Noll träning - åtminstone inte hundträning...

Nix, pix, vaknade igår med ett dunkande huvud och jag bara orkade inte åka och spåra. Känns nästan konstigt. Jag brukar aldrig tappa motivationen för att träna oavsett det är lydnad, jakt eller bruks men igår var det tvärstopp. Kändes som att jag skulle bestiga Mount Everest bara genom att ta mig ut till bilen, släpa mig iväg och sen dessutom lägga spår och sedan gå ett eget. Näe, jag la ner hela projektet och backade ur. Enligt mess gick det alldeles strålande för dom som mäktade med spårträningen. Skönt!

Igår gjorde vi absolut minsta möjliga. Gaston har inte tränat ett smack på två dagar. Han har ikväll varit med mig när jag har sprungit i värmen. Helt sjukt men jag har på fjorton dagar lyckats få ner tiden med 3 minuter. Jag har ännu INTE känt någon som helst längtan i kroppen efter att springa snarare tvärtom. Jag fick verkligen ta tag i mig själv för att komma iväg.

Imorgon blir det ingen träning heller. Då spelar tjejerna fotboll. Det är ganska taskigt att lägga deras matcher på min lydnadsträningsdag men enligt prioriteringslistan så blir det fotboll.

Gaston är verkligen i gasen här hemma. Denne lugne, coole kille som brukar ligga i en hög någonstans är alldeles till sig i tassarna. Granntiken är i höglöp. Hela hans kropp skriker efter att få träffa henne men det blir inget med det. Ni skulle se honom när han sitter som tjuren Ferdinand under körsbärsträdet och nosen är längre än längst vädrandes uppåt mot hennes hus. Ska bli mindre intressant och se hur onsdagens träning hos Birgitta avlöper. Jag tror det blir rena kaoset men livet är inte alltid att glida runt på räkmacka, det kan helt enkelt vara att glida runt efter en flatteflane. Så är det bara.

Nu ska jag fixa lite käk och sedan sätta mig i något hörn och läsa i min bok "Tusen strålande solar". Har ni läst den? Så fängslande så det är inte sant. Samma författare som till "Flyga drake".

Livet är faktiskt lite tungt just nu...//Gaston


Vi håller tummarna för broder Gerkan som är iväg på norska flattemästerskapet! Det kommer gå kalasbra, det är vi säkra på!

Vilken helg det har varit - vädermässigt menar jag, whao!

Ha det gott!

Jag är SÅ glad!!!

Ni som INTE orkar med folk som skryter med sina hundar kan lägga av här och nu.

Jag har varit i Mullsjö med jaktträningskompisarna. Vi var ett härligt gäng som gav oss iväg till ett ställe som Bitte ordnat. Vilken eftermiddag, solen sken, alla var goa och glada och Gaston skötte sig som jag vet inte vad. Han har tamme tusan överträffat sig själv den här veckan. Först hos Birgitta och nu i eftermiddags.

Här sitter Jerker med Sigma och Eagle. Lite i bakgrunden sitter Eva och Vanna.


Vi gjorde tre olika målområden (känns rätt gött att slänga sig med lite jaktträningstermer som det vore helt naturligt). När vi fått till våra områden så körde vi markeringar, linjetag och dirigeringar samt linjetag med störningar i form av tennisbollsmarkeringar (vilket är det absolut svåraste som finns för Gaston som älskar tennisbollar).

Här kommer Gaston farande från en markering. Kolla riktigt noga ser ni Susanne långt där borta.


Vi var i en hage (full med hästskit) som gick upp och som gick ner.  Jag vet inte vad som flugit i Gaston idag men han sprang på linjetag och tog markeringar som aldrig förr. Han var på väg att ta dummies i fel område, jag blåste stopp, han lyssnade och tog min dirigering. Herre jösses, är det så det kan kännas när  det är flyt? Får jag till detta på vatten så kommer jag svimma!

Så här cool var han när han inte var i arbete


Här står Susanne och  funderar, Lotta likaså. Gaston han är bara coooool!Här diskuterar Lotta ett och annat med Puma. De var rörande överens om både det ena och det andra


Den här killen var också cool


Vilken eftermiddag, jag kommer leva på den länge. Troligen ända till nästa onsdag när nästa drabbning blir vad det gäller jaktträning.

Imorgon ska vi träffa spårgänget och nyblivna pappa Martin. Han har fått en liten gosse, kallad x. Vi får väl se hur cool han är att vara från baby och mamman. Ska bli kul att träffas i alla fall. Kommer dock sakna några av er som inte kan vara med. Anngreth t ex som varit iväg en hel vecka och skjutit skarpt. Hon berättade idag vad hon varit med om i sin stridsutbildningsvecka. Hon är fantastiskt! Hon har skjutit AK4:a och ålat runt i leriga diken. Jag blir helt imponerad.

Tack till er alla som var med idag - Jerker, Susanne, Lotta, Bitte och Eva. Det var ett riktigt, riktigt härlig avslut på veckan.

Nu dricker jag ett glas rött och känner mig lite allmänt avslappnad.

Ha det gott och lycka till alla ni som ska ut och tävla!

Kram på er!

Holy moment!!!

