Gastons första dag på jobbet!

Först var han med mig på förmiddagen. Sammanfattas med SUCCE´! Jag har enligt konstens alla regler frågat och informerat hit och dit om vad en vårdhund är osv. Det är ju inte "bara" en hund som är med som sällskap men det har jag nog förklarat innan så nu hoppar jag det.

Gaston träffade personer med annorlunda rörelsemönster än vad han är vad vid och fatta att han bara stod där. Trots att han blev klappad både här och där så stod han bara där och viftade på sin glada svans. Dagen innan var han inte lika glad när jag badade honom för att han skulle vara respektabel på sitt första uppdrag.
Innan lunch var han med ute. Vi valde att vara ute eftersom det var en fantastisk fin dag. Gaston charmade loss. Jag tror faktiskt aldrig han sett en elrullstol men det bekom inte honom det minsta att det susade förbi en sån precis bakom ryggen på honom, inte heller att en krycka klapprade förbi. Coola Gaston!

Efter lunchen så var det då dags för vårt första besök hos en enskild person. Jag var lite pirrig för jag kunde inte veta hur han skulle reagera. Det var väl inte det mest listiga att ha med honom hela förmiddagen men det visade sig att det spelade ingen roll. Han skötte sig! Vi är sååååååå välkomna tillbaka nästa gång. Det måste väl ändå vara ett gott betyg. Min fina gosse! Han tog godis försiktigt, han slet inte kopplet ur händerna på mig, han gick kanonfint bredvid rullstolen och tack vare hans ståtliga kropp så nådde personen honom från rullstolen utan problem. Åh, shit vad häftigt detta är.

Jag skulle velat smygfilma hela dagen igår så att alla som förbannar sig över djur skulle få se vilken glädje han spred. (Ha, ha, ha det hörs var jag kommer ifrån, jag låter som jag värsta predikanten).

Jag kan säga så här, vi sov sött hela natten, både flanen och jag. Det tar på krafterna att jobba.

Idag har vi gått en lång härlig promenad i skogen. Det var faktiskt skönt FAST det regnade. Vi laddar batterierna inför morgondagen. Håll tummarna för oss att alla tre delmomenten sitter imorgon. Det vore ju en förbaskat fin avslutning på denna veckan.

Vill ni höra en go låt? http://www.youtube.com/watch?v=A86w9ifddho  Jisses, den var fin den!

Hej på er!

Lydnadsträning i regnet

Idag fräste vi iväg till Forserum. Trevlig klubb, de lånar glatt ut sina grejer. Vi hade glömt våra koner, Susanne hade några men vi skulle behövt fler så där stod vi och tyckte synd om oss själva på parkeringen men då klev det minsann fram en trevlig man och låste upp deras bod där de har sina grejer. Låna ni, inga problem. Härligt!

Martin, jag, Anngreth, Helene och Susanne var på  plats. Gaston var verkligen på hugget idag. Skötte både hjärna och tassar. Idag har han pluspoäng. Det är jag som busat till det lite på krypet. Jag är verkligen tröttsam ibland. Vissa grejer har mina vänner tjatat på mig om typ tusen gånger. T ex att belöna inte för högt när han kryper. Nähädå, säger jag och så gör jag det ändå. Fatta, jag som är så kort - hur svårt kan det va´?

Imorgon blir en spännande dag, Gastons första riktiga uppdrag ska ske. Jag är lite pirrig men jag tror han kommer fixa det. Det hoppas jag av hela mitt hjärta för jag tror att vi kan ge personen vi ska till lite guldkant i vardagen. Håll tummarna!

Vi var hos vår pt (vårdhunds-tränaren) igår och checkade av läget och det gick riktigt bra. Helena är ju lugnet själv jämfört med Gastons något mer stimmiga matte.

Nu ska vi vila, Gaston har visst redan törnat in hör jag.

See you!

En något trött och sliten - matte...

Gaston däremot var pigg som en mört. Han tränade lydnad på klubben ikväll som bara den. Oj, oj, oj han kunde minsann krypa hur snyggt och lååååååångt som helst. Vi kom på en grej vi ska testa vidare med.

