både jag och Gunde. Men vilken tur med vädret! Sol och kanonskönt. Gunde kisade lite med sitt öga men hängde med på de olika grejerna ändå.

Gaston fortsätter med sin magvägran.  Han har ätit sammanlagt max 3 dl sen i fredagsmorse. Tuggar på ben, springer som en galning på promenaderna och leker med vår Gunde som vanligt. Förklara det?!?!

Han har jobb att utföra imorgon så jag får ta med honom och se hur han verkar under dagen. Hittills inga som helst symtom på att falla medvetslös ner på grund av matvägran. Jag tror han är kär, men tyvärr inte i mig.

Nu ska jag plugga lite igen inför skriftligt prov som vi ska ha på fredag när vi åker på sista kurstillfället på Vårdhundskolan. Ska bli skönt att vara klar med "min" del i alla fall (Gaston måste ju diplomeras men det blir i september) men samtidigt så blir det tråkigt att inte träffa alla nya roliga människor vi lärt känna.

See you!

Snö eller inte, är det fotboll så är det!

Myran spelade träningsmatch med Mariebo idag och faktiskt var det riktigt skönt i solen. De vann med 1-0, det var riktigt kul!

Denna veckan har jag nästan inte sett Gunde. Det har varit något varenda kväll känns det som. Känns så där när vi ska på valpkurs imorgon. Jag avskyr själv när folk kommer på kurser och inte har tränat. Samtidigt brukar jag tänka så här - ja, ja det är ju du som förlorar mest på det. Det lilla såret på hornhinnan bidrog till att tiden fick användas till annat än att träna. Såret är läkt och grabben är friskförklarad när det gäller ögat. Skönt!

Charmige Gunde traskar in på djursjukhuset och tycker det är helball. Go han är. Lite kändis nästan, personalen hälsade honom välkommen och sa fina saker om honom. Surt bara att vara kändis på ett djursjukhus.

Nu mår Gaston skit. Han äter ingenting och har inte gjort det på två dagar. Löptikar??? Jag håller på att bli galen på honom samtidigt som jag blir orolig. Han är pigg och väldigt, väldigt på... hela tiden. Suck!

Själv hade jag en fantastiskt rolig kväll här hemma igår. Mina jobbarkompisar var här och vi skrattade hysteriskt hela kvällen. Vi hade verkligen skitroligt. Härligt!

Nu ska jag ladda batterierna för morgondagens valpkurs.

Ha de´!


Vår lille otursförföljde filur

Gunde vaknade som vanligt alldeles för tidigt men jag lyckades få honom att förstå att ge upp eller... och då somnade han om en stund tills Anders klocka ringde 05.30. Tjihu, vrålar Gundes hungriga mage och rusar nerför trapporna mat, mat, mat!!! Idag ville han följa med Anders ut på promenad vilket han inte har velat innan på mornarna. Hur som helst, de kom in efter morgonsvängen och det var inget särskilt. Alltså, jag erkänner villig, jag är INTE morgonpigg och ser typ inte större djur än elefanter och får väl då plötsligt se Gundes vänstra öga, eller inte. För det liksom ihopknipet.

Behövdes liksom inga större studieskulder för att inse att han fått in nån skit i det ögat. Iväg till Nilla som lovade hålla koll. Efter en liten stund på min väg till jobbet kom messet - han har skitont, jag ringer och bokar tid. Det är ju inget att diskutera, klart han måste kollas. Snäll-Nilla (faktiskt en livs levande ängel, jag kan boka tid ifall ni skulle behöva en nån gång, om hon inte har fullbokat med mig...). Hon fick en akuttid på djursjukhuset. I och för sig har jag bara lovord att säga sen sista besöket så vi var glada för att hon fick tid över huvudtaget. Två timmar satt hon och väntade (en ängels tålamod skulle man kunna få till det med här). Jag hade ju krupit utefter taknocken. Hur som helst. Gunde hade käckt gått in som den mini-stålis han är. Sen hade det väl drabbat hans lilla nos att shit, pommesfrite det var ju här!!! Stressmjäll så han nästan skiftade i vitt men Nilla hade satt honom hos sig och talade om för honom vilken rackans modig kille han är och då tänkte han väl till och la sig på sidan och somnade. Min coola hjälte.