Kirsti i idoljuryn vet inte vad hon pratar om. JAG har haft värsta holy moment EVER!!! Vi var hos Birgitta igår på vår jaktlydnadskurs. Vi skulle transportera oss, snyggt och prydligt, från bilarna och till skogen. Gaston gick fint fot vid sidan MEN nosen blev längre än vanligt och vinklades längst ut åt sidan och bakåt. Fattar ni? Jag fattade direkt att det var något som distraherade flanens kontor mer än vanligt. Jajamen, Bodils lilla tik löper. Jaha, tänkte negativa klubbens ordförande, shit det var den träningen det. Det kommer ALDRIG att gå... Tänk positivt, tänk positivt och då tänkte jag plötsligt positivt. Gaston var tyst, han höll sig hos mig och han skötte sig bra. Vi traskade på där i skog och mark, fick markeringar, de fick söka och ligga mycket plats när vi stod en bit ifrån och Birgitta sköt och kastade markeringar. Det till och med drog förbi något svart (tror det var en rasande snabb labrador) precis bredvid Gaston men han låg. Han skakade som ett asplöv och dreglade men han höll sig i sitt eget skinn. Är detta sant? Har det hänt? EN gång fick jag tala om att han skulle skärpa till sig och det var när Gaston skulle gå i par med löptiken, då kom han lite efter sin lilla matte och nosen liksom sökte sig iväg mot lilla tikrumpan MEN inget undgår en bitch. Jag fick tag i honom innan han ens hunnit tänka klart vad han hade tänkt. HA!!!

Gaston fick ju hela tiden gå med tikarna - så klart! Ingen blev förvånad, hon Birgitta herself, erkände villigt och glatt att hon varje morgon vaknar med något som växer ut i pannan. Hon brukar fila ner dom men jag tyckte jag såg nåt misstänkt som buktade ut.

Igår var värt hela kursen! Jag orkar inte tänka på nästa gång när vi ska vara vid vatten, skjuta och det är med en HÖGlöpande tik. Den gången känns väl inte riktigt ok... Nåja, jag lever på detta nu ett tag.

Tack Jerker (som glänser på kursen) och Maggan (som också glänser fast lite annorlunda) för att ni förgyller mina onsdagskvällar som ni gör.

Det är en himla rolig kurs vi går och det är en grymt duktig instruktör, ifall nu någon hade missat det.

Hej svejs!


Jag är bara käääääääär!!! Ni skulle se henne, hon är så söt och luktar sååååå gott!/Gaston
Trodde ni inte va?


Fint besök i Skärstadalen idag

Två tjejer från Mullsjö och en från Gällstad (snart igen, suck) med andra ordLotta, Pernilla och Cissi kom till Skärstad idag och de kom med strålande solsken. Vi ångade upp till en av gölarna jag har möjlighet att träna vid. Vi kom bara till vattnet för sen satte det i att regna och ÅSKA. Vissa, no names tycker åska är vidrigt otäckt men hon kämpade på fast hon inte alls trodde på mina kolsvarta lögner om att det brukar höras jätteväl när planen går in för landning på Axamo (som ligger typ 3 mil bort). När åskan ökade försvann Lotta som en avlöning in i bilen. Jag har full respekt för åskrädsla jag brukar alltid tänka som att någon skulle släppa in mig i ett rum med en orm. Då skulle jag fly för mitt liv. Rädsla som rädsla.

Kul att Cissi och Lipton kom också, det är så länge sen vi sågs. Nu berättade Cissi att hon packar och tänker flytta till Gällstad. Så himla tråkigt, hoppas vi kommer kunna träffas nångång då och då i alla fall.

Nu till träningen, det blev markeringar och dirigeringar.

Gaston = oh my god! Gör om, gör rätt x 100. Nån markering gick väl bra men resten, suck.
Lipton = tyckte till en början att vattnet var ganska jobbigt faktiskt men plötsligt kom han på andra tankar och vispade i som vanligt. Han är så fin!
Glimma= snabb som en vessla i vattnet. Skötte sig bra.
Puma= Lotta sa att hon var ringrostig... hon glänste. Jag blev helt mållös, den tösen kommer ta sitt championat i höst utan minsta tvekan. Ringrostig... ja kära nån, hur ska det då bli när hon är upptränad igen. Det är bra att få målbilder på saker och ting.
Zäta= charmigast idag!

Kolla här!


Här sitter Gaston och studerar Glimma


Det blev inte så lång träning som vi tänkt i åskvädret. Myran messade dessutom hysteriskt trött efter en fotbollsdag i skolan och satt på bussen och ville ha skjuts hem - NU! Vi hann hem, slänga i oss något att äta för att sedan sticka iväg på fotbollsmatch. Myran slog en hörna i slutminuten och den ledde till att Vista vann med 1-0. Hipp hurra vad glada vi blev hela fancluben. Skitkul!

Nu är jag dötrött och ska upp tidigt imorgon igen. Sen är det jaktträningskurs hos Birgitta S-W imorgonkväll. Inte svårt att få dagarna att gå här inte.

Tack tjejer för en himla lärorik jaktträning.

See you!

Snacka om att bryta ihop och sedan gå vidare...

Här offrar man en härlig träningskväll för att gå på föreläsning och den var absolut den sämsta jag varit på EVER!!! Jag ville gå redan vid fikat men mina jobbarkompisar fick mig att känna att så gör man INTE. Detta ångrar jag bittert. Den skulle handla om att planera sin tid och??? Jag är fantastisk på detta jämfört med vad jag hörde. Näe, fy, usch, tvi vale. Jag har faktiskt aldrig gått från en föreläsning pga denna anledning och inte blev det bättre av att sista föreläsningen jag var på var med Mia absolut superbra Törnblom. Nix, pix som sagt bara att bryta ihop och gå vidare.

Jag traskar helt enkelt vidare och längtar till imorgon då det blir jaktträning i Skärstad igen. Kul ska det bli!!!

