Gunde på kurs

Gunde är nu 9,5 månad och kära nån. Han lyfter på benet och har på allvar upptäckt det andra könet. Jobbig är bara förnamnet... Han har som myror i sin häck och fullständigt avskyr när vi står på lydnadsplan och inget gör. Piper och gnäller. Jag blir alldeles frustrerad och apsur. Jag avskyr gnäll och pip!!! Oavsett var jag befinner mig.

När vi väl gör något då är han go och gla´. Det är fantastiskt kul att gå på kurs. Får ju massor av tips och idéer. Det är ju vansinnigt lätt att fastna i gamla invanda grejer som man vet fungerar (eller inte...).

Söt-Gunde han har nu mycket koncentrationsträning på sin agenda. Det behöver den killen.Gaston och jag har legat i när det gäller vårdhundsdiplomeringen så ärligt talat, går det inte på fredag så är det inget att göra. Killen sköter sitt jobb och det är ju det viktigaste. Sen om inte det är enligt den modell de vill ha så är det inte mycket att göra. Jag kan ju knappast göra om killen. Möjligtvis kunde han vara något mer lyhörd än vad han är... Shit the same. Det blir vad det blir.

Vi ligger ju i med brukslydnaden också eftersom vi haft turen att komma med på tävling. Det jobbiga i alltihop är att övriga livet pågår samtidigt och ska hinnas med. Det går så där bra att få ihop det. Jobba heltid är ju kul när lönen dimper ner men tidsmässigt är det inget för mig.
Håll tummarna för oss på fredag då drar vi till Eslöv Gasse och jag.

Tjing tjong!

Lydnadsträning på klubben

Goe fine Gaston har idag jobbat med två personer och det gick så himla bra. Speciellt hos den ena där han fick hämta tennisbollar. Tennisbollar är annars till för att bitas sönder... så jobbar en före detta jaktprovshund. Idag lyckades han hämta utan att detta hände. Kan ha varit den goda korven som lockade.

Ikväll har vi varit på klubben. Det blev Martin och jag som tränade. Vi har bestämt oss för att busa till det i vår träning och det är kul när hundarna blir lite ställda så där. Typ Gaston får en boll susande över huvudet i saktagåendet i framåtsändandet. Han trodde ju ett smärre under skedde mitt framför hans ögon. Men vad fasen nåt måste jag ju göra för att få killen att gå lite fortare. Egentligen ett mycket märkligt problem jag lyckats skapa mig. Andra har oftast problem med att hundarna trippar på alldeles för snabbt. Hm.

På vår sista tävling i våras slutade i katastrof med att Gaston gick upp på platsen för första gången i sitt femåriga liv. Jag bestämde mig då för att det var en engångsföreteelse punkt slut. Lätt att säga men kroppen lever ju sitt egna liv och för att inte tala om hjärnan. Jag la plats för första gången idag efter den tävlingen. Minsann att jag stegade iväg som att jag var tvärsäker på att han ligger. Det gick två skott sen fick pumisen vid hans sida för sig att det någon form av 100 meterslopp och for iväg som ett jihu. Jag hann och nästan dö där jag stod gömd bakom en vägg med fina hål i. Gaston vände på huvudet, suckade och låg kvar. Skönt eller SKÖNT???

Vi var nöjda när vi åkte hem.

Då var det dags för en ny vecka igen!

Idag blev det spår tillsammans med favvo-Knuffa och hennes Martin. Gaston fick ett och gick ett kalasspår. En sån där gång ni vet, när allt bara stämmer. Tar framspår (efter att LUGNT och sansat valt rätt håll), plockar alla pinnar, spårar över stigar och hittar sitt slut så där bara. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är dom här gångerna som gör att man spårar helg efter helg. Härlig känsla är vad det är.

Lill Gunde (not liten längre) fick ett ganska kort spår för plötsligt stod hans matte vid ett litet stup. Upps. Hur som helst han missade en pinne men spårade annars helt ok.

Efter att pustat ut efter spåren, fatta att det där med kondition är verkligen en färskvara. Jag har absolut ingen kvar. Puts borta. Nå, efter vilopaus i soffan, hur skönt är inte det? så gick vi till skogs. Jag skulle INTE plocka kantareller. Jag hittade såna hysteriska ställen så jag fick rota fram bajspåsar i fickorna. Plockade dom fullare än fulla och sen säger jag bara - vaddå träna armstyrka på gym...

