Wroooom så var den helgen slut!

Vi börjar med ett STORT grattis till AG och Mogg som tagit silver i Rottis-SM i bevakning. Härligt, känns fint inför stora SM i bevakning som närmar sig.

I vårt mer stillsamma liv så har det inte direkt skenat. I fredags var det inte mycket som blev som det var tänkt men vi avslutade dagen i kantarellskogen flanen och jag. Det var kul, tyckte jag men Gaston var så där road.

Igår blev mycket gjort av det som borde blivit gjort i fredags... typ städning. På kvällen blev det en kul kräftskiva men kära nån vad jag känner av detta med att komma sent i säng. Har varit helt seg idag.

På sena eftermiddagen denna dag kom vi i alla fall ut i spårskogen. Gaston tog framspår men fick lite bekymmer att fästa på efter ett tag och den skyldige var en bärplockare som glatt traskade runt, i och över Gastons spår. Med lite hjälp redde han ut det hela. Go och gla´, kexchokla´.

Mojjan och Knuffa nosade på fint i sina spår dom också. Sen gjorde vi ett litet uppletande och Gaston flög fram i den vallade korridoren och plockade grejer så det stod härliga till. Om man kisade lite med ögonen och inte tittade exakt hela tiden på Gastons ingångar så tuggade han faktiskt mindre än vanligt. Jag har, hör på detta!!! tagit tag i tuggeriet. Finns mycket kvar att önska men vi är på g...

Annars har jag ljugit lite och sagt att vi anmält till fem tävlingar när det bara var fyra. Vi har kommit med på en, 11:e, 14:e och 5:e reserv på de andra. Den där 5:e reservsplatsen inger ju i alla fall lite hopp om att vi kanske kommer med på en till. Hoppas, hoppas!

Nu ska jag fundera på hur jag ska lägga upp nästa vecka. Det är mycket nu. Två högskolekurser drar igång plus Gastons träning (jag menar både bruks- och vårdhundsträningen). Ska ju hinna jobba med de gamle med är det tänkt. Tji hu!

Ha det gott!


JAAAAA!!!

Vi kom med till Aneby! Hurra, fick just mailet. Snacka om ett bra slut på dagen!

Vi var i Forserum och tränade lydnad i kväll. Blåst och apkallt, hade glömt hur det kunde vara... Flanen var galen, tjuvstartade på moment, for runt som ett troll, snodde leksaker ur Helenes ryggsäck, skällde ut en stackars människa som bara skulle gå över planen och kröp som en gud. Vi trodde det var vädret i kombination med minimial aktivering på dagen som gjorde detta hjärnsläpp men nu VET jag vad det är. HANS labbetjej som bor några hundra meter härifrån är i höglöp... Stressnivån på grabben är något hög om man säger så.

Nu ska jag hoppa i säng för herre jösses vad glad jag är. Vi kom med!!!


Same, same but different

Jäpp, förra måndagen var vi på en skittråkig fotbollsmatch i Aneby där tjejerna åkte på däng. Igår var det dags igen, en ny måndag, en ny match och en helt annan utgång - vinst!Gaston däremot tycker att detta med fotboll är klart överskattat fritidsintresse. Han missade lydnadsträning på klubben. Jag curlade lite och han fick ett ben att gnaga på och ok då, det fick väl gå den här måndagen med då.

Idag har vi gått en härlig promenix med Vera med flera. Vi var ute nästan två timmar, upps. Hittade lite gulingar också och alltså jag är fullständigt hopplös. Har jag börjat se en kantarell sen går huvudet som en propeller och jag kan bara inte gå normalt och bara gå. Gaston busade runt och hade lattjo lajban med brudarna. Mer kul än dom tror jag...

Ikväll har vi sprungit våra 5 km och faktiskt så var det något lite lättare än i söndags. Då höll jag på att dö och tyckte benen vägde bly. Idag lite mindre bly i benen faktiskt. Men att hamna i något flow, det känns långt, långt bort.

Imorgon blir det lydnadsträning - får väl börja lura lite på det där med lydnadslydnad när nu inte lottningen i brukset går vår väg. Jag skulle så himla gärna vilja bara försöka en endaste liten gång till på denna sidan nyåret.