Gaston har haft en mattefri dag och saknat mig lite, tror jag i alla fall. Promenader har han fått så det räcker, över tre timmar sammanlagt. Han är lite bortskämd grabben.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Har precis läst ut "Flyga drake". Har du läst den? Superbra, ska få låna en till av samma författare.

Vet ni en konstig sak, ingen träningsvärk?!? Att jag som någon anonym skrivit i kommentarer skulle börja längta efter att springa 5 km ser jag som nästan omöjligt. Kan man göra det? På riktigt?

Sov gott!

Grattis Gaston - 3 år!!!

Den lille har blivit stor. Kort taget av Ulrika Lindor när Gaston var runt 6 månader.Detta kort tror jag Ulrika har tagit med fast vid ett helt annat tillfälle och Gasse bus är något äldre.Vi startade dagen med ett lydnadspass vid Kungsängsskolan. Det var Martin, Helene, Tobias och så jag då. Anngreth är och strider någonstans i Skåne. Håller på med någon kompletterande stridsutbildning. Ja, vi har alla olika intressen. Hur som helst vi började med plats. Rätt som det är när jag går ifrån Gaston så sätter han sig, pucko. Sen låg han...

Vi körde lite fritt följ, det gick helt ok. Vi gjorde en rak inkallning, helt ok. Vi gjorde framåtsändande och där började jag utveckla några fler gråa hårstrå än vad jag redan har. Han fick till slut ihop det så det blev riktigt bra. Han var lätt (jag ska då alltid överdriva allting åt alla håll - han var HYSTERISKT okoncentrerad. Då ska jag ju givetvis träna kryp. Varför då? Jag känner att jag nästan är sur innan jag ens börjar och mycket riktigt 2-5 steg och sen kommer en hög armbåge. Egentligen borde jag geniförklaras som lyckats belöna så han konsekvent gör så här. Han kryper lågt och fint bak men hoppsan sa så åker ena armbågen upp. Det är inte så hela hunden far upp även om det känns så. Jag sammanfattar krypträningen med - bara att bita ihop och träna vidare. Skallet däremot gick bra. Han är märklig 3-åringen, grejer vi tränar går så där och grejer som vi knappt tränat fungerar.

Vi hamnade i en diskussion angående träning av ställande och då med tanke främst på att få till ett snyggt ställande när du står typ 50 meter ifrån vilket det blir i inkallningen i eliten. Att då ha en hund som rusar 110 framåt men när den får stanna-signalen tvärnitar och tänker bakåt är inte helt enkelt men det går.

Här står fröken Rygert och talar om ett bra sätt för Tobias. Malva verkar mest fundera på annat.


Här är det ståträning fast på annat visImorgon blir det ingen träning för jag ska på en föreläsning om att "Planera din tid". Jag tyckte nästan det kändes som den var skriven för mig när jag läste om den och anmälde mig direkt. Återkommer med fantstiska tips på hur man får mer tid över till allting.

Sist men inte minst ska jag bara meddela att jag gjort det igen - sprungit 5 km!!! I Gastons ögon kan inte detta kallas att springa utan snarare lufsa men jag skiter i vilket för jag är nöjd att jag överhuvudtaget släpade mig ut.

Tjing tjong kolastång!


Igår jakt i regn och idag Elmia i sol

Igår var vi vid en göl här i Skärstad och tränade jakt. Vi började träningen med att gå fot från bilarna ner till gölen. Kollade lite hur vi skulle lägga upp det och sen gick vi snyggt och prydligt till ett fint ställe på land. Där körde vi linjetag och markeringar. Gaston var på ett strålande humör, det var alla hundar. Alla på sitt sätt. T ex Viggo satt i bilen och tränade skall länge och ljudligt. Han kan skälla den killen oj, oj, oj.

När vi var färdiga på land gick vi till gölen. Där placerade vi ut Maggan på ena sidan gölen och vi på den andra. Sen körde vi först enkelmarkering och sedan linjetag till samma punkt. Vi provade med störningsmarkeringar och linjetag och inte vet jag, men Gaston fixade både det ena och det andra. Jag stod innan jag skulle skicka och sa att näe, jag skiter i störningsmarkeringen, han kommer aldrig i livet att gå som jag vill i vattnet. Så gör han det! Skitkul, till och med så jag kan bjuda på att Susanne fick rätt. Hon tycker jag är hyfsat negativ, förstår inte alls vad hon menar. Jag - den mest positiva hundägaren på denna jord?!?

Jag var jättenöjd och glad när jag åkte hem, hoppade i duschen och satte mig bilen snabbare än blixten. Har ju en tendens att jaktträning drar ut lite på tiden, det är ju så förbaskat trevligt...

Kvällen tillbringade jag ihop med några tjejkompisar. Vi skrattade, drack vin och åt gott. Skitmysigt.

Inte lika mysigt när klockan ringde imorse och jag skulle iväg till Elmia. Men jag var på plats - i tid.

Det var en kul grej att hjälpa till med tycker jag. Jag har idag även kommit över min ångest över apportkastare. Maria visade mycket pedagogiskt och duktigt hur man gör och vad man ska tänka på. När jag fortfarande stod ytterst tveksamt till att JAG skulle skjuta med apportkastare tog Katarina L snyggt över och visade på sitt sätt hur man kan tänka och göra. Till slut tänkte jag, att nu får jag ge mig. Bara för att halva lillfingret höll på att flyga av en gång när jag sköt hos Maire så behöver ju inte det betyda att detta händer en gång till. (Om jag överdriver... kanske lite men det gjorde hiskeligt ont och blödde minsann rejält den gången så det så).

Hur som helst idag sköt jag hej vilt och kastade dummies åt alla håll och kanter.

