Vilken härlig eftermiddag!

Cissi och Lipton


Idag lurade jag ut Cissi i urskogen. Hennes bil hade inte samma färg när hon åkte hem som när hon kom. Lätt dammbrun bidde den. Vilken tur jag har som träffat dessa två, supermysiga. Idag har vi gjort markeringar på vatten och på land, fotgående samt linjetag. Lipton och Gaston skötte sig strålande. Gastons första vattenmarkering var inte den mest lyckade men sen blev det bra. Vid första simmade han iväg till en dummie som jag liksom tänkte han skulle simmat förbi men icke sa Nicke. Detta måste fröken Jonsson träna på land. Lotta hade en bra övning sist vi tränade som jag plötsligt insåg vikten av att träna. Att mister Gaston ska hämta den som matte hade tänkt inte den som han just får syn på... Hjälp, Maire var är du?

På tal om Maire blir det en sväng till henne nästa vecka om hon inte har fullt på sin träning. Nu ska jag ladda batterierna för ett styrelsemöte i fotbollsklubben. Hoppas det är givande för jag är dödstrött.

Ha det bra alla och tänk om man istället kunde åkte på poolenkuppen, hade varit så mycket roligare...

Hej på er!

Vad hände? Måndag redan?

Det är fullständigt obegripligt hur snabbt en helg går. Igår var det först fotbollsmatch i Tranås. Vi åkte hemifrån kl 11.00 och landade hemma igen vid 16.30 snåret. Matchen gick åt pipan. Jag tänkte på en sak, när hundarna är med på matcher så lägger jag dom på ligg och där ligger dom hela halvleken. 45 minuter och det är sällan de smyger iväg på annat, fast det är under Sannys värdighet att behöva ligga som en fjant. När vi är på appellplan och tränar plats ligger Gaston max 5 minuter och då är det så himla märkvärdigt och belönas upp med allt möjligt gott. På fotbollsmatchen blir det på sin höjd en godis och duktig hund. Inte konstigt han tycker jag är lite halvknäpp... När skulle han egentligen ha värstingbelöningen???

Igår kväll stack jag till Anngreth. Det var hon/Mogg, Martin/Knuffa och en ny bekantskap Tobias/Malva (husse med malletik) skittrevliga båda två. Vi lade spår och sen tränade lite lydnad i väntan på att spåren skulle ligga till sig. Jag gjorde bara lite fritt följ och kryp. Gick hyfsat . Vi hann visst fika lite med i spårskogen.

Gaston spårade på fint, plockade pinnar och nosade på. Rätt som det var stannade han och fastnade med nosen i backen. Konstigt... Då flämtar Anngreth - kolla till vänster där ligger två älgkalvar. De var yttepyttesmå och vi blev helt saliga tills vi kom på att älgkalvar betyder älgmamma, var är hon? Mamma mia, jag tog min Gaston och pep iväg med hela gänget med mig bakom. Vi släppte på Gaston så han fick ta slutet av spåret. Varför, vet inte men det kändes som det vore bra just då. Det är det minsta i älgkalvsväg jag någonsin sett. Måtte de få leva länge och väl.

Övriga ekipage var nöjda med sina spår så summa summarum var det en härlig hundkväll med goa människor. Tack för det! Nu är det jaktträning på tisdag som gäller. Lipton och Cissi kommer ut i Skärstadskogarna. Ser vi fram emot!

Lite hemligheter som avhandlas här eller?Hej svejs!

Grattis Gaston med syskon på 2-årsdagen

Det är inte klokt, hur fort går tiden? Är så himla glad att jag lyssnade på kompisarnas råd och kontaktade Agneta. Det är en stor grabb på många sätt men är i mina ögon världens i särklass supergoaste flatte. Ha en bra dag alla. min lär väl bli ute i trädgården vilket INTE står högst upp på önskelistan över vad man kan göra.

Här är han, den goe:


Full fart mot helgen

Det är helt sanslöst vad tiden liksom springer iväg. I veckan har vi varit och tränat jakt med Lotta, Puma, Pernilla, Glimma, Cissi och Lipton. Jättekul att träffas! Två aspiranter som ska starta unghundsderbyt, ska bli spännande att följa. Det är ju några stycken som ska dit och många tummar ska hållas.