Hoppa kunde han faktiskt inte idag heller, inte första gången men sen när han förstod att hon faktiskt menade allvar så kunde han det igen eller som vanligt kanske jag skulle skriva.

Framåtsändandet - första sträckan var inte speciellt kul men när vi trixat lite så kunde han minsann både åt ena och andra hållet. Rackans att man inte kan få några försök på sig på tävling utan det måste sitta på första. Orättvist, tänker på hockey de får minsann 60 minuter på sig att rätta till saker och ting som blir fel och som inte det räckte kan de dessutom får ytterligare extra tid i sudden.

Inkallningen var kanon idag med, till och med så det ryckte i flanekroppen och till slut när jag liksom aldrig ropade tänkte flanen att det gjorde hon nog fast tyst så kom han farande. En gång gjorde han så sen var det slut med det.

Kul träning, som alltid i gott sällskap av Martin och Helene. Saknade AG som är ute och far på vägarna.

Nähä, nu blir det natta!


EGOT har talat, hur kunde jag missa!

ETT GIGANTISKT GRATTIS TILL HV71 FÖR EN FANTASTISK FINALOMGÅNG SOM SLUTADE MED ETT SUPERHÄRLIGT SM-GULD!

Tack Anneli för att du fick mig att tänka på något annat än mig själv...


Spårtävling hemma på Häggeberg

Vi började fint med fullt på platsen. Efter detta drog vi ut till skogen. Gaston gjorde samma märkliga grej även detta upptag som han gjorde i Vadstena... Skumt, han liksom seglar ut och sen drar sig till närmaste vänstra hörn. Jag tog tillbaka honom och sen gör han jättefint upptag och nosar reda på alla sju pinnar plus slut. Känns verkligen jättebra i spåret.
Efter spåret var han varm och trött (det var jag med). Jag stannade till vid en sjö och flanen kastade sin varma kropp rätt ut i vattnet, simmade runt lite och sen åkte vi tillbaka till klubben för att vänta på vår tur i lydnaden.

Vi har liksom lagt ner mycket träning i veckan på att flanen skall vara med från start i lydnaden och vi började betydligt bättre idag än förra helgen, Gaston och jag var definitivt på samma plan. Kändes riktigt bra och då kan jag ta snett sättande och lite sånt, vi fick 7-8. Inkallningen gjorde han superfint 9-10 (förra helgen 0-5), ja jag ska inte mala på med alla poäng. Bara en poäng till för det är så kul, på skallet fick vi 9-9 :-) . Det som vi har slitit så¨med. KANONKUL att få höra resultatet av det. Krypet - suck sämre än förra helgen (hur det nu är möjligt men det var det).
Förutom krypet flöt det på hyfsat bra ända till hoppet. Hopp säger jag, va?!?!? sa flanen och ställde sig upp. Men herre gud, hoppa sa jag och då betydde hoppa plötsligt fot... ja vi fick noll.

På stegen gjorde han värsta sämsta avslutet, när han var på väg ner från stegen fick han minsann syn på en jacka som hängde över en bänk. WHAO, en ny megabelöning har hon hittat på så där bara, tänkte han men han tänkte fel. Så istället för 10 så blev det 7-7. Jäkligt onödigt flanen!

Vi fick till slut ihop 217 poäng detta jämfört med förra helgens 185,75. Skitpoäng men jag ska ärligt skriva att jag har hellre än Gaston som flanar till det som han gjorde idag mot den hunden jag tävlade med förra helgen. Idag kändes det som han inte orkade hålla ihop hela lydnaden. Förra helgen sket han i mig. DET är en väsentlig skillnad i min värld. Totalt hamnade vi på 549,5 poäng.

Vi hade till slut uppletandet kvar och vad ska jag säga - han jobbade på bra. Vi åkte på tugg 8,5 och 9. Onödigt men han var pigg och glad. Det var hyfsat varmt idag.

Summasummarum - nöjdare än förra helgen. Nu tränar vi på till nästa helg för då är det dags igen!

