Hi, hi, hi veckan har verkligen börjat bra

Som den bitch jag är så var det ett sant nöje att på fikat idag sätta på mig min nyinköpta HV-tröja. Jag satt där och viftade framför min jobbarkompis som är infödd Göteborgare och därmed  Frölundait. Gissa om jag myste... JÄPP! Av någon underlig anledning kom jag hela tiden in på den FANTASTISKA matchen jag varit på. Jag vet inte men han såg ju inte direkt lycklig ut att ha just mig till jobbarkompis. Fattar jag inte...

Jag kom idag iväg i god tid till JBK och platsläggande med skott. Gaston är söt, han låg där med en liten orolig själ av rasen groenendal på ena sidan och stabile Izac (en flatte) på andra sidan. Inga problem alls.

Efter platsen traskade jag och Mats iväg till en annan plan (löpeplanen). Här skulle tränas framåtsändande jajamen. Grabbarna Izac och Gaston har gjort klara framsteg sedan förra veckan. Vi började med framskick till riktningspinnarna, sen körde vi saktagående och till sist var vi minsann modiga nog att sätta ihop det. Det gick riktigt skapligt. Vi är lååååångt från en tia men från att förra måndagen nästan ge upp så finns det nu hopp hos Jonsson igen.

Gaston har tappat sitt fina ställande i inkallningen, måste jobbas på. Han gjorde ett mindre bra gripande på metallen, måste åtgärdas, han gjorde en kalasfin tungapportering och ett fint hopp. Sen var det då kryp... Jaa, vad göra? Bit ihop eller bryt ihop. Återkommer om detta.

Har just nu i denna stund bestämt mig för att fylla i anmälan till jaktprov. Vågar Cissi vågar jag. Jag vill hemskt gärna ut på spårtävlingar med men, ärligt talat lydnaden är definitivt inte klar. Vi är nog egentligen inte klara för öppen klass i jakten heller men vad tusan lite måste man ju våga här i livet.

Fick en himla kul inbjudan från Gastons goe pappas ägare Margit idag. Jag hoppas verkligen jag får ihop livet och kan åka till henne för en träningshelg. Vore så himla kul. Det är härliga människor som kommer dit. Åh, hoppas, hoppas.

Nu ska jag greppa pennan och fylla i blanketten, stoppa dem i kuvert och få iväg dom innan jag ångrar mig.

Hej hopp!

Jäpp, det blev både seger, kanonspår och lite dirigeringsträning

Vilken superkul, häftig, rolig grej det var att gå på HV igår. Vi hamnade lite taskigt bakom Frölundas hejarklack men vi gjorde vårt bästa att höras ändå. Det var en som dunkade som en galning på en trumma så jag trodde jag skulle få tinnitus. Hjälpte det Frölunda??? Icke. Hur han än trummade så vilka var det som vann?  Vi hade verkligen skitkul!

Idag, det där med sommartid svider, så kom vi i alla fall iväg i tid till spårträningen. Nu har vi tappat lite med det viktiga fikat. Tog vi ut oss i vintras?? Idag hade vi INGENTING men vi hade tre riktigt duktiga spårhundar OCH Martin har köpt ny mobil. Våra spårträningar kommer nu höjas till en helt ny dimension. I hans mobil finns en gps så vi plötsligt kunde se både hur spåren gick och hur långa de var. Fattar ni? Vi gissade alla tre respektives spårlängd och Anngreth hade helt klart sinne för längder. Jag var klart sämst, åh så förvånad jag blev. Detta med avstånd har jag ALLTID haft svårt för.

Gastons spår var 630 meter. Han tog sitt upptag kanon. Gick ut sniffade åt vänster och vände sedan åt höger och tuffade iväg. Efter kom en liten glad  matte. Han spårade så himla bra, det märkliga var att han spårade rakt över en pinne utan att markera. Märkligt?

Moggs spår var 688 meter, han tuffade på fint i ett spår fullt av vinklar. Han missade en pinne också.

Sen var det hon som kanske kommer med på Påsksmällens tur, Knuffa. Vi håller alla tummar och tassar för att femte reserv räcker för att komma med. Hon fixade sitt spårupptag kanon, missade en pinne hon också. Hm.

Tänk om man hade orken att träna upp Sanny i brukslydnaden. Hur söt är hon inte, lika stor som fotspåren nästan.


Efter spåret så stack vi iväg för att titta på premiärmatchen för tjejernas damlag. Ett reducerat gäng på grund av skador. De var 11 och hade alltså inte avbytare. Det andra laget hade väldigt många avbytare... Våra tjejer åkte på stryk men jag tycker de var superduktiga som  minsann inte gav sig trots att de var skit slut efter en bit in i andra halvlek.

