Vila sig i form - vad är det?

Att vila sig i form finns inte på kartan. Vi har tränat som tokar på motivationsgrejer. Igår var jag i Månsarp och tränade linjetag, markering och sök tillsammans med övriga i jaktgänget. Himla goa som ställer upp när hysteriska jag ringer. Det gick jättebra igår. Han var sitt gamla vanliga jag när det gäller söket. Blev ju lite rädd att jag blåst sönder det totalt efter helgens sök.

Idag har vi varit ute bara jag och Gaston. Vi har tränat både på vatten och på land. Linjetag och linjetag och linjetag faktiskt. Här har det motiverats till max med köttbullar och grejer. Oj, oj, oj det får gå som det går på lördag men jag känner i alla fall att Gaston är sitt gamla vanliga jag.

Vill ni läsa mer om upplägget som var på Eksjöprovet har Elenor (som var EN av SJUTTON hundar som fick ett första pris, fatta hur duktiga dom är!!!) beskrivit provet jättebra på sin blogg, Kolla i kommentarer igår och länka dig vidare. Jag försöker klistra in länken här men det fungerar inte. Jäkla dator!

Imorgon ska vi inte göra ett skit vad det gäller träning, näe det får bli städ och päsa i trädgården. Långpromenader i skogen så klart.

Lycka till Anngreth som ska iväg i helgen på både det ena och det andra, Martin som sticker iväg på lördag och Elenor och Zidane som ska på samma prov som vi. Lycka till ni andra med om ni har något på g!

See you!


Vi tränar för fullt...

Igår ringde jag Maria C som alltid lika bussigt ställer upp när nöden är stor. Jag skäms lite för jag hör nästan alltid bara av mig när jag behöver hjälp. Hur svårt kan det vara att höra av sig ändå??? Hur som helst, det är en storsint kvinna så visst fick jag komma om jag behövde hjälp.

Vi tränade dirigeringar. Punkt.

Jag fick redan i söndags tips av snäll-Lotta hur jag kan göra. Jag kan säga att Maria och Lotta har väl typ gått samma kurs eller rättare sagt de har två tänkande hjärnor som de gärna delar med sig av. Tack och lov säger en vars  hjärna tagit semester och har haft länge känns det som.

Jag har idag fortsatt samma fina träningsupplägg som vi fick igår. Alltså det är absolut inget märkvärdigt utan väldigt, väldigt basic men grabben måste få tillbaka sitt förtroende för sin matte. Pekar hon så ligger det nåt där. Hur basic som helst.

Efter många diskussioner med Maria igår så känner jag att jag hoppat från lätta övningar till för svåra. Har hoppat över stegen däremellan. Inte så bra.
Jag ska inte skylla på något men jag har verkligen ingen rutin på detta med jakt. När det gäller brukslydnaden så vet jag hur jag ska börja med framåtsändandet redan när de är små för att sedan bygga vidare till det är dags för start i högre klass. I jakten är jag helt hopplös. Jag är ändå glad att jag INTE skyller saker och ting som händer på att det är Gastons fel. Han har ETT stort fel och det är hans överdrivna intresse av brudar. Det är fruktansvärt frustrerande men annars om han inte fixar dirigeringar t ex kan jag ju knappast skylla det på  honom. Det kändes oerhört bra, efter att ha diskuterat min hund med Maria, få bekräftat att jag inte är helt ute och cyklar hur jag hanterar Gaston.

Vi ska träna jakt imorgon igen. Här ska nötas och vet ni idag var det var varmt så in i baljan på eftermiddagen och Gastons superlånga tunga hängde utefter backen men han kämpade på. Han sprang ut och han stannade på stoppsignal och klarade både höger/vänster MED störning. Duktig kille! Vi hann med en sväng i en av gölarna så han fick doppa sin varma kropp där fick han göra en låååååång väldigt enkel dirigering.Vi siktar för start på jaktprov på lördag. Det känns faktiskt ok att åka. Något första pris tror jag inte på men förhoppningsvis blir det inte en nolla igen. Men man vet aldrig vad som kan hända, det kanske går skitbra eller så händer det väl något annat som super-nollan inte tänkt på.

Tack för alla goa mess, telefonsamtal och kommentarer här i bloggen. Det är så himla härligt att ni finns där och att ni bryr er. Det här med jakt är fruktansvärt kul.

Gaston har förresten blivit storebror till 10 små nya liv. De är "bara" halvsyskon men ändå. Lilla, duktiga Alva det är så till och med jag blir sugen på en rackare till. Det blir inget med det.

Kram på er!

Splash så var vi nere på jorden = supernollan IM med sin Gaston

Nix det gick inte. Jag var skitnervös. Vi började med walk-up, fyra stycken som gick på linje och alla fick en markering och en dirigering var. Gaston markerade men vad hände på vägen ut vet inte jag. Han yrade runt som en galen tok och tog för sig större och större område till det slut var gigantiskt. Nånstans här insåg jag att jag skulle nog blåst och hjälpt honom lite... Det sa domare Carina Asp också men vad fasen, jag vet inte vad man får och inte får. Är det en markering så ska han väl för tusan reda ut den själv tänkte jag, så dumt...

Nå, dirigeringen fixade han. Jag kan inte påstå att han gick rakt dit jag pekade utan snarare rakt dit han tyckte han skulle men tur ska man ha och det hade jag så när jag blåste stopp så såg jag att han fick den i vind så då sa jag lite nochalant så och pekade åt pippin och vips så hade han den. Med lite god vilja skulle man kunna tycka att det var riktigt bra gjort.