Jag har noll lokalsinne vilket betyder att jag inte kan lämna några svampar för jag hittar aldrig tillbaka igen. Nu var det bara så att när jag susade runt där bland de gula så vimsade jag bort mig en liten aning. Ganska mycket faktiskt. Kom fram till en myr... när jag hispat runt lite och ja ni som är som jag vet ju känslan när man tamme tusan inte har en aaaaaning om var man är så plötsligt känner man igen sig. Då försöker jag låtsas att ha! visste jag väl, klart jag hade koll på var jag var. Vem försöker jag lura??? Läbbig känsla den där när man inte vet var man är. Gulp!

Nu ska jag inte göra ett skit mer idag.

Ha en bra vecka!

Vilken härligt blå himmel med en härligt söt flatte!


Husqvarna FF - Mariebo IK

0-1 say no more!

Äntligen på benen igen

Helt galet vad sjuk man kan bli bara så där. Jag har legat platt fall i två dagar. Det började med ont i halsen och förkylning och gick över i en vansinnig huvudvärk. VEM har tid att vara sjuk??? Kanske kroppens sätt att tala om DU!!! Det fanns liksom inget val typ stoppa i dig alvedon och kör på, jag gjorde det men lyckades inte bättre än att släpa mig mellan köket (vattenkranen, alvedonen och hushållspappret) och soffan. Stackars mina fina hundar (lill-Krull är hemma en sväng igen också). En hel dag med matte hemma och då ligger hon som ett utslaget mähä och orkar ingenting. Jag tackade min lyckliga stjärna att jag köpt på mig ben och grisöron. Det sysselsätter understimulerade hundar en bra stund. Stackars Anders han fick gå jättepromenad på kvällarna och stå ut med en ynklig sak som tyckte grymt synd om sig själv.

Men nu är jag på benen igen och här ska det tas igen både det ena och det andra. Skulle ju helst vilja bara det ena, alltså träna hundarna men även det andra skriker efter min vård, alltså vårt hem. Får sätta fräs på tjejerna och köra ett varv.

Vi har mycket framåt nu dogsen och jag. Gunde och jag går på tävlingskurs varannan tisdag och nu hoppsan, var det visst fjorton dagar sedan sist. Skärpning där fröken Jonsson med lillemans träning. Gaston och jag åker till Eslöv och ska göra diplomeringsprov på fredag (my god, det kan gå hur som helst). Sen kan vi andas en vecka till helgen därpå där vi kommit med på två tävlingar samma dag och är reserv på två tävlingar den andra dagen. Skitkul att vi kommit med på tävling, ångest vilken av dem ska vi välja. Tror jag bestämt mig, tar den som är närmast så klart.  Finns stort hopp om tävling den andra dagen med - vi är första reserv på en av dom...

Så nu mina vänner är det fokus gånger hundra på alla håll och kanter. Fokus - vårdhund, fokus träna Gunde och fokus CERT. Mycket fokussnack är det men att jag hamnade i det nu är tack vare en kompis som i tisdags när vi träffades och jag var helt låg (kanske på grund av min kommande sjukdom vad vet jag) peppade igång mig med sitt fokussnack. Tack Fia!

Oj, nu ska jag åka och hämta två fina flattetjejer som ska vara hos oss i helgen. Ska bli kul för grabbarna, speciellt för  Gunde som tycker väldigt mycket om lilla Molly. Hon är liksom hans, undrar om hon fattat det.

Idag ska vi på en fruktansvärt spännande derbymatch med Myrans Mariebo mot Huskvarna FF. Jag som Huskvarnatjej ska heja på Jönköpingslaget Mariebo. Känns märkligt men som jag säger på mina medarbetarsamtal, jag är grymt flexibel.


Jag är en gnällspik...

Läget är följande - ont i huvudet och ont i hals samt en förkyld näsa. Vi skulle tränat lydnad ikväll men jag kände att det inte var läge. Istället tog jag hundarna och Anders och gick till skogs. Upps, vi hittade massor av kantareller och vips så mådde jag lite bättre. Märkligt!

