Eventuellt kan Gunde hört ordet ligg

Idag kunde han det?!? Märkligt, igår hade han aldrig någonsin hört talas om detta mystiska ord - ligg, men idag satt alla tre skiftena vid några olika tillfällen. Hoppas det nu inte flyger ut något annat ur hjärnan nu när ligg tagit plats.
 
Efter en vecka där jag knappast nött häcken på brallorna jag haft utan snarare slitit på sulorna. Det har varit rätt mycket att göra, kul men ibland lite stressigt. Inte så bra med denna hysteriska värme i alla lägen... Våra fina vi jobbar med far rätt illa i värmen och det gör ju lite ont i en.
 
Vi avslutade veckan hos en person som vi känt sedan vi började utbildningen till vårdhund Gaston och jag. Personen blir så innerligt glad när Gaston dyker upp så en tår letar sig fram på personens kind, ja ärligt talat, snudd på min med. De har så häftigt förhållande de där två. Jag sitter typ av tiden när jag är där. Personen grejar och fixar med Gaston och hela tiden får han höra vilken trevlig hund han är. Känner mig rätt stolt när jag sitter där vid sidan om och bara kollar läget.
Trots en olidlig värme för en grabb som tvingas gå runt med päls så kämpar han på. Jag försöker verkligen anpassa aktiviteterna och de gamle vi är hos har full förståelse. Vårdhundsgrejen är definitivt ett av de projekt som jag kört igång som jag är mest glad över. Det finns ju andra jag inte riktigt är lika glad över som
t ex vansinnetsprojektet. Jag borde hugga en dyna och börja sy ett nytt fodral till, bara FEM eller om det är sex djävulskdynor kvar. Eller näe, jag skiter i det och tar det imorgon.
 
Fina, fina Gaston
 
På tal om något helt annat fick jag ett helt underbart mess från Gundes dagmatte igår, det stod "Näe, nu går det för långt (här fick jag hjärtat i halsgruppen och undrade vad i helsicke jag missat nu), Vår A vill komma hit enbart för att träffa Gunde, Inte för vår skull!!!" Kan ni fatta vilken sagolik tur vi har som fått just dessa två underbara personer som dagmatte/daghusse till vår fina Gunde. De är guld värda och lite till.
 
Hade tänkt träna lite ikväll men Gunde ligger totalt utslagen och snarkar. Jag är inte heller så där ap-pigg så vi skiter i det och gör ALLT imorgon. Ska på 50-årsfest imorgon och det ska bli kul.
 
Hej svejs!

Allt och inget

Det är varmt nu. Jisses, hela hjärnsubstansen är utbytt mot sirap. En hel vecka kvar innan SEMESTER! Det går faktiskt rätt bra att jobba men shit, det känns som att semestern inte kommer en enda vecka för tidigt.
 
Vad har hänt sen sist? Massor. Jag och Gunde har varit hos Helene Lindström på kurs. Supernyttig! Vi var sex stycken som deltog. Vi hade alla våra små akilleshälar som vi ville ha hjälp med. Vi var på Klubbarp hundklubb och jag blev helt nostalgisk. För hundra år sedan tillbringade jag mycket tid där då jag var hjälpinstruktör i en SMYG-utbildning. Det är en fantastisk klubb med så många häftiga grejer. De har bland annat en aktiveringsslinga med olika roliga grejer. Kolla här:
Elefanten
Skitkul sa Gunde
eller
Bergsgeten

 
Skunken var rätt frän med

Det fanns massa andra grejer med som grävlingen, kamelen och lite av varje. Kul grej!
 
Hur som helst kursen var givande. Vi varvade praktik med teori. Vi fick skitbra tips om hur man kan lägga upp sin träning. Alltid enkelt när någon annan tänkt till om man säger så.
Jag ville ha hjälp med vårt fria följ som blivit som en satans mardröm. Jag blir tokig. Har jag honom rätt i position så släpper han med blicken. Håller han blicken har han taskig position.
När vi var på kursen började han helt plötsligt ploga helt jäkla hysteriskt. Känns ju så där när man hör sig själv säga - "riktigt så brukar han faktiskt aldrig göra". Men det är sant, så sabla dåligt vet jag inte när han gick. Jag har ju liksom mest haft bekymmer med hans blicksläpp inte att han plötsligt börjar gå tvåspårigt. My god. Ja, ja bara att hacka i sig och göra något åt det
 
Gunde skötte sig strålande. Det är ju mycket väntan på såna där kurser men oj vad man lär sig genom att lyssna och suga i sig under en sån här kurs. Mycket är inte nytt MEN ack vad långt in i urhjärnan vissa grejer liksom försvunnit. Mycket ÄR nytt och jag fick fantastiskt bra tips för mig och Gunde. Vissa av dem kan jag ju liksom inte låta bli att tänka att VARFÖR kan inte jag komma på det själv? Hur svårt kan det va? Jag var supernöjd när jag åkte hem efter två skitroliga och nyttiga dagar.
 
Gunde i väntan på sin tur

Här är Helene med sin superhäftiga bc Tarzan. Fint team de där två
 
När vi kom hem slocknade han grabben min på brollan sin <3
Vi har även varit med på ett antal träningstävlingar där det både varit bra grejer och ganska många fler grejer som vi kan förbättra.
 
Han är kul den där Gunde, hur varmt det än har varit så rusar han med vilt viftande svans upp till stället i trädgården där vi brukar träna. Positivt i värmen är att han håller sin position i fria följet jättefint. Synd att han måste ha de där blicksläppen. Vi kämpar vidare.
Vi har lagt in en stöt på ordförståelse i zätat. Det är riktigt busigt. Plötsligt kan han inte lägga sig under gång. Ligg när man går har han ALDRIG hört talas om. Det spelar ingen roll att jag direkt gick över till nos-näsa. Ligg?Aldrig hört ordet! Han sätter sig och ställer sig men lägga sig - nix.
Det är rätt tålamodskrävande det där med hundträning emellanåt. Nyttigt för såna som mig. Bita ihop och inte få någon form av frispel. Tadam, så lätt - NOT!
 
Nu ska jag släpa mig upp till sängen. En dag kvar sen helg och sen en ynka vecka kvar till semestern.
 

RSS 2.0