En bild från walk-up


Efter detta delades gruppen upp och två av oss fick följa med domare Carina till vattnet. Gaston fick börja på en dubbelmarkering. Pissenkel såg den ut. Det var på en göl men gölar har vi hemma så konstiga kanter är inga problem. Det var det inte här heller, han susade ut men på vägen ut så såg han inte klok ut, han velade om han skulle ta den till höger eller den till vänster, höger, vänster, höger vänster eller som Carina sa aftonbladet eller Expressen. Han valde till slut den till höger. Simmade hem med den, när han kom upp såg han ut som han skulle få stryk innan han kommit in och lämnat av den och äntligen fick skaka sig.
Sen var det det dags för nummer två, what? sa Gaston. Jag har ingen aaaaaaning om vad du menar. Den var borta ur hans hjärna. Suck.
Glömde en sak, på den här gölen flöt det runt plastfåglar. Såna har Gaston aldrig sett... Varför jag nämner dom är för att när parhunden tagit in sin dirigering, så skulle den ta sin dubbelmarkering och sen var det då vi som skulle ta dirigeringen. Oh my god! Han har ALDRIG någonsin gjort ett sånt gräsligt dåligt linjetag. Han simmade raskt ut till en plastfågel eller Vätte som det heter och nosade av den sen när jag blåste stopp kom han inåt. Jag blåste stopp och han simmade så fint in till mig, jag blåste hysteriskt stopp och vid det här laget snarare vrålade jag än att jag lugnt sa UT!!! Icke, jag fattar inte sa Gaston och simmade hem till sin matte. Upps.

Gaston på väg hem med den markering han lyckades få hem.


Dirigeringen - tittar du riktigt noga ser du en brygga bort åt höger, innan den fanns viltet som skulle hem.


Efter detta spektakel var det bara söket kvar. Ordet bara tar jag genast tillbaka. Det var myrmark, mjuk blöt mossig mark med Pors. Vi skulle söka åt vänster sida och fick absolut inte gå över en tänkt linje åt höger för där skulle parhunden söka sen. Gaston sökte på och ville över på höger sida, jag blåste stopp och fick tillbaka honom åt vänster, han vill ut till höger och jag blåste stopp. Så höll vi på. Jag trodde jag skulle bli galen och Gaston med. Till slut ställde han sig i sökrutan som ett UFO och hela han utstrålade men för h-e ska jag hämta fåglar eller inte. Han hade troligen fått fåglar från andra sidan i näsan, tror jag. Han fick väl in 2-3 fåglar sen gav vi upp, både Gaston, jag och domare Carina.

Här syns det lite hur det såg ut, tur Cissi fick till ett kort när han faktiskt kom in med en fågel.

Innan jag ska skriva av protokollet måste jag bara få berömma min gosse för en sak - hans fot. Han gick kanonfint vid min sida hela provet igenom. Vi var inne ca 1 timme. Vi var lite möra både jag och Gaston när det var klart. Han var tyst och satt lugnt vid min sida oavsett vad som hände. Skönt!

Duktig var också lille Lipton, lille gubben yngst av alla deltagarna. Han är två år lille labbe-slabben. Han gjorde så många bra saker. Fick ihop till ett tredje pris, klarade släpspåret, HURRA! Vill ni se mer bilder från dagen så är jag säker på att Cissi har på sin sida. Jag knäppte med hennes kamera hej vilt, kanske bara blev suddigt alltihop men förhoppningsvis blev det några hon är nöjd med. http://www.hapenidi.se/
Det var kul att Cissi och jag fick detta provet ihop, två noviser som ska stötta varandra. Tack ni andra som hållt tummarna och som peppade efter provet. Gött att ni finns!

Protokollet lyder som följer:
Samarbetsvilja: 3
Bra samarbetesvilja vid förflyttningar, kan förbättras i arbete.

Sökarbete: 2 och 2
Brister för dagen i inpiration, motivation, får inte till något egentligt sökarbete.

Fart: 5
Anpassad.

Uthållighet: 3
Mattas av vid sökarbetet.

Näsa: 5
Används bra.

Dirigerbarhet: 3
Land - är i hand och löser uppgiften. Vatten- är inte tillräckligt dirigerbar för att lösa uppgiften.

Markeringsförmåga: 3
Uppmärksam med diffus minnesbild av landmarkering men även nummer 2 på vatten, löser inte dessa. Uppmärksam med bra minnesbild av nr 1 på vatten.

Skottreaktion: 5
Lugn och koncentrerad.

Stadga: 5 och 5
Visar god stadga.
Tyst i passivitet.

Apporteringslust: 5 och 5
Spontana upptag, bra inlev.

Apportgrepp: 5 och 5
Balanserat fast grepp, i huvudsak bra avlämningar.

Simteknik: 5
Simmar bra.

Vattenarbete: 5 och 5
Går villigt i och arbetar gärna i vatten.

Hundtolerans: 5
Stör ej eller störs av andra hundar.

Sammanfattande kritik:
En hane som idag brister i koncentration, samarbetsvilja och sökmotivation vilket motiverar priset.

Pris: 0

Första spontana tanken när vi efter en timme var klara var att NEJ vi är inte klara för detta punkt slut. Men efter att gått med och tittat på flera hundar så har jag ändrat mig. Vi har kommit med till Växjö nästa lördag och vi åker. Jag ska ta lärdom på dessa jaktprov och träna som en tok till hösten (eller vad tusan då skulle jag ju ut i elitspåret, men hur ska jag göra nu då?).

Gaston ligger utslagen på hallgolvet, skitslut och vet ni, det är jag med.

Anders har lovat hjälpa mig med linjetagsträningen, fick, som alltid, superbra tips av Lotta. TACK!

See you!