Natti, natti!

Härligt att få ändra åsikt om någon! Har du läst Egoboost?

Idag har jag omvärderat en tjej så till den milda grad. Det gäller Blondinbella. Näe, jag har inte kommit in i någon hysterisk ålderskris även om jag säkert borde det. En av mina tjejer har köpt hennes bok "Egoboost" och jag flinade lite överlägset och sa - men herre gud, varför då? Läs den och kommentera sen fick jag till svar.
Boken handlar mycket om självkänsla och självförtroende, ni vet typ Mia Törnblom men den är riktad mer mot tonåringar/unga vuxna. Riktigt bra skriven tycker jag. Inte alla 19-åringar som kommit så långt som hon har gjort. Jag är impad!

Över till mitt egna egoboost som legat lågt denna helg. Lite nytta har vi gjort, vi har varit i Djupedal och spårat. Gaston tog framspår HIPP HURRA. Knuffa fick specialträna upptag och det gick strålande. Mogg fixade sitt spår med både trä-, plast- och metallapporter. Vi vallade av en korridor och körde lite uppletande också. Gaston verkligen älskar detta. Susar runt som den fågelhund han är. Det som jag blir dödstrött på är MIG SJÄLV som så himla väl vet att han tuggar på grejerna och varje gång jag skriver det så tillägger jag att jag SKA minsann ta tag i det. Har jag gjort det? Svaret är NEJ! Irritande och inte kan jag skylla på någon annan heller. Rackans.

Jag väntar på besked om vi kommit med på tävlingar. Linköping ringde för att jag skrivit något konstigt nummer som inte stämde och hon sa att det var 60 anmälningar. Då kan man kanske säga att kommer man med så har man en otrolig tur. Vi som haft sån flax hela våren ligger kanske inte så bra till på tur-listan... Men vad tusan, plötsligt händer det!

Nu är det ny vecka igen med jobb, Gastons jobb, fotbollmatch som måste ses, träning med Gaston, löpning, hitta mer kantareller innan någon annan gör det, jag blir helt manisk på att leta svamp och sen vips är det helg igen.

Kanske inte konstigt att den svarte slabbar när han dricker vatten. Det är lång väg från skålen och ner i svalget.See you!

Redan onsdag...

Dagarna bara rusar på. Det är fullt ös medvetslös hela tiden. Gaston var på tråkig fotboll i måndags. Han var så go och gla´när han hoppade in i bilen och bröt nästan ihop när han hoppade ur bilen och insåg att den i hans ögon URTRÅKIGA fotbollssäsongen dragit igång. I måndags var jag banne mig beredd att hålla med honom. Jag var aptrött, det duggade hela jäkla tiden, det var bortamatch och dessutom åkte tjejerna på stryk. Blä, tråkigt var det.

Igår slutade jag tidigt. Härligt, hem och hämtade Gaston och vips var vi ute i skogen. Det var fint väder när vi gick iväg. När vi var mitt i skogen började det regna och sen ökade det. Herre gud, jag var blöt så stor jag var och ända in i benmärgen. Hjälpte inte att jag var arg som ett bi. Inte ens ilskan ångade bort i regneländet.

På kvällen åkte vi till stan för att träna lydnad. Allt var med, regnkläder, stövlar och även paraply då sprack det upp och den numer ovanliga solen dök upp. En skitmysig träningskväll blev det. Att dessutom både framåtsändande och kryp fungerade gjorde ju inget. Vi pillade lite med allt möjligt och jag var så nöjd så plötsligt befann jag mig i skogen och sprang 6-7 km med Gaston. Enligt tiden borde det vara typ 7 km vi joggade runt men man vet aldrig, det var ganska kuperat så det kan faktiskt lika gärna varit "bara" 6 km (mitt ego tycker det känns bättre att låtsas att det var 7, så det så).
 