Idag fick jag ett jättekul kuvert på posten. Man blir ju så himla glad när det är något annat än reklam och räkningar i lådan nu för tiden. Där låg ett spännande kuvert med en dvd i. Mats och Ulrika filmade mig och Gaston när vi och tävlade i Sommenbygden i våras. Så nyttigt att titta. Dels ser jag ju att han kan gå ett något så när fritt följ när han vill. Resten av lydnaden var väl ingen höjdare direkt men vad jag blev glad över är att han tar min belöning mellan momenten. Känns bra att se att han är glad och inte ser ut som han skulle dö.

När jag skulle hämta pärmen för att se vad vi egentligen fått för betyg så fortsätter dvd:n med en liten snutt där jag och Gaston tränar lydnad när han är runt året. Jag bara dog. Lille gubben (ja, han var faktiskt mindre då än nu i alla fall). Så jäkla söt och duktig. Synd att inte jag vet hur man gör annars hade jag kunnat lägga in det här på bloggen. Tack snälla M och U! Glad överraskning en sån här för övrigt jäkla pissdag.

Vi har dessutom kommit med på tävling. Jag MÅSTE träna!!! Jag ligger i som en rem med vårdhundsprovsträningen. Idag har han varit superduktig med att hämta och lämna grejer till en dam. Fast det var vissa alldeles fantiskt underbart tuggvänliga saker så lämnade han av dem (men det satt lååååååångt in).

Det var med fina kort med på en fin kille (tagna av Ulrika 2008). Helt galet vad tiden rinner iväg.
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och drömma mig bort... var ju på SM i helgen och såg många fina lydnadsekipage. Det vore väl själve f-n med om vi inte ska kunna få till vårt sista cert. Det SKA gå!!!

Först så går det upp så går det ner så går det upp, typ...

I tisdags började jag och Gunde en kurs. Jag känner att jag måste ta tag i mitt liv och Gundes träning. Mitt sätt är att åka på kurs. Det var mycket prat men också lite praktisk träning. Fick jättebra tips som genast ska användas (upps, det har visst redan gått två dagar och jag har knappt sett Gunde...). Nå ja, det kommer ju en helg.
Jag var i alla fall glad att Gunde tyckte att jag var en ganska kul typ. Måste jag väl vara om jag är lite mer intressant än en löpande tik. Grabben är inne i värsta "var-är-alla-brudar"-åldern. Nu var kursledarna bussiga nog att dela gruppen så hanarna inte behövde vara precis på samma fläck som den löpande damen men vi var på samma plan och det räcker för att jag ska vara glad.

Sen blev det onsdag och där åkte vi ner på jorden igen med dunder och brak. Peo ska vara tävlingsledare på lydnaden på SM och ville köra igenom några ekipage innan. Klart vi kommer sa jag som precis skickat in ett gäng anmälningar till tävling. Alltid bra att veta var man står i träningen. Vi har ju liksom plockat ner momenten och nu skulle det testas att sätta ihop dom.
VARFÖR??? undrar jag, gjorde jag det??? Det var inte många rätt. Herre jösses, framåtsändandet var katastrofalt och krypet. Han fick 10:a på sista tävlingen, igår kröp han knappt. Orka detta? Det var ingen glad matte som tog sin hund och åkte hem.

Gaston har också börjat jobba denna veckan och idag så swichade vi uppåt igen. Gaston skötte sina tassar alldeles underbart idag. Han fick med sig en man ut på en promenad och gick som en liten klocka bredvid rollatorn. Jag hade kunnat kysst hans tassar så glad blev jag. Det gjorde ingenting att han bet sönder sin present som han fick av en annan som vi hälsade på. Han fick en tennisboll som välkommen-tillbaka-efter-semestern-present. Gaston fullständigt dyrkar tennisbollar. Han skulle sälja mig för en sån. Men istället för att ta chansen att bli av med mig så bet han bollen i bitar. Otacksam rackare.

Få se hur det går imorgon med detta eviga berg o dalbaneåkandet. Man blir ju illamående för mindre. Hoppas på fortsatt uppgång. Det verkar som börsen skulle behöva det med...

