Valborgsmässoafton

Den här veckan har gått i ett rasande tempo både på jobbet och hemma. I tisdagskväll tränade Martin och jag ett snabbt lydnadspass som gick ok. Gaston var pigg som en turbo - det var lite svalt på kvällen och han hade varit hemma på dan hos Ia. Det fanns lite inuti honom som bara ville uuuuuut! Så skallet som annars är trögt gick som fasen. Alltid någon fördel med en lätt uttråkad hund. Vi hoppas han och jag orkar hålla ihop oss imorgon när vi åker till Falbygden för årets första elitspår.

Gunde har mest varit hos dagmatten och busat runt. Tyvärr så innebär inte det att han vill sova länge på morgonen. Icke, varje dag denna vecka så har han nästan på minuten vaknat 04.45. Tur jag älskar honom...

Dubbelkontakt med husse (eventuellt kan det vara brödet till hönsen som lockar)...


Imorgon ska jag hämnas på Gunde genom att gå upp kl 04.00 - vet inte om han riktigt kommer se det som en hämnd. Tror han hellre ser det som en vinst. Håll tummarna för oss imorgon. Vi lär behöva det.

Nu ska jag sätta fräs. Snart dags att åka på match. Mariebo har hemmamatch. Myran ska vara med. Det är skitroligt och supernervöst. Märklig känsla, precis som att tävla elit-spår faktiskt.

Hej på er!

Men var tusan tog de lediga dagarna vägen?

Vi har haft en sån härlig, superskön påskhelg. Hunnit med både det ena och det andra. Till exempel har präktot städat ur tre bilar. Jag kan säga att de var i stort behov av det. Volvon jag använder mest såg bedrövlig ut och herre jisses vad prylar jag har med mig jämt. Det är Gastons träningsgrejer, spårgrejerna, Gundes väska och Gastons alla jobbgrejer. Ser ut som jag skulle flytta för jämnan.

Någon spårtävling blev det inte denna helg. Det kanske var lika bra det. Värmen är ju inte direkt Gastons tändvätska precis. Men det hade varit kul i vilket fall att få tävla. Vi är glada för Martin och Knuffas toppresultat på 602 poäng. Lite jobbigt att de lägger ribban på den nivån på årets första tävling men jag är så himla glad att Knuffa skötte sina tassar, hon är skendräktig så hälften hade räckt. Snyggt jobbat av våra träningsvänner.

Idag har det varit kalas här hemma för vår Myra som fyllt år. Inte lätt att få in kalas bland alla träningar, matcher och eventuella tävlingar men vi körde en rövare idag eftersom sannolikheten för att jag skulle komma med på tävling var mikroskopisk. Jag var åttonde reserv. Nu ser vi fram mot första maj för då vet vi att vi tävlar. Ska bli skitkul.

Vi fjäskar lite för hönsen så här i påskatider. Vi har fått många goda påskägg av dom så nu var det pay-back-time. De fick lite bröd men det var fler som ville ha...

Hallå! Ser du mig, jag sitter ju här, mitt framför ögonen på dig. Ro hit brödet...



Ska bara dom där gamarna ha???



Herre gud, vad begär du? Ska jag bryta nacken av mig eller???


Orättvist, jag vill också ha sa Gunde och ordnade saken på egen tass


Ikväll pep vi förbi Helene en sväng. Jag ville hon skulle kolla av läget lite med vår träning. Jag har liksom fastnat lite och kommer inte vidare. Nu vet jag hur jag ska göra. Tack för det!

Nu är det natta!

Hoppas ni haft en lika härlig helg som vi.




Påskdagen

I fredags spårade vi i Djupedal. Gunde, den filuren, fick ett spår som var kanske 130 meter. Det går ganska bra för den lille. Absolut inte klockrent men helt ok. Gaston gick kalas. Så igår gick jag och väntade hela dagen på att Ulricehamns bk skulle ringa och säga att vi kommit med. Vi var ju i alla fall "bara" andra reserv. Men icke... Vi håller alla tummar för Martin som just nu har fullt på plats, upptag och alla pinnar. Känns finemang.

Igår var vi ute hela dagen. Gaston grävde i vanlig ordning upp och ner ett ben. Jag fattar inte varför han ska hålla på så. Han ser ut som han har lerinpackat hela nosen när han håller på. Gunde, han har tagit som sin uppgift att städa trädgården på både det ena och det andra - alltså på sånt som är ätbart (i hans tycke).