Sår på hornhinnan och återbesök på fredag. När får man klippkort? Jag passade på att fråga det när idol-Anders (alltså hjärt/njur/ultra-veterinären) ringde ikväll. Hade glömt att han skulle ringa, gulp, tur jag var hemma. Han ville bara berätta att urinprovet visade inte på några fulingar till baskelusker och som njurarna ser ut nu kan vi andas ut. Jag har sagt det innan och säger det igen, ger mig tusan på att han inte ens bär på RD-pnp-genen men så klart så har han då hjärtfel istället. Han sa glatt att efter si så där tio gånger skulle han nog kunna fixa till någon liten rabattgrej. Thanks! Vi jobbar på det.

Stort tack igen då till Nilla som åkte in med Gunde och ödslade två av dagens timmar i ett väntrum (som i och för sig kan vara intressant), fixade med apoteket och vill fortfarande fortsätta vara både min vän och dagmatte till Gunde.

Vill du höra en go låt så lyssna här. Tips från Ia att det är den mest spelade i England just nu. Jag förstår varför. Skitskön!!!  http://www.youtube.com/watch?v=FiMK9e0h6YE&feature=fvwrel

Sov gott!

Vad fjuttigt det blev...

Vad är min oro för vår lilla Gunde i relation till vad som händer i Japan. Jag kan verkligen inte ta in vad som har hänt. Jag ser ju bilderna men fatta att kanske 10.000 personer bara försvinner hux flux i en jäkla våg. Så fruktansvärt hemskt.

Vi har det så himla bra där det värsta som hänt på åratal är stormen Gudrun... Man får sig en tankeställare.

Idag har vi varit och spårat. Provade lillfisen igen. Det gick så där men Martin och jag är rörande överens om att det kommer, det kommer... Sista biten gick rätt hyfsat. Hans lilla nos förstod liksom inte vad den skulle göra, den hittade roliga kottar, pinnar, små andra grejer och rätt som det var en liten ostbit. Mitt i skogen?!? För att inte tala om när han hittade burken med kattmat. Surprise!

Gaston var helt sjukt duktig idag. Drog iväg som en raket och låg i som en tok. Tuggade på pinnarna och var precis som vanligt. Phu!

Knuffa - hade ett jätteknöligt spår men fixade det galant. Det var barmark, snöig mark, jättedjup snöig mark, is och så lite hagmark i slutet. Duktig tjej!

Snacka om djur i bur... I väntan på spår skulle man också kunna säga!Gunde han somnade


Igår var Gunde på sin valpkurs. Han är så söt. Jag tycker han sköter sig bra. Håller lite koll på var jag är. Det är ju ruskigt spännande med de andra valparna men han sticker inte dit. Puddinghund!

Gunde vid SIN ryggsäck!Kolla vad söta de är. De trodde det var jag som kom hem från jobbet men tji fick dom!


Det var bara grannen som körde förbi.

Nu ska jag fika och ladda energi. Sen ska Gaston duschas. Helt onödigt enligt honom. Absolut nödvändigt enligt mig. Kan inte lukta skunkhund på jobbet. Måste lukta fräscht. Så är det.

Hej hej!

Gunde är med hem!

My god, min livs jobbigaste eftermiddag är över. Gundes njurar ser helt ok ut, phu! Veterinären hörde däremot ett måttligt blåsljud på båda sidorna på hjärtat. Jaha, så lille Gunde blev rakad på sin söta mage och låg sedan i 45minuter FYRTIOFEM minuter på sidan när en alldeles fantastiskt trevlig veterinär ultraljudade njurar, aorta och hjärtat. Det var låååååååååååånga 45 minuter för oss. Gunde låg som den väluppfostrade jycke han är (eller hur, men ärligt talat han låg så himla snällt så jag blev alldeles varm i hjärtat).
Veterinären kollade och kollade, mätte och suckade (vid varje suck nästan dog jag) men så rätt som det var mitt i all koncentration sa han, mmm, det här ser bra ut och slängde han sig med latinska ord som jag säkerligen borde kunna men i stundens allvar kunde han lika gärna pratat kinesiska.