I helgen blir det spår och/eller lydnad som gäller. Lite jaktträning hinner vi nog med också mellan morsdagsfirande och fotbollsmatcher. Nästa helg ska vi till WT i Vetlanda jag och Gaston. Blev så himla glad när Cissi sa att hon också skulle dit. Vips bestämde vi oss för att samåka - snullet för bensinbolagen och bra för miljön (upps). Jag tycker det känns kanon att ha någon att åka med. Lipton är en helskön kille som begåvats med en helskön matte. Tur vi hade som hittade dom.

Jag har faktiskt lite tråkigt...Ha en bra helg och lycka till alla som ska tävla!


Vi har i alla fall ingen snö

Idag slutade jag tidigt och åkte hem med raketfart. Tog hundarna och traskade iväg på en 2 timmarspromenad. Helskumt väder, först var det varmt och kvavt för att sedan plötsligt bli snorkallt. Ikväll är det fotboll som gäller. Jag hoppas att det kommer gå bra för tjejerna eftersom de åkte på storstryk sist.

På promenaden idag var det närsök som gällde. Här är Sanny igång:


Gaston blev varmare än varm och har världens längsta tunga tror jag:


Här är en riktigt sötnos


Åh en till


Ha det bra alla! Imorgon är det jaktträning hipp hurra!


Kosegutten Gaston har varit i Dyltebruk och i Hofors

Allt började bra och blev bara bättre. Alla som känner mig vet ju att jag kan hamna precis var som helst när jag ska någonstans. I lördags hade jag och Anna-Lena bestämt date i Vretstorp. GPS:en var laddad, kartan var med (bara för säkerhets skull) och jag hamnade i Laxå. Oj då men det var ju utmed samma väg så kl 13.00 var både jag och Gaston med packning i Anna-Lenas bil och sen drog vi iväg.

Snälla Anna-Lena hade fixat så vi skulle träna lite på vägen upp till Hofors. Vi åkte till Angelica i Dyltebruk. Där var det ett gäng sanslöst trevliga människor som tog väl hand om oss. Vilken lyx och vilka lyxmarker att träna i. Det var lite halvruggigt väder men när Angelica berättade att det fullständigt dräller av snokar där när det är varmt så tyckte jag det var perfekt väder. Gaston fick göra ett sök, där han först fick hoppa över ett djupt dike med massor med vatten. Han sökte jättefint, hade bara en dumgrej för sig vilket retar ihjäl mig. Han ställde sig och kissa IGEN! och jag kunde inte hoppa över diket och diskutera detta med honom. Slug kille... Han fick även några markeringar och mycket passivitet. Helt enkelt ett fantastiskt roligt träningstillfälle. Tack till Angelica med jaktträningskompisar! Tyvärr inga bilder härifrån.

Vi åkte vidare i regnrusk som sakta gick över till SNÖ!!!! Vi trodde inte det var sant. 17 maj och snö. Vi som skulle grilla hos Bengt och Agneta. Det blev grill. Bengt stod minsann ute på altanen och grillade i snöstormen. Tapper man. Gott blev det också. Vi åt och pratade massor. Det var jättekul att prata med de andra valpköparna. Lite extra kul att träffa Anna-Lise och Gerkan eftersom vi haft lite mailkontakt. Vilken härlig människa!
Anna-Lena, Dipper, Leia, Gaston och jag fick sova i en friggebod. Anna-Lena var övertygad om att detta var väl genomtänkt. Jag är lika övertygad om att hon hade rätt. När vi väl kom in i boden så var det inte tyst på några timmar. Djupa diskussioner och hysteriska skratt till klockan var över 01.00. Lille söte Dipper höll under denna tid på att försöka bestämma sig för om min säng var bättre än Anna-Lenas, han försökte många gånger innan han till slut bestämde sig för att matte var nog ett säkert kort. Suck sa Gaston. 

Vi åt en god frukost hos mina supermysiga uppfödare. Vilken tur man kan ha, synd att de bor i andra delen av världen bara. Sen var det dags att sticka iväg till avkommebeskrivningsplatsen.

Här var vi som var med från början, på eftermiddagen kom två löpande tikar till. Tack gode värld för att de inte kom innan tycker jag, synd tycker  Gaston...


Nedersta raden är från Tiril och översta raden är Alva valpar.