Vi firade påskafton tillsammans med några kompisar och mumsade i oss god mat. Idag ska vi väl fortsätta utföra någon form av dagsverke i trädgården - eller inte. Få se vad vi pallar med i värmen.






Ha de´!




Gunde vaknade alldeles för tidigt - idag igen!

Kl 06.00 var jag ute och gick med två flattar. Påskbitchen fick ett ansikte - mitt. Jag var arg som ett bi och trött som tusan men det var inte flattarna. Tji hu, kul att du ville hänga på sa dom och sprang glatt omkring i tillvaron.

Så i vanlig ordning när det var dags för valpkurs kl 10.00 var Gunde så där lagom mör och skötte sig finemang. Vi hade en liten tävling som avslutning. Vi delades in i två lag och sen skulle vi springa med vår valp en liten käck bana. Den "lilla" käcka banan fick oss tvåbenta att flåsa som vi hade sprungit typ maraton. Den började med ett mikroskopiskt hopphinder, fram till en tunnel (en spöktunnel enligt vissa), sen vidare mot en kon där valparna skulle sitta, nästa kona skulle de ligga vid, nästa skulle vi gå ett varv runt och mellan de två sista konorna skulle valparna gå fint vid sidan.

Vi fick tjuvträna lite på agilitytunneln. Den var ruskigt konstig sa lill-flanen men med lite korv så gjorde han det omöjliga möjligt. Första svängen fick vi prata och locka med oss våra juveler, andra svängen fick vi inte säga ett ljud. Jag vara tyst... det går ju så där bra men vi lyckades trassla oss igenom banan utan prat också. Valparna var alltså lösa måste jag tillägga och vi körde två banor bredvid varandra. Fatta vilket härligt valpgäng, det funkade!!!

Resten av dagen har vi sovit, burit ved (jag), ätit skit (Gunde), grävt ner och upp ben (Gaston) och nu ska jag uppbringa energi för att springa en runda med Gaston. Gunde skulle visst gå med på någon inspektionsrunda i skogen med skogsmästaren jag lever med.

Han fick godkänt, den där Gunde, på valpkursen. Jag tycker grymt mycket om vår lille Gunde.


Imorgon är det till att jobba igen. Gaston ska till två ställen imorgon så jag hoppas det inte är alltför varmt så han såsar ihop och svimmar av värmeslag.

Hoppas ni haft en bra helg ni med!!!

Vilken go dag!

Vi började med att åka till Djupedals fina spårskogar. Det är för himla kul att Gunde, Fnunde fattat det här med att spåra. Det gick så fint och då gick vi tre vuxna plus en liten Ville (Martins son) bakom och tjattrade. Lika bra att få in störningarna direkt. Liten Gunde nosade på så fint.

Gaston spårade på som jag vet inte vad. Jag for upp och ner för hiskeliga höjder. Var är min kondis? Känns kalasfint inför kommande spårtävling (förtränger de två andra delarna som ingår).

Mats Ida tuffade på och gjorde vinklar och plockade pinnar som aldrig förr och Knuffa säker som alltid. Vi var mycket nöjda när vi åkte hem. Lille Ville tyckte det var ok med. Tro jag det, leka med tant Ing-Marie (det är INTE min starka sida, det där att leka med barn). Vi grävde i grusvägen och samlade kottar. Måste vara pluspoäng till mig när barnet bara frågade efter pappa en gång.

Sen har dagen liksom bara lullat på. Vi åkte till skogen och studerade Anders nedtagning av träd, alltså vi två-benta gjorde det. De fyrbenta hittade lite annat - typ Gaston ett ben.


Och, sa Gunde - vem bryr sig. Jag hittade värsta fina pinnen... storleken har faktiskt ingen betydelse. Det har jag
hört från säker källa.


Två goa grabbar har vi!


Imorgon sista gången på valpkursen. Skit med. Jag tycker den har varit skitkul och givande. Vill ha mer!!!

Ha en härlig kväll!

Tjingeling

En liten och en stor





Helt galet fort har denna vecka gått. Gunde har jag knappt sett röken av. Han är hos sin plastmamma när jag jobbar och i måndags var Gasse och jag på lydnadsträning, igår var jag på fotbollsmatch och nu sitter jag här. Måste gå ner och pussa på honom en liten stund, så han inte glömmer mig alldeles. Vi har avslutning på valpkursen på söndag och träningen är noll, zero, nada absolut ingenting. Imorgon ser jag honom inte heller för då har Helene och jag vår tävlingskurs och sen är det liksom fredag. Jaha, det blir till att bita ihop och se glad ut.