Fatta detta vi var Gunde och hans bihang alltså jag, Anders, Nilla och Bittan samt en gullig djurskötare plus veterinären i ett litet undersökningsrum. 200 grader varmt och där ligger allas våran Gunde och bara är. Love him.

Nu ska vi se om jag kommer ihåg rätt. Vid hans klaffar i hjärtat åker en liten mängd blod tillbaka, de sluter alltså inte riktigt tätt - det är inget jättefarligt som det såg ut nu. Sen har han ett litet hål ut mot en kammare som inte heller borde innebära några problem som det såg ut nu.

Vad har du tänkt med honom sa goe veterinären. Ja, bruks och kanske jakt men ärligt talat jag skiter i det bara han kan leva ett mysigt flatteliv och fixar vara med på promenader. Då säger min nye idol Anders veterinär att kör på du. Han fixar att träna både bruks och jakt. Vi tar ett nytt ultraljud när han är ett år och då får vi se vad det visar. HURRA!!!Gunde överlevde, han kan bli brukshund och eventuellt jakt om jag pallar med (för han kommer nog göra det). Fatta lyckan!

Ett stort gigantiskt tack till alla er som hört av er på ett eller annat sätt. Ni fattar att det värmer så in i norden. Det är ju som han säger den gode Nalle Phu - En smula hänsyn och lite omtanke betyder så väldigt, väldigt mycket. För mig har det betytt oerhört mycket att känna att ni varit med och hållt tummarna. Det hjälpte - TACK!

En extra megakram till Nilla som varit med på hela resan och kört på på Gunde till veterinärer och djursjukhus, lyssnat på mitt ältande och tagit hand om honom på dagarna. En vardagshjälte som borde ha bragdmedalj.

Nu ska jag ner och pussa hans rakade mage och se om han sparat några kex som han fick med sig hem från Bittan.


En snabbrapport på lunchen

Gunde sov gott hela natten. Själv vaknade jag x antal gånger och var tvungen att specialstudera så han verkligen "bara" sov...

På morgonen var han sitt vanliga jag och grejade med lite av varje innan vi for till dagmatten. Två lägesrapporter från den bästa dagmatten man kan ha är att - Gunde är lika busig som vanlig. Phu! Nu hoppas jag han fortsätter med att riva huset hos Nilla eller åtminstone far runt som det troll han är.

Upps lunchrasten slut, måste jobba. Gaston och jag ska ut till ett boende och träffa ett gäng härliga människor!

Lägesrapport

Gunde är trött. Han har varit trött hos dagmatten där han normalt racar runt med sin kompis Molly som en tok. Idag har han inte alls varit i form utan gått undan och lagt sig. Han har fortsatt i samma stil sen vi kom hem...

Tusen tankar - han kanske rent av bara är lite vanligt valptrött. Det måste ju även han kunna vara ELLER är det något annat? Jag blir galen av detta att inte veta. Energislukande!

Jag hoppas han är som vanligt imorgon igen. Nästan så jag hoppas att jag får vara vaken inatt med en vrålpigg valp faktiskt. Suck.

Spår och lite av varje

I dagens spår var min gamle vanlige  Gaston tillbaka. Han nosade på så fint och förra veckans hej-och-hå-spår var som bortblåst. Det verkade tyvärr Knuffas spår varit idag istället. Helt märkligt men troligen var det så att det solen låg på och på något sätt så försvann de små molekylerna iväg bye, bye för något spår fanns det inte sa Knuffa. Hon slet som en tok och till slut så nosade hon sig fram så hon fick slutpinnen. Mycket märkligt... Lite skumt att Knuffa spårade som en drottning förra helgen och Gastons spår gick fullständigt åt pipan och idag var det tvärtom.