Trädgårds-Gaston

Suck och stön, inget kul alls sa flanen. Har under dagen gått två rejäla skogssvängar och sedan fått agera prydnadsdog i trädgården. Not funny at all! Vi har alltså inte tränat nåt idag. Däremot gjorde jag ett tappert försök att rensa i några av trädgårdslanden. Det är så in i dödens tråkigt. Vi har även varit på sjukhuset och hälsat på lille farfar (barnens). Han är verkligen inte pigg. Hade önskat han orkat följa med ut i det fina vårvädret men icke.

Det blir lite jobbigt imorgon för dels är jag lite lätt nervös för mig själv, ska dessutom hålla tummarna för Cissi (är med på samma jaktprov) och Martin som ska ut och spåra.
Kl 17.00 är det premiärmatch för tjejerna för serien denna säsong. Gissa nån som kommer vara SKIT-slut imorgonkväll.

Håll allt vad ni har i tumväg imorgon, vi behöver det!

Tjena, mittbena!

Yes, yes, yes han är över på plussidan

Vaknade en gång inatt och bara kände men kära nån, jag bara måste testa om han fixar linjetag med störningsmarkering på vatten. Det får bära eller brista, måste testas! Så innan vi åkte till Svinhaga för att träffa träningskompisarna så tränade vi, bara pyttelite, vid en av gölarna hemma. Gaston såg när jag gick ut med linjetaget, sen smög jag ut en också... På vägen tillbaka till Gaston hivade jag iväg en dummies i gölen. Gick tillbaka till Gaston, sa nej till vattendummiesen och skickade på linjetaget. Han fixade! Fick sen ta markeringen, no problemas. Efter detta skickade jag honom rätt ut i gölen, blåste stopp och dirigerade honom till höger och han krånglade sig upp på land, tog dummies och kom hem till matte som ett spjut. JIPPI!!!

Sen drog vi till Svinhaga. Fick träffa Kristins lilla Elly, hur söt som helst sittande i babybjörn på mammas mage med hörselskydd! Vi gjorde målområden, kastade markeringar och skickade dirigeringar hit och dit. Det var VARMT! Riktigt, riktigt varmt men flanen fixade det bra. Susanne körde Isak, Maggan sin Tindra, Kristin sin Elda, Jerker hade Sigma och så jag med plus-Gaston.

Vi utnyttjade Elda och Tindra till att sätta Gaston emellan när jag skulle ut och lägga dummies och undrar om Bodils ande svävade  över oss för Gaston satt alternativt låg hur fint som helst.

Hon stimmar så förbaskat, herre jösses, vad hade hon väntat sig?//Gaston


Det känns faktiskt riktigt ok inför söndagen. Det får bli som det blir och hur det än är får vi kvitto på om vi är nåt så när i fas med Öppenklass eller inte.

Nu soffan och ett glas rött. Kommer somna så sött...

Hej från oss!

Nix, han är inte uppe över noll-strecket

Man brukar ju alltid säga att myntet har två sidor, att man kan se saker och ting från två olika håll. Så kan det ju vara med vår syn på människor också. Jag kan tycka en person är kanon och du kanske inte alls ser den personens goda sidor. Så var det igår. Vi har Bodil i vår kurs. Hon är i mina ögon en kanontjej, skittrevlig, glad och en räddande ängel. I Gastons ögon har hon gett bitchen ett ansikte. Vill ni veta vad som hände?

Det började med att vi blev försenade redan från Jönköping. Vi gled in (om man nu kan det på en grusväg) typ 10 minuter för sent. Ut med hundarna, en snabb kiss och sen satte vi igång. Gaston var lite intresserad redan vid bilarna av eventuella kärleksobjekt. Jag var (jag vet, man ska inte vara långsint eller förmänskliga hundar men ändå) jäkligt irriterad över vad som hände igår. Vräkte ur mig det till Birgitta som flinade så gott. Vi gick på linje i snårig skogsterräng och då fick givetvis Don Juan gå mellan två tikar. Den ena var den lilla bruna som han redan första gången blev intresserad av och på andra sidan om sig hade han Bodils lilla Asta... Ni börjar ana va?

Vi gick som sagt på linje i snårig skogsterräng och på nåt märkligt sätt fixar Gaston det jättebra. Han går tätt vid vänster ben och stannar när jag stannar, vänder när jag vänder osv. Inga problem. När Birgitta kastat dummies får vi när hon bestämmer gå och hämta en dummies. Så var det min tur. Sitt kvar sa jag mycket bestämt till min Don Juan. Sure baby, sa Gaston och satt som ett ljus - not! Jag hade kommit halvvägs till dummiesen när jag diskret vände på huvudet och då ser jag Bodil resolut sätta ner Gaston på sin plats. Jag bara anade vad han hade tänkt. Mycket riktigt, lilla Asta blev lite trött och lade sig ner. Detta är lika med, i Gastons värld, kom och ta mig om du kan. Bodil har varit med förr, hon sög honom redan när han var på väg. UNDERBART! tyckte jag. JÄKLA SKIT tyckte Gaston. Vi fortsatte vårt traskande i skogen och Gaston tittade inte på några flickor.


Vi gick sedan vidare i tillvaron till ett fält. Nytt promenerande, denna gång med fyra hundar lösa framför resten av gänget. Gaston fick givetvis förmånen att sitta mellan två tikar. Denna gången placerades Bodil strategiskt av Birgitta, typ 2 meter bakom Gaston. Han hade vid detta tillfälle lilla bruna sötsaken på ena sidan och en goldentik på andra. Jag fick gå runt en damm. Birgitta och Bodil tyckte detta var skitkul (själv var jag måttlig road av hans tillstånd). Gaston hade tittat lite diskret på goldentiken, vänt huvudet en aning och fått syn på BODIL! Vänt tillbaka huvudet, lagt bak öronen och sen satt han som ett ljus. Inte ett dugg kul, tyckte han. UNDERBART! tyckte jag.
                                   