Beskrivaren Ursula Thieneman var nöjd när dagen var slut. Hon tyckte det var kanonfina hundar. Nu visste vi ju det redan innan men det är alltid kul att höra någon annan säga det [21]. Gaston skötte sig bra. Det jag blev gladast för var att han tog vilt och att han med full fart kom tillbaka med det till mig. Tjoho! Hade kunnat pussa hans lilla söta nos där mitt framför beskrivaren. Sammanfattande kommentarer är: En hane med goda retrieveregenskaper och stor kapacitet. Lycka till!

Runt kl 15.30 åkte vi hemåt och vi pratadeoss fram 25 mil lätt som en plätt. Tack Anna-Lena för fantastiskt roligt resesällskap och givande. Kl 20.45 klev Gaston och jag innanför dörrarna här hemma. Halvt medvetslösa, åtminstone jag. Tack och lov har jag semester idag. Har nu varit ute 2 timmar i härligt, soligt vårväder. Tränat med dummies. Vi ligger i nu inför Vetlanda 1 juni. Ska bli jättekul. Får jag ihop mitt liv så blir det både sommarträffen och flattemästerskap framåt.

Nu ska jag slappa lite...

Gerkan med sitt skadade ben. Har till 80% slitit av böjsenan, stackars, stackars Gerkan.


Gaston


Delar av vårt trevliga resesällskap Anna-Lena och Leia. Kolla snön...

Busig promenad med pudeltjejerna

Idag blev det en härlig promenad med pudeltjejerna Ada och Lovis. Vi traskade runt och sen visade Nilla mig hur man kan ställa sin hund. Ja kära nån, detta blir verkligen en utmaning. Vad är väl inlärning av kryp mot detta??? Att få sin flanige f lane att käckt TRAVA runt, sedan ställa sig snyggt och ståtligt med VIFTANDE svans. Jag har att göra kan jag säga. Mamma mia! När jag lyckades få framtassarna nåt så när okej så var det fel med bakbenen. Rättade jag då till bakbenen tyckte Gaston att "lägg av nu" eller så satte han sig helt sonika ner.

Ada och Sanny. Vaddå von oben? Vi vädrar faktiskt bara...Här är gänget
När vi kom hem hade Gaston annat att göra, guess what? (Det ljusa längst fram på nosen är INTE solljus utan lera).Hej hopp!

Gaston har varit hos frissan

Det där med en glatt viftande svans, öh, var? Vi tycker nog det är lika kul det här både jag och Gaston men vi ska minsann göra vårt bästa att få till lite svansviftning. Tack till Kristin som tog tag i Gastons frisyr. Vissa delar behöver finjusteras innan 15 juni, typ rumpan...


Sanny kan också men ingen glad svans här heller. Hon ser mest uttråkad ut...


Spåren igår gick bra. Det var ju hyfsat varmt men Gaston plockade alla pinnar. Megabelöningen sen tävlingen satt nog i  .  Mog och Knuffa tuffade på bra i Skärstadskogen de med. Vi hade tänkt göra uppletande också men ingen av oss orkade. Så kan det vara ibland.

Idag har vi som sagt varit hos Kristin, vilken snäll människa som ställer upp och försöker hjälpa en som är helt nollad vad det gäller utställning och hur en flatte borde se ut. Jag tycker Gaston är kanonfin med lite lurv här och där. Nu är han stilig och ser ut som Brolle eller Elvis Presley.

Stort grattis till er som varit ute och tävlat och gjort bra resultat. Härligt! Stor tröstekram till er som varit ute och det inte gått riktigt som ni tänkt. Det är bara att bryta ihop och köra vidare. Nästa gång, då jäklar sitter det.

Ha det gott alla, nu ska jag ladda inför kvällens fotbollsmatch i division 4, båda tjejerna är med ikväll. Spännande, spännande.

Hej svejs.

Fredag

Veckan har bara runnit iväg. Vi har inte tränat nåt speciellt utan mest bara traskat runt i skogen. Verkligen kanonskönt att gå lite senare när det svalnat av lite och förhoppningsvis dom där slingriga sakerna (vid namn orm) ligger och sover nånstans. Jag verkligen avskyr ormar.