Hej svejs!


Så var då denna dagen till ända

Gick faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle göra att släpa sig upp kl 05.45 och vara på jobbet i tid. Sen bara rasslade det till så hade jag plötsligt varit hemma och hämtat Gaston och befann mig i tid på JBK för träning.

Idag specialkörde vi framåtsändande-inkallningen, saktagåendet som jag nu plötsligt vill ska vara inte-så-jäkla-sakta-gående. Kan inte vara lätt att förstå denna matten men vi ska nog tamme tusan få till det. Never give up. Vi körde fritt följ och plötsligt gick Gaston i barndom och började ploga som en tok. Trodde vi hade passerat detta stadie men nix pix.

Gunde han fick gå långsväng med husse. Hittat kantareller. En synnerligen smidig kille att ha med i skogen. Han är där man är om man säger så. Skitskönt!

Vi har varit fyra dagar och campat på Tjörn på den märkligaste camping jag någonsin varit på. Det var typ vi... Det dök upp 1-3 husbilar per natt men det var bara vi som stod ut i fyra dygn. Vi tillbringade våra kvällar där sen åkte vi runt och bara njöt av klippor och ursöta hus. Det är som Myran säger om sin ömma moder - är du 80 bast eller, då blir man sån tydligen. Nja, jag är ju på väg ditåt om man säger så.

Hur det var så många fina vyer såg vi.Klippor är häftigt!


Bada är ju klart häftigast!


Rätt som det var när vi gick där på klipporna så stod det en tv? Fatta att någon orkat släpa dit den då?


Kolla vilken träningsplan som ingick i campinghyran liksom
Lite kul var det.

Vi har åkt färja både här och där bland annat till härliga Marstrand


Alla dessa supersöta hus


Smögen


Hur goda var dom här då på en skala?


Det tar på krafterna är traska runt på klippor och bryggor.


Gött att kunna luta huvudet på något


Vi sov rätt gott alla fyra när det var dags. Sköna dagar var det men nu så får vi bita ihop och längta till nästa sommar. Det är ju massor av dagar att fylla innan dess.

Hoppas ni haft en bra sommar!


Nu drar vi till Västkusten

Igår tränade vi lydnad och ärligt talat så kändes det som en träning jag helst vill glömma bort. Det var verkligen inte mycket som fungerade. Fy och usch.

Gundes öra går under behandling och han har inte ont av det. Lurig kille det där. Han visar inte på något sätt att han har ont. Är han verkligen av det manliga könet? Hm.

Knuffa har börjat löpa så något SM blir det inte. Synd, hade varit så himla häftigt.

Gaston anmäld till flera spårtävlingar. Vore ju kul om vi kom med på någon.

Fick PM till diplomeringen idag. Jag läste snabbt igenom ångestlappen och läser att jag ska ha med mig "5 saker som hunden kan namnet på (åtminstone på någon av dem)". Alltså finns det hopp om livet som diplomerad vårdhund. Det stod massor av andra grejer vi också ska kunna fixa men läs parantesen igen! Som vi har lagt tid och energi på detta jäkla skitmoment. Nu räcker det att han kan hämta åtminstone en namngiven. Give me a brake.

Lycka till ni som tävlar till helgen, speciellt till JBK:s augustikannelag!

Hej på er!

Here we go again!!!

Gundes vänstra öra svullet och rött. Gunde was here - Smådjurskliniken...


Söndag - inlägg nummer 2

Har man semester så har man. Alltså antingen skriver man inte något inlägg alls = fint väder eller så skriver man två = inte fint väder.

Vi har varit i spårskogen. Gunde spårade 300 meter (mätt med Martins GPS). Han hade tre pinnar plus slut. Han spårade över pinne nummer två men tog de andra två plus slutet. Han hade problem vid terrängbyte. Måste jag komma ihåg...

Gastons spår var som värsta maratonloppet. Inte längdmässigt (vi mätte inte det) men det gick uppför hela jäkla spåret. Jag bara rann av svett när Gasse äntligen nosat rätt på slutpinnen. Gaston missade TRE pinnar. Vad tusan? Inte likt honom, så jäkla jobbigt kan det väl inte vara att dra runt på mig. Märkligt.