Vi avslutade med en markering där vi fick rikta med handen men hunden fick inte gå. När jag tog bort handen och sa "stanna" så tyckte Gaston jag sa apport och drog som en avlöning. Då sa jag (inte skrek) Gaston Jonsson vad gör du? Tvärnit, ingenting faktiskt sa Gaston och smög upp vid sidan. Ja du, sa Birgitta jag tror Gaston tycker det här var den absolut skittråkigaste kursen någonsin. Jag för min del bara myser. Kan han ha jäkla hormonstinne knäpphane.

Ni fattar spänningen inför söndagen? En sak är säker, tänker han ens tanken på damer på söndag så ska jag prata kastrering med smågrisar med honom. Det är bland det värsta jag vet men kanske det kunde vara nyttigt för den grabben att höra, vad tror ni?

Idag är jag tröttare än trött. Vilken miss jag gjorde, gick upp 05.30 när jag kunde sovit till 06.00. Å andra sidan hann jag skriva detta. Det kommer jag inte hinna ikväll för då är det stallet med Myran som gäller.

Ha en fantastisk dag, min lär bli låååååååång!

Tjo flöjt!


Idag ligger han INTE på plus

Jag är skitsur på den förbaskade hanen jag har. Redan på morgonen hade han träffat en goldentik som troligen (faktiskt ganska övertygad om detta) var i höglöp eller näst intill. Enligt  Anders hade Gaston började pipa som en idiot och nästan tjutit. Anders hade försökt få honom att sansa sig och jag kan väl tänka mig att Anders var en aning irriterad kl 05.15 på morgonen. Den tiden kan man hålla sig för skratt rätt lätt.

I eftermiddags skulle jag och Cissi träna jakt. Johanna, Cissis syster hade med sig sina hundar och då blir Gaston helt hysteriskt galen i hennes KASTRERADE staffordshire bullterrier-HANE!! Det kunde lika gärna varit en tik i höglöp. Jag körde Birgitta-grejen som hjälpte NADA! Mer än att jag blev fullständigt vansinnig när jag inte når igenom hans hormoner.

Han fixade markeringar, linjetag, vattenarbetet alldeles strålande men var så kär så han hade kunnat hoppa ur sin egen päls. Huvudet gick som en propeller efter var hans nya kärlek satt. Nu ger jag upp!

Adjö!

Myran 15 år

Upps, vad hände, tyckte hon nyss föddes. Kalaset är avklarat och tjejen är nöjd med sin dag. Det är himla kul att träffa alla i släkten lite då och då. Vi är ett rätt stort gäng när vi träffas. Det är ju alltid ett himla ordnande innan, ni vet räcker maten, är det städat, räcker besticken, finns det stolar osv. Allt räckte och lite till. Phu!.

Jag känner mig fortfarande så himla nöjd med igår. Det var verkligen en jättekul kurs. Så lärorik. Som vanligt känner  jag när jag varit på kurs att jösses, ju mer jag lär mig desto mer förstår jag hur lite jag kan. Helena fick mig i alla fall att inse hur himla viktig vinden är. Nu är det bara den lilla baggisen att komma ihåg detta på typ ett jaktprov. Gulp...

Är lite sugen på att åka upp till klubben imorgon kväll men det ska jag inte. Jag tänker däremot passa på att träna vatten när tjejerna tränar fotboll. Det blir perfekt. Kan jag dessutom lura med mig Anders som kastare är saken biff. Ska tänka ut en listig plan för att detta ska kunna genomföras.

Vi har hunnit med att träna släpspår idag också. Ikväll gick det kanonkalas. Gaston fattade ikväll att själva slutmålet är kaninen inte att följa spåret till det tar slut. Eventuellt en liten nackdel med att tränat personspår sen grabben var pytteliten. Ja, ja bara att träna på.
Undrar egentligen hur han tänker, flanen. Spår = pinnar = megabelöning och nu helt plötsligt är spår = kanin = galet lycklig matte. I vanligt spår - galen matte om man sniffar lite i viltspår och nu blir hon bara glad??? Ja, kära nån, han har det inte lätt flatte-flanen.

Måste också få gratulera till Marie med sin labbe-slabbe Emil, de wann wt i Oskarshamn igår. Jag blev så glad så jag nästan smällde av när det kom ett mess där det stod "Jag är alldeles skakig, vi har vunnit!" Så himla roligt, den tjejen är värd att få stå överst på prispallen med allt det jobb hon lagt ner på sin labbe-pojk. Han är verkligen inte någon enkel hund.

Hoppas ni haft en bra helg! Nu ska jag avsluta min i den härligt slitna soffan...

Gaston - love you!

Jag har varit på en så himla kul, givande och rolig kurs så det är inte klokt. Himla också att vi ska ha kalas för Myran imorgon annars hade jag med gläjde åkt imorgon också. Nu är det nog lika bra att jag har kvar denna känslan som jag har efter dagen istället för att stöka till det med något imorgon. Så tänker jag - för att trösta mig lite.

Vi var ett härligt gäng både med och utan hundar.

T ex


och


Den supertrevliga kursledaren Helena! Vilken tjej...


Vi har haft sol med isande vindar men vad gör det när man känner att massor av poletter fullständigt rasar ner i hjärnan. Jag har fått så många bra tips och idéer så det sprutar ur öronen. Gaston skötte sig strålande.