När vi kom hem tog jag med ett gäng dummies och hundarna och drog till skogs. Här skulle tränas dirigering. Gaston såg var jag placerade ut dom. Vi gick  sen  vår timme i skogen. När vi var tillbaka så fick han ta dom men från helt andra håll så det inte var några spår fram. Det gick jättebra. Blev jätteglad för jag har belönat upp hans stopp lite extra och vips vad det märktes. En betydligt mer snärtig vändning mot matte än vad han gjort det sista. Skönt!

Nu velar jag för det vilda om jag ska stressa häcken av mig för att hinna upp till platsliggning imorgon eller skippa träningen överhuvudtaget. Nu är inte planerna på Häggeberg speciellt kul... 

Nu soffan och gode värld låt nu denna veckan som kommer bli bättre än förra. Det måste den bli för det kan omöjligt komma två såna skitveckor på raken, eller?

Ha det gott alla som orkat läsa om vår dag!

Vi ska på HV!!!

Fatta vilken tur vi har, Anders jobbarkompis hade fått tag i två sittplatsbiljetter som han inte kunde utnyttja så dom får vi ta!
Har precis kommit hem efter hjälpt till på WT i Gränna. Mycket roligt och framförallt hade vi vansinnigt trevligt på vår station. Det var jag Maria C och en skånepåg vid namn Olle (han dömde). Det är verkligen se och lär. Blev ju lite lätt sugen att åka på wt med Gaston, helst imorgon.

Nu ska jag ladda till HV!Ska bli så himla kul! Se upp Frölunda nu är bitchen på g!

Ha en bra helg! Min har börjat bra och jag hoppas sannerligen att den fortsätter med en seger för HV och sen att spåret imorgon kommer gå kalas.

Hej svejs!

Säger bara photoshop, hur kul som helst!!!


Å nu blir det att ladda för HV!!!

Vaddå Friskis och Svettis???

Varför sätta sig i bilen och åka in till Friskis och Svettis när man helt sonika kan klä på sig och gå ut med sin hund i skogen här i Skärstad.  Att ha pulsat runt och spårat i 10-15 cm snö där inte en människa gått innan måste vara lika med ett mastodontpass på Friskis och Svettis. 1,5 timme senare och jag är i det närmaste död. Ärligt talat vet jag inte om Gaston ens märkte att det var helt bedrövligt jobbigt. Han skuttade runt så glatt, vad är det för fel på honom?

Sanny fick gå en sansad promenad på den plogade vägen med Myran. Hon var med igår och slet som en tok för att komma fram i den enorma snömängden (tänk er själva att vara typ 28 cm hög i mankhöjd och hoppa runt i 10-15 cm snö).

Jag vill ha sol och vår!!! Jäkla snö, nu ska den smälta och skita ner allt som nyss torkat upp.

Just nu genomgår jag ett kval om jag ska åka och träna en sväng imorgon eller stanna hemma och heja på HV. Ska fundera en stund till på det tror jag.

Ha en himla go kväll!

                                                    


Det är verkligen måndag hela dan...

Vaknade och det hade snöat 15 cm. Humöret föll direkt. Det är ju inte direkt i topp när klockan ringer i vilket fall... Kommer till jobbet och då är det ingen snö alls där. Allt hamnade på denna sidan Vättern. Suck!

Åkte iväg för att träna lite lydnad ikväll TROTS viktigt match i HV. Känner att jag/vi behöver störningsträningen och platsen. Kommer till klubben 18.25 och då är platsliggning med skott redan igång. Då kom jag igång ordentligt. Herre jösses vad irriterad jag blev. Jag jäktar som en galning för att hinna upp till kl 18.30 och så har de redan börjat. Som tur var, ställde de som var där upp och gjorde en plats till. Tack!

Planen var äcklig (blöt och slabbig) och vi gick upp till "löpeplanen" (den var bättre men den var allt blöt den med). Träningen gick sammanfattningsvis så där. Saktagåendet rätt ok men då tappade han riktningen. Han som alltid går så himla rakt och fint... Värsta längsta ställandet på inkallningen och näe jag kunde nog lika gärna blivit hemma idag. Platsen gick förresten bra.

Extra tack till Mats, Ulrika och Petra som såg till att det blev både en extra platsliggning och framåtsändandeträning. Mina vanliga träningskompisar var på vift denna dag.

Jag hoppas jag vaknar imorgon till att solen skiner, fåglarna kvittrar och jag är på ett hejdundrandes bra humör.