Lydnadsträning i Forserum

Vi körde samma träning som i måndags och hej och hå vad bra det gick! Hoppas nu vid min gud att detta håller i sig på söndag... Tack Helene och Susanne för all hjälp idag!

En jäkla massa snö har det kommit ner, vad tusan!!!

Men för att både börja och avsluta positivt så KÄMPA HV!!! Ser bra ut efter två perioder men inget är klart innan sista pucken är slagen! Nu ska jag ner och heja igen. Börjar bli lite svettigt med halsduk och keps men det gäller att hålla ut! Vi håller trycket högt här in Pinktown!

HV! HV! HV!

Tack gode värld för mina vänner!

En ny leksak och efter lite diskussion om vem som ska lyssna på vem så gick träningen kalas.

Det har ju snurrat lite i huvudet sen i lördags. Jag vill verkligen inte falla i fällan - med tusen bortförklaringar på ditten och datten utan vill hitta orsak till VARFÖR vi gjorde en sån usel lydnad. Jag vet att Gaston kan momenten och jag vet att vi  t ex tränat framåtsändande så jag är säker på att Gaston skulle kunna genomföra ett själv. Jag kan verkligen inte bara rycka på axlarna och tänka ja, ja nu gick det som det gick.

Därför känns det så gott att jag kunde åka hem från träningen idag och känna mig fruktansvärt nöjd, även om det sved lite att ha fel (vilket då innebar att träningsvännen Helene hade rätt...).

Nästa projekt för dagen var HV. Nu har jag svettats igenom tre perioder och ska behöva genomlida sudden IGENl. Är det verkligen möjligt att de ska fixa en seger i sudden igen? Hoppas, hoppas!

Innan vi stack till klubben idag gick vi en sväng flanen och jag.

Gaston blev törstig och hittade ett litet vattenhål


Bestämde sig hastigt och lustigt för att ett litet dopp skulle inte sitta fel...


Eller varför inte en simtur rent av...


En dag kommer han att hitta pinnen med stort P!Jag tycker verkligen om min svarte flane med eller utan pinnar.

Ha det gott!


JAAAAAA!!! Hurra!!! HV HV HV


Jäpp, vi är redan igång!

Vaknade tidigt (jämfört med igår sent...) Ut på långpromenad och som av en slump tränades stanna!!! Vi grejade med lite annat också. Vem är förvånad? Ja, inte Gaston i alla fall, han var lika go och gla´as usual.

Planen är klar och jag hoppas Gaston inser att han ingår i den!

See you!

Jaha, det var ju spännande en stund...

Gaston gjorde ett kalasjobb i skogen. Ett missförstånd på upptaget gjorde att vi fick 9 istället för 10 men herre jösses, spelar roll. Grabben plockade med sig alla pinnar hem i spåret.
Vi åkte direkt till uppletanderutan och där hittade han 3 av 4 föremål.  Summa special 330 (av 350).

Tillbaka till Vadstena brukshundklubb och en längre väntan på plats och lydnad. Vi hade dragit startnr 9, sista startnummer och Martin nr 1. Martin hade bakspår, fullt i spåret men bara 2 grejer i uppletandet. Det var lite märkligt för uppletandet är Knuffas paradgrej. Men så är det ibland.

Platsen klarades av utan problem.

Till lydnaden - Knuffa först ut. Hon var okoncentrerad men fick ihop 259 poäng. Bra jobbat!

Om någon eventuellt inte lagt märke till det så har det blåst som tusan idag. Vi hade svårt att höra vad tävlingsledaren sa, så blåste det i Vadstena. Hur som helst sen skulle då jag och Gaston in...
Vi låg rätt bra till i själva tävlingen vilket egentligen är ointressant MEN så var det. Tyvärr var inte jag och Gaston samtidigt på lydnadsplanen, eller så kändes det åtminstone. Jag vet tamme tusan inte vad som hände men Gaston vindande som en tok och kunde knappt gå fot. Stanna på inkallningen glöm det, med gigantiskt dubbelkommando fick jag stopp på honom men det var bedrövligt 0 av den ene domaren och 5 av den andre. Framåtsändandet - vill helst glömma, två stora feta nollor, NOLLOR, ni vet dom där runda 0000000. Fatta att vi tränat detta jäkla moment under hela vintern i snödrivorna och det har känt så bra, det jäkla momentet nollade han.  
Vi skrapade ihop 514,75. Certet gick på 569 poäng. Lite bittert...