Vi har gått mycket på linje... något vi tjuvtränat två veckor i rad hos Birgitta SW he, he, he. Jag har ju tyckt att Gaston nästan på gränsen gått som en tråkmåns vid sidan, det har vi ordnat till idag så nu får jag nog ett litet hell på onsdag. För idag har det smällt och pangat, ramlat dummies framför, åt sidorna och bakåt.
Det var en helt vanlig människa som kastade åt ett håll, en annan som sköt med apportkastare åt ett annat håll och sen hade Helena med sig en Bumperboy (tror jag det hette) och det var bland det häftigaste Gaston någonsin skådat. Det for upp dummiesar högt som fasiken och inte en människa var i närheten, i hans ögon helt magiskt. Det var så han knallade en gång... Inte bra, inte bra. Det har han inte gjort sen vi diskuterade detta förra året.

Vi har fått kluriga övningar med dragningar hit och dit. Vi skulle stoppa och dirigera om. Vi har tränat närsök på ett jättekul sätt där man kan variera sig i det oändliga om man har tur och har såna träningskompisar som jag, som förhoppningsvis kommer ihåg saker och ting. Min redan innan fulla hjärna är liksom som ett tuggummi, det bara går runt där inne. Hur som helst en toppendag har vi haft, flanen och jag. Han sover som en julgris och jag är dödstrött med. Känner bara en aning press att vara lite social innan jag slocknar i soffan.

Här skjuter Helena iväg en apport som studsar iväg så fint på andra sidan diket.


Jag skickar honom på ut


Blåser stopp och dirigerar om till höger.Han fixade det!


Jag var stolt som en tupp så här i påskatider. Ja jösses, idag har han skött sig strålande grabben. Det känns bra att vi hinner med en kursgång hos Birgitta SW till innan jaktprovsstarten i öppen. Han behöver nog coola ner sig lite efter alla apporterna idag.

TACK alla som gjort vår dag till en kanondag, supermega tack till Helena - henne vill jag träffa igen.

Ha det gott alla, nu väntar soffan och lite mat. Hjälp, hoppas jag håller mig vaken en stund i alla fall.

Hej svejs!

Shit, vi kom med...

I måndags träffade jag Susanne, Göran och Maggan. Vi tränade lite med vilt och Gaston överträffade sig själv. Plockade in pippisar och skötte sig riktigt bra. Vi provade släpspår och det var ju spännande... Gick både bra och inte. Han började fint men sen tog söknäsan över och vips var han iväg på något gigantiskt sök/linjetag MEN jag kallade in honom och pekade på spåret igen och då gick det bra.

Igår var vi hos Birgitta SW igen och jädrar i min pannkaka vad kul det är. Gaston skötte sig alldeles, alldeles strålande. Min lycka var fullbordad när den svarte hanen satt kvar mellan två tikar när vi alla förare skulle gå runt en damm. Han sket fullständigt i dom. Kan ni då fatta att den första spontana tanken i denna kvinnans huvud är - herregud, är han sjuk? Kunde inte jag efter att ha läst miljoner böcker om självförtroende, självkänsla och mental träning tänka - se där ja, nu har vi kommit en bit på väg vad det gäller tik-intresse. För övrigt är Gaston stencool, det blir mycket passivitetsträning på denna kursen vilket är superbra. Jag är usel på att träna sånt och när jag dessutom har en kille som inte har speciellt svårt att slappna av när det gäller vid träning så blir det ju liksom inte prioritet ett på träningen heller. Gaston han gled ner så snygg och låg vid min sida. Han såg ut att tycka att jaha, varför åker vi så här långt bara för att ligga här och glo.

Att han inte gick igång på nån brud igår är värt varenda mil och krona denna kurs kostar. Vi tränade mycket fot igår också. Han har ju inte direkt det ärtigaste jaktfotet men han hänger med och håller sig vid min sida. Lite häftigt att han skiljer så på att gå jaktfot och bruksfot. När vi tränar appellydnaden är han en helt annan hund. Tur det. I jakten ska det vara ett viloläge och i brukset ett taggat läge. Har faktiskt inte tänkt på det på det viset förrän fröken SW beskrev det.

Märklig kvinna jag lever med, hon verkar aldrig riktigt nöjd...


När vi var på kursen kom ett mess från Cissi att hon kommit med på jaktprov. Jag stod alltså mitt ute i ingenstans och insåg att hemma ligger det kanske ett kuvert att vi också kommit med. Efter att trakasserat yngsta dottern och tvingat henne leta genom posten och öppna ett kuvert från SSRK så var det så att vi också kommit med. Oh my god! Nu är det på riktigt. Jag försökte desperat tänka på hur bra kvällen varit och duktig han varit. Trängde genast undan alla konstiga tankar som liksom försökte ta över hjärnkontoret.

Ska bli kul! Faktiskt riktigt kul. Häftigt och se var vi står i träningen. Sen har vi hela härliga sommarn att träna på.

Vi ska på kurs i helgen som retrieverpoolen håller i med Helena Lindström.  Det ska bli spännande. Spännande också hur i helsicke jag ska hinna fixa till Myrans 15-års kalas på söndag när hela släkten kommer. När jag bestämmer mig för att åka på roliga grejer så har jag en fantastisk förmåga att tänka - det fixar sig alltid men nu när det närmar sig så blir jag apstressad. Jag har varit borta tisdagkväll - styrelsemöte, onsdagkväll - kurs hos Birgitta, ikväll kom jag hem senare för vi var och bowlade på jobbet (gick skitdåligt) och imorgon är det visst fredag redan.
Bara att bita ihop och sätta fräs med städ, bakning och lite annat.

Hej svejs!

Vilken härlig dag det varit!

Gaston och jag traskade upp tidigt som ögat. Hade med oss lite vilt som jag lade ut ett sök med och ett linjetag. Sen gick vi en härlig skogsväng. Jösses, måste varit stormöte med rådjuren imorse. Vi såg sammanlagt nio, lite häftigt när de inte blir skrämda utan står kvar med sina vackra bruna ögon. Bambivarning!