Gunde Fnunde har i stort sett bara varit en alldeles ovanligt vanlig valp. Igår var vi på valpkurs. Den är verkligen superrolig. Så underbart härliga valpar och skittrevliga människor som håller i kopplen.
Gunde vaknade klockan 06.30 och var lite lätt trött vid kl 10.00 när kursen började. Fördel med det var ju att han framstod som rackans lugn och sansad när han egentligen var bustrött. Så kan det va!

Idag har jag varit lite duktig och fixat pelargoner som vanligt folk säkert gjort för för flera veckor sedan, sen har jag sprungit, upps där tog jag i lite, jag har joggat 4 km. Jag måste komma igång igen. Blir så satans trött på mig själv som inte tar tag i det men jag har verkligen ingen motivation alls. Men det är klart när jag fick syn på kortet som Anders tagit på mig och Gunde så fanns det ingen återvändo - bara att ge sig ut och springa! Jag flåsade på och tänkte att herre jösses, folk har skidat 9 mil denna dag och jag orkar knappt släpa mig runt 4 km. Skandal!

 

En pinne och två grabbar!


Till er alla som ringt, messat, kommenterat och mailat - tack! Det känns oerhört skönt att veta att ni är med oss på torsdag. Själv känner jag mig helt jäkla off och skulle vilja att det var fredag.

Snart natti natti!


Nu tror jag att jag vill hoppa av ett litet tag...

Med skakiga ben traskade vi då in till veterinären för att kolla upp Gunde. Med mig hade jag min absoluta vän Nilla som moraliskt stöd. Veterinären börjar med att kolla hjärtat. Har ni någon gång varit med när ni plötsligt bara inser att shit, varför ser hon så konstig ut... Hon lyssnade och lyssnade, lyssnade lite till och en gång till. Till slut säger hon - har han haft blåsljud sen tidigare? Öh, va blåsljud? Vad menar du? På njurarna??? Fattar ni? Min hjärna var helt fokuserad på njurar och då börjar människan prata om blåsljud på HJÄRTAT! Det är ett milt sagt måttligt blåsljud på hans hjärta sa hon. Hans hjärta!?!? Hjärtat, vad tusan vi är här för njurarna???

Veterinären som jag för övrigt har träffat innan är urgo, supermysig men när hon sa att hon inte var kompetent till att titta på ultraljud på njurarna så kände jag att jag nästan exploderade.
Ursäkta mig, jag har beställt tid för att kolla njurarna, hur hade ni tänkt då? Ja, jag vet inte säger människan. Det måste blivit fel vid tidsbokningen. Hur då fel? Jag ringer till tidsbokningen förklarar vad jag vill och nu säger du att jag inte kan få den hjälpen? Vad gör jag då här???
Jag får skylla på att jag är lite lätt instabil just nu för jag trodde f-n jag smällde av. Jag hoppar över ett och annat här och kan sammanfatta det hela med att hon kollade på ultraljud så att han i alla fall har två njurar. Det har han och de ser lika stora ut. Det togs prover och de visar att Gundes värden ligger utanför referensvärdena men det behöver inte vara onormalt för en växande valp. Just nu kan jag säga att ingenting känns normalt så jag vet inte vad det betyder.

Min Gunderklump, eller rättare sagt vår Guldklimp ska nu åka till djursjukhuset till en veterinär som är DUKTIG på att kolla ultraljud och då ska njurarna kollas och nu då plötsligt även hjärtat.

Nu vill jag verkligen inte vara med mer. Vi köpte Gunde lite otippat men herre gud vad vi älskar den hunden. Han är så jäkla störtmysig och go. Just nu känns det fruktansvärt jobbigt att han kanske inte får tassa kvar här hos oss. Jag kan inte tänka mig att ha en flatte som inte får flänga runt i livet och ha lattjolajbans. Nej, jag vet, man ska inte ta ut något i förskott men ärligt talat, lite svårt att vara optimistisk just nu. Glömde tillägga att han har en urinvägsinfektion också...

Det är verkligen svårt att se ljuset i tunneln just nu.

Återkommer!


RSS 2.0