Nu är det glömt (kanske inte men lite i alla fall). Har just sett HV vinna över Djurgården och vad är väl då en usel lydnad i brukset?

Jag ska inte vara orättvis mot Gaston, det var premiär i eliten. Vår sista brukstävling gjorde vi hösten 2008. Under hela 2009 var vi ute på en lydnadstävling så han är väl inte direkt superrutinerad MEN tränat har vi gjort och det hade ju varit roligt om det hade märkts. Så det så. Usch jag är ju bitter.

Nu fokus på nästa helg, då kör vi igen! Jag har nog förverkat min tur vad det gäller att komma med på tävling för hela 2010. Har kommit med tre helger i rad. Helt overkligt ju!

Jaha, bara att bryta ihop och gå vidare så det gör vi NU!

Imorgon blir det spännande...

Äntligen kommit med på spårtävling och det ska bli skitkul men jag är pirrigt nervös. Så där ni vet, "gulp-vad-har- jag-gjort-himla-vad-kul-det-ska-bli-pirr". Nåja, jag kommer ångra mig djupt när radion drar igång kl 04.30 det vet jag. Okristligt tidigt - morgonpigg borde ingå i hundköp på nåt sätt.

Nu ska jag gå och packa lite. Ha en härlig helg, vad ni nu hittar på!


Wrooooom! Så känns mitt liv just nu...

Helt hysteriskt mycket på jobbet just nu plus en grupptenta som nu är inskickad och klar. Hade turen att hamna ihop med en jätteduktig tjej i min grupp. Det har varit som tio små negerpojkar ni vet, vi var fem stycken från början och sen var vi bara två. Fatta då att jag har sån flax så tjejen är brutalt duktig på att skriva ordentlig svenska. Inte som en annan som skriver som jag pratar. Hoppas vi blir godkända.

I måndags klämde jag in ett lydnadspass på Häggeberg. Jag har då tränat ligga-platt-ner-med-hakan vid plats under vintern. Tydligen inte med Gaston för han låg som en staty med hakan-upp-i-skyn men låg dock stabilt. Han vinklar tamme tusan inte ett hårstrå när skotten går. Härligt med tanke på att han skulle kunnat koppla skott med något helt annat än plats typ nedfallande fåglar men icke.

I övrigt var lydnaden så där. Gaston var okoncentrerad och ok, jag var inte på topp heller. Vi får toppa formen i helgen... Gulp, eller vad skrev jag nu.

Näe, klockar är bara barnet men jag ska faktiskt ta mitt värkande huvud och lägga mig.

God natt!

Wrooooom! Så känns mitt liv just nu...

Helt hysteriskt mycket på jobbet just nu plus en grupptenta som nu är inskickad och klar. Hade turen att hamna ihop med en jätteduktig tjej i min grupp. Det har varit som "det bidde bara en tumme" ni vet, vi var fem stycken i gruppen från början och sen var vi bara två. Fatta då att jag har sån flax så tjejen som blev kvar är brutalt duktig på att skriva ordentlig svenska. Inte som en annan som skriver som jag pratar. Hoppas vi blir godkända.

I måndags klämde jag in ett lydnadspass på Häggeberg. Jag har då tränat ligga-platt-ner-med-hakan vid plats under vintern. Tydligen inte med Gaston för han låg som en staty med hakan-upp-i-skyn men låg dock stabilt. Han vinklar tamme tusan inte ett hårstrå när skotten går. Härligt med tanke på att han skulle kunnat koppla skott med något helt annat än plats typ nedfallande fåglar men icke.

I övrigt var lydnaden så där. Gaston var okoncentrerad och ok, jag var inte på topp heller. Vi får toppa formen i helgen... Gulp, eller vad skrev jag nu.

Näe, klockar är bara barnet men jag ska faktiskt ta mitt värkande huvud och lägga mig.