Martin ville ha ett 700 meter långt spår till Knuffa. Jajamen sa jag och traskade iväg. Fatta vad frustrerande att se kantarellställe efter kantarellställe och inte stanna och plocka. Jag skänkte dom snällt till Martin som fick plocka dom efter vi spårat klart. Vi mätte spåret med GPS och hör på detta då! Det var 710 meter. Jag är bäst!!! Knuffa plockade alla pinnar (skogspinnar) utan några som helst problem. Hon tog vinklar hit och dit, spetsiga som vanliga. De måste komma med till SM. Det skulle vara så jäkla kul.

Nu ska jag äta kantareller som vi plockade igår. Kan vara därför jag var så snäll mot Martin men det erkänner jag aldrig. Jag orkade inte rensa ikväll igen.

Ha det gott!

Söndag

Vaknade till regn och sen har det fortsatt. Hm... Ska inte klaga för vi har ju för tusan haft solen framme hela denna veckan. Så nu gör jag inte det.

Igår la jag varsitt medvindsspår till grabbarna. Gaston hade två pinnar plus slut och spårade fint men nosade käckt över en pinne. Den tog jag upp och gjorde värsta affären av det (med andra ord fick JAG belöningen, äcklig kattmat men vad gör man inte? näe jag åt inte upp den men förhoppningsvis tror Gaston det). Nästa pinne tog Gaston...

Gunde hade tre pinnar plus slut, han nosade glatt över två av dom men markerade och plockade upp en. Då gjorde vi värsta affären av det och jösses, jag tror han var rätt nöjd över sig själv faktiskt (även om jag tvivlar på att han fattade vad i helsicke han hade gjort som var så bra). Han fladdrade runt lite i spåret men sista hälften förstod han att man kommer framåt om man tar ner nobban och håller den i spåret. Få se om det märks idag när vi ska träffa Martin för en sväng i spårskogen.

Vi gjorde lite lydnadsträning i trädgården och Gunde han kämpar på. Vi är inte helt överens om en del grejer men vad tusan det går i alla fall framåt.

Gaston specialtränas i inkallningen i framåtsändandet där han i slutet av förra säsongen helt på egen tass kom fram till att "varför springa? Du kommer ju gående ändå". Försöker få honom att glömma den lilla tendensen.

Gaston får ju även hålla på med den förbenade vårdhundsträningen. Jag är så trött på det så jag snart spyr. Svårt att låtsas vara superengagerad i en grej som jag tycker helt jäkla meningslös men ack så viktig på diplomeringen. Det är det här jag tjatat om att kunna fem namngivna grejer. Hur svårt kan det vara? Tydligen inte alls enligt någon som varit på en sån diplomering och någon som bedömde den hade sagt att det skulle jag fixa på en förmiddag. Men grattis, den personen kan få låna Gaston och visa hur i helsicke jag ska göra. Gaston blir stressad vilket gör att jag blir stressad vilket gör att allt går åt något varmare ställe. Hjälp, jag hetsar upp mig bara jag skriver om det. Var är den där bordercolliemänniskan som lyckades få hunden att fixa 200 grejer?????

Tror vi återgår till det slappa campinglivet, så mycket enklare...Jaha, nu får vi se om vädret kan skärpa till sig.

Ha en härlig söndag!

Dagarna ramlar på

Denna veckan är vi hemma och gör sånt där ni vet som är så in i baljans tråkigt, typ trädgården... Nästa vecka ska vi köra Myran till Landvetter så då funderar vi på att fortsätta mot kusten ett par dagar. Få se, hänger på vädret som man definitivt inte kan klaga på nu.

I tisdags var vi på klubben och tränade lydnad. Jag, Helene och Emma träffades en stund innan för att träna lite med de små. Eller ja, små??? Gunde är ju gigantisk jämfört med småtöserna som är 10 och 16 veckor.

Småtöserna, Rimma och flattemysan Saga var superduktiga. Pigga och käcka. Gunde, min Gunde som är mitt uppe i könsmognaden är lite lätt splittrad skulle man väl kunna kalla det. Sen är han sen och jag får verkligen anstränga mina små hjärnceller för att hitta HUR jag ska få fram det jag vill ha hos den pojken. Tack gode värld att jag haft två likadana pojkar innan. Både Matisse och Gaston var likadana när det gäller inlärning. De utför olika moment men det är så eftertänksamt och jag blir ju nästan alldeles galen.

