Rimma på besök

Lilla Rimma kom på besök idag. En alldeles, alldeles makalöst söt liten tjej. Jag blev alldeles kär och inte bara jag. Gunde bara dog. Här är hon ju, min kärlek. Gode värld, sa Gaston. Vad är det du släpat hit. Ta bort mig härifrån...

Hur lätt är det att ta kort på en busig liten schäfervalp och en något större busig flatte? Finns smidigare objekt att ta kort på om man säger så. Men jag gjorde ett försök.

Liten under skottkärran


Hjälp de är ju TVÅ!Matte var är du?


Anders räddade Gaston och gick på promenix med honom. Gunde och Rimma lekte inne en stund. Hur bra är detta för läkningen tror ni? Jag tänker så här, lite cirkulation på tasseländet kan aldrig vara fel... Hoppas inte veterinären någonsin hittar min hemsida. Då är jag nog rätt rökt.

Gunde var glad i alla fall, lite kul kan man behöva ha efter stillsamma 2,5 vecka. Helene är nog lite glad med när kvällen kommer och Rimma är trött efter en turné till Lekarebo.

Shit, det känns så kul. Tänk när vi kan sätta fräs med träningen ordentligt. Hoppas valp och tass tajmar varandra.

Tjingeling!Härliga dagar på Västkusten

Visst se ni, vi tog husvagnen och drog till Uddevalla. Vädret var ganska hyfsat mellan skurarna skulle man kunna säga. Vi fick både det ena och det andra plus ösregn. Skitmysig camping, Havstens hette den. Vi fick en kanonplats och Gunde tyckte direkt att det här var något för grabb som han. Lite synd att han måste gå med sitt satans bandage, tratt och hela tjiddevippen. Känns bedrövligt när grabben stod och fullständigt kved att "jag vill bada!!!" Nix säger den iskalla matten, utåt sett i alla fall... Såret läker sakta, fruktansvärt sakta. Det ser friskt ut och inte varigt eller så men herre gud, i det här tempot kan vi börja träna typ i november. Jag har veterinärtid på fredag om det är ok att det läker i den här takten. Hellre det än amputation men för Gundes skull är det väl bäst att expertisen får säga sitt.

Grabbarna har verkligen skött sina tassar väl. Bara Gaston som drev sin husse till ett vansinnighetsdåd när han drog av kopplet för att han minsann fick syn på sin matte en bit bort. Grejen var bara att matten satt hemma vid tältet med Gunde och Gaston satte fräs till helt fel person... Anders galen. Ja, jösses.

Annars har det varit jäkligt sköna dagar. Att damerna klippte bronset gjorde ju inte saken sämre direkt.

Här har  Gunde en nära döden upplevelse. Första mötet med en krabbaVärsta blåsten och ett jäkla regnande gjorde att vi offrade en dag på att se västkusten. Vi höll på att blåsa bort. Två fina grabbar vid nåt utsiktstorn typ i Lysekil tror jag.Pumba som grävt ner ett av alla ben som numer finns begravda på Havstens camping.Kul när de ska göra utgrävningar där...Man blir trött av det där campinglivet - söt-Gunde tittar fram under tältduken.Nu laddar vi om till lördag, då drar ekipaget iväg mot Öland och med en vild förhoppning om att SMHI gjort värsta missen när det gäller prognoser. De säger att det ska bli regn - skitsnack hoppas jag.

Ha de´!


Eller den här kanske - Som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig...

Idag var det dags igen och rulla tillbaka till Smådjurskliniken. Nu gäller följande, bandage, salva och ytterligare pencillinkur annars kanske vi måste amputera tån. Vad f-n, aldrig i livet. Just nu är jag mest irriterad över att han inte fick värsta bandaget direkt. De sa ju redan från början att det var ett taskigt ställe att läka på. Himla massa svordomar skulle jag kunna skriva här känner jag.

Så här var det innan det sprack för andra gången...  Själva glipan som skymtas var idag på morgonen typ 0,5 cm bred. Så jäkla äckligt. Min lille Gunde.Vi åkte till Bönared igår och tröståt. Eller ja, de andra käkade jordgubbstårta, jag snodde Anders jordgubbar och var präkto med en kopp kaffe. Men kära nån vilket jättemysigt ställe. Rekommenderas varmt!

Myran med bricka


Ia hittade också massor av mums. Kusin Moa syns i bakgrunden.


Hundarna var med och skötte sina tassar väl.

Vill du lyssna på en go låt med Adele, tjejen med den fantastiska rösten. Så skön...

http://www.youtube.com/watch?v=FlsBObg-1BQ&feature=related

Nu ska jag bita ihop till fredag sen ska jag le... guess why?

Ses när vi syns!

