En riktig skitdag som slutade så bra!

Tänk att ett möte med en del människor kan förstöra en hel jäkla dag. Det retar ihjäl mig att jag ens bryr mig. Både lite ledsen och arg så kollade jag av min telefon innan jag åkte från jobbet och då fanns det ett meddelande i mobilsvar. Jag skulle ringa en blomsterbutik. Jag hade fått blommor. Tror ni jag var nyfiken?

Jag blev så himla glad, TACK goa Agneta och Bengt (Duckstreams)! Jag är glad att ni sålde grabben till mig. Tänk vad mycket jag har lärt mig sen jag träffade honom både inom jakt- och bruksvärlden. För att inte tala om vårdhundsvärlden. Shit, vilken kille han är. Snacka om on/off-knapp. De som ser honom bland de äldre, lugn och cool, kan nog inte riktigt förstå hur han är när han är i sina andra världar. Full fräs!


Märkligt hur en blombukett kan göra en på så himla mycket bättre humör. Varför hänga upp sig på personliga påhopp när det finns så jättemycket trevliga saker att hänga upp sig på, typ trevliga uppfödare :)

Tjing tjong!


Ibland slår jag till

Idag har jag minsann gjort  skäl för att få bo i detta hem. Städat, varit i uterummet, rensat satans tråkiga land och dessutom gått en lång härlig sväng med hundarna.

Vi har vår långa springrunda på ca 7 km och på den finns en liten sjö efter ca 3 km. Där plumsade de i denna dag. Gunde är så skön, han simmar och simmar. Där behöver man inte kasta inte i något för att få hundskrället att simma, icke han simmar runt hur länge som helst och ser ut att njuta av fulla muggar.

Jag har knappt smält förra helgen än. Vilken häftig grej det var, fint ställe och massor av härliga flattar. Kom och tänka på idag att jag fick ju en flaska vin av Gundes uppfödare som grattis för Gastons championattitel. Så himla gulligt. Jag blev alldeles rörd. Den ska jag nog knäcka ikväll tror jag.

Här sitter Hello och smaskar i sig nötter och dricker något gott, typ rosé. Utsikt från vår stuga. Inte illa att vakna till varje morgon.


Fick nyss mess att Myrans Mariebo vann en härlig bortaseger. Härligt för Myran att få spela hela matchen. Det är hård konkurrens om de där platserna. Vilken vecka den tjejen har haft, först körkort och sen få spela.

Nähä, om jag ska fortsätta på min duktighetstrend och fixa lite käk.

Njut på nu av det härliga vädret.Grattis Gaston!

Tänk vad fort det har gått sen vi hämtade hem vår guldgosse. Igår fyllde han 6 år! Om jag bara fick in bilderna i denna fina surfplatta så hade jag haft en här nu...

En innehållsrik vecka!

Förra torsdagen åkte jag och Gunde iväg till Sjöön för att träffa Gundes syskon, föräldrar och deras tvåbenta! Vi har haft fantastiska dagar. Gunde helt salig, snygga brudar överallt, en del luktade ju dessutom mumsfilibaba. Två av dom började löpa i måndags vilket enligt Gunde är skitsnack, de började redan i helgen...

Sjöön är ett underbart ställe där det fanns oändliga möjligheter för jaktträning och faktiskt spår/uppletande. Vi fick supergod mat som Eva fixade. Stället ägs av Janne och Eva Werner, vilka värdar! Helt otroligt serviceinriktade och så sabla trevliga så det finns inte. Har ni planer att hyra in er där, tveka inte RING!

Dag 1 ägnade alla utom Gunde till inoff jaktprov. Jag blev dösugen, så Gunde fick prova två riktigt luriga enkelmarkeringar. Detta är helt nytt för honom. Givetvis var han då tvungen att fixa dem så jäkla bra. Fasen, jag har ju bestämt mig för att jag inte hinner med detta med jakten. Gunde behandlar dummies som gigantiska jätteleksaker och biter alldeles för hårt i dom. Det visade sig tydligt pån avkommebeskrivningen. Lille gubben, jag som slitit som en tok för att få ett bra gripande kan bara konstatera att det har jag lyckats med. Jag blir lite ledsen över det. Inte för jag fattar varför med tanke på att jag inte ska träna jakt MEN när jag såg min goe kille så lycklig när han fick jobba så nästan dog jag. Viltet höll han helt ok och alla syskon har jättefina grepp så grattis min idiot. Kan jag lyckas få honom att förstå att dummies är som typ uppletandegrejer så kanske.

