Vilken härligt underbar söndag!

Började dagen med att åka och spåra. Gunde fick tre spår i medvind och med ett slut. Två av tre gick kalas. Det som inte gick så bra berodde nog på att grabben var lite lätt överladdad, tror vi. Veta kan man aldrig men den grabben. Gaston han var i sitt esse och for fram som vanligt i fotspåren. Knuffa och Meya skötte sina spår. Meya fick sitt spår i värsta vildsvinsböket. Det var inte klokt vad svinen dragit fram och bökat runt i skogen. Jösses, supernära vägen med, skitläbbigt. Tänk vad bilar det måste kört förbi där när de gått där inne och bökat runt. Tur de inte bökat ut framför några bilar... Vi hade med oss en ny bekanting idag Gunilla och Sunny. Det är alltid kul att kolla in hur olika hundar spårar. Man lär sig hela tiden!
 
Både igår och idag har Gunde även fått träna lydnad. Det har varit lite av varje som hopp apport. Idag lyckades Gunde på något märkligt vis hoppa rätt in i hindret på tillbakavägen. Tror ni han blev rädd? Icke. Han blev bara lite galen för att apporten hamnade under  hindret och han inte lyckades få tag i den. Phu! Sen hoppade han igen som inget hade hänt. Det är samme kille som tidigare kunde flippa ut helt när jag dök upp i källartrappen. Kan tyda på att grabben börjar mogna till lite - hoppas jag. Han har fått göra några rutor här och där i trädgården med. En del gånger gör han det så himla bra för att rätt som det är rusa ut som en tok och tvärnita precis framför rutan?!? Vi har testat av vittringen igen och han frysmakerar så fint. Sättande under gång och inkallning med ställande har funkat fint samt metallen. Så nu ska jag kedja ihop alltihop och se vad som händer.
 
Gaston han får träna han med. Vi har köpt ett nytt aktiveringsspel som vi ska ha på jobbet. Ett som både personen vi jobbar med och Gasse får tänka till för att lösa. Jag hade tänkt snitsa till det och lägga in ett foto på hur det ser ut MEN jag har lämnat in min mobil för lagning och fått låna en och jösses, det där med teknik är verkligen inte min grej.
 
Nähä, nu så får det bli soffan. Vi väntar på att Myran ska komma hem. De har varit på Gotland och spelat match. Åkte i fredags, spelade igår och VANN!!! och fick vackert vänta med att åka hem till idag för det gick inga färjor. Det ni! Men det verkar som de haft en mysig helg med gott väder.
 
Ha det bra!

Tänk att man kan bli så glad över en urinvägsinfektion!

Total lycka när veterinären berättade att de inte hittat något på röntgenbilderna. Däremot hade de väl lyckats hitta några bakterier (som tydligen inte visade sig i måndags då). Pencillin och förhoppningsvis blir han sig själv igen. Jag HATAR denna oro. Jag är totalt hopplös och pessimistisk när det gäller både mig själv och ännu mer med hundarna och sjukdomar. Kan bero på att några av mina vänners flattar tyvärr fått tassa vidare pga cancerskiten och då hamnar ju tankarna lätt där.
 
Nu är var det inte så och jag är superglad!
 
Så trots skitväder igår åkte vi till Nässjö bk och tränade. Skitkul! Det var visst städdag där och det var duktiga klubbmänniskor som städade, räfsade och grejade runt i märkliga regnställ. Trots diverse märkliga störningar så skötte sig flattarna ypperligt. Så nyttigt att vara på ny plats och med nya härliga störningar. T ex gigantiska jättekonor som stod som grupp. Vid sidan av dem stod Gundes ruta. Men kära nån sa Gunde och tog sats mot en jättekona men på sin väg fram fick han syn på sina små konor och skuttade in i sin ruta. Jippi! Rätt som det var så hade de duktiga städat klart och skulle göra plats med skott. Perfekt sa Emma och bestämde att Gunde skulle träna haka ner. Han tar upp huvudet på första skottet men så kommer han på sig och pang rätt ner i backen med hakan och sen låg han där. Sötnöt!
 
Saga gjorde sin matte stolt. Hon smällde i backen vid ett läggande under fot så jäkla snyggt. Hon har haft lite bekymmer med det där men oj, det har Emma fixat till galant. Saga skötte sina tassar väl även vid hopp över hinder och framförgående. Känns fint inför vad som komma skall.
 
I helgen blir det spår och sen nästa vecka har vi kuliga grejer att se fram mot som t ex kurs hos Ditte.
 
Tack alla som tänkt på min Gaston. Sånt värmer!
 

Phu, det är mycket nu...

Först och främst så är det något med min Gaston. Han är pigg, han äter men dricker mängder och droppar. Plus att han visar en viss irritation mot andra hundar som den grabben ALDRIG visat under sina 7 år. Veterinären har tagit urinprov direkt från blåsan och det såg fint ut, lever- och njurvärden är ok MEN blodsockret är lågt. Så imorgon ska han in med nytt urinprov samt så ska han röntgas. Jag gjorde det man inte ska göra, googlade på lågt blodsocker på hund. Say no more.
 
Vi var i Eskilstuna i helgen på en träff med vårdhundskollegor. Så himla nyttigt, roligt och givande. Vi behöver verkligen varandra! Goa, fina kollegor som vet exakt hur det är att jobba i både med- och motvind. Det är skitkul att höra från andra delar i landet där det verkligen funkar det här med att få vårdhund på remiss. De får remisser från sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Det kan till ex vara att en person behöver träna bålstabilitet, balans, händerna eller behöver träffa hunden i stämningshöjande syfte. Jag boostade upp med nya aktiviteter plus att vi spånade vidare på redan befintliga. Skitkul helg men lite sliten blir man ju...
 
Gaston vilar sitt huvud i knäet på en av sina favoriter. De är helt överens om massor av saker till exempel att det visst är ok att han har både en egen skorppåse och ett helt paket kex som bara är hans. Helt normalt tycker Gaston, synd att inte hans tröga matte fattar det bara.
Gunde har vilat sig i form och det har han gjort bra. Igår var vi på klubben och han fixade sitt i grupp 1,5 minut med ny, söt liten tik utan att han ens bevärdigade henne med en blick. Shit, mår han inte heller bra? Sedan låg han plats mellan två tikar. Hakan nere i 3,5 minut och då var jag gömd 2 minuter av dom. Om jag är glad - gissa!!!
 
Sedan körde vi ett längre fritt följ - det fixade han riktigt bra. Det är ju det där med sidoförflyttningar som stökar till det i flanens liv men vi gnetar på. Vi grejade med hopp-apport och rutan. Kul, kul när saker och ting börjar skramla på plats.
 
Imorgon blir en äckligt jobbig dag innan jag fått svar från veterinären men jag hoppas att jag glatt kan åka till Nässjö för en specialträning i ny miljö med nya människor och nya utmaningar.
 
Hoppas allt är som vanligt imorgonkväll, troligen är jag betydligt fattigare men gärna det bara det inte är något med Gasse.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0