God natt!

Vitsippor och vårlök - jippi!

Vilken underbar dag! Var uppe med tuppen och ute med Gaston på en härlig långpromenad. Sen fick min hjärna anstränga sig ett par timmar med plugg...

Eftermiddagen har vi tillbringat i Barnarpsskogen. Spår och uppletande stod på programmet. Vi var så där härligt nöjda alla fyra när vi vände kosan hemåt efter ett par soliga timmar. Visst, Gaston spårade rakt över en pinne och det är inte jättekul men å andra sidan gjorde han återigen ett fint upptag så vad tusan, sammantaget var det i alla fall bra.

Uppletandet - gick finemang!

Det är helt osannolikt men både jag och Martin har kommit med på tävling nästa helg. Det är ska bli så kul och läbbigt. Premiär i eliten för mig och Gasse. Tur att Martin är med som är lugnet själv.

Denna veckan blir det lite svårt att få till det med någon träning förutom att vi SKA vara på plats imorgon kväll för en plats med skott. Det bara måste jag hinna. Det är sjukt mycket på jobbet hela veckan så hur i helsicke jag ska få ihop nån mer träning vet jag inte. Fast sen är det ju så att det som inte sitter nu lär ju inte fixas till på en vecka i vilket fall. 

Nu snart väntas övriga familjen ramla in och troligen en hel hög med tvättkläder.

Hoppas ni haft en härlig helg!


Trött är bara förnamnet

Vilken vecka! Fullt ös medvetslös och hoppsan sa var det fredageftermiddag. Då sket jag i städning och allt, tog Gaston och tränade lydnad med spårgänget. Jag länkade ihop några moment i taget och tjena mittbena, Gaston the one and only var på hugget. Ja, faktiskt också på planen TROTS att det satt en liten läckerbit uppbunden vid sidan av planen. En liten söt flattetik, mums sa han. Hon försökte desperat se ut som trädstammen men en rutinerad kille som Gaston lurar man inte så lätt.
När vi skulle köra igenom våra tänkta moment så släppte han bruden och infann sig i samma bubbla som mig! Sånt där tär, att bli så chockad menar jag. Jag var övertygad om att hans redan långa nos skulle ta över hela hjärnverksamheten men näe. Kanske, jag säger bara kanske kan det vara så att han varit lite på undantaget under veckan som gått för det har varit så himla mycket annat så han faktiskt tyckte att jag förtjänade en stund av hans närvaro. Så tror jag att det var.

Vi körde igenom fria följet och det blev godkänt men det känns inte riktigt ok. Rackans.
Inkallningen - Jippi!
Framåtsändandet - JIPPI!
Sen vilade han en stund, ja alltså han vilade ögonen på sin nyfunna kärlek.
Sen tog vi kryp - helt ok men...
Skallet - JIPPI! Jag trodde jag skulle smälla av. Guldfisken har definitivt flyttat bort och väck. Gaston skällde som värsta schäfer. Min flatte som har haft så himla svårt att få ur sig skall. Jädrar i min låda vad han skallade. Skitkul!
Metall och tung apport - finns mer att önska där men gripandet på metallen var i alla fall bättre än vad det varit det sista.

Vi gjorde även ett uppletande som gick helt ok.

Efter denna lyckade träning  åkte jag med Gaston till min kompis för han skulle sova över där.

Hem som ett spjut och precis innan Sofie som har Gastons lillebror Bonuz och flattetiken Zimply ringde och sa att hon var på ingång stod jag i hallen och flåsade. Phu, jag hann. Vi hade en rackans trevlig kväll. Inte svårt med den tjejen. Tyvärr var jag helt dödstrött eftersom jag minsann var uppe kl 05.15 när familjen skulle iväg på fotbollsläger i Danmark så framåt 22.30 gick mina ögon i kors. Visste att jag skulle upp tidigt idag för att åka till Göteborg, det bidrog också.

Hur som helst vilken dag det blev - min i Göteborg var helmysig, Sofies i Gränna blev kanon där lillebror fixade 92 poäng och Zimply the best vann elitklassen. Vilka duktiga!