Hur det var så tränade vi en stund och vi införde tandvisningen i Gundes liv. What, sa Gunde som inte ens fattade vad han höll på med. Han satt som ett ljus när både Helene och Martin kollade i munnen på han. Jag som knappt trodde han kunde sitt kvar i det tillstånd han befinner sig i just nu. Shame on me.

När de små fått sitt var det dags för Knuffa och Gaston. Gaston var pigg och gla´och for runt med sina bollar som en galning. Har nog varit bra med träningsvila OCH viss konkurrens om den lilla matten, tror jag.

Knuffa började med att gå ett fritt följ som första moment och var nästan helt tyst. Snyggt jobbat där Martin. Annars var ju den damen precis lika galet lycklig som alltid.

Liten och söt (eller liten och liten, vuxit ikapp Gaston har han gjort den rackarn)Stor och sötNix, nu ska jag ut och se mig omkring i trädgården och fundera på vilket som är minst tråkigast att göra.

Tji hu!

We back men inne i värsta semesterlunken

Vi har haft en skön vecka på Öland. Riktigt jäkla skitdåligt väder med endast 2,5 dagar med sol men då jäklar låg vi på stranden och stekte. Vissa totalt utslagna...Gundes tass är fin som snus med endast en liten, liten skorpa kvar sen är den läkt. Vi sket i bandage och alltihop och lät honom ha strumpa på så det luftades och vips så hände det grejer. Han har inte varit intresserad av att slicka på tassen vilket naturligtvis underlättat processen. Fatta lyckan när grabben fick hoppa i plurret. Han fullständigt rusade ut och bara simmade runt som en tok.

Jippi! ÄNTLIGEN!!!


Här är det teamwork på hög nivå, en pinne och två pojkar!När han inte badade trånade han


Gaston har en mer avslappnad attityd


Vi fick finbesök av lill-Rimma. Alltså ärligt, hur söt får man vara?


Vi fick åka på kulturresa så klart på grund av skitväder. Gunde träffade t ex på märkliga höns storlek gigantiska..Allvarligt talat sa Gunde, vad är detta?Han fick kolla på Borgholms slottruin. Han var så där intresserad.

Det har funkat kanon med hundar och 9 personer i förtältet när det regnade som värst. Coola killar som gillar läget. Himla skönt att det funkat. Vårt taikonläger bestod av vår husvagn med förtält plus tre tält till. Fullt ös kan man säga.

Vi kom hem i lördags och då kom ju det fina vädret. Vem blev förvånad?

Igår var vi och spårade ute hos Helene som fick nån knäpp och la ut spår till både mig och Martin. Gundes spår var ca 300 meter med 3 pinnar. Han markerade två pinnar och flurrade runt rätt bra i tillvaron. Hm, får bli lite andra spår till grabben håller ihop sig igen. Gasse han spårade som en tok och for rätt över varenda  pinne... Helene hade lagt skogspinnar och det brukar han inte ha några bekymmer med men hur det var så markerade han två av fem. Upps! Glada pojkar var det som fick göra något vilket inte varit någon överdriven vana hittills på semestern.

Imorgon ska vi köra lite lydnad tänkte vi. Jag måste även ta tag i Gastons vårdhundsträning. Jag fattar inte men det är som en stor gigantisk mur när det gäller den träningen. Vi ska diplomeras i början av september och nu är det bara en månad kvar. Gulp. Men istället för att bli taggad av tidsbrist så skjuter jag bara upp det. Hur tänker jag? Inte alls känns det som.

Måste kolla om vi kan anmäla några spårtävlingar med. Det är ju inte överdrivet många så här på hösten. Gunde han ska gå tävlingskurs han. Ska bli skitkul. Jag drog till med lydnadslydnadskurs. Brukslydnad tränar vi ju med träningsgänget. Ska bli skitkul.

Nu ska jag ut och sola. Kul att den finns, trodde den rymt forever.

Tji hu!

RSS 2.0