På lördagen var det dags för MH. En hund hittade de inte chipet på. Gissa vems? Om någon hört vad jag tänkte så hade jag nog spärrats in. Jakten på veterinär inleddes. Den skitsnälla mentalbeskrivaren som eventuellt var tankeläsare, fick tag i en. MH:t var räddat.
Ja, jag trodde jag kände min Gunde. Nix.Han gled igenom och var supercool. Där jag trodde han skulle bli rädd typ med spökena så gjorde  han ett utfall sen ställde han sig vid min sida. Bara några dagar innan MH så stod Ia och han hos grannen och pratade. Då ruskade hon ett lakan och Gunde höll på att dö dödens död. Kan man kalla kbt på hög nivå (kognitivbeteendeterapi, att närma sig det som är otäckt och successivt vänja sig. Måste tillägga här att det fungerar inte på mig när det gäller ormar). Gunde kampade med alla och reagerade inte ens när skotten gick. De som tränar jakt med sina, de släpper ju givetvis leken och försökte kolla var i helsicke fågeln ramlar ner. Nå, grabben är godkänd så det är bara att köra på i brukset.

På söndagen var det dags för avkommebeskrivningen. Alla var mjuka i sina munnar utom Gunde förutom med viltet som han höll som han skulle. Jösses vad han tyckte det var kul. Vattenmarkeringen som var med dummies skötte han galant. Då var han snäll mot dummies.


De fina bildcollagen har jag fått av Bittan Börjesson, Gundes fantastiskt engagerade uppfödare.

Spårchampion!

Helt galet hur det kan bli. Gaston började dagen med bakspår men fick med sig alla pinnar. Vi skulle varit 10 deltagare men en kom inte. Efter spåren var vi 5 kvar. Då känner jag mig barnsligt stolt över min kille som plockat alla pinnar på våra två tävlingar i år.
Så blev det dags för uppletande. Alla som älskar värme och sol var glada idag. Jag som har en värmekänslig kille fick anstränga min hjärna för att göra det bästa av situationen. Jag doppade Gaston i en sjö, kallt sa Gaston o sprang runt lite. Äckelvomen var också laddad. För första gången på tävling bytte Gaston föremål. Så där kul. Vi hade behövt dom poängen. Vi fick 7,5 o 8. Jäkligt onödigt! Ni kan kanske tänka er in i hur lätt det var att hitta nån bra känsla innan lydnaden. Nu var vi bara 4 kvar som skulle köra. Vad tusan tänkte jag nu får jag rycka upp mig. Jag tog ut Gunde som var med för miljöträning. Sen fick Gunde mat. På gränsen elakt men en mätt Gaston i värme, nej ingen bra ide. En hungrig Gaston i värme skulle kunna gå.
Jag blev så sjukt glad när Gaston stod på ställandet och inte satte sig. Sen fick vi 8 o 7,5 på framåtsändandet. Satan i gatan när något vi kämpat så med inbringade poäng. Det betyder att vi är på rätt väg med belöningar vad det gäller det momentet. Gaston fick väl till skallet idag så jag trodde jag tagit fel hund. För första gången i hans liv fick vi 10 o 10. Kryp fick vi 9 o 9,5. Flanen var ju självklart tvungen att nolla nåt och idag valde han en given tia på hoppet!
När det var dags för prisutdelning och jag insåg att vi vunnit på sketna 552,75 poäng så trodde jag att jag skulle stå och dö. Cert!!! Saken var klar - grabben är spårchampion !
Tack för alla grattis som jag fått och alldeles extra till mina goa spårkompisar som kom hit med present till både spårmästaren och till mig. Utan er hade jag inte kunnat jubla i Sävsjö idag.
Jag är ända in i hjärtat glad!