En i vår familj tycker det är helt ok att snön fullständigt invaderat hela Skärstadalen. Kort taget en dag när snön var på väg
att försvinna ur våra liv, trodde jag.


Nu ger jag upp, nu ligger HV under också. Snacka om måndag hela dan...

En märklig dag!

För oss båda, Gaston och mig alltså. Vi har inte tränat nåt... Bara varit. Skitskönt faktiskt.Mina tjejer kan massor på datorn som jag inte hade någon som helst aning om. Photoshop till exempel. Ia har hjälpt mig. Det är ju hur himla kul som helst  ju. Jag vill lära mig mer!

Hej svejs!

What a feeling!

Nu är det baske mig vår. Så himla skönt. Har varit och spårat på förmiddagen och Gaston skötte sig. Han stannade på ett ställe och vindade för det vilda (eller på det vilda???) och bestämde sig sen för att spåra vidare i tillvaron. Han plockade och flisade pinnar så det stod härliga till. Just nu skiter jag i det, för jag är mest glad att han markerar dom och på tävling får jag rappa på lite med belöningen. Jag tror inte det blir några större problem.

Knuffa spårade som jag vet inte vad idag. Hon låg i som en dammsugare och sög upp varenda pinne, inga problem. Mogg däremot hade lite fuffens för sig. Det är en rackans massa vildsvin som promenerar omkring där vi var och spårade  idag och frågan är om det var det eller något annat  som intresserade rottispojken. När AG muttrat lite på honom så bestämde han sig för att personspår är rätt trevligt i alla fall så det slutade bra.

Gaston flisar för tillfället alla pinnar som kommer i hans väg, här en lite större variant (typ stulen från Anders vedhög).


Kolla längst upp på sidan. Visst är det en fin banner (som jag precis fått lära mig att det heter). Ulrika har gjort den, tack! Jag vill också kunna såna grejer, jag kunde inte ens montera in den i min blogg utan Myran fick ta tag i det hela och gjorde det bravur. Tack för det!

Nu på eftermiddagen har Anders och jag traskat runt en runda i skog och mark. Det är så himla skönt, det finns hopp om våren. Det är allt lite roligare bara solen skiner och fåglarna kvittra. Befinner man sig ute så slipper man ju dessutom se de vinterskitiga fönstrena.

Härligt sa hönsen och intog trädgården


Nu ska jag ladda för HV. Vi ska in till Anders syrra och heja!

Ha en härlig fortsatt lördag!


Fredag = jaktträning

Kul när det börjar bli lite vana med jaktträning på fredageftermiddagar. Det är ett jäkla stressande för att hinna hem, ut med hundarna och sen vara på plats i tid. Phu! Men det är det värt. Härliga människor som gör att man gärna stimmar lite.

Idag var det Susanne, Totte och Olle, Maggan, Tindra och Tryggve, Jerker, Sigma och Eagle, Ulrika och Tizzla samt en ny tjej vid namn Lisa med sin labbepojk.

Vi tränade sök, ett rejält och stort minsann. Gaston jobbade på fint och matte var nöjd. Vi tränade markeringar och avslutade med en gigantiskt långt linjetag säkert minst hundra meter (innan du börjar sucka över överdrivna mattar vill jag bara tala om att Gaston såg när Susanne slängde ut dummies vid en mega-Ek så han susade inte iväg hundra meter rakt ut bara så där), vi suddade lite med en markering och sen skickade jag ut honom på det långa linjetaget.

En bra träning med fruktansvärt kallt. Blåste isvindar brr.

Desto värmare blev det när jag kollade min mail. Titta vad mysigt jag precis fick av Ulrika. Hon hade som vanligt med sig sin fina kamera sen har hon snaijsat till det så fint. Jag blir alldeles varm i hjärtat. Himmel och plätter vad jag älskar denna hund.


Imorgon väntar spårskogen. Nu väntar soffan natti, natti.

Tack Ulrika för korten!

Sol och lite vilt så var gårdagen glömd

Kort dag på jobbet och hem och ut. Solen sken och det tär på snön (så himla skönt). Lite isigt och jäkligt här och där men vad tusan det är smällar jag klarar av bara skiten försvinner.

Idag kom Cissi ut och vi tränade jakt med vilt. Idag är jag glad [5]Vi började med markeringar och det var inga problem. Lipton glänste som vanligt. Gaston fixade det också utan vidare. Skönt, det där hemska jaktprovet där han ratade vilt sitter liksom fastnitat i huvudet. Märkligt, synd att det inte är det jaktprovet som han klarade helt utan något krångel som kan pluppa upp istället.