Sen tvingade jag Maria, Katarina och stackars Susanne (som hört detta typ hundra gånger) att lyssna på min vånda med vilt och hur jag ska göra bla, bla, bla, bla. Det är jäkligt jobbigt att alla rutinerade rävar säger samma sak. Det betyder ju att det förmodligen ligger någonting i det dom säger. Jag har i alla fall bestämt mig för att avvakta med jaktprov till nästa år eller eventuellt om jag vågar sent i höst. Jag ska göra som de rutinerade har sagt. Nu börjar jag med det...

Från en träning i vintras när jag var lyckligt ovetandes om vad som komma skulle


Gaston fick inte följa med till Elmia, dels visste jag inte vart jag skulle göra av honom när jag skulle in och shoppa loss i mässhallarna och dels är det ofta varmt och trångt. Näe han fick vara hemma. När vi kom hem så tränade vi lite basicövningar med linjetag. Det är himla kul när man är med och hjälper till lite här och där. Det är många kloka ord som sägs och jag är som en svamp och suger upp ditten och datten när det gäller jaktträningen. Det är ju så förbaskat kul!

Jag som är själva huvudobjektet i den här bloggen skiter egentligen i vad vi gör, bara att vi gör!!!//Gaston


Brukset är ju himla lattjo också och imorgon blir det lydnadsträning med mitt goa spårgäng.

Nu ska jag masa mig in i duschen och sedan sjunka ner i soffan och göra absolut ingenting mer än möjligtvis svälja lite vin.

Vi vill skicka ett stort grattis till Ulrika och Vilja som tog sitt tredje cert idag - underbart! Det är en sån känsla när man sitter där med sitt tredje blågula papper och inser att jädrar i havet vi gjorde det! Antar att de päser hemma i soffan och njuter av livet just nu.

Ha det gott alla!

Alltihop är AG:s fel, hade inte hon börjat skulle jag ALDRIG kommit på tanken men...

Jag har just kommit hem efter FEM, 5 för att ytterligare förtydliga fem km lång joggingrunda med inslag av löpsteg. Jag gick INTE!!! Ifall ni aldrig mer ser mig så är det för att jag troligen inte ens kommit upp ur sängen imorgon! Nu ska jag duscha innan jag svimmar av.

Ledig, sol och spår ute vid Lovsjön

Men hallå, får man ha det så här bra? Vi träffades i spårgängen kl 10.00. Idag var det Helene, AG, Martin, jag och tro det eller ej Tobias kom ihåg sina gamla spårkompisar... Björn är på annan turné idag, han ska bli tävlingsledare och är på slutprov. Vi håller tummarna allt vad vi orkar, vilket inte behövs för han lär fixa det galant på egen hand.

Till spåren, det var  tallskog och supertorrt. Gaston slog till! Det är verkligen spännande livet med honom. Från att man liksom känner att jag kommer aldrig kunna gå ut på nån elittävling med den hunden i höst  (tänker på i måndags med krypet...) till idag när han sticker ut och tar framspår, plockar alla sina pinnar och gör spetsvinklar som en gud ja då helt plötsligt vaknar tävlingsdelen i hjärnan till och JAG VILL UT OCH TÄVLA NU!!! Märkligt att det kan växla så bara på ett par dagar. Sen är det ju det då att det ska fungera alltihop, både spår, lydnad och uppletande,  helst samma dag [10]

Ja, jag vet inte var hon babblar om, skulle JAG, någonsin göra nåt halvdant, eller vad menar hon? Idag t ex hade jag en extremt bra dag för just spår, så är det bara. I måndags var det liksom inte min grej att krypa, åtminstone på kommando. Thats life!//Gaston


Nu ska jag göra lite duktiga saker som att dammsuga. Ser fram mot imorgon då kommer jakträningsgänget till Skärstad för träning vid en av "mina" gölar. Jag har frågat markägare och jakträttsinnehavare enligt konstens alla regler och JA, vi får vara där och träna. Gött!!! Skönt att slippa åka. På lördag ska jag till Elmia och försöka hjälpa till genom att kasta dummies, det kan ju som bekant sluta hur som helst. Söndag planerade vi visst in lite lydnadsträning, upps!

Nästa vecka vi åka och lukta på labbevalpar hos Maria C. Detta under förutsättning att ALLA valpar är sålda...

Tjingeling!


Lydnad på klubben

Vilken kväll det blev igår, kanonhärligt väder och en Gaston som var med på samma bana som mig, nästan hela tiden...

Plats med skott - han tycker verkligen att det finns andra roligare grejer att göra än att ligga där som ett ufo och glo. Han ligger still, jag är inte orolig för att han ska gå upp men han kostar på sig att flytta över från ena skinkan till den andra ungefär i halvtid.

Nu ska vi se om jag kan komma ihåg vad vi tränade, minns i alla fall att vi tränade ihop med Helene och Martin. Gaston behöver detaljträna på sitt fria följ, ärligt talat inte bara han, jag visste knappt själv vad jag hade fötterna vid sidoförflyttningar. Varför är det så? När man börjar prata om HUR man gör så är det kört. Stackars Gaston som ska försöka hänga med i vingliga förflyttningar. Vi tränade kryp - det måste vi träna MYCKET mer på. Ett oerhört frustrerande moment. Just nu är det värre än framåtsändandet, då fattar ni va? För det gick däremot skitbra igår. Har ju börjat pyssla ihop det igen och flanen är helt med på noterna - kul!
Tja, vi gjorde väl lite annat med tror jag typ metallapport och hopp. Där är det bara motivationsträning så det är inte mycket att säga om det.
Vi gjorde förresten en plats utan skott och då minsann tänkte Gaston flirta med snygga labbetjejen som låg bredvid, hur dum får man vara? Jag såg direkt på honom att åååååh vilken brud - där är hon ju! När JAG pratade (snyggt omskrivet tycker jag själv) lite med honom insåg han att näe, ingen snygg brud, ingen brud alls faktiskt...