Imorgon blir det spårskogen. Ska bli kul! Gick ju in som i en koma efter förra helgen men nu är vi på g igen. På söndag ska jag få hjälp att frisera Gaston. Kristin lovade göra ett försök. Jag har tänkt ställa ut honom i Gränna. Förhoppningsvis får vi pris så vi inte behöver åka fler gånger. Jag är nog lite orättvis när det gäller utställning men jag har aldrig någonsin fått uppleva känslan av att få cert och grejer och då är det lite svårmotiverat att ånga runt i en ring,  jag vet inte hur man ska visa och dessutom få det hela att se naturligt och käckt ut. Det blir en utmaning...

Här är Gaston med lysande ögon framför en av gölarna vi har i skogen här hemma.

 

Vi önskar alla våra hundkompisar som ska ut på banan (på ett eller annat sätt) ett JÄTTE-stort lycka till!

Ha det gott i värmen.

En fin majdag

Idag skulle Matisse fyllt 10 år. Det har gått mer än ett år sen han tassade vidare. Ibland kommer det en längtan efter att bara en enda gång till få titta in i hans fina bruna ögon eller få mysa med honom en stund i soffan. Ofta tänker jag på alla roliga grejer vi gjorde den grabben och jag, alla roliga människor vi lärde känna, alla roliga läger och träningar vi var på med Miss Mallorys folket. Det var tider det. Allt har sin tid som en kompis till mig brukar säga men idag känns det faktiskt sorgligt  att jag inte fick ha kvar honom längre. Jag saknar honom mycket!

Matisse, februari 2007Idag har Gaston och jag tränat jakt med Cissi och Lipton.  Vi kastade markeringar och tränade linjetag. När vi hållt på en stund höll vi på att rinna bort i den tryckande värmen. Vi stack ner till Landsjön och kastade lite markeringar. Det gick jättebra. Go kille, den där Lipton.

Ha det bra alla!

Vi gjorde det - vi klarade uppflyttningen till högre klass spår!

Gaston min fantastiske kille fixade det! Tyvärr fixade inte kompisen Anngreth med sin Mogg det och det förtar lite av glädjen. Det hade varit så himla kul om vi hade blivit uppflyttade båda två. Rackans!

Vi började med spåret - Gaston spårade kanon och vi hade alla sju pinnar med oss. Vi hade bara slutet kvar. Jag var så glad och kände att vi kommer fixa det. Vi gled ner för en backe och ut på en skogsväg där det var tätt, tätt med små risiga granar. DÅ inser jag att Gaston missat slutpinnen, plötsligt står vi vid två bilar. Jag nästan dog, snacka om nervpress alternativt nervstress. Tur man har lite tävlingserfarenhet och just då hade förmågan att använda mig av den. Jag tog käckt med mig min Gaston tillbaka där jag trodde vi kommit ner och säger "var är spåret gubben?" Jag kan säga att jag mer pep än hade nån normal samtalston. Helsicke att tappa slutpinnen när man har de andra sju. Då böjer sig Gaston ner, plockar upp slutpinnen och tittar på mig som "är det den här du yrar om???" Jag lovar er, den megabelöningen han fick där har han aldrig fått innan.

Vi åkte tillbaka till klubbstugan och där var det dags för budföring. Den gick fint, full pott. Sen var det då dags för platsen. Gaston hittade en fjäder som han lite nochalant låg och tuggade på. Vi fick full pott (phu).

Sen var det paus, då åkte jag och Anngreth och doppade grabbarna i sjön.  Sen var det dags för lydnad.

Linförighet          8 - 8,5  för Långt fram och Ngt för långt fram
Framförgående 9 - 8,5  ss och Går något snett, för långt fram i fria följet.
Platsläggande  10 - 9,5 ingen kommentar och Nosar
Inkallande          10 - 10
Krypande            8 - 7,5  Stannar upp, dk och dk, hög.
Apportering          9 - 10  ingen kommentar och Ngt tugg, går på föraren.
Hopp                    7 - 7,5  Dk, islag och Islag, dk.

Gladast är jag givetvis för krypet.

Summan av hela kalaset blev 564 poäng.

Tack alla ni som trodde på oss och för alla fina mess (och kommentarer). Speciellt tack till Anngreth, Martin och Helene - utan bra träningskompisar är det svårt att komma någonstans vad man än tränar.