Söket gick bra och linjetaget med. Han blev lite ställd vid en fågeln som jag lyckats trassla in i en gren men efter lite funderande kom han fram till att hon skulle nog ha den med.

Sen har vi float ved i solens sken. Det vill säga jag och Anders. Gaston jobbar hårt på att sprida ut vedpinnarna över hela trädgården. Suck.

På eftermiddagen så hade vi date med Cert-kungen och hans drottning samt Anngreth och Mog. Vi körde lite lydnad i värmen och det gick himla bra. Knuffa, vår stjärna i gänget, glänste men husse var ju inte helt nöjd med saktagåendet så det tränade de på.

Vi började med en plats


Efter lite dividerande hit och dit kom vi på en kanongrej till Mogg, tror vi. Detta ska utvärderas nästa träningspass. Återkommer om detta.

Men här ser det jäkligt bra ut, eller hur?
 

Gaston den filuren skötte sig bra i värmen. Vi malde på med vårt saktagående och vi fick till det ett par gånger. Sen så är det krypet. Oh my god! Näe, jag orkar inte ens skriva om det. Gaston gjorde ett bra fritt följ-pass i alla fall.

Här är hon, lydnadsplanens och skogens drottning (som även idag susade in på planen med sin härliga attityd) Hon är totalt ovetandes om sin fantastiska bravad. Ärligt talat, Martin var precis som vanligt han med, kanske att han flinade större än vanligt men annars - nä. Ödmjuk kille den där. Jag hade troligen varit helt odräglig,


Nu blir det fokus på jaktträning ett tag framöver för fröken Jonsson och hennes flane. Känner mig sjukt nervös och hoppas "nästan" (bara nästan) att vi inte kommer med.

Ha det gott, måste ut och floa mer ved. Hur kul är det på en skala?


Vi är fortfarande i lyckorus

Duktiga, duktiga Knuffa och Martin. Undrar om han har fattat än vad de har gjort. Så himla kul! Denne ödmjuke och alltid lika träningsvillige kille, han är så himla mycket värd detta.

Med det krypet så, ja vad ska man säga...


Gaston har premiärdoppat sin kropp idag och det gick så bra så. Han kastade sig helt utan hämningar rätt ut och hämtade dummies och senare även vilt. No problemas. Skönt.

Däremot insåg jag att jag måste träna linjetag med störning något mer intensivt nu tror jag. Han lyssnade i alla fall bra på pipan och här gäller det att vara glad för allt. Snart ska vi ut och gå en lång sväng i skogen. Vi ska bort ikväll och Gaston får hålla sig hemma med tv:n som sällskap. Det har inte smällt en enda smällare som vi hört men man vet aldrig. De kanske har sparat alla till ikväll.

Här kommer han go och gla´!Fanns inga som helst betänkligheter att han skulle hindra sin svarta kropp att hoppa i plurret. Aldrig, inte när hon äntligen säger att det är ok. Han har ju egentligen redan preimiärdoppat sig fast det var i hans bäck.

Nu ska vi ut i skog och mark. Måste hinna med läxan också. Hittills klarat den varje dag sedan i onsdags.

Glad påsk!
önskar bitchen med sin goe Gaston

Vi är så glada!!! Grattis till Knuffa och Martin, CERT och med 625 poäng.

Hur glad blir man inte när ens träningskompis först ringer och säger att de fått fullt på upptag, spår och uppletande. Sen fick vi vänta och vänta och sen kom det ett mess - Säger bara en sak - CERT! Larviga jag blir ju helt rörd och försökte ringa hysteriskt men det var jag inte ensam om. Upptaget hela tiden! Sen till slut ringde han och var så stolt över sin duktiga Knuffa. De hade fått ihop 625 poäng! Jag nästan dog! Jag tror faktiskt inte Martin fattar hur jäkla bra det är! Vår lilla Knuffa har tuffat runt på värsta Påsksmällen med hur många deltagare som helst och glänst!

Hittar just nu inget bra kort på dom men håll tillgodo med ett från en av spårdagarna nu i vintras!


Gaston och jag har varit och spårat i Djupedal. Spårupptaget gick kanon, sen gick spåret inte speciellt bra. Ingen ursäkt men en förklaring kan vara gänget med nordsvenska och ryttare som både red och gick rätt över spåret. Den störningen fixar han inte, flanen. Björn visade på var han gått så jag fick hjälpa Gaston att hitta på spåret igen och efter det lilla avbrottet så spårade han på som vanligt.

Mogg spårade på ett soligt kalhygge med den äran. Oj så fint han jobbade. Zabi och Anja (?) var jag inte med och såg men Zabis hade gått jättefint men Ulrika var inte riktigt nöjd med sin tjej.

Jag är lycklig över Martin och Knuffa, att Gastons spår inte gick till  historien som hans bästa spelar ingen roll.

Herre jösses, höll så när på att glömma mina jaktvänner. Grattis till Susanne, Totte och Olle samt Marie och Emil till finfina poäng på wt idag! Vilken kul dag detta är!

Nu ut och sola!

Ha det gott alla!


En vecka till som jakthund...

Vi klarade det, vi fick vara kvar på kursen hela kvällen till den slutade. Jippi! Vi går alltså en jaktlydnadskurs hos Birgitta Staflund. Vi kom dit i hyfsad bra tid, jag är glad att det fler än jag som har svårt med att beräkna hur lång tid det tar att åka till olika ställen. Skitsamma, vi var 14 hundar som var med. Kan tyckas mycket men jösses, kolugnt. Det var många runt 1 år och sen var resten uppåt, det var övervägande labbar, sen flattar och en golden. Alla hade ruskigt trevliga ägare dessutom.