Åkte hem rätt nöjd - kul att träna med Martin och Helene. Vi känner varandra så väl så de vet och jag vet vad vi vill ha. Det underlättar mycket när man tränar ihop, det är alltid svårt när man träffas bara lite så där ibland. Jag kan ju tycka ett ställande är skitsnyggt och du kan tycka att det var väl verkligen inte bra. Ja, ni vet...

                                                           


Idag slutade jag tidigt. Vi stack upp till en av våra gölar och tränade lite dirigering på vatten och land. Ja, sammanfattning av dagens träning blir - gör om, gör rätt!!!

Nu ska jag på ett mindre roligt styrelsemöte. Varför, VARFÖR kan jag inte lära mig att knipa igen käften vid rätt tillfälle???

Måste bara berätta en sak till, ni vet det där med att "känna Lassie"... Jag har en kompis vid namn Anneli som jag numer anser vara out of standing - vet ni vad hon har gjort? Sprungit Göteborgsvarvet på 1 tim och 54 minuter. Det är en halvmara! Hon är ju bara så duktig. Jag är helt impad, sista gången jag sprang flåsade jag som en idiot efter 300 meter och var i närmaste död innan jag var hemma efter 4 sketna kilometer. Det måste ju vara rena uppvärmningen för en sån tjej som hon. Grattis Anneli till ett fantastiskt fint genomfört lopp!!! Vi ska fundera på om vi ska, eller näe så dumt, jag lägger ner det innan jag ens tänkt färdigt.

Ha en härlig kväll, lovar att din blir betydligt roligare än min...

En riktig skitdag enligt Gaston, jag tycker den har varit heeeeelt ok!

Vi var uppe tidigt och iväg till VMCK för att äta jubeliumsfrukost med en hel hoper andra mc-människor. Efter en gigantisk frukost bar det iväg på nostalgitripp. Klubben firar 40 år i år och trippen gick till alla gamla fika- och träffställen. En kille som varit med sedan starten berättade på alla platser om roliga minnen. Skitkul var det!

Vi startade, tror vi var 24 mc, från stugan i Domsand (Bankeryd)


In till stan


Första stoppet var vid Stora hotellet. Lite häftigt var det när vi gled in framför Storan allihop och parkerade


Vi åkte vidare mot Landsjön där det tydligen funnits ett litet fik med världens goaste köttbullemackor.


Vi stannade till utanför lilla fiket som nu är en sommarstuga. Här står han MC-Anders med sin fina mc.


Vi åkte vidare till Vätterleden, tillbaka till Barnarp och vidare ut mot Sandseryd. Sen var vår tid ute och vi var tvungna att avvika för att åka hem. Det skulle ju ätas innan fotbollen också. Matchen gick åt helsicke och Myran blev skadad. Värsta smällen på knäet, mamman var på väg in på planen men hejdades av övriga hejarklacken. Inte bra att stimma upp det mer än nödvändigt. Jag för min del var på väg att ta ett snack med bruden som satte dobbarna i knäet på min Myra!!! Inte bara Myran fick stryk utan hela laget åkte på en förlust. Synd, de hade spelet men fick inte in målen och det är ju dom som räknas.

Gaston har idag känt på livet som sällskapshund. Han fick sin morgonrunda med sin extremt morgonpigge husse, sen har han gått en sväng med Ia och en med mig. Sedan fick han till sin fasa följa med på fotboll. Det är 90 minuter rena döden tycker han. Pisstråkigt säger han, skitnyttigt säger jag.

Fick två härliga bilder från igår av Martin. Jag ser inte klok ut men Gaston ser för härlig ut tycker jag.

Gaston på väg ut på framskicket i framåtsändandet. Tji hu!

Här busar vi loss efter ett lyckat moment
 

Helgen är slut och jag med. Fattar inte hur trött man kan bli av en sån härlig helg som vi har haft.

Imorgon är det lydnad på programmet, ska upp till måndagsträningen. Ska bli kul!

Hoppas din helg också varit ok!

Sov gott!


What a wonderful day!

Fatta vilken flax, Martin och AG fixade en heldag i skogen med SOL och kanonväder hela dagen lång! Vi träffades kl 09.30 och började med lydnad. Det var Anngreth, Martin, Helene (!!! återuppstånden från husrenoveringsprojekt), Björn och så jag då.

Vi började vår dag med en plats:


Vi tog två lydnadsmoment var och Gaston fick göra inkallning med ställande samt framåtsändande (surprice or not). Inkallningen 75 meter med ställande och jag tog i för kung och fosterland när jag vrålade stanna. Gräsmattan veckade sig, fönsterrutor skallrade och Gaston stannade helt ok. Phu! Även idag gick framåtsändandeträningen helt ok. Han får hjälp ut till fem meter innan grupp genom sin riktningspinne med godis, sen ställer jag honom där och går sakta. Vi tog bort pinnen och testade om det skulle gå utan den. Goe, fine Gaston han rusade ut på "framåt" saktade ner vid punkten, vände sig mot mig och undrade öh, nu då? Jag bara gick och då gick han med. Rakt och sakta, love him[88]


Mogg kommer på inkallning


AG och Helene tänker kloka tankar (troligen)


Knuffa väntar på inkallning


och där kom den


Björn tränar metallen


Vi firade Anngreth och Moggs uppflyttning med Martins numer bevingade ord "Välkommen till framåtsändandet" (2 kg godisbomber till den träningen och massor med kattmat till spår och uppletandet)


Vi drog till skogs, grillade hamburgare som AG bjöd på, tränade uppletande och fikade gott fika som Martin bjöd på (blåbärspaj och vaniljsås (nix, jag åt inte detta anti-GI men de andra njöt) för att sedan avsluta dagen med varsitt spår.Kolla vad hon hittat (hur go är hon inte)


Fikat!


