Plötsligt händer det!

Nope, jag har inte vunnit på någon trisslott. Däremot fixade Gunde, Mr Flurr, att träna i en för honom helt ny miljö. Vi fick hänga på snälla Jeanette och hennes fina labbe Lady (samt sonen som agerade megastörning hela träningen) till deras inomhuslokal.
 
Gundes ögon nästan studsade ur ögonhålorna när han fick syn på söta Lady. Vilken brud! Mitt framför ögonen! Men han höll ihop sig och tränade på så fint IHOP med mig. Det kom bollar susande över huvudet, söta Lady höll på med sin träning och ändå så kunde Gunde både ligga haka ner, gå fritt följ, hoppa, apportera, träna fjärr, klara frysmarkera vittringspinnen OCH sköta sig.Jag var så jäkla glad när jag åkte hem så ni fattar inte. Jag hade förväntat mig en kväll där jag skulle få lägga tid på att få Gunde att hålla fokus och koncentrera sig på vad vi skulle göra. Den här träningen ska jag plocka fram ur min hjärna när uppgivenheten slår till nästa gång.
 
Även i vardagen har han landat lite. Tack gode värld. Förra veckan var han ruskigt billig ska jag säga.
 
Nu känns en start i lydnadsklass 3 innan sommaren inte helt avlägsen.
 
Tjihu!
 

Många tankar är det...

 
Är det inte konstigt egentligen hur många tankar man kan tänka? Var är dom innan jag tänker dom och vart tusan tar de vägen sen? Hur som helst nu är det mycket fokus på Gunde och hans träning. Gaston är inte glömd, han är med mig typ varenda dag på jobbet just nu. Vi småtränar lite lattjolajbansgrejer plus rallylydnadsgrejer. Det är lite kul när han inte har mattes 100 procentiga uppmärksamhet, jäklar vilka ingångar den grabben har fått när det plötsligt inte längre är självklart att det är han som ska träna. Kul, kul!
 
Gunde tränar just nu:
Haka ner i backen - går riktigt bra. Behöver dock ut i andra miljöer och med andra hundar.
 
Fritt följ - ibland går det bra och ibland inte så bra. Här måste jag lägga mer träningstid. Jag har anmält mig till en frittfölj kurs hos Ditte Andersson. Jag har kollat på hennes blogg och tycker hon verkar vara en sympatisk människa som säker kan stå ut med en sån flurrgurka som mig.
 
Fjärr - sitt till ligg och tvärtom funkar bra. Stå till ligg är helt ok (måste dock ut på längre avstånd). Ligg till stå fungerar också bra. Sen har vi då sitt till stå - funkar bra MEN stå till sitt. Suck!
 
Rutan och apportering - vi kämpar på!
 
Vittring - jag har haft tre hundar tidigare som glatt rusat fram och tagit sin pinne. Det där med att luktsortera har liksom inte varit så himla noga - enligt dom! Nu tänkte jag vara lite petig med Gunde och hittills så funkar det bra. Han frysmarkerar rätt pinne. Vi har provat att någon annan lagt ut och det har också funkat. Känns riktigt kul!
 
Sättande under marsch - det fixar han fint Gunde.
 
Träffade Ulrika och Tizzla häromdagen och fick fina tips som jag ska testa. Alltid kul när någon man inte tränar så ofta med kollar av lite hur man ligger till. Nyttigt, nyttigt!
 
Vad vi behöver är miljöträning och nya hundar. Någon som har lust att träna så hojta till. Vi behöver er!
 
 
Idag är det ett år sedan Gunde började hos bästa dagmatten Disa och daghussen Lasse! Utan dom vet jag inte hur vi hade klarat oss det här året. De är guld!!!
 
 
 

Ännu en dag - ett liv...

Idag har vi varit och spårat på parkeringsplatserna vid Konserthuset. Det var svårt sa grabbarna. På något snirkligt vis kom vi dock runt våra spår både jag med mina grabbar och Emma med sin Saga. Kul att testa lite annat än skog. Gunde var mest fundersam över VAR i helsicke skogen var om man säger så. Det var likadan reaktion från Gunde när vi trampade upp en uppletanderuta på en parkeringsplats. Vad vill du? sa han och tittade mig djupt in i ögonen. När han väl fattade galoppen så fräste han runt och plockade in grejerna. Han är så himla charmigt go den hunden. Tur för han för han ligger liksom inte plus i vardagslydnaden om man säger så. Han behöver samla pluspoäng...
 