Det som är häftigt är att jag nu klarar springa ända fram till bilen utan att känna att jag kommer falla död ner vilken sekund som helst. Det är en himla go känsla att faktiskt orka. SEN säger jag inte att jag på något sätt tycker att det är fantastiskt skönt att springa för det tycker jag inte. Tycker faktiskt det är ganska jobbigt och alla rundor känns låååååånga och tunga.

Idag har mötena duggat tätt på jobbet. Kom hemsusande och tog Gaston för att gå en promenad med lilla Vera med bihang. En lång härlig promenad blev det.

Nu ska jag ta kväll och inte göra ett skit.

Två goa vänner!Gaston har spårat

Idag hade vi en liten date med spårning på schemat. Gaston började med ett litet bakspår som han faktiskt släppte själv och tittade upp på mig och såg så där lagom flanig ut. Vi har ju haft lite krångel med våra upptag så jag bara hängde med honom när han vände om och började ringa runt som en tok. Jag fick hjälpa honom lite åt rätt håll (jobbigt det är när man ska ta snabba beslut precis där och då). Hur som helst han kom på spåret och sen gick det som tusan. Han plockade pinnar och spårade på. Hans spår hade korsats av svampplockare, vi såg dom... Gaston jobbade som en liten blå men fixade det - hipp hurra!

Anngreth hängde efter sin Mogg som spårade säkert och noggrant. Han plockade både metall och trä i sitt spår. Det börjar ju närma sig SM i bevakning igen. Han har ju lite att värna om där grabben.

Resten av dagen har bara rasslat till. Varit en sväng hos tjejernas farfar som ligger inne - igen, sovit en lååååång stund på soffan, tittat länge på strykhögen, lyft luren och ringt till kompisen Nillan om vi inte kunde gå en sväng och så fick det bli. Med andra ord en rätt slapp och skön dag.

Ha det gott!

Årets Bergs slussar

I den här familjen håller vi hårt på traditionerna. Vi försökte in i det längsta att INTE åka dit men till slut fick han som han ville. Slussarnas störtsta fan! Vi andra följer ju av tradition med fast vi har ju ett helt annat mål - Cloetta fabriksförsäljning. Mumselemums! Vädret i Skärstad på morgonen var pisstråkigt men vid slussarna var det 25 grader och inte en droppe.

Trodde aldrig det skulle gå


men...


Vissa tog sig ett dopp


Hålla på med båtar och hålla på. Näe, bada och skaka av sig var vad flanen orkade med.Två puddingar på samma bild


Nu ska vi förebygga intaget av kassen som vi köpte på Cloetta. Mot skogen och språngmarsch i 5 km. Sen kanske vi kan fundera på påsens innehåll.


Vi har inte landat riktigt än.

Tack alla goa som är glada med mig. Det är verkligen ruskigt kul. Stort tack till Helene, AG och Martin för cert-vin och mega-ben som den svarte vandrar runt med i hela huset. Helst skulle han vilja gå ut och gräva ner det på nåt hemligt ställe, men det blir inget med det. Sen letar han upp dom efter ett tag och ska ha med dom in igen leriga och äckliga. Urk, så undrar man varför hans mage ballar ur...

Igår en mysig promenad med ett litet uppletande. Idag åkte vi till klubben och tränade lydnad. Framåtändandet och krypet gick kanon. Han skötte sig jättebra ikväll. Inte några tendenser till att lukta på stegens alla trappsteg utan traskade över lugnt och i lagom tempo.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund. Vilket fint väder det har varit idag och ikväll. Hade nästan glömt hur den där runda, gula saken kändes. Hej på er!


Gaston spårade kanon och vi fick ihop till cert nr 2, HURRA!

Gaston nosade upp ett framspår och sen slog han till och tog ALLA pinnar (plus att vi hittade två extra...). Jag lovade mig själv att vad som än händer så ska jag komma ihåg hans fina spår. Uppletandet 9-9 tugg... sen var det då "bara" lydnaden kvar. My god, vad det är jobbigt. Jag lägger sån press på mig själv så jag blir galen. Men det hade du gjort också, har man tappat 6 poängi specialen så är det faktiskt läge för cert.

Platsen fullt och stegen 9 (nej han tog alla steg MEN nosade på alla också).