Vi gjorde linjetag och dirigerade hit och dit. Vi bestämde oss för att greja lite extra med linjetag upp på en kulle. Gaston har ju en tendens att gå rakt en bit och sen bestämmer han sig plötsligt för att banana till det lite. Fattar du? Det blir liksom en rakt linjetag fast i bananböj. Skumt.

Här är Lipton på gWrooom så är han iväg upp på kullen
 

Här studerar Gaston Liptons väg upp


Här sitter de och väntar när vi lägger ut ett sök, blixtögon - IGEN!!! Jag blir så trött.


Söket gick också bra. Summa summarum ett stort tack till Cissi för en kul träning.

Jakt eller bruks, jakt eller bruks, jakt eller bruks?????

Gissa vad det lutar åt just nu...


Varför drog jag inte en gammal filt över mig...

Istället för att åka till klubben borde jag grävt ner mig nånstans. Jag var på ett jäkla humör innan jag ens åkte dit. Planen var blöt och geggig. INGENTING blev riktigt bra... Har jag lärt mig nåt av detta? I hope so.

Hoppas Gaston har lika kort minne när det gäller gårdagens träning som han har när det gäller att jaga ekorrar.
ADJÖ!

Det var den helgen det

Igår var det ett enda stressande ända fram till kvällen då vi landade på en himla kul fest. En kompis fyllde 40 år och vi firade hela kvällen och en bit in på natten. Jag har banne mig träningsvärk i skrattmusklerna i både ansikte och mage. Kan man få rutmage av det tror ni?  Då ligger jag bra till.

Idag var jag uppe och studsade runt kl 8.00, ja jag körde inatt... Fick ett fnatt och började riva ur en garderob. Vi har en sån där stor man kan gå in i där ALLT hamnar. My god! Säckvis har åkt ut. Vi hittade typ allt, gamla kepsar, en vante varav den andra är spårlöst försvunnen, gamla fotbollsskor? trasiga sandaler, gympadojjor, fleectröjor från tidigt 90-tal ja herre gud vad skit. Nu känns det riktigt trevligt att öppna den dörren utan risk att få hjärnskakning av nåt som ramlar ner i huvudet på en.

Efter mitt hjältedåd åkte Gaston och jag till Anngreth. Vi har spårat idag. Det var den lilla tappra skaran jag, AG och Martin. Vi slet som tokar i snön. Det är helt vansinnigt tungt att klafsa fram i snömodd. Alla tre hundarna gjorde skitfina spårupptag och åt rätt håll. Kul, kul!

Knuffa när hon varvar ner innan spårpåsläpp


Knuffa fick med sig alla sina pinnar hem, Gaston missade en som jag dock kunde ta och Mogg missade väl nån med tror jag. Vi hann med ett litet uppletande och FIKA (givetvis) mellan spåren. Martin bjöd på god mörk choklad, kaffe och Jossans nybakta kanelbullar (jag är säker på att de var lika goda som de såg ut...).

Gaston när han varvar ner (eller upp?!?)


När jag kom hem åt jag god mat och skulle vila en pytteliten stund i soffan. En timme senare vaknade jag - är det skönt eller är det SKÖNT?

Jag är spänd på att höra om Monas Kjernholms kurs på JBK. Jag har haft förmånen att vara på kurs hos henne med Matisse ett par gånger och faktiskt med Gaston med när jag tänker efter. Jag gillar henne stenhårt. Kul tjej och DUKTIG!

Nu ska jag inte göra ett skit mer idag!

Hej svejs!

Petra - en svensk papparazzi av hög kvalité

Jag säger bara Petra!!! Tack! Så läckert!
Koncentration på lektion som fröken Rygert brukar säga


Snälle goe Gaston, tittar du dit jag vill att du ska gå????


Vad det den här du ville ha?


Love [88]


Tack för att du följde med. En papparazzi som du är alltid välkommen! Alla kort tagna av Rottis-Petra! Se fler av hennes foto här http://greta.cybersite.se/startsida.html Väl värt ett besök!

Ha det gott!


Vi har i alla fall kul när vi träffas...

Vi hade date i Svinhaga idag - Susanne med Totte och lill-Olle, Kristin med Elda, Ulrika med Tizzla och Petra med kamera. Vi har idag tränat linjetag och dirieringar. Det gick rätt bra men det kan gå bättre när det gäller Gaston. Tizzla och Totte däremot visade vad skåpet ska stå eller med andra ord  hur det ska gå till.
Gaston lyssnar väldigt bra på pipan, det är kul! Han kan gå åt höger och ganska bra rakt ut men vänster är lite knepigt. Han skötte sig dock överlag bra idag.