En bild från igår. En guldgosse och en liten söt krullig tjej.
image134

Nu ska jag ladda om batterierna inför tjejernas fotbollsmatch som börjar kl 17.00.

Whao, jag måste rusa och pussa honom på nosen igen!

Hej hopp från en jätteglad matte


Vi har tränat kryp och testat lite med vilt

Giv mig styrka. Jag kan säga så här att vi nu gått från fullständigt katastrofläge till att jag åtminstone kan hoppas på en 5:a på krypet. Allt över 5 poäng är en bonus. Jag hoppas på att Gaston tar fram sitt tidigare, fina kryp från sin hjärna och att de senaste dagarnas kryp är puts borta.

Jag visste ju att jag skulle hålla på med detta himla kryp så jag hade förberett mig genom att tina upp lite vilt. Jag kände att vi kommer säkert vilja göra något helt annat, både Gaston och jag som ligger låååååångt bort från kryp. Anders var bussig och följde med och kastade markeringar med en kaja, kråka och en duva. Gaston tog dom och kom hem med dom till mig. Han slutar aldrig förvåna mig den pojken. Anders smög ut en kanin där han kastat markeringarna och sen fick Gaston ta ett linjetag och hämta den. Det gick jättebra. Vad härligt!

Nu får vi hålla tummarna att vi fixar en uppflyttning imorgon så vi kan koncentrera oss framförallt på jakten.  Vi skall även ge oss på lydnadsklass 3 innan årets slut så vi får väl ta låna ullstrumporna av Petra och börja träna på rutan, sitt i grupp, sitt under gång och lite annat smått och gott. Varför inte? Det kanske blir till att träna kryp istället  resten av året. Who knows?

Här sitter Gaston och funderar, kanske på hur tusan jag menar att  han ska krypa?

image133


Sur, surare, surast...

Jag hade glömt att det kan regna oavbrutet i 24 timmar. Att då upptäcka att regnkläderna sett sina bästa dagar är så där kul. Vi har tränat kryp och jag blir tokig. Jag har på något underligt vis lyckats sabotera krypet totalt. Gaston skuttar, hoppar, lyfter armbågar och gör precis alla fel man kan göra. Hur lyckades jag med detta? Geni - NOT!

Regnet till trots så lade jag två korta slätspår och belönade upp pinnarna massor. Värstingavslutningen blev pip-ankan. Den har inte Gaston haft på evigheter, hittade den i gömmorna och tyckte det passade bra som avslutningsgrej och jösses vad glad han blev, flanen. Det var som en gammal vän dök upp i hans värld. Han såg ut som Tiger i Nalle Phu, hoppade och skuttade med sin pip-anka.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och surfa runt lite innan vi tar ett djupt andetag, går in i sovrummet till stora mattan, tar fram spegeln och tränar kryp. Andas, släpp ner axlarna, andas och på söndag vet vi om det lyckades

Exakt så här cool är Gaston just nu:
image132

Ha en bra helg och alla ni som är där ute och ska starta på prov eller tävling - Lycka till!

Det blev en sväng i spårskogen

Spår hemma hos Anngreth. Gaston spårade jättebra fram till tredje pinnen sen blev det lite tokigt. Vindande och hade sig men höll sig hyfsat till spåret men 4 pinnar borta känns ju så där... Ja, ja inte mycket att göra åt. Mogg och Knuffa plockade pinnar och skötte sig strålande.

Vi tränade lite lydnad när spåren lade till sig. Gaston, min Gaston. Go och glad är han och krypet som vi plötsligt fått megaproblem med kan gå precis hur som helst på söndag. Antingen tror jag det blir en solklar nolla eller riktigt bra poäng. Men det är mycket som ska sorteras i flanens hjärna. Sa hon kryp, sitt, varsågod eller vad? Ja, han kommer hålla mig i spänning under lydnadsdelen i alla fall. Alla tre låg som ljus på platsen vilket kändes bra.

Lite vår i trädgården mamma, pappa, barn i hönsvariant:
image129

Sanny, nyklippt, som strosar runt lite i tillvaron:
image130

Här står hon helt enkelt och står:
image131


Jaha, imorgon är det till att ta sig till jobbet igen.

Hej svejs!

RSS 2.0