Grattis goa fina Gaston!

Idag 7 år! Sjukt galet fort har dessa år tassat på. Vad kul vi har och har haft. Diplomerad vårdhund och därmed arbetskamrat plus brukschampionat i spår. Han är en pärla!

Maj månad!

Så himla härligt det är ute nu med alla fina blommor, allt det gröna och sen lite sol uppe på det. Lovely!
 
Veckan som gått har varit intensiv som alltid. Det är rätt mycket på jobbet och i hemmet (läs trädgården). Fotbollssäsongen är igång med matcher två dagar per helg. Sen vill jag ju träna med.
 
I veckan var vi på ett härligt besök där personen fick Gaston att vänta på ett varsågod. Det var grymt hårt tyckte Gaston, perfekt tyckte matten.
 
Men han väntade...
 
I veckan har vi varit på en grej med jobbet. Vi var hade samarbetsövningar i det gröna vid Hovslätts hembygdsgård. Sen gick vi utmed vattnet uppför och ännu mer uppför och tillslut fick vi lönen för mödan. Värsta, goaste skagenröramackan (dock inte nyttig... men jäkligt god). Gasse var med så klart, det var ju hela teamet som var medbjudna. Han fick sista biten av chefens macka, min egen glufsade jag glatt i mig själv.
 
Vattenskålen fick jag ha för mig själv i alla fall...
 
Idag har vi spårat och det gick bra för alla hundarna. Det var lite märkligt väder, varmt, kvalmigt, regnade lite och lite kyligt. Det ni! Hur som helst Saga introducerades i spårupptag och gjorde det med glans. Susade ut, valde noga och sen tassade hon iväg åt rätt håll. Härligt!
 
 
Nu ska vi ladda om batterierna för fotboll kl 17.00. Supertråkigt tycker grabbarna men det är bara att gilla läget. Lever man i en fotbollsfamilj så gör man.
 
Sen är det ju hockeyfinal ikväll med. Jösses, tur jag låg i som en rem med både det ena och det andra igår. Typ städade ur två fruktansvärt skitiga bilar. Snudd på äckelvarning på dom. Tur att dom på "rent hus" inte var här. Kanske ett nytt uppslag till TV "ren bil".
 
Hej på er!
 
 

Ja det händer både det ena och det andra. En del kul och en del mindre kul...

Kul grejer:
Plats med skott
Gunde låg plats med hakan ner bredvid en totalt okänd schäfer (lite lätt gnällig skulle man kunna säga) med skott. Han låg blixtstilla med bollen framför sig. Det smällde och small, folk tjatade på sina hundar, knatade fram och tillbaka, ja ni vet så där som det kan vara på en träning med plats. Perfekt störning tycker jag. Gunde låg fem minuter och jag trodde jag skulle smälla av så glad blev jag. Kul att vinterns träning med haka ner gett utdelning. Underbart kul!
 
Budföring
Här bugar jag djupt för att Gundes härliga dagmatte/husse har tränat med honom. Igår fixade han springa med skott. Jag ljuger INTE om jag säger att jag och Gunde inte tränat detta på säkert ett halvår så all cred till dom som tar så väl hand om vår guldklimp. Att de dessutom fixar träning är ju bara att tacka för. Me like!
 
Rutan
Jag och Gunde fick en punkt att gå till. Jag riktade Gunde genom att bara säga "var är rutan". Emma hade ställt upp en 35 meter längre bort och han fixade det! Jippi!
 
Stegen
Emma och Martin hjälpte Gunde att gå över stegen. Jag har vissa svårigheter att göra det eftersom stegen är hög och jag är inte lika hög... Lille gubben, han har så svårt att hålla reda på alla fyra benen samtidigt men övning ger färdighet. Tur att han är oberörd i alla fall när hänger där mellan stegen och hans matte kvider av ångest en bit bort.
 
Fjärr
Shit pommes frite, vinterns malande har gett resultat här med. Härligt! Nu ska jag "bara" ut på rätt avstånd.
 
Vittring
Testat när han varit lugn och fin och när han varit galen men han väljer rätt, nu MÅSTE jag våga att han ska plocka upp och komma in med den med.
 