Jag väntar nu på fantastiska kort som papparazzi-Petra tog. Min jäkla kamera ligger illa till nu. Plötsligt har den inte lagt korten på minneskortet utan på kamerans minne. Jag, mitt tekniska snille, vet inte hur man får dom från kameran till minneskortet. I´m not so clever.

Återkommer när bilderna är på plats. Hoppas hon kom ihåg att hon lovade. Ska nog påminna henne lite.

Ha det gott!

Jag blir så trött...

Det har snöat flera cm. Senast igår kände jag hur våren liksom bara var där. Sol och det låg bara kvar snö i skogen här hemma. Nu är det vitt, vitt och ännu mera vitt ÖVERALLT! Suck.

Igår var det superstress på jobbet och styrelsemöte på kvällen. Fick besked om att IK Vista:s (där jag alltså sitter i styrelsen) vaktmästare dött i helgen. Han är ju Vistavallen, det känns mycket konstigt att han inte kommer finnas där mer. Så himla tråkigt och sorgligt.

Idag har jag fart runt som ett troll på jobbet. Var på en hjälpmedelsmässa på eftermiddagen som var si så där givande. Nu ikväll har min ömma moder och goa syster varit här en sväng. Vi har pratat, fikat, pratat lite till och nu har de åkt hem.

Jag är alldeles själv hemma. Anders är på HV och enligt senaste nytt så står det 2-1 till HV, TACK GODE VÄRLD! Fick ju nästan hjärnsläpp igår när Timrå vann IGEN! Tjejerna är iväg på olika håll. Så här sitter jag nu och stönar över den förbaskade snön. Vi som ska träna jakt imorgon. Nu blir det säkert gegga och lerigt för sannolikheten att skiten ska ligga kvar är miminal. Känner mig som negativa klubbens ordförande, sur som en citron. Tur jag är själv...

Nu ska jag gå och pussa på Gaston. Han är rätt nöjd med livet oavsett snö eller inte. Okomplicerad kille, sån skulle jag vilja vara.


See you!

En alldeles vanlig tisdag

Slutade tidigt, åkte hem och ut i skogen med hundarna. Jag tog med ett gäng dummies och tränade på höger/vänster/ut och stoppsignal. Samma övning som vi gjorde hos Maire. Den gick skitbra. Allt gick väldigt bra förutom att jag kastade upp Gastons favoritleksak högt upp i ett träd. Det är märkligt vad högt jag kan kasta ibland. Gaston letade som besatt efter sin kong och jag svor ve och förbannelse över min otur lika med Gastons. Har ingen aning om hur jag ska få ner den...

Sen gick vi en lååååång sväng i skogen. Då fick Sanny göra lite markeringar. Hur söt är inte denna lilla varelse när hon susar ut i skog och mark och hämtar dummies. Kolla här:

Här susar hon så fort så bilden blev alldeles suddig...


Här kommer den lilla krulliga kroppen tillbaka med sin dummies


Gaston han hade lite annat att greja med.

Kolla, kolla vad jag hittat, ett gigantiskt ben


Mumsfilibaba


Alltså, det är ju bara så gott


Nu är det kväll och strax natti, natti. Just nu tittar jag ut på en FULLmåne... Upps.

Jaktträning i Ljungby

Snö och regn, trevliga människor, goa hundar och goa Maire. Vilken dag! Vi var sex stycken som fick våra fiskar varma av Maire. Cissi och jag åkte ihop härifrån. Alltid kul att åka ihop, väldigt bra när man åker hem och ska försöka sammanfatta det man gjort.

Vi började med att gå på linje och lite stadgeövningar. Här skötte sig Gaston bra. Han var inte ens intresserad av lilla goldentjejen som var med (tadam, tadam). Vi gick på linje och sen skulle vi skicka våra hundar på ett linjetag, blåsa stopp och kalla hem. Här förvandlades Gaston till en seeeeeg konstig massa som stannade på signalen i slow motionen, vände sig om och stirrade på mig som jag vore dum i huvudet när jag gjorde inkallningssignal. Vad är nu detta??? Inkallning och stoppsignal brukar funka strålande. Jag lovar, jag blev helt handfallen och föll in i samma konstiga beteende som han hade. Stod som en idiot och visste inte vad jag skulle göra. Märkligt? Han ser ju så lugn och cool ut men frågan är hur det snurrar där inne i flanehjärnan. Han blev bättre efter ett par övningar men herre gud vad ställd jag blev. Ni som tränat med oss vet ju att han inte direkt är den slöa typen...

Ja, ja vi fick gå på linje hit och dit, i taskig terräng, över murar under taggtrådar, på en fin stig, på en väldigt mycket mindre fin stig med stora vattenpölar och rishögar. Jag är jättenöjd med Gastons fotgående. Skönt!