Vi presenterade oss först och Gaston presenterade sig själv för en mycket tjusig brun tik. Jag blev arg direkt redan innan kursen ens börjat. Jag blir galen på hans Don Juans sida. Ja, han är fin men inte så in i baljan som han själv upplever sig. Han skulle aldrig behöva gå en kurs i "lär känna dig själv, och stärk din självkänsla"-kurs. I hans värld är sånt överreklamerat, sånt där fixar han av sig själv. Jäkligt tröttsamt bara att vara den där andra som måste bli sur som en citron och fräsa som en huggorm för att han ska fatta att ja, ja jag låter väl bli då - till nästa gång du slappnar av....

Gaston är absolut ingen stressad kille, han hur cool som helst men varvar upp sig brutalt när han blir kär, vilket han då blir rätt ofta faktiskt. Jag fick ett tips av Birgitta som jag köpte rätt av och känner att ÄNTLIGEN nu vet jag hur jag ska hantera såna situationer.
Han var hur cool som helst när vi traskade omkring fot hit och dit och överallt. Vi gick utmed staket, över murar, stenmurar (har ni provat, hur enkelt är det på en skala med hunden bredvid sig?). Vi gick på linje och det ramlade dummies både här och där, vi fick gå och plocka upp alla själva minsann. Inte en jycke fick glädjen att få apportera icke. Däremot skulle vi t ex klättra över ett fårstängsel för att hämta kastade dummies och då skulle 14 hundar sitta kvar under tiden. Vissa slängde över sina kroppar lätt som en plätt över stängslet, vissa andra, som var typ 1,5 meter höga hade vissa problem att komma över. Höll nästan på att slå ihjäl mig faktiskt men vad gör man inte, är man på kurs så är man.

Vi höll på ganska exakt två timmar. Vi var skitslut både jag och Gaston. Jag är jätteglad att Maggan frågade om jag ville hänga på denna kurs. Birgitta är verkligen hur jäkla trevlig, duktig och engerad som helst. Kul att få träffa denna kvinna som jag läst så mycket positivt om. Häftigt att det dessutom stämde rätt av.

Jag tänker inte kommentera den mycket hårda resan hem med SM-finalen på radion. Det var vidrigt. Färdigpratat om det.

På ditvägen satt Gaston fram mellan mina ben. Han knölade ihop sig efter en halvtimme och lade sig ner. Ni skulle sett oss när vi skulle ta oss ur bilen när vi var framme. Vi hade platsat på you-tube. När vi väl vecklat ut Gaston så insåg vi att han skulle nog ha det bättre bak i en av burarna. Det var inte en bur gjord för en flatte modell större men han hade i alla fall mer plats där. På hemvägen satt en mycket, mycket trött Tryggve och sov i mattes knä. Han var hur trött som helst. Grabben är ju bara året... Det snarkades friskt bak från burarna också, både Gaston och Eagle sussade rätt gott.

Tack Maggan och Jerker för en otroligt kul kväll inklusive resa. Ser fram mot nästa onsdag.

Jag har gjort min läxa för dagen, undrar om de andra två gjort det...

Ha en härlig helg!

Grrr

Jag blir gaaaalen!!! Och imorgon ska jag på kurs!!!

Vilken härlig dag!

Vi har tränat linjetag och dirigering Gaston och jag. Jag lade ut fyra områden innan vi traskade iväg på promenaden. Detta efter att ha pratat målområden med Susanne... tack, tack för tipset. Sen gick vi en runda på 1,5 timme och kom tillbaka till våra områden.

Jag började med att kasta en markering som Gaston inte fick ta sen skickade jag linjetag hej vilt. Långt som tusan till en del områden men det gick bra. När jag dirigerat på där en stund så fick han plötsligt springa och hämta markeringen som han faktiskt kom ihåg, kul! MEN vad trött han blev??? Det är sällan jag ser den grabben trött så antingen har han tappat sin kondis eller så brände han celler på löpande band under arbetets gång. Inte vet jag. Vet ni vad han gjorde när vi var klara? Gick och lade sig i sin bäck... Sötingen.

Kul i alla fall att det känns bra för här gäller det att vara laddad med självförtroende inför morgondagens kvällsaktivitet hos Birgitta Staflund. Gulp, man kan ju inte direkt hem därifrån om det visar sig att Gaston t ex blir väldigt kär i nån av sina kurskompisar och börjar bära sig åt, det har ju hänt förr om jag säger så. Jag ser i vilket fall som helst fram mot imorgon, jättemycket!

Nu ska jag ladda inför HV-matchen. Håller alla mina tummar för att det går vägen idag. Det blir tufft men ingenting är omöjligt som Gunde säger. Det är faktiskt inte det, Gaston och jag klarade t ex att starta på jaktprov utan att jag svimmade, så vad tusan HEJA HV!!!

En trött och varm Gasse!


Nu ska jag stressa lite innan det blir dags för kvällens hårda pass i soffan!

Hej alla!

Kul träning på klubben

Jäpp idag skötte han sig flanen. Han blev alldeles störtkär i en Jack russel... Phu, men när Tekla huggorm fräste till så insåg han snabbt, eventuellt slog överlevnadsinstinkten till, vad vet jag men han släppte projektet för sin nyfunna kärlek.

På platsen låg han, om än inte helt kolugn, så helt ok. Det var så han darrade när jag kom fram. Han får alltid extern belöning efter platsen och när jag sa varsågod så for både han och jag iväg som nån slags raket över planen fram till hans kattmatsburk. Tji hu!