Jag har gett uppgivenheten ett ansikte!!!

Spårtävlingen började så bra som den kunde. Framspår och alla pinnar. Gaston spårade så jäkla fint det är verkligen så himla underbart att gå bakom honom när han spårar så. Ena domaren skrev ”snyggt” på upptaget. Då blir man glad!
Vidare till uppletandet - två föremål. Det blåste satan och vinden kastade hit och dit. Jag var glad att han jobbade på som han gjorde. Men visst lite surt kändes det när vi ändå hade fullt i spåret.

Platsen - gick fint.
Stegen - gick åt pipan. Hoppade över två steg på vägen upp och två på vägen ner. Givna 20 poäng åt pipan. Jag försökte ändå tänka, nåja han är ju pigg och alert och det bådar ju gott.

Fria följet - nja, okoncentrerad men vi fick 8,5 o 8.
Inkallningen - jamen då sätter han väl sig igen på ställandet (detta har inte gjort en enda gång under veckan). 7,5 o 7.
Framåtsändandet - skitdåligt! Fint fot, bra utskick, börjar gå fint i trav sen bara ställer han sig och ser ut som en idiot. När jag säger före tänker han ok jag segar mig väl fram till dig då... Jag blev så jäkla arg. Fräste till honom ”att skärper du tamme f-n till dig” och sen kunde han plötsligt springa och sköta hela andra sträckan helt ok. Förutom inkallningen som kunde varit bättre.
Kryp - helt ok. Lättade när han trodde det var slut efter första halten. 8 och 9.
Skall - helt ok. 7 och 7,5. Gastons "tia" här är en 8 så det var ju ingen världskatastrof.
Metall - taskig ingång. 8 och 7,5.
Tung - taskig ingång. 8 och 8.
Hopp - skitbra! 10 av båda.


Jag hade kommit med på tävling idag men ringde och strök mig. Jag insåg att det finns ingen som helst anledning att åka och förstöra en redan usel lydnad med att tävla igen! Bensinen är ju liksom inte gratis heller för den delen och dyrt och tävla är det med. Varför håller jag på med detta?


Mitt favvocitat – det är bara att bryta ihop och gå vidare låg riktigt illa till igår. Jag bröt ihop men kunde fasen inte gå vidare. Det har jag dock gjort idag. Jag har goa vänner som ställde upp så nu har vi en plan Gaston och jag för hur denna veckas lydnadsträning ska se ut. Sen får vi väl se om vi kommer med på tävling i helgen. Är femte reserv. Undrar vad som kommer åt helsicke då – spåret troligen. Ja, jag är bitter!


Gunde var med igår och miljötränades. Passade på att köra ingångar på helt ny plats och plan, vi tränade plats med skott. Jag stod typ framför honom när de sköt och det gick fint. Duktig kille. Han var tamme tusan tröttare än Gaston när vi kom hem igår.


Gunde spårade på fält idag och det gick helt ok. Uppletandet gick jättefint och lydnadsträningen var också helt ok. Han klarar hålla ihop sitt flaniga huvud fast höglöpande Saga var med. Me like!


Nu ska jag tjura vidare. Adjö!


Det må lukta apskit men det är effektivt - äckelvomen!

Jäpp, jag har hållt mig till min plan. Vilket är en bedrift när det gäller mig. Jag är en jäkel på att vara flexibel när det gäller hundträningsplaner men denna gången har jag skött mig.

Igår träningsfritt och idag test av länkning av flera moment med tävlingsbelöning och sedan äckel-vom som externbelöning.

Jag är fortfarande superglad! Gaston gjorde ett litet fritt följ, inkallning med ställande och läggande, framåtsändande!!!, kryp och avslutade med skall. Gaston var engagerad, glad och tog i under hela projektet! Jag kan säga så här, hela Kaxholmen hörde min lycka!

www.yr.no säger att det blir Gastonväder på lördag. 5-9 grader med ett vitt moln framför solen. Alltså, allvarligt, det skulle f-n inte förvåna mig om vi inte ens hittar upptaget...