Jag ska försöka komma ihåg allt vi gjorde, det var att skicka linjetag över en mur, massor av olika varianter av markeringar och sen var det dirigeringar höger/vänster samt stoppsignal. På ett linjetag som Gaston gjorde hände också en sån där grej när jag blev alldeles ställd. Han skulle gå rakt ut på en stig med lite hinder MEN vi hade gått stigen så den var känd, Så har vi tränat linjetag många gånger men plötsligt när han susat ut ungefär 20 meter så sticker han iväg åt vänster. Öh, jaha, varför då? Inte tusan vet jag.

Det var det här med dirigeringar. Gaston kunde inte gå åt vänster. När jag pekade med vänster arm (ja faktiskt med hela jäkla mig) så tittade han på mig som om jag vore ett UFO och drog rätt ut. Jag önskar verkligen jag kunde säga att vi inte tränat detta men det har vi!!! MASSOR!!!! Hur som helst nu gick det INTE. Vi fick tips om en kanonbra övning som vi körde och Gaston tyckte den var skitkul. Trots att det var stoppsignaler och dirigeringar åt alla håll och kanter så inte tusan gick han ner sig och deppade över sin besynnerliga matte utan han knegade på och plötsligt såg jag ett ljus i mörkret. Nu jäklar...

Jag är så glad att vi åkte ner till Maire även om det är långt, volvo-skrället har sammanlagt åkt 35 mil denna dag (hoppas inte Anders läser min blogg...) så är det värt varenda mil. Dels är Maire en klippa, dels är dom som tränar hos Maire vansinnigt trevliga men bäst av allt är ändå att trots att det känns jäkligt kolsvart med vissa delar av träningen så lyckas hon ändå hitta nåt positivt. Jag blir ju lite taggad av när saker och ting inte fungerar. Hjärnan liksom hamnar i läget att - det var väl då själve den, klart det måste gå! Hoppas jag känner så imorgon när jag vaknar med.

Cissi och Lipton, jag säger bara WHAO! Lillkillen glänste och är så himla duktig. Han är året yngre än Gaston och bara kan så mycket och så bra. Jättekul att se dom!

Jag hade med kameran idag men det var ingen idé att ens tänka på att ta kort. Snöade det inte så regnade det. Nu ska jag lägga mig i soffan och fundera över livet.

Ha dé!

Markeringsträning i Svinhaga

Alltså, kan en vecka sluta häftigare hundligt talat än med jaktträning? Susanne, Kristin, Göran och en tjej med en spaniel var där. Vi tränade bara markeringar idag. Det var enkla och det var dubbla. De fick jobba och de gjorde det bra, hundarna.

Gaston blev ju som vanligt kär. Denna gång i en spaniel. Jag trodde han dog när han fick syn på denna lilla varelse. Jag är lite bortskämd med att kunna lämna honom på kvar både här och där och vet att han ALLTID sitter kvar. HA! Not today, när jag skulle kasta en markering till Olle ser jag hur Susanne står och vevar med armarna. Vad tusan vill hon, tänkte jag, vill hon att jag kastar åt andra hållet eller vad. Näe, hon menade att mister Don Juan alias Gaston tassat fram till sin livs kärlek (vilket det är varje gång han träffar nån ny...). Jag blev inte glad och jag sammanfattar det hela med att sen satt Gaston som ett ljus. Jäkla hund! Tur för han att han fixade sina markeringar så bra som han gjorde annars hade han varit billig idag.

Jag fick följa med och sitta i bilen och glo. Hur kul var det på en skala?//Sanny

Åkte hem i rasande fart och klädde om, hoppade i den gamle volvon och kom i tid på fotbollsmötet. Det var lite upptakt inför säsongen med tjejernas damlag. Jag är ju som bekant lite involverad i detta lag. Jag tycker det är skitkul, speciellt med matcherna. Herre gud, för fem år sen tittade jag på min höjd på VM matcher, idag är jag helt såld.

När jag kom hem hade Anders gjort en Janssons, hur gott är inte det då? Speciellt efter att ha slängt i sig en keso i bilen på vägen hem från jobbet för att hinna med skogspromenad och träning. Tur att inte Anna Skipper bor hemma hos oss. Hon hade gråtit blod.

Nåja, nu är det en lugn lördag framför oss. På söndag däremot sticker vi till Maire. Det ser jag fram mot MYCKET!

Tänker på Maggan som skulle varit med och tränat. Trillade och gjorde sig riktigt illa i sin arm på promenaden innan träning så hon befinner sig troligen på akuten. Håller tummarna att det gått bra för henne.