Idag var det Anngreth och jag som tragglade framåtsändande, kryp och fritt följ. Innan hon dök upp hann Gaston och jag med en metall- och tungapportering och tack gode värld, idag var han sitt gamla vanliga jag igen. Stegen gick finfint också. Framåtsändandesaktagåendet - vi kämpar på. Har börjat sätta ihop framåtsändandet med själva saktagåendet och det blir ju lite att göra för flanens hjärnceller men han fick ihop det riktigt bra i slutet.

Det stod en ruta färdiguppställd på planen och när vi tränat klart så var jag bara tvungen att kolla läget och vips så hittade han in i rutan. Märkligt, när vi höll på att träna det så var det minsann inget vips in i rutan inte.

Imorgon slutar jag tidigt, ska hem och ut med dummies i skog och mark. Hoppas, hoppas det blir lika fint imorgon som det varit idag.

Sov gott!

Bra val och fel val...

Bara att konstatera att igår blev det fett fel val. Vi var ett gäng från jobbet som drog till Ullared  - PÅ ÅRETS FINASTE VÅR-dag. Det var en bussresa som vi anmält oss till för evigheter sen. Lite lätt irriterande med tvåhundramiljoner människor (alla hade INTE åkt buss utan valt att åka ändå?). Det var helt hysteriskt med folk, är det finanskris?

Hur som helst det är bara att gilla läget. I fredags var vi på fotboll, iskallt och stryk fick tjejerna IGEN! HV avlyssnades genom en snäcka i örat, stryk där med. Gaston var med på fotbollen och insåg snabbt att shit, nu börjar det här eländet igen. Lite kul, tror jag, han hade med alla dessa underbara dofter som var precis överallt. Det kom och gick massor med hundar under matchen så han hade fullt upp. Liksom vi, fast vi hade intresset mer kluvet mellan fotboll och ishockey.

Håller tummarna på en vinst för HV idag.

Gaston då, i fredags var vi ute på en jättesväng när jag kom hem från jobbet. Tog med mig dummies och så tränade vi lite av varje. På onsdag ska vi åka till Birgitta Staflund tillsammans med Maggan och Jerker. Maggan frågade om jag inte ville hänga på, smålänningar som vi är så såg vi genast hur ekonoimskt, miljövänligt och alltihop det blir om vi åker tre i samma bil. Sen hur Gaston ska kunna knöla in sin stora kropp med de där små labbarna är en annan sak.
När jag bestämmer mig för såna här roliga grejer så tänker jag liksom inte klart. Hur har jag tänkt att lösa att få med Gaston och åka från stan kl 16.00 när jag slutar kl 16.00 och då befinner mig tre mil från hemmet? Nu har jag lite flax denna  onsdagen för Anders är ledig och kommer in med Gaston till stan. Nästa onsdag... nästa veckas problem.
Jag ser verkligen fram mot denna kurs, har bara hört och läst i web-världen positiva saker om denna tjej. Ska bli kul att få höra den brutala sanningen om mig och Gastons teamwork. Jag kanske blir totalt knäckt och Gaston blir brukshund forever.

Våren är på g även i Skärstad (trots frånvaro av solen IDAG!)

Gaston hittar en av sina vattenhålor, tju hu!


Han gjorde ett fynd, en keps... Tillhör numera Gaston


Han letade upp sitt ben som han noga gömt i skogen


Jag letar upp alla snöfria platser och Gaston gör tvärtom


Snön har faktiskt försvunnit ganska mycket hos oss, kortet nedan är taget samma dag som de ovan.


Ja en sak är säker, proffsfotograf kommer jag aldrig att bli.

Nu hoppas jag det gått bra för kompisarna som varit iväg på lydnadstävling idag. Väntar med spänning på mess, mail eller kommentar...

Tjingeling!

Jag och filmer, jösses!

Vi har haft filmkväll jag och ett par tjejkompisar. Vi har hållt på ett tag att hyra film, käka gott och mysa lite då och då. Ikväll såg vi Patrik 1,5. Tack gode värld att jag inte satt på bio och såg den. Jag är fullständigt hopplös, lipade som en julgris. Hushållspapperet åkte fram och gick åt. Jag trodde det var en riktigt skrattfilm men jösses, skratta,  javisst det gjorde vi också men mest av allt var jag rörd till tårar över allt möjligt.  Ärligt talat, jag kan inte ens se Micke och Molle utan att lipa.

Nu ska jag ta mina svullna ögon och gå och lägga mig. Det har varit en fantastisk vårdag idag, synd att jag jobbade till kl 16.00. Jag gick till kompisen, 6 km, bara för att få känna vårlukten, se tussilagon i dikeskanten och känna solen. Hoppas det håller i sig till imorgon för då slutar jag tidigt.

Ha det gott!

4-1No comments!

Bara en period kvar och 2-0 till HV

Heja HV!

Igår träffades jag och Martin lite snabbt för köra igenom framåtsändande och lite annat. Knuffa gjorde ett framåtsändande som var jättefint. Hon skötte sig överlag väldigt bra och jag håller tummarna att de kommer med i Påsksmällen. Det kommer bli en smäll utan dess like som börjar på bokstaven c tror jag.

Gaston, suck. Okoncentrerad, ofokuserad och lite annat på o. Fick till slut ihop ett hyfsat saktagående. Krypet... Martin tänkte till och nu börjar vi om med det momentet. Punkt slut.

Metallapporten som han redan i måndags visade tendens på taskigt gripande var definitivt inte bättre igår. Han har tappat klippet på nåt sätt. Det är så mycket annat som min "Alfons Åberg" bara ska innan han gör det han egentligen ska. Fattar du? Han driver mig sakta men säkert mot ett hjärnsläpp.

Nu måste jag ila - period 3 är på g.Hej på en stund!


RSS 2.0