Koncentration på lektion som en viss person brukar säga...

Det Gunde, min svarta juvel är inte alltid så lätt. I måndags var vi på en träningstävling på en helt ny plats och med massor av störningar. Det stod allt möjligt på planen, synnerligen intressanta grejer tyckte Gunde. Vi hade träffats innan och gått en sväng plus kört ett litet uppletande med tanken att de små juvelerna skulle vara lite mer i lagom aktivitetsnivå. Det var de inte.
 
Gunde trängde, kollade in grejer och jag trodde jag skulle gå upp i atomer. De andra, som stod och kollade tyckte inte att det såg så himla farligt ut. Nu är ju det bra, för det är ju förhoppningsvis det domaren ser MEN känslan är inte kul när det känns för bedrövligt. Det Gunde gjorde bra och som jag ärligt tyckte kändes för jädra bra var zätat. Han fixade alla skiftena och jag gick riktigt bra också. Hade visst lite dk som jag inte är medveten om. Inte bra. Synd att jag inte filmade för då hade jag dels sett det de såg av linförigheten och dels vad jag gör för dk.
Vi provade framförgående med många störningar, det gick inte alls, dirigeringsapporteringen fick jag honom att ta rätt apport men efter mycket omdirigeringar hit och dit. Eftersom Gunde absolut tyckte jag sa att han skulle springa till rutan... Nå ja, inkallningen var rätt ok och ja det var väl nåt mer jag gjorde. Alltså bestämde jag mig för att träna på tisdagen och det skulle jag inte ha gjort. Ingenting kändes bra. Jag diskuterade med mig själv och bestämde mig för att DET SKA JU FÖR HELSICKE VARA KUL det här med träningen. Jag är fanimej hopplös när jag anmält mig till tävling. Negativa klubbens ordförande har fått ett ansikte - mitt.
 
Hur som helst gjorde jag en uppryckning och bestämde mig för att åka till Forserums bk på onsdagskvällen och när jag kom dit var goa tjejerna Lisette och Elenor där och hoppsan så hjälptes vi åt med träningen.
 
Vi började med plats och sitt i grupp - gick fint.
Linförighet - gick riktigt bra (OBS utifrån vår nivå)
Läggande - hoppsan, det kunde han inte.
Inkallning - gick bra.
Apportering - helt ok.
Hopp - helt ok.
Kryp - gjorde vi inte för han kan verkligen inte det. Jag kommer avstå det på tävlingen vilket känns hårt i mitt tävlingshjärta men det är verkligen ingen ide. Surt med tappade 50 poäng redan innan man startat men jag hoppas det räcker ändå. Hoppsan, se där negativa klubben har blivit av med sin ordförande ser jag.
 
Jag var grymt nöjd med onsdagens träning. Kändes verkligen skitbra.
Torsdagen - var jag på det igen med mindre bra resultat.
Fredag - vilodag
Lördag - körde lite i trädgården och framförgående har faktiskt inte Gunde hört talas om. Så det så.
Söndag, lika med idag - ett spår typ 500 meter gick kalasbra. Det är så roligt så det inte är klokt.
(Även Gaston spårade som en liten gud, det gör han ju jämt men det känns som det var ett väldigt fokus på Gunde i den här bloggen just nu).
Efter spåret åkte vi och körde igenom lite lydnad. Linförigheten gick både ock. Framförgående - HJÄLP! Dirigeringsapporteringen gick KALASBRA! Läggande under gång gjorde han mycket bra.
 
Sen åkte vi på fotboll, 2 matcher på raken. Jag trodde allvarligt att hundarna skulle dö tråkdöden. Jag mutade med ben i den ena matchen och grisöra i den andra. Inte ok sa grabbarna och tjurade. Jag tjuvtränade framförgående i pauserna och hoppla, då kunde han plötsligt det. Märklig kille den där Gunde.
 
Nu sover de sött i alla fall. Fotboll är tröttande...
 
Måste berätta en grej som hände i fredagseftermiddag. Gaston och jag var på ett för oss nytt ställe. Vi hade blivit ombedda av demensteamet att hälsa på en person. Personen satt tillsammans med ett gäng andra när vi kom och vi hade en fantastisk trevlig stund. Det mest magiska var när en av personerna plötsligt börjar prata, vilket den personen inte gjort på jättelänge. Enligt den personalen som satt med hade hon inte hört honom prata innan (det säger ju inte så mycket, jag vet ju inte hur länge hon  hade jobbat där). Skitsamma häftigt i alla fall att det var Gaston som utlöste att personen började prata och skratta högt. Shit, jag gick hem i fredags och kände mig så jäkla stolt över min fine Gasse. Han är magisk!
 
