Vi klarade rutan!

I god tid landade vi på Sommenbygdens brukshundklubb. En timme cirkulerade vi runt och tränade ligg både här och där. Det småduggade men blev liksom inget regn av det. Planen var däremot hyfsat blöt. Den underbara klubben var snäll mot oss i tvåan och ettan som fick den torraste delen av planen. Vi körde parallellt med trean och elit. Jag har alltid gillat att tävla hos Sommenbyden, alla är verkligen skittrevliga och serviceinriktade så man nästan smäller av. Alltid roliga priser och även om det inte går så bra så får de en att känna sig lite speciell.
 
Nåja, den hemska platsen gick finemang. Han rullade över på ena skinkan vid ett tillfälle men låg tyst och tittade på mig. Pussgurka!
 
Fria följet 7 - jösses, ofokuserad och ur position. Låg för långt fram och hjälp vad han kändes på väg bort men på något vis lyckades han hålla sig i pälsen.
 
Läggande 9 - blir galen när vi tappar poäng på taskig transport. Låg alldeles för långt fram...
 
Inkallning 9 - stöter i avslutningen, upps.
 
Rutan 8 - tvärstannar strax utanför, jag väntar (i en halv evighet kändes det som) till han började röra sig och då sa jag rutan en gång till och vips var han i mitten. Jag blev skitglad!
 
Apportering 5 - katastrof. Jonglerade runt med apporten som det vore något satans cirkusuppträdande. Det var en märklig form på den apporten sa Gunde och spottade ut den. Den var annorlunda men vad tusan, apport betyder appor men det är vi verkligen inte överens om flanen och jag.
 
Hopp 10
 
Fjärr 9,5 - flyttar sig bakåt. Jaha, alltid ska det vara något men det var banne mig inte många centimeter. Skiftena gjorde han skitsnyggt.
 
Helhet 9 - den tycker vi om!!!
 
Det är vansinnigt kul när medtävlare kommer fram och säger att det såg härligt ut när vi var inne på planen. Då blir man glad i sitt lilla hjärta.
 
Jag är glad att vi fixade uppflyttning så vi kan träna lydnadsklass 3 momenten i vinter kombinerat med lägre klass. Om jag nu skulle få någon liten stund över så undrar Gaston om han kan få vara med på ett hörn och det har jag tänkt. Det är ju dock lite smidigare med honom där det är finslip (ibland väldigt GROVslip) på momenten. Gunde ska däremot slipas GRUNDLIGT med fot, rutan, apportering!! fjärr a la 3:an, sitt i grupp, kryp, framförgående, budföring, ännu mer apportering och ja vad tusan det nu är mer, vittring säkert.
 
Kul i alla fall att vi nådde upp till uppsatta mål för båda grabbarna - tack för det! Gaston brukschampion i spår och Gunde uppflyttad till lägre i spår och över förväntan uppflyttad till 3:an i lydnaden. Jag var lite tveksam till måluppfyllelsen under sommarhalvåret måste jag säga. När Gunde flurrade runt i sin egna hormonbubbla. Tänk att han kunde landa i sin päls så där lagom till tävlingarna satte igång.
 
Annars flyter det på här i Lekarebo. Jag fick någon form av konstig feberattack igår och låg utslagen i soffan från kl 16.30 när jag landade i den. Idag har jag klarat mig fint på Ipren och migräntablett. Tänk att det är inte alltid helt fel med lite piller i alla fall.
 
Tjo hej - nu är det natta för mig!
 

Träning pågår!

Herre jösses, jag tränar rutor så jag snart kan döpa om mig till rut. Sen jag skickade in anmälan så blev det lite si och så med träningen vecka 1. Någon, typ jag fyllde väldigt mycket tant. Detta har jag fasat för men nu är det gjort och det märkliga var att jag vaknade upp och kände mig precis som vanligt. Jag har blivit firad av familj, släkt, vänner och underbara jobbarkompisar. Jobbet drog iväg med mig till Syllerstorpett där vi hade diverse aktiviteter för oss som t ex åka fyrhjuling. My god! Hade verkligen ingen aning om hur jäkla kul jag tycker det är att köra FORT! Jag fräste runt i en folkracebil i värsta leran - skitkul! Körde dumper, visste knappt var det var innan men nu vet jag. En riktigt rolig dag hade vi som avslutades med utekväll. Dagen efter den dagen hade vi fest och jag orkar inte med det längre. Var i det närmaste medvetslös hela veckan efter. Men det hindrade inte mitt ruttränande, vi åkte till Mona Kjernholm och tränade ännu mer ruta.
 
Jag frågade Mona om hon trodde det fanns en chans att få till rutan på en vecka. Hon tittade på mig och sa näe, det tror jag inte. Perfekt att säga till en sån som mig. Gissa om jag har tränat rutan. Nå ja, vi får se på lördag...
 
Apportering och fjärr känns ok men, visst vad tusan som helst kan hända när man ger sig in i leken med en flanig flane som knappt kan hålla sig i pälsen emellanåt. Han har tyvärr lagt sig till med att pipa vid platsliggningen. Rikigt, satans frustrerande ska jag säga. Jag kan inte göra så mycket åt det till lördag men sen kommer den grabben att få annat att tänka på vid platsliggning. Det blir hakan-i-backen-grabben-träning HELA vintern. Detta projekt är påbörjat (igen får jag väl erkänna, började med det men orkade liksom inte slutföra) men nu jäklar.
 
Det känns som vi skulle kunna fixa tävlingen på lördag men som sagt Gunde kan göra rutan för en 10:a men oj så väldigt nära det är att få en 0:a. Jag måste få in "stanna" exakt rätt och det är tamme tusan inte så enkelt. Han rusar som en torped och kommer "stanna" nån nanosekund försent så är det FÖRSENT.
 
Gunde, sötnöt fyller snart 2 år, hur tusan är det möjligt? Vad hände?
 
Jag har inte glömt Gaston, han tränar av någon märklig anledning väldigt mycket plats just nu. Så där kul säger han. Vi har hunnit med några spår mellan platsliggningarna och lite annat. Han jobbar minst tre dagar i veckan så han är ju inte direkt understimulerad om man säger så.
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och inte göra ett skit mer idag.
 
Hej svejs!
 
 

RSS 2.0