Tjingeling!

Äckelvom kanske är grejen?!?

Har ni någonsin luktat på vom. Det luktar alltså så himla äckligt så det finns inte - skitsnack säger Gaston, det är kalasgott! Jag fick vom av snälla goa Sussi P för att prova om det kunde passa Gaston som megabelöning och som sagt det dög.

Jag har inte använt mig av externbelöning speciellt mycket med Gaston. Faktiskt så använde jag mat-externbelöning på min goa lilla labbetjej och det fungerade kalas på henne. Sen har jag liksom grävt ner det i djupet av min hjärna men efter Mona-helgen plumsade det fram igen.

Igår bestämde jag mig, här skulle testas, om jag får kväljningar och nästan spyr så är det smällar man få ta tänkte jag. Jäpp, med lätta hulkningar fixade jag en burk och la vid ryggsäcken. Sen satte vi igång. Gaston fick gå fritt följ och sen på varsågod så skulle han få springa och äta vom. Till en början flanade Gasse runt och fattade absolut ingenting. Vaddå varsågod? Var är grejen då? Hallå, missade du nåt här eller? Jag fick alltså kuta med honom till ryggan och mumsfilibaba sa Gaston som aldrig ätit vom i hela sitt liv. Shit, vad  har du hittat det här sa han samtidigt som ögonen gick i kors.

Vi körde på med inkallning och varsågod, till ryggsäcken. Jippi sa Gaston det här är vad jag kallar belöning. Så var vi då vid själva nöten som skulle knäckas. Framåtsändandet. Vid det här laget hade Gaston fattat VAD varsågod innebar och VAR ryggsäcken stod. Så när jag skickade på framåt så tänkte han ta sig en liten vända till ryggsäcken istället för att göra det han skulle. Icke sa matten, gör om och gör rätt!

Det tog inte lång stund förrän Duckstream Alvas Gaston gjorde ett hyfsat framåtsändande med alla delar inräknade. Tji hu!

Tog några år innan hon fattade vad som passar en flane som mig/Gaston


Idag har vi först varit och spårat. Gaston spårade kalas och även Gunde spårade riktigt, RIKTIGT bra ca 300 meter sen tog det slut lite men han nosade sig till slutet i alla fall. Jag kände mig nöjd efteråt för idag kunde jag vid första tappet faktiskt känna och SE att han var av spåret. Det har varit skitsvårt att se innan.

När vi varit hemma och hämtat upp Myran som skulle till fotbollsträningen for hundarna och jag vidare till klubben. Jag var ju tvungen och kolla om gårdagens äckelpäck gett resultat. Jag kan säga att vomäcklet luktade definitivt inte bättre idag...

Det funkade - Gaston gjorde ett framåtsändande med alla delar. Inte på något sätt perfekt men för mig var det tillräckligt att han gick fot, galopperade ut till rätt ställe där han gick ner i trav och sedan fortsatte trava till JAG sa hit. Innan har Gaston bestämt sig för att nu har jag travat klart, jag vänder och kommer till dig. Jag har nästan varit på gränsen till nervsammanbrott för att jag inte lyckas få den hunden att fatta att GÅÅÅÅÅ till JAG säger hit punkt slut. Men äckelvomen fixade det!

Sussi P om du någonsin läser här så TACK! You make my day!

Nu blir det ingen träning imorgon men på torsdag blir det test igen, då på ny plan.

Gunde fick träna med störning på klubben idag. Han har ju grymt svårt med detta men det blev himla bra. Kompisen var där och tjoade med sin hund så det stod härliga till. Gundes huvud gick i spinn men han kunde samla ihop sig och prestera riktigt fina sträckor fritt följ.

Nöjd och glad ska jag nu lägga mig. Älskar såna här röda dagar som kommer lite hipp om happ. Va, vara ledig en tisdag är verkligen inte fel. Dessutom med kalasväder och kalasträningar med hundarna.

Natti, natti.RSS 2.0