Nu ska jag sova. Det är tröttande med fotboll som sagt. Natti, natti.

Opps så hade jag visst jobbat en vecka...

Måndag - jobb plus lydnadsträning på klubben
Gunde var hyfsat taggad skulle man kunna sammanfatta den träningen med. Han låg fint på platsen och sprang som han skulle på budföring med skott. Sen kunde jag åkt hem. Jag fick inte ner honom i aktivitetsnivå, han var som en torped med hjärnan fylld av allt möjligt så det jag försökte säga fick liksom inte plats.
 
Efter att ha andats och andats lite till så är det bara att inse. 4 veckors semester och första dagen hos dagmatte/husse, träffa Emma och Martin och dessutom vara på fantastiskt roliga klubben blev lite för mycket för Gunde.
 
Tisdag - jobb och lite egen lydnadsträning på klubben plus genrep med fantastiska Augustikannegänget
Rätt gasad även denna dag men mer fokuserad och i ärlighetens namn var jag det med. Vi var helt enkelt lite mer i samma bubbla skulle man kunna säga.
Träningen med Augustikannegänget har varit så himla kul. Alla har haft sina små akilleshälar och alla har haft olika mål. När vi träffades i tisdags så var det sista gången innan själva lagtävlingen i lydnad som gick av stapeln igår. Verkligen ett helhärligt gäng och jag är så glad att jag fått vara med Sanna Gälldin och coachat detta lag. Skitkul!
 
Onsdag till torsdag - utvecklingsdagar med Etiketterna (teatergänget som jag är med i). Plus lydnadsträning på kvällen med Martin och Meya
Vi var på Kyrkekvarn och det var så givande och skitkul. Det är ett härligt gäng och alla ger så mycket så man blir alldeles varm i kroppen. Första dagen var vikt åt en dramapedagog som hjälpte oss med mängder av övningar. Så nyttigt! Ni som jobbar med hundar vet ju det där med kroppsspråk och jisses vad man kan få fram mycket med det, utan ett enda ord.
 
Vi hade olika samarbetsprojekt under dagarna t ex  11 stycken paddlade kanot. Hi, hi, hi men vi kom både iväg och tillbaka. Syns att vatten inte är min passion direkt...
 

På kvällen blev det lydnadsträning i Kaxholmen. Betydligt bättre stämning mellan mig och Gunde än i måndags. Men vad jag MÅSTE få ner aktivitetsnivån på grabben. Herre min je. Men jag var cool och så jäkla lugn så jag höll på att gå i bitar. Jag måste ju, men jag är inte av naturen den lugna coola typen så jag får slita som en tok jag med. Så det så Gunde! Det är inte bara du som måste massa grejer.
 
Jag är himla glad för att Gunde verkligen tycker det är roligt med lydnad. Det spelar ingen roll om han ska gå fot, hoppa, hämta apport eller springa till rutan. Livet är störtball enligt honom any way. Synd bara att jag inte kan få honom liksom i något mer anpassad aktivitetsnivå. Men skam den som ger sig.
 
Fredag
Vi var lite möra när vi åkte hem efter jobbet, båda två, ja i ärlighetens namn alla tre. Det blev lite mycket på jobbet när jag smart nog börjar första veckan efter semestern med att vara borta två dagar. Det körde ihop sig lite under fredagen kan man säga. Vi avslutade jobbveckan med att jag och grabbarna åkte till skogen och gick en låååååång sväng. Skönt!
 
Lördag
Augustikannan - inofficiell lagtävling i lydnadsklass 1 och 2.
Våra tjejer var så jäkla duktiga. De hade alla olika mål och de flesta uppfyllde dem med råge. Vi vann inte men ärligt talat shit the same för hur härligt är det inte när ens hund ligger platsen med hakan ner utan att röra en fena när man tragglat och tränat det till vansinne? Ärligt, jag blev så rörd så jag kände en liten tår i mitt öga. Eller när tjejen, som när vi började träna gänget i våras, var helt skakig när hon skulle in på plan. Att se samma tjej gå in med självförtroende och en härlig attityd, ja hunden med hade en grym inställning,  ja, då kom det ju en liten tår till. Eller tjejen som strålade, som den högst frånvarande solen, när hon kom ut till oss efter tävlingen och bara log. Han la sig ju, fast det var så blött. Ja, det var många härliga kommentarer från sju fantastiska tjejer med sina lika fantastiska hundar. Himla kul har vi haft!
 
Kort taget av Lena Mattsson.
 