Ha det gott och njut av helgen!

See you!

Tjong i medaljongen, så kändes det efter gårdagens koll av brukslydnadsläget...

Martin och jag hade en liten snabbträff och skulle kolla av läget med framåtsändande, skall och kryp. Jag måste bara börja med Knuffas framåtsändande [35]. Jag vet hur mycket träning Martin har lagt på detta jäkla moment men igår så visade det sig återigen - övning ger färdighet! Knuffa var fantastiskt duktig, gick saktagående så himla fint. Från att rinna iväg i värsta belgarracet till lugnt och sansat gående. Vilken känsla det måste varit att heta Martin och inse att allt jobb gett resultat.

Sen var det då vi... Vi har också tränat saktagående i vinter, inte jättemycket men slängt in det lite då och då på promenaderna. Jag kan bara konstatera att det skulle vi gjort fler gånger.

Det som jag däremot blev väldigt glad över var flanens kryp. Gick skitbra, åtminstone vad Martin kunde se i lampornas sken. Jag väljer att tro att han såg rätt. Jag behövde det efter saktagåendeträningen eller ja, vad det nu var.

Skallet gick hyfsat. Inte bara guldfisksflämtningar.

Som en guldfisk som kippar efter andan...
 ...

Vi avslutade med en platsliggning med störningar. T ex en pågående hockeyträning, ett gäng med grabbar som löpte förbi, en hare som tyckte det var ett trevlig ställe att hoppa runt på. De låg bra. Gaston fick väldigt låååååång hals när haren skuttade runt men när jag grymtade till lite så låg han lugnt och fint igen. Tur för han.

Idag har jag knappt sett honom, har varit i stallet med Myran. Ibland fattar inte jag hur de vågar. Idag skulle de hoppa två hinder efter varandra utan att hålla i tyglarna. De fick inte heller hålla ut armarna som man normalt gör när man försöker hålla balansen utan skulle hålla dom i kors över bröstet. Inget bra för mamma-hjärtan kan jag säga. Jösses, men de fixade det skitbra. En tjej flög av när hästen plötsligt fick för sig att ta vägen mellan hindret och väggen som var typ 30 cm och hästen är jättestor, det var ingen bra idé. Tjejen reste sig upp och på det igen. Mamma mia! Jag hade stendött både om det varit jag som ramlat av och om det varit min Myra. Phu!

Imorgon jaktträning. Slutar tidigt så jag hinner med det en sväng på eftermiddagen innan fotbollsmöte på kvällen. Gissa en som kommer däcka i soffan som en död imorgonkväll.

Natti, natti!

Jaktträning idag igen!

Vilken tur jag har som träffat på en sån mysig tjej som Cissi. Vi försöker få till en träning i veckan. Så länge får och kossor inte är ute så får jag vara i grannens jättefina hagar. Cissi tycker det är helt ok att åka ut till mig varje gång. Himla skönt tycker jag som far runt som en galning annars (Anders är om möjligt ännu gladare  ).

Cissi hade planerat vår träning idag. Vi började med att sätta ner grabbarna och sedan gick vi  ut och lade två dummies på tre olika ställen. Vi hämtade upp killarna och gick vidare till ett annat ställe där vi minsann blev modiga. Jag började att kasta åt Lipton. Först en enkelmarkering, sen en dubbel och sist en trippel. Lipton fixade alltihop! Vilken fantastisk kille! [35]

Sen bytte vi och Cissi kastade till Gaston. Gaston fixade enkel- och dubbelmarkeringarna kanon men med trippeln fick jag hjälpa honom med.

Vi tog oss an ny mark och kastade där tre, lite svårare, enkelmarkeringar till varje hund. Nu fick de springa uppåt istället för markeringarna innan där de fick springa i nedförslut. Gick finfint.

Nästa projekt blev att ta linjetagen som vi lagt ut en timme tidigare. Avstånd - ja ni vet ju, jag är hopplös men de var mellan 50-80 meter från punkten vi skickade. De fixade det! Då bestämde vi oss för att vi tränat färdig för idag. Jösses, det är inte klokt vad roligt detta är med jaktträning. Nu ska vi träffa gänget i Svinhaga på fredag och sen drar vi till Maire på söndag. Jippi!

Jag har snott ett kort av Cissi som hon tog förra veckan på Gaston. [88]


Vi har fått en utmaning från Ulrika:


1. Ta närmaste bok & slå upp s.18 rad 4. Vad står det?

  månader efter den första mätningen kände jag mig så pass lugn att jag


2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan,vad rör du vid?