Sista rycket innan vi åkte hem blev spåret. Här kommer Åsså


En trött Gaston


Jag är rätt trött med faktiskt. Tack till mina goa vänner som gjorde vår dag så superkul! 

Alla åkte hem nöjda med dagen. Vilka hundar vi har...

Imorgon ska jag följa med Anders och åka mc. Det har varit lite mycket hundar den senaste tiden och Anders älskar att åka mc så imorgon tänkte jag skulle få bli en Anders-dag. Senare imorgonkväll blir det fotboll igen.

Hej på er!

Idag jaktträning med härliga gänget

Vi träffades i Svinhaga idag och vilken eftermiddag vi fick. Sol, värme och ett härligt gäng. Vi började med jaktlydnad och gick på linje. Är det något vi lärt oss hos Birgitta S-W är det att traska fram och tillbaka med hundarna fint vid sidan. Vi kastade markeringar hit och dit men ingen fick från början hämta en endaste en.

Efter ett tag byttes de yngre hundarna till de lite äldre och då lade vi på skott med markering. Gaston vaknade till liv och presterade ett och annat som var bra. Kul. Här skulle käcka kort läggas in men den förbenade datorn och jag är inte alls överens så det blir inga kort (dessutom är inte tjejerna hemma och kan rädda mig, hm...).

Det blev i vilket fall som helst en kul eftermiddag - tack Susanne, Maggan, Kristin, Jerker och Bitte.

Imorgon ska vi ha en låååång träning med lydnad, spår och eventuellt uppletande. Gaston och jag ska träffa de goa kompisarna i bruksgänget. Vi ska fira Martins cert och AG:s uppflyttningar. Ska bli så himla kul.

Ha en go kväll!

Kram från oss

Tadam - nu så är det uppåt igen!

Tur man är en flexibel typ. I måndags när jag åkte till klubben och skulle agera klubbvärd var jag på ett uselt humör. Så där ni vet så man känner att grr, snälla säg nåt så jag kan få vräka ur mig något riktigt jäkla surt. Men nä, inte ens trafiken lyckades få mig att pysa ur lite, alla på klubben var bara så himla goa och glada. Jag kände att min bitchiga sida liksom bara försvann. Jag hade Gaston med mig när jag sköt på platsen. Han låg vid min sida och dreglade... Öronen på  helspänn och började spana efter vart fåglarna landade. Se där ja, tre år gammal har ha kopplat ihop skott med fågel. Det tog sin tid...

Det flöt på fint och jag strosade runt och försökte vara allmänt trevlig. När alla fått nog av mig som klubbvärd så smet jag upp med Gaston till löpplanen. Där stod Ulrika och Mats tappert och väntade. Det var faktiskt ganska kallt men vi hade bestämt att vi skulle hjälpas åt med framåtsändandet. Det gjorde vi och Gaston visade att "vila-sig-i-form-varianten" fungerar finfint. Jag blev plötsligt på ett strålande humör. Gaston har inte tränat någon lydnad överhuvudtaget på ca en månad. Jädrar vad kul han tyckte det var. Han sprang som en tok på inkallningen, fick till saktagåendet (fast han var som en torped). Tjihu, bruks, bruks, bruks!!!Tisdagen höjdes till skyarna av en föreläsning av Mia Törnblom, vilken tjej!!! Jag har läst hennes böcker. Den första fick jag för ett par år sedan när jag mådde apa på grund av en konflikt med min dåvarande chef. Jag köpte hennes tänk rätt av. Föreläsningen var kanon! Har du möjlighet att gå på henne nån gång, gör det! Jag var lite rädd att hon skulle vara "för mycket" live men icke. Underbar!

Igår for vi till Birgitta S-W. Vi traskade på i vanlig ordning men nu med mycket mer skott och markeringar. Gaston går jättefint på linje. Vid ett tillfälle ryckte det lite väl mycket i grabben och det var när dummies kom farande typ som kaniner utefter backen. Dom är kul! Vi fick godkänt allihop i kursen. Alla var verkligen imponerande duktiga. Speciellt imponerad blir jag av de yngre som bara är runt året och går som ljus. Gaston blir verkligen trött i hjärnan och jag med. Migränen började sakta smyga sig på när kursen närmade sig sitt slut. Det är ett härligt gäng som går kursen. Tänk vad kul det är att hitta massa nya hundfreak som är lika galen som en själv. Alltså hur normalt är det att gå som ufo på rad fram och tillbaka. Måste se helsjukt ut om någon kollar som inte vet vad man håller på med.

Efter kursens slut och vi gick tillbaka till bilarna frågade jag Birgitta hur jag ska göra nu med min träning av Gaston. Birgitta tittade med förvånad blick på mig och svarade men det har ju redan sagt till dig. Öh, va, har du? - Ja, skit i att göra någonting speciellt alls. Grabben tog slut i hjärnan. Vad han behöver är mer uthållighets-, koncentrations- och B-provsträning punkt slut. - Jaha, det är så enkelt menar du sa jag.
Birgitta, underbara kvinna, spände sin blick i mig (har ni råkat ut för den nån gång så vet ni...) och så sa hon att - Ing-Marie, Gaston är INTE hård i munnen. Jag tog emot alla fåglarna genom hela jaktprovet och ALLA dom var ok. Försök och fatta nu vad jag säger. Och då minsann, flög Mia Törnblom in i mitt huvud och sa - IM lägg av, NU! Färdigältat. Så nu är det det! Skönt.