Har ÄNTLIGEN kommit med på en spårtävling. Martin, den rackans turkorven, har anmält till tre och kommit med på tre. Värnamo here we come! Martin, känn ingen press

En riktig hundhelg...

Igår spårade vi och idag har Gunde varit på valpkurs och spårat igen. Det är så himla kul att han börjat förstå det här med spår. Alla andra små valpar har leksaker i slutet men inte Gunde, han har kattmat, upps!

Här har han fått något i sin nos... hm, den här doften har jag känt förut.



Nu ska vi se


Ja, hurra! En burk med kattmat, holy moment!


Det är ett så himla härlig gäng i vår valpkurs. Goa valpar med vidhängande mattar och hussar. Jag hann ta lite kort på några idag. Får jag presentera

Astrid (en riktig pudding tycker Gunde)


Chili, hur söt som helst


Chico, också ett charmtroll (trevlig kille som bor in Pinktown).


Ja, det var några puddingar på kursen. Den absoluta favvopuddingen, det är den här, en utslagen hjälte efter spåret. Han var lite matt, vaknade ju i vanlig ordning kl 05.15 så när kursen började kl 10.00 var han så där lagom mör.


I eftermiddag har jag och Gaston gått en egen promenad. Det är så konstigt. Jag har bott här sedan 1995 och jag tror verkligen att jag hittar i skogen. Det gör jag, så länge jag håller mig till stigarna. Så fort jag gör en lite avstickare så är jag väck, så även idag. Jag tror ändå att jag nog är ganska rolig att gå promenader med om man är hund. Man vet ju liksom aldrig var man hamnar...

Hoppas ni haft en lika skön helg som vi!

Dagens tio i topp!

  1. En helt underbar vårdag med SOL!
  2. 25-öringen har definitivt fallit ner hos Gunde. Idag spårade han!
  3. Gaston spårade fint idag (förtränger bakspåret). Han fixade att vi minsann traskat över hans spår när vi gick Idas. Ja, sånt där som händer. Men Gaston brukar har sjukt svårt med övergångar men idag fixade han det.
  4. Knuffa, Mogg och Ida fixade sina spår de med. Sen fikade vi i solens sken.
  5. Gubben som äger skogen där vi var och spårade dök upp. Gulp, sånt kan sluta hur som helst. Jag lade på hela min charm (nåja, den lilla jag har) och det gjorde verkligen inget att vi var där och spårade. Bara roligt!!!
  6. Jag har sett tussilago i massor.
  7. En vårlök stack upp bland löven.
  8. Jag fick ur tummen och grejade lite i trädgårdslanden. Jag lovar er att 99% av Sveriges befolkning gjorde det redan i höstas...
  9. Myran ska spela med Mariebo i Svenska cupen imorgon. Så jäkla kul.
  10. Imorgon ska Gunde och jag på valpkurs. Den ser vi fram emot både han och jag.

Två finaste killarna i väntan på att få spåra! Me love!


Hoppas ni haft en lika härlig dag som vi!


8 april och killen är redan 5 månader!!!




Idag lydnadsträning

Jag har haft en sån där lite lätt stressig dag på jobbet och Gaston har inte varit med. Han och Gunde har varit hemmahundar idag och det har de klarat galant. Efter en promenad så åkte vi iväg för att träffa Martin och Knuffa. Minimannen fick också följa med. Jag ville att Martin skulle kolla läget lite om vi är på rätt spår eller inte när det gäller till exempel fot.

Vi börjar med Knuffa - hon gick kanon och det är så himla häftigt för hon har kommit med på tävling. De behöver ju ett bra resultat till sen åker vi till Värnamo och kollar på dom när de glider runt i spåret på SM. Så himla kul det ska bli!!!

Gaston - han gick kalas han med. Vad tusan är det med dom. Jag kan inte låta bli att tänka på förra året när vi kämpade på i snön men inte fasen funkade det på tävling sen ändå. Nu har vi kört vila-sig-i-form-varianten och de går skitbra. Kul, kul.