Skrivaren


 3. Vad såg du senast på tv?

En annorlunda familj (jösses säger jag bara).4. Utan att se efter,gissa vad klockan är?

18.40 rätt svar 18.57


 5. Bortsett från datorn vad hör du just nu?

Myrans tv


 6. När du senast var ute vad gjorde du då?
Tränade jakt (dagens sanning!!!)


7.Vad tittade du på innan du började med denna undersökning?

Läste en bok


8. Vad har du på dig?

Fleecetröja, t-shirt och vindoverallsbyxor.

9.Drömde du något inatt?

 Minns ej


10.När skrattade du senast?
När vi tränade jakt Cissi och jag.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Fotografier på barnen när de var små och ett på mig och min fina labbeslabbetik Gipsy som inte längre finns kvar. En vägg är klädd med böcker i en bokhylla.


12. Har du sett något konstigt på sista tiden?

Näe

 13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Phu, ja, jag tycker det är så där

14.Vilken var den senaste filmen du såg?

Halva Beckfilmen i söndags, sen somnade jag...

15.Om du blev multimiljonär,vad skulle du köpa då?

Jag skulle fråga tjejerna vad de helst av allt skulle vilja ha och sen köpa det. Plus att vi skulle resa till nåt varmt ställe hela familjen inklusive pojkvänner. Jag skulle fråga våra vänner och syskon om de ville hänga med. Vore ju skitkul om man hade kunnat bjuda med alla som ville. Vilken grej!


16.Berätta något om dig själv som folk inte vet om:

Att jag tycker det är fantastiskt roligt att måla och teckna (det vet inte många för det är ALDRIG någon som får se det)

17. Tycker du om att dansa?

JA!


18. George Bush.

Ja, nu är han ju väck i alla fall


19-20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?

Redan klart! Döpta och fler blir det INTE!


 21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Nej

22. Vad vill du att gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Välkommen hit min vän, välkommen hit till himmeln ( precis som Lars Winnerbäck skriver...)


 23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?

 De som orkar och känner för det, varsågod och kopiera

Nu ska jag skriva åtminstone ett protokoll av de tre jag ligger efter med (hur gick det till???)

Ha det gott!


Uppletande och spår i Djupedal

Herregud, att vi inte dog efter pulsat runt i snön efter våra spår och en uppletandekorridor. Vi började med uppletande och Gaston hade absolut mindre tugg idag. Phu, men det finns där så jag får allt jobba på med det.

Gaston på g ut


Gaston på g in


Gaston är inne


Knuffa på g ut


Moggen racar iväg


Vi var ett reducerat gäng idag, jag, Martin och AG. Fikat var också lite mer åt det nyttiga hållet. Fast sett ur GI-synpunkt kanonbra! Kolla här, kaffe, mörk choklad och frukt. Whola!


Spåret då, nja det blev bakspår och en pinne borta. Märkligt, att jag blir helt handfallen när Gaston tar bakspår. Står som ett pucko och vet inte hur jag ska agera. Nu har vi bestämt en plan om ifall om att det dyker upp igen. Han har, peppar, peppar inte haft många bakspår men jag vet ju sen Matisse att det kan dyka upp precis när som helst. Oftast när man invaggats i någon form av att det inte finns något som ens heter så... då brukar man ramla tillbaka på jorden igen och det hände idag. Bit ihop eller bryt ihop. Guess what? Jäpp, bit ihop och på det igen.

Knuffa hade världens längsta spår kändes det som, det gick upp och ned och i massor av snö. Hjälp vad jobbigt. Hon gjorde det kanonbra, tog upptaget jättefint och sen alla pinnar.

Mogg han vimsade lite i början innan han fäste på. Missade två pinnar. Men när han väl kommit igång tog han spetsvinklar och knixigt hit och dit som ingenting.

Efter spåret visslade jag hem för att avnjuta den grekiska smörgåstårtan. Det pågår nämligen "vad-ska-vi-bjuda-på-konfirmationsdagen-projekt" i Lekarebo. Anders föräldrar är försökskaniner och tårtan fick klart godkänt. Så nu är en av de tre tänkta testade. Nästa projekt är en italiensk smörgåstårta. 

Jag lovar att den grekiska var inte svår att göra. Jag är ingen matmänniska och tycker inte det är speciellt kul heller att hålla på så när jag tycker den är ok att göra så klarar vem som helst av att göra den.

Ser lite märklig ut men den var god!!! (Överst är det rödlöksmarmelad, jösses jag visste inte ens att det fanns innan receptet kom i min hand).


Nu ska jag inta soffläge. Är rätt mör i benen...

Hoppas ni haft en bra helg!

Hej svejs!

RSS 2.0