Här far Söta Saga runt i uppletanderutan och plockade grejer som den flatte hon är.
 
Vi testade även av Gundes vittringsapportering först med att jag lade ut precis som hemma. Sen provade jag också att Emma fick lägga ut vilket är en helt ny grej för Gunde. Han markerade rätt pinne varje gång. Vid tredje försöket plockade han upp rätt pinne, så han gjorde ju inget fel om man säger så, men jag vill inte att han ska börja plocka pinnarna än. Jag vill ha ett tvärsäkert val av pinne, att Gunde alltså bara frysmarkerar den, själva- plocka-upp-delen ska jag ta lite senare när jag testat av lite olika miljöer och aktivitetsnivå på grabben.
 
Han fick även testa rutan på ny mark och tack och lov för att jag har Emma som tänker längre än vad min näsa räcker. Hon föreslog att "bort med boll över huvudgrejen" och kör bara på musmatta i rutan. Gunde stannar upp innan rutan och väntar på bollen. Kommer den ingen boll tassar han försiktigt in i rutan och vänder sig om och tittar på mig som om att "var tusan har du bollen kärring?".
 
Vi körde lite med Saga också och shit pommes frite vilket fint framförgående de gick! Blev helt impad!
 
Gaston fick vila från lydnaden han. Han har jobbat mycket i veckan som gått och ska jobba veckan som kommer. Han var så himla duktig i fredags när han fick smyga upp i sängen hos en vårdtagare som verkligen ville att han skulle ligga där. Jag har fram till i fredags lyckats undvika detta för jag är rädd att han ska vara lite för bufflig men ack vad jag bedrog mig. Han smög upp så fint och la sig till rätta. Sen nästan somnade han.
Min fine kille!
 
Ny vecka med massor att göra!
 
See you!

Tadam! We back

 
Jag är en usel bloggare just nu, fattar inte vart tiden tar vägen. Vi har varit en vecka i Sälen och det var kalasväder med -10-21 grader. Kalla nätter men soliga, härliga dagar. Tyvärr låg A sjuk de första dagarna och sen tog jag över baskeluskerna och blev liggande i slutet av veckan OCH början av nästa. Så pinsamt, jobbigt att ringa sig sjuk när man precis haft en veckas semester.
 
Jag åker bara utför och inget på längden så något dragande med hund har det inte varit. Däremot har vi gått långa, härliga promenader. Tur vi var sjuka i omgångar. Tror nog hundarna uppskattade semestern lika mycket som vi.
 
Gunde har tränats lite extra i det svåra, JÄTTESVÅRA stå till sitt. Hur märkligt är inte detta? När han var yngre satte han sig automatiskt bakåt så jag har inte lagt någon jättevikt vid det. Nu när det ska specialtränas så hoppar bakbenen fram, inte mycket men de ska inte hoppa fram något. Skitlöljigt tycker Gunde och skuttar glatt fram pyttelite i alla fall. Hm.
Vittringspinnsträningen går finemang. Vi är fortfarande kvar i stadiet frysmarkera rätt pinne. Vill verkligen få honom att förstå att det viktiga är inte att hämta första bästa pinne utan det är MIN pinne som gäller. All vittringspinneträning har fått en liten trevlig biverkning märkte vi idag på spårträningen. Han markerade färskpinnarna lätt som en plätt. Jihu!
 
 
Gaston spårade ett 2,5 tim gammalt spår idag och även han markerade färskpinnarna. Kan det vara att han får leta små post-it-lappar när Gunde hållt på med sina vittringspinnar. Inte vet jag, men kul är det i alla fall.
Gaston jobbar ganska mycket nu ett tag fram över. Tror inte han direkt sliter ihjäl sig men det tar på den mentala kraften märker jag. Vi tränar rallygrejs han och jag, riktigt kul men lite klurigt.
 
 
Nu är det ny vecka igen och då kör vi så det ryker. Börjar med ridhusträning imorgonkväll eller förresten Gasse jobbar först och Gunde trakasserar dagmatte/husse innan träningen. De tycker inte han trakasserar dom någonting vad han än hittar på. För han hittar inte på något där... Hemma kan jag säga att han driver sin matte till vansinne med sitt snart-är-jag-nog-vuxen-beteende. Osäker och tuff, stor och liten, drar i kopplet och går fint som en klocka. Hela tiden detta upp som en sol och ned som en pannkaka. Men att göra sig stor och tuff genom att skrämma vettet ur granntanten som hämtar JP på morgonen känns så där....
 
Hej på er!

RSS 2.0