Gunde - min minikille fick godkänt av Martins kritiska ögon. Han satt vid sidan och höll kontakt. Han gick vid sidan och höll kontakt. Vi kan sammanfatta själva fot-träningen med att han höll kontakten. Superduktig var han. Det var på en helt ny plats och Martin stod och störde men Gunde han höll kontakt han. Hjälp, tänk om han blivit stel i nacken och det var därför... han kanske inte kunde böja ner huvudet men det är klart han  hann ju hitta lite grästovor som slank ner i den lilla magen och då böjde han ju på nacken. Jag lägger ner analyserandet och är helt enkelt glad att det funkade. Tack Martin för att du orkar med mig.




Nu är det natta!


Den där Gunde!

Kl 04.30 vaknade jag av små försynta pussar och en trumpetande gäspning. Att en sån liten varelse kan låta så när han gäspar, helt sanslöst. Lät som ett helt världskrig vid den tidpunkten. Lägg av sa jag, gå för helsicke och lägg dig. Ja, ni kan ju räkna ut vad som hände. Plötsligt befinner jag mig i Anders stövlar och en jacka utanför dörren med en skvalande valp. Okej då, duktig hund NU åter till sängen - march pannkaka.

Kl 05.00 vaknade jag av små försynta pussar och viftande svans. Hallå här! Jag är hungrig. Gunde, lägg av, jag dör, jag vägrar, jag går inte upp förrän kl 05.45. Gå och lägg dig NU! Kl 05.15 när Gunde tassat runt, trumpetat ut sina gäspningar och pussat lite till samt viftat och dunkat med sin glada svans  överallt gav jag upp. Jag tänker inte återge vad jag muttrade när jag släpade mig ner men vackert var det inte.

Så kl 05.30 var jag ute och gick. Jag tänker aldrig i livet tala om det för den där Gunde men lite härligt är det när man känner våren. Det är bara det att det kunde jag mycket väl tänkt mig känna det en timme senare.

Han är himla söt den där Gunde - men alldeles för morgonpigg...


Nähä, får väl packa mig iväg. Ska genom jobbet åka till Göteborg idag. Leva och fungera-mässa. Brukar vara givande så det får vi hoppas på idag med.

Tjing tjong - fågelsång!

Den där Gaston!

Idag vet jag inte vad som flugit i Gasse. Han skötte sig på jobbet, vi var i över en timme hos en dam som kallar Gaston för sin änglahund. Sen åkte vi och tränade på klubben. Det var jag, Martin och AG och vi började med varsitt uppletande och jösses, Gaston for runt som en torped och plockade grejer. Var så där härlig ni vet när de vänder i luften när de får in en molekyl av någon grej i nosen. Jag blev superglad. De andra två skötte sig också så vi var nöjda alla tre när vi gick till  planen för att få plats med skott. Denna avlöpte också alldeles bra.

Idag tränade vi fritt följ, läggande i inkallning (som Gaston fullständigt glömt bort ingick i momentet förra gången vi tränade), vi gjorde framåtsändande och hopp. Gaston dynamit fixade alltihop utan anmärkning. Nåja, förutom en då att han tydligen satt som en kratta innan han hoppade. Såna bagateller sket jag i idag. Jag är så glad att han tycker det är kul att träna lydnad. Att inte han spyr på framåtsändande. Jag undrar hur många jäkla framåtsändande vi gjort i hans liv. Det är sannerligen ett evighetsmoment som man kan träna i all oändlighet.

Jag får inte glömma Knuffa och Mogg. Det gick överlag riktigt bra för jycksen idag. Kan det vara våren. Jag hittade en blåsippa på klubben och blev alldeles vårglad. Det kanske smittade av sig, vad vet jag. Sammanfattningsvis av kvällens lydnadsträning är HERREGUD VAD KUL DET VAR!!!

Gunde har varit hos dagmatten och levt rövare så han är helt trött. Detta var perfekt eftersom han fick vara själv hemma i två timmar ikväll (själv på riktigt, inte ens Gasse var ju hemma). Han sov som en liten gris när vi kom hem. Gäspade och gick och kissade, försökte sedan leka en stund med Gaston men föll snart ihop och sov vidare.

Goe Gaston en härlig sommardag - vi längtar efter fler såna...


Hej, hej!

Idag har det varit fotboll för hela slanten!

Från den ena matchen till den andra - så såg vår dag ut idag. Inte konstigt man måste vila sa Gunde...

Man kan vila så här (frågan är var börjar den ena och var börjar den andra...)


Eller varför inte så här (något mer tydligt här