Nu ska jag sova, god natt!

HV HV HV

No more comments!


Påskhelg!

Igår tränade vi lydnad i Tenhult. Efter att ha frusit halvt ihjäl efter spårträningen i fredags så var jag ordentligt klädd igår.  Då var det plötsligt sol och så varmt så jag trodde inte det var sant. Äntligen!
Gasse och jag tränade framåtsändande (förvånad?). Han gjorde bra framskick och gick sakta rakt och prydligt (han gick på gränsen nästan för sakta, och hur mycket vågar man peta i det då?). Det han hade bekymmer med på träningstävlingen och även igår är att det inte känns som han vet att det är i mitten av gruppen man ska passera. Märkligt, har jag inte känt som  något problem innan men nu har det hänt två gånger och då är det plötsligt inte längre bara en gång, är ingen gång...

Vi tränade fritt följ, rätt ok men han var lite lätt okoncentrerad... Måste vi fila lite på.

Metallapporten - den var ju rena katastrofen när vi var på turne i Gränna i onsdags så här fick mina kloka vänner slå sina hjärnor ihop och hjälp så bra det blev. Vi busade till det lite med metallen (drog iväg den när han var på väg fram). Det ska bli spännande och se om vi busade så bra att vi ser någon förändring nästa gång vi tränar.

Kryp och skall - jösses, grabben kan skälla!!! Guldfisken har rymt! Härligt. Kröp gjorde han också bra på den fina gräsplanen (alltså torr och INGEN lera). Jättefina vinklar sa de som tittade på.

Synd att jag inte hade laddat kameran, hade varit kul att få sätta in en bild utan snö!

Idag har jag pluggat och pluggat. Fick migrän av allt himla tänkande. Så illa är det. En kompis till mig som läser samma kurs var här och vi var så seriösa så hälften hade räckt. Troligen därför hjärnan sa ifrån. Den är inte van vid sådana kraftansträngningar bara så där.

Fatta att snart har vi det så här igen! Mmmm. wonderful!


Nu ska jag inte göra mer idag!

Ha det gott!
Adios!

Låååååångfredag!

Vi har spårat på barmark i skogen! Så himla härligt och vi var glada som lärkor alla tre, Martin, AG och jag. Hundarna nosade sig runt i spåren och plockade pinnar. Vi belönade och flinade glatt. Vi hann med ett uppletande också. En smal korridor i varierande terräng. Det fixade dom galant FÖRUTOM den lilla detaljen - tugg. Gulp, har ju sett tendensen men inte tagit tag i detta. Det är liksom dags nu att göra det så nu gör jag det.

Annars har jag suttit framför datorn och pluggat hela eftermiddagen. Läser angående motivationsteorier och det finns ju roligare saker att läsa om jag säger så men snart ska examinationsuppgiften in så det är bara att bita i det sura äpplet.

Fast nu måste jag nog vila tror jag.

Hoppas ni får en härlig påskhelg - Glad påsk på er! Det var förresten en härlig uppslutning igår på Blåkulla, jisses inte visste jag att vi var så många bitchar men där ser man.

Hej på er!

Balsam för själen

Balsman för själen, vet ni vad det är - jo goda vänner som finns där när man som mest behöver dom. Idag blev jag så fruktansvärt arg på en grej som har med ett projekt på jobbet att göra så jag trodde jag skulle gå upp i limningen, ta min kvast och flyga iväg. Efter att ha pratat med två som är väl insatta i projektet OCH messat med några andra så kändes det plötsligt inte lika djävligt längre.
När jag sedan fick med mig både hundar och Anders till skogen plus ett gäng dummies så såg jag plötsligt att solen sken, jag hörde fåglarna kvittra och så drog jag en jäkla suck och bestämde mig för att gilla läget.

Så är det - nu städar jag som en galning (eller hur, verkar mest som jag sitter vid datorn...) för att sedan se när HV tar hem segern mot Skellefeå. Tji hu! Ja just det, memories funkade kanon - Gaston is back! Phu.

Hej på er!

RSS 2.0