Söndag
Spår på morgonen och som han spårar Gunde. Jag fattar inte att det är sant. Det är så himla kul efter att ha tragglat i tre år att nu bara liksom flyter på. 
Jag har kommit med på en lägre klass i september. Ibland är jag inte klok men det var efter en spårträning som kändes så jäkla bra som jag anmälde mig. Jag blev lite wild and crazy och passade på att anmäla mig till en elitlydnadstävling också. Ibland så förstår jag mig inte på mig själv.
När vi hade spårat idag åkte vi och körde lite lydnad. Eller ja? Jag vet inte vad det var vi gjorde, för Gunde var helt uppe i varv. Jag blir galen på mig själv som inte kan hjälpa grabben att coola ner sig. Hur ska vi kunna fixa en elitlydnadstävling? Eliten börjar ju oftast med fritt följ i hundra minuter och Gunde går igång som en tok när vi går fritt följ och tänk er då själva att börja med det. Det är en utmaning som jag är tveksam till att jag fixar.  Men vi jobbar på det...
 
Nu ska jag gå och göra ingenting.
 
Hej svejs!
 
 

Semestern snart over and out!

Vi har haft 3 fantastiskt sköna veckor och är nu inne på sista semesterveckan. Första veckan var vi hemma och gjorde inte många knop. Andra veckan drog vi till Kungshamn. Vi var på samma camping förra sommaren och blev precis lika nöjda i år. Det är ju inte mycket folk kvar på campingarna så här sent och det gör ju ingenting. Vi utnyttjade samma fina brygga och ligga och sola vid i år  som förra året. Vi träffade samma trevliga inhemska befolkning i år igen. En helt jäkla underbar vecka med mycket bad i havet och promenixer på klippor. Jag älskar västkusten.
 
En av alla härliga fikastunder
 
Gunde <3

Gaston <3 (detta är inte från Kungshamn utan från Ugglarp)
 

Brygga vid Havstensund
 
Ett måste när man varit på Smögenbryggan

Efter en sjukt skön vecka på familjen Örns camping åkte vi hem för att lämna av Ia som började på sitt nya jobb. När vi laddad om så åkte vi iväg ett par dagar till Falkenberg. Många bad blev det för både oss och hundarna. Speciellt Gunde ÄLSKAR detta att bada. Kära nån, han är som ett barn på julafton. Rusar i och galopperar runt som en tok. Simmar som en galning och är bara så lycklig! Ugglarp är verkligen så himla fint! Hundvänligt - me like!
 
 
Efter några dagar drog vi hem för att vara med på goa, fina Linda och Magnus bröllop. En vigsel i en av deras hagar. Det var så himla fint och vi hade så jäkla kul hela dagen/kvällen. Whao!

Deras fina hästar och vagn fick också vara med på ett hörn.
 
Efter denna underbara dag var jag med Martin och spårade. Jag blir så himla in i hjärtat glad för Gunde han spårar på som han aldrig någonsin haft några som helst bekymmer. ÄNTLIGEN! Hade det inte varit för Martin och Emma hade jag gett upp för minst ett år sedan. Nu känner jag att jag kan tänka mig att kolla på en lägre klass och tävla i höst. Grejen är bara att få till krypet med. Den lilla detaljen gulp.
 
Igår hade vi en jättehärlig dag tillsammans med Gundes dagmatte och daghusse. Vi tog med dem på en dagstur. Vi åkte först till Hästholmen och åt wienerschnitzel (det vill säga de åt det och jag åt fisk :)). Sen åkte vi vidare till Ljungsbro och Cloetta mums, mums. Vidare till Bergs slussar där vissa fick bada medan vi andra mest studerade livet i slussarna. En förbaskat trevlig dag hade vi med två för oss mycket betydelsefulla människor. Dagmatten har fyllt jämt och Gunde överraskade med en tavla som den fantastiska Lotta Stockhaus har målat. Jag fullständigt älskar den kvinnans tavlor.
 

Visst är den läcker?
 
Idag har jag kört igenom hela elitlydnadsprogrammet med Gunde. Allt utan hopp, det fick bli metallapportering utan hinder. Jag är nöjd med många grejer, främst att grabben fixar 10,5 minut tävlingsträning med tävlingsbelöning. Mycket glad för det är jag när jag tänker efter. Zätat, rutan, dirigeringsapportering, inkallning, vittring och fjärr var helt ok. Vi har usla ingångar som måste förbättras punkt slut. Sen har vi det lilla momentet fritt följ som tack gode värld såg bättre ut på videon än vad det kändes. Inte helt enkelt att filma eller rättare sagt hålla sig där videon har en chans att filma om man säger så men det lilla jag såg var helt ok men det som förmodligen inte var med på filmen då var en vidrigt dålig språngmarch och vinklar i den. My god!!! Usch, orkar inte! Jo, det gör jag för nu ska jag banne mig ut och testa en elit punkt slut.
 
Hej svejs!
 
 

RSS 2.0