Lydnaden ja herre gud. Det började med ett fint fritt följ med poäng 9 - 8,5 (inga kommentarer, I hate).
Inkallningen skitsnygg men han sätter sig istället för lägger, inte så bra. Sen kommer vi till framåtsändandet. Han startade så himla fint, galopp ut, rakt och snyggt och sen ner i trav OCH sen ner i MYCKET sakta skritt. Jag trodde jag dog, kändes som jag stod på stället och stampade för att inte hinna ifatt honom. Andra skicket gjorde han jättefint (det var säkert det som räddade poängen) 8 - 7. Jag kan ju knappast kländra flanen. Vi har tränat SAKTA-gående till förbannelse och att han plötsligt kom ihåg det idag är ju egentligen ganska duktigt.

Krypet - det har regnat hela dagen och tydligen hade det gjort det hela natten med. Idag har det inte vrålregnat utan liksom fint, fint regn. Blött och äckligt sa Gaston. Här kan jag INTE krypa. Gaston, sa hans matte i en mental bubbla - DET KAN DU VISST! Han lättade lite och vi fick 5 - 5. Skall 8 - 8. Inget att säga, allt över åtta på detta moment är bonus. Metall 8,5 - 8,5 (kul för ingångarna funkade och dom har vi tragglat hela sommaren). Tungen fick han 8 - 8,5 samma här att ingångarna funkade. Hopp 10 - 10 (alltid kul).

Summa lydnad 243,75. Minst 15 poäng till ska det vara här min käre Gaston men idag väljer jag att inte diskutera detta för det räckte tamme tusan till cert ändå. Det var på håret 587,75 men cert är det lik förbaskat. Vi kom tvåa den som vann fick 602,5 poäng och trean som hade ännu mer flax än vi fick 585,25.

Jag är så himla glad:

att Gaston orkade hela dagen trots skiten med magen som varit
att Gaston gick ut på upptaget (mycket lugnt och fint, tog först åt fel håll men vände och tog framspår)
att Gaston spårade så himla fint
att Gaston gör så himla fina uppletande gång efter gång (det där tugget får jag ta på mig och träna på)
att Gaston var go och glad genom hela lydnadsprogrammet
att det vi tränat på faktiskt funkade (lite för bra om man nu ska se till saktagåendet).
att vi fick vårt andra cert!

Nu ska jag äta och pömsa ner mig lite i soffan. Väntar på resultat från FM också. Lillebror Bonuz var 2 ynka poäng från att komma till final. Fatta vad två skitpoäng kan betyda mycket (ask me). Jag försökte trösta Sofi med att det var vi som fått dom där som de snodde från Bonuz igår. Tror inte det hjälpte men ändå...

Ha det gott alla och TACK för alla goa mess jag fått under dagen.

Mest TACK till mina superbästa träningskompisar Martin, Helene och AG. Utan er hade vi ALDRIG i livet varit där vi är i dag.

En certnos!


Ha dé!

Skit också - blev det igår igen!

Trodde han var ok så brakade löst igår igen. Ny fasta och hela tjiddevippen. Tveksamt om det blir tävling på lördag men förhoppningsvis söndag. Får hoppas han pallar det!


Gaston mår definitiv mycket bättre!

Ett dygns fasta och sen ris med fisk och grabben är som vanligt. Han får ta det lite lugnt idag men imorgon kör vi väl på och se om vi kan få till lite lydnad.

Idag fick jag ett sånt där tröttsamt "nu-ska-jag-vara-en-liten-duktig-bullmamma"-ryck. Jag får såna ryck emellanåt, det händer verkligen inte ofta och de går oftast över väldigt fort. Idag skulle här plockas blåbär. Goda, fina blåbär som jag sett mängder av i skogen. Perfekt aktivitet med en hund som varit hängig tänkte jag. Men herre gud vad tråkigt detta är. Glad i hågen hade jag tagit med mig en sån där liten hink med grek-turken på ni vet. Den fyller jag lätt tänkte jag. HA! Efter en halvtimme var jag uttråkad, Gaston absolut mega-uttråkad och hinkjäkeln var knappt halv.
Hur i herrans namn kan folk tycka detta är kul. Mitt bullmammeryck gick över illa kvickt. Tack gode värld sa Gaston som fått undersöka samma skogsplätt tusen gånger innan jag gav upp.
De säljer litervis med blåbär har jag sett och de måste ju också leva, eller hur? Jag tror jag ska gynna dom nästa gång anfallet drabbar mig.