Vi är ju tre som samkör till Birgitta och jag kan säga att på vägen hem smiddes det vilda planer hur vi ska lägga upp våra träningar framöver. Här ska tränas jaktlydnad och B-provsträningar plus att jag ska träna koncentration och uthållighet med min goe kille. Öh, bra tips på det mottages tacksamt. Har en del på lager men fler är välkomna. Maila gärna Gastonilekarebo@telia.com .

Nu har jag varit i stallet med Myran, ätit god köttfärsås med pasta och ska strax hoppa i duschen. Sedan hopp i säng med boken "Flyga drake".

Livet är bra härligt, är det inte det? Kollar ut genom fönstret där fåren går och smaskar på grönt gräs, körsbärsblommorna sprider sina blomblad och allt är så sabla vackert. När jag sa det till Myran på vägen hem från stallet säger hon med ett stön - herregud, är du åttio år eller? Känner mig rätt klok just idag. Här gäller det att passa på för imorgon kan jag har drabbats av ett återfall och börjat älta igen. Det vet man aldrig.

Ha det gott alla!

Datorkrasch i Lekarebo

Återkommer snart! Har varit på föreläsning med Mia Törnblom, hur rätt kom inte den in i mitt liv...

Höres!

Luften har liksom gått ur...

Efter två skitkul dagar men tröttsamma i Stockholm dök jag ner i hemmet för att fixa inför konfan som varit i helgen. I fredags var jag uppe tidigt som ögat. Var ute länge och väl med Gaston för att sedan sätta fräs med både det ena och det andra. När jag åtminstone var klar med det ena stack vi till skogen. DÅ började det åska, blixtra och regna som tusan. Hem dyngsura och guess what? Strömmen hade gått, jag som hade allt det andra kvar att göra - typ städa... Ingen ström = ingen dammsugning, inget vatten och givetvis hade Ia´s dator smällt. Den hade vi visst lagat för några tusen och precis fått tillbaka. No comments...

Strömmen kom tillbaka runt 21-snåret och då gick det åt ström kan jag säga. Jag låg i som en rem och stupade i bädd väldigt sent. Upp igår morse för att fixa klart med smörgåstårtona, duka och sedan stå färdig och klar i kyrkan kl 14.00 som den stolta moder jag är. Nu är barnet konfimerat enligt konstens alla regler. Vi hade en jättemysig eftermiddag, alla åt och blev mätta (tänk vad pinsamt om smörgåstårtorna inte räckt, vi är några stycken när vi träffas i släkten).

Här står hon i mitten Myran tillsammans med bästa kompisen Lisa och deras mysiga prälle Ulf.


Pudding-Myran


En annan pudding är wachtelblandningen Axa, så himla cool. Hon gled in på konfa-festen och kollade läget.
Här är ett kort från när vi var och hälsade på Lindas och Magnus alla nyfödda lamm häromsistens. Då traskar lilla Axa runt i fårhuset som det vore helt naturligt att glida runt bland 100 får...Idag har vi varit en sväng i kyrkan igen. Det var nattvard och högmässa. Givetvis kom migränen som ett brev på posten när allt är klart.

Stackars Gaston undrar vad som hänt, eller rättare sagt varför händer det INGENTING? Jag har inte tränat ett smack på fem dagar. 


Eventuellt har jag en tendens att få det att låta som att jag tränar jämt men så är inte fallet. Jag brukar lägga mina träningar ihop med promenaderna så det låter mer än vad det är. 

Sen är det bara att konstatera, sista jaktprovet fick verkligen luften att gå ur mig. Det sa verkligen paff när jag lyckades ta in vad Birgitta egentligen sa. Löjligt, jag vet men sån är jag.  Imorgon är en ny dag och då kommer jag att ta tag i mig själv - tror jag. Rätt gott att bara glida runt i ett nystädat hem och göra absolut ingenting. Synd att hjärnan får en sån chock så den måste få migrän bara. 

Nu ska jag GÅ en sväng med Gaston, måste ladda upp lite energi inför tjejernas fotbollsmatch ikväll.

Näe, nu får det bli en uppryckning av fröken Jonsson... eller inte...


Ha det gott!

Nej jag har inte grävt ner mig men...

Allt i mitt liv går just nu i turbofart. Ska åka till Stockholm på stor arbetsterapeutträff imorgonbitt kl 06.10 och dyker ner i Jönköpings stad torsdag kl 19.00. På lördag är det konfa. Hur tänkte jag? När ska det fixas här hemma?

Gaston då, ja vi har tagit det lugnt och mest gått skogspromenader. Idag tog jag med mig trevliga dummies som för tillfället är mina favoriter (jämfört med vilt...). Gick en jäkla sväng på 2 timmar. Jag kastade dubbelmarkeringar under promenixen lite här och lite där. Ett par blev i en sjö som vi traskade förbi. Han var så nöjd och glad. Jag med så klart. Luften har gått ur fröken Jonsson lite känner jag. Ska ta nya tag efter helgen. Får väl titta lite när det är wt, det är ju alltid kul.

Jag vill också tacka alla er som ringt, messat, kommenterat på bloggen och mailat med massor av snälla ord. Vet ni, ordspråket - i nöden prövas vännen, är sant. Jag visste att ni fanns där och nu vet jag det ännu mer.