Prästens lilla kråka ni vet - vår heter Gunde...

Först åkte han in och tog bort knölen, blev sydd och kom hem med tratt... Det är så där säger Gunde. Sen gick det bra i två dagar sen sprack såret på tassen upp och så fick han åka in idag igen. Nya fina stygn och nya friska 10 dagar innan stygnen ska bort.

Annars så har Ia lunginflammation och Myran är dödsförkyld... Lite av en sjukstuga kan man ju säga.

Själv känner jag mig rätt ok.

Tjingeling!


Skön helg!

Igår var det helt konstigt. Jag hade inte en enda grej inplanerad på hela dagen. Jag blev så paff över detta så jag fick absolut ingenting gjort. Skitskönt! Låg i soffan och kollade på fotboll, WM damer om någon missat detta. Vi upptäckte att vi var tvungna att åka och handla framåt kvällen så då tog vi jycksen och gick runt Munksjön. Det är definitivt inget vi gör varje dag, varje vecka eller ens varje år känns det som. Nyttigt för de svarte. Gunde han tassade på och tyckte det var mycket intressant att kika på typ joggare, vanliga Svensson som gick, mindre vanliga Svensson som lullade fram, fiskare, cyklister och lite annat smått och gott.

Idag hade vi däremot planerat in en sväng i spårskogen. Min fine lille Gunde han tassade på i sitt spår som vi tror var ca 225 meter (Martins ord, jag hade nog dragit till med mer men ja, ni vet...). Han hade två pinnar i sitt spår och fatta den glädjen när han markerade båda två. Lillfisen är på gång.

Gaston gjorde ett kalasfint upptag (phu, förra veckans var i det närmaste obefintligt) och sen spårade han på så jag svettades som en jag vet inte vad när jag väl var vid spårslutet. Det gick himla bra för Mogg och Knuffa också. Det känns nästan lite märkvärdigt detta att JAG la spår till våra goa fina träningskompisar som ligger på ANDRA reserv till SM. Jag änskar verkligen inte någons olycka men kanske några tikar skulle kunna börja löpa bara lite så att Knuffa får en chans att komma med. Kanske någon som egentligen inte alls har lust att åka till SM men känner sig tvingade när de ändå kommit med. Jag hoppas så för Martins (och våran) skull att de får möjlighet. Fatta vad häftigt det skulle vara. Gissa vad vi pratade om på fikat :)

Lilla Ida var också med idag och spårade men hon grejade lite med annat så nu blir det till att backa i spårträningen för M. Han kommer fixa det galant. Med tanke på att den mannen inte tävlat eller hållt på med hundträning på det sättet som vi tävlingsnörd gör så är han himla duktig. En jäkel på att lägga spår dessutom. Kul att han hittat till vårt spårgäng tycker jag.

Här kommer två killar och går... Ser ni vem som är vem?

Märkligt jag ville ha en liten hane när jag köpte Gaston, gick så där och nu när vi slog till på Gunde så verkar väl han också skena iväg. Är det något i Lekarebo? Det stämmer inte när man tänker på våra tjejer som är uppvuxna här och definitivt fått längden efter sin mor. Hm. Får klura lite på det där.

Hoppas ni haft en kul helg! Som t ex Ulrika och Fia. Grattis säger vi till dom duktiga lydnadsekipagen Ulrika och Tizz som fixat två första pris på två dagar samt Fia och Siri som var så nära ett första pris - en sketen poäng ifrån. Snubblande nära succe som han säger Gardell. En seger sig att du tävlar Fia!

Hej och hå!


Vi hade i alla fall en skitrolig fredag!

Jäpp, efter en så där kul vecka så avslutade Gaston min vecka på jobbet så allt kändes kalasbra. Vi kom till en grupp på ett av kommunens äldreboende där vi var väntade. Dessa underbara fantastiska människor som vi har förmånen att få träffa. Vi hade så jäkla kul idag så när jag tittade på klockan hade det gått över en timme. Då hade Gaston suttit, legat, krupit, backat, rullat runt, haft godis på nosen, tagit godis både här och där, glänst lite med fritt följ som de tycker är fantastiskt att se plus att han glidit runt och snikit till sig både det ena och det andra. Fatta känslan att få en grupp människor engagerade och skratta genom att min goe Gaston är med. Det var i alla fall veckans höjdare i min värld.

Min vardagshjälte!
Sen kom jag hem och golven skrek dammsug oss och banne mig att de till och med skrek moppa av oss NU!!! Så nu har jag gjort det lika med en apsvettig, äcklig kropp som måste förpassas in i duschen. Låt mig inte somna där, det är farligt nära känner jag.

Fredagkvällar är bra sköna i alla fall, man har liksom hela helgen framför sig...

RSS 2.0