Nu ska jag försöka att inte hamna i nåt mer präkto-ryck. Orkar inte.

Tjo flöjt!


Gaston mår inte bra...

Igår när vi var och spårade var han sitt gamla vanliga käcka jag. På kvällen när vi sprang så sprang han BAKOM mig. Hela familjen inklusive jag kom raskt fram till att grabben mår inte bra. Han är ALDRIG bakom och definitivt inte när jag försöker göra mig till och springa.

Inatt sprutdiarré... är detta typiskt. Min första jobbadag och hela min tankeverksamhet upptas av hur min kille mår där hemma. Nu är det turligt för mig att Ia är hemma och har haft koll på honom. Han har legat mest hela dagen, varit ute i omgångar men inte ätit något annat än gräs. Nu när vi var ute var han pigg och mer sitt vanliga jag. Sen satte han sig och skulle göra nummer 2... till slut kom det ut nåt kladd. Blä. Nähä, det blir ris och ingen träning som det var tänkt ikväll. Hoppas han piggar på sig snabbt som tusan. Avskyr när han inte mår bra. Det har liksom hänt en gång innan i hans liv och då var det halsen.

Suck... nu måste jag gå och pussa på honom en stund.

Over and out - slut på semestern!

Sista dagen innan allvaret drar igång. Jag tror mig ha en spännande höst framöver med plugg och träning av Gaston till vårdhund. Vi går nu in i steg 2 i vår utbildning. Känns som ett ganska långdraget fenomen det här med att bli vårdhundsteam... Nåja, hoppas det blir bra in the bitter end. Hur som helst, han jobbar ju redan med patienter men frågan är nu under hösten här hur i helsicke hans matte ska få ihop sitt liv jobb- och pluggmässigt. Vi ska ju renovera vår undervåning i huset också, kör ihop sig lite känner jag.

Idag har vi i alla fall varit i Djupedal och spårat med AG och Helene. Himla mysigt. Vi slog till med ett uppletande också under väntetiden plus Helenes goda fika. Hon äter märkliga saker nu, Raw-food och bjöd på skitgoda kakliknande saker till kaffet. Mums. Uppletandet gick bra för alla tre. Gaston gillar detta moment stenhårt. Kul!

Spåret - upptaget gick bra. Inte alls så där konstig och osäker utan gled ut lugnt och sansat, nosade lite och bestämde sig för - framspår sen nosade han på och plockade pinnar. Plötsligt spårade han iväg på något annat än AG:s fotspår... Det var ju inte kul.
Vet inte vad det kan ha varit. AG sa att de sett grävlingar med ungar i närheten. Inte vet jag men han slutade spåra vad det nu var och gick tillbaka till AG:s mer välluktande (i alla fall tycker jag det) fotspår. Avskyr när han bara seglar på något annat spår och att det inte märks. Kan se mig själv stå i urskogen i Falköping någonstans och upps borta... Få hoppas att det var någon form av tillfälligt hjärnsläpp.


Ibland skulle det vara kul att veta vad som försiggår där inne...


Nu har jag lite Ågren faktiskt över att börja jobba. Jag gillar mitt jobb så det är inte det utan det är mer det där att behöva gå upp i ottan, få ihop allas tider, hinna träna, köra tjejerna, fixa hemma och ja ni vet. Nu på semestern har jag verkligen inte förtagit mig. Har rent av varit jäkligt slö, precis som jag tycker man ska vara när man har chansen.
Nästa helg har jag liksom kommit med på tävling både lördag och söndag. Vet inte hur jag tänkte där. Inte på att  jag blåser mina sovmorgnar i alla fall. Gå upp i ottan två dagar i rad, näe, jag kan inte tänkt alls.

Ha det bra och du som har semester kvar - NJUT!


RSS 2.0