Kram till er alla från en ganska moloken en

Ja inte tusan kan det vara mig hon menar med moloken, eller?/Gaston


Ja herre gud...

Jag var så glad, skulle gå i par med goa Elenor med sin duktige Zidane. Såg dom förra helgen där de briljerade och kände att bättre kan det ju bara inte vara.
Så kom då dagens chock och jag blev jätteledsen. Gaston hade gjort en jättefin dubbel och en helt ok dirigering på vatten och på land. Ett helt ok sök och så var det sista grejen, dubbelmarkering på land. Han markerade och hämtade sina två duvor. Jag kände att till pris har vi gått idag MEN då säger domare Birgitta att "jag är ledsen Ing-Marie men de här duvorna är inte ok". Jag dog. Det fanns inte ens med på min karta att det kunde hända. Vad ända in i baljan min fine, goe Gaston som sökte så fint på land trots att söket låg precis i vattenkanten och var riktigt jäkligt med ris och skit. Han hade fixat markeringar kanonfint och simmat rakt ut ca 50 meter på vattendirigeringen, vad han inte gjorde där ute var att lyssna på min pipa... men annars tyst och fin, gick kanonfint fot och så hände detta. Phu!

Gaston fick en dubbelmarkering, en till höger om stenen och en som hamnade till vänster bakom vass som knappt syns bakom trädet. Jag och mått men si så där 50 meter. Sedan fick vi ta en dirigering till stenen efter markeringarna.


Svårt att se här men det var ett riktigt jäkla risigt sök. Det är till höger i bild.
Jag vill ge Birgitta en megaeloge för hon betonade att jag INTE fick göra ett problem av detta med duvorna. Han pallade helt enkelt inte, thats it. Jaha, jag som minsann fått veta att knalla, pipa och knäcka är dödens i jaktsammanhang. Fatta hur jag kände mig. Knappt synlig över marken faktiskt. Är det kört nu, har jag förstört honom, har jag dragit hela Duckstream-skaran ner i träsket, jag dööööör.
Innan jag skriver av kritiken vill jag ge alla er som stöttat mig denna dag (och innan med givetvis) ett jättestort tack. Speciellt sista samtalet från Lotta när vi var på väg hem, när lipen inte var långt borta, då fick Lotta mig att återfå tron på mig själv och på mitt sätt att träna.
Bit ihop eller bryt ihop. Ska fundera lite men ni som känner mig vet ju, så till hösten är vi där igen, tro mig!

Samarbetsvilja:
Trevlig i förflyttning. Måste bli säkrare i sitt samspel när föraren vill samarbeta.

Sökarbete:
Önskar en högre intensitet. Slår på och av i sina intutioner. Bärgar dock sina vilt och arbetar över hela marken.

Fart:
Önskar honom frimodigare och starkare i terrängen.

Uthållighet:
Ger ett litet trevande intryck, men orkar.

Näsa:
Följer upp vittring.

Dirigerbarhet:
Land - kunde haft en starkare linje. Önskar omedelbarare åtlydnad, men löser uppgiften. Vatten - bra linje ut, men önskar åtlydnad på signalerna. Löser uppgiften med egen kraft.

Markeringsförmåga:
Vatten - markerar både kasten tydligt och har bra minnesbild. Land - markerar båda kasten tydligt.

Skottreaktion:
Uppmärksam.

Stadga: 
Fast. Tyst.

Apporteringslust:
Spontana upptag, önskar snabbare inleveringar.

Apportgrepp:
Inga problem i provets inledande del. Fördärvar tyvärr båda duvorna på dubbelmarkering vilket jag mer tror är bristande mental uthållighet.

Simteknik:
Simmar bra.

Vattenarbete:
Är spontan.

Hundtolerans:
Inga problem.

Sammanfattande kritik:
En cool hund i passiviteten, men belastas mentalt vilket syns till viss del på söket och kulminerar vid avslutade dubbelmarkering. Gör ett säkert vattenarbete.

Pris: 0

Ja, så himla illa var det ju inte förutom det som hände med duvorna. Skit med.

Just nu fick jag mess från Anngreth, hurra för henne och hennes rottiskille Mogg. De fixade uppflyttning till högre klass i bevakning idag. Vilka dagar de haft. Först i spåret igår och nu i bevakningen.

Nu var jag tvungen att  hoppa till Elenors och Zidanes hemsida och vet ni vad, hon gjorde det idag igen - ett första pris! Vilket team! Grattis till er båda. Vi vågade ju inte riktigt ta ut något i förskott på plats men jäklar där satt den och nu är dom i elit. Kul, kul.

Martin och Knuffa fixade certpoäng idag och det är minsann inte fy skam.

Nu ska jag klura ut listiga planer för att hjälpa min Gaston att bli mer frimodig i jakten. Tänker på hur han är i uppletandet, inga problem med frimodigheten där inte...

Adios!

Jippi - Anngreth och Mogg uppflyttade till högre spår!

Åh vad jag blir glad. Det är så kul när man som förare får kvitto på den träning man lägger ner. Känns som AG lagt ribban för helgen. Håller tummarna för alla som ska ut i helgen och lite extra för Martin och Knuffa samt AG och Mogg som har fler tävlingar på lut fast nu i bevakning.

Här sitter han en dag i vintras, men för bövelen, han räcker ju ut tungan, undrar åt vem?


Hoppas det är en glad en som skriver här imorgon kväll. Känns just nu som what, vaddå imorgon, gud vad är det för fel på mig?

Hej svejs!

RSS 2.0