Spår
Tack vare goa träningsvänner som hjälper till att tänka så verkar vi, alltså Gunde och jag, återigen vara på banan. Gasse han spårar superfint och markerar pinnar färska som mindre färska.
 
Uppletande
Kul säger båda grabbarna!
 
Vårdhundsjobbet
Gasse jobbar på. Nu jobbar han även extra som läshund för barnen i klass 2 i Attarpsskolan. Det jobbet får han fixa utan mig. Ia ställer upp och kör det tillsammans med Gaston.
http://lashundar.wordpress.com/hur-gar-det-till/
 
Livet
Rätt härligt tycker jag. Våren dundrar fram och som vanligt hinner liksom inte jag med i svängarna. Men i år är ALLA satans fönster i alla fall putsade. Vi har en student att fira i början av juni så det känns helt ok att påbörjat röjning av hemmet. Jag hoppas ju att vi inte behöver vara inne den dagen utan kan hålla oss utomhus och fira Myran. Fatta att hon slutar gymnasiet nu. Helt galet!
 
Mindre kul
Äh, varför älta. Retar mig dock på att jag inte bara kan släppa vissa grejer men det är svårt ibland. Får hoppas att åldern kommer ifatt mig och att jag inser vad som är viktigt i livet.
 
Nu mot soffan!
 
 

Jippi för våra träningskompisar Emma och Saga!

Idag blev de uppflyttade till lägre klass spår. Så himla kul. Det var Emmas (och Sagas med för den delen) första brukstävling någonsin. Jag är så himla glad för den tjejen är så ambiös och vill så mycket. Hon jobbar hund på ett härligt sätt tycker jag och klurar ut hur det ska bli så bra så möjligt för lilla Saga och tadam, så bra det blev.
 
Vi, jag och mina grabbar har varit i spårskogen med vår andra träningskompis Martin. Det som var hiskeligt kul idag var att Gasse nu plockar färska pinnar som de vore som vilken pinne som helst. Skitkul! Han som haft så svårt för detta. Idag blev jag på riktigt sugen att starta en tävling med grabben igen. Kanske skulle ta och kolla av lydnaden och se hur vi ligger till där...
Gunde han spårade fint idag. Martin och jag diskuterade, innan vi skulle spåra med våra yngsta, angående lämplig aktivitetsnivå innan påsläpp. Vi testade lite grejer och banne mig att nivån sjönk. Vi bestämde oss genast för att så får det bli från och med nu.
 
Jag och Emma var hos Ditte Andersson och tränade i veckan. Jättekul och givande. Go tjej det där och duktig. Jag är så glad för att jag har haft möjlighet att träna för både Mona och Anders Kjernholm och nu hittat ytterligare en till skitduktig människa som delar med sig av sina tips och idéer. Härligt med människor som vill att det ska gå bra även för andra.
 
Jag hade vilda planer på att starta Gunde i trean innan sommaren men den planen är reviderad. Vi har liksom inget fritt följ. Vet inte riktigt vad som hänt men som det är just nu så har vi inte på en lydnadstävling att göra. Vi får kämpa vidare ett tag till. Planen kan ju revideras en gång till...
 
Mina fina killar! Fantastiskt skönt att kunna ströva runt i skogen och veta att de inte drar efter vilt. Idag såg vi hare, rådjur och hjort. Vi såg även spår efter vildsvinen. De är inte långt från vårt hem.
 
Förresten så har jag tamme tusan överträffat mig själv den här helgen. Putsat alla jäkla, förbaskade fönster på nerevåningen. Visst är det charmigt med äldre hus och fönster med spröjs men fy tusan när man ska putsa skiten. Då är det svårt att se nåt som helst charmigt med såna fönster. I hate it!!! Nästa helg blir det övervåningens äckelfönster som ska få sig en puts om inte det är något annat som kommer i min väg. Just nu skulle det i stort sett kunna vara vad som helst faktiskt. Jag är inte svårövertalad bara jag slipper putsa!
 
Ha en go vecka hörni, men just det, det ska ju jag ha. Ledig torsdag-söndag. Hm, det innebär att det blir svårt att hitta på ursäkter för att slippa putsa...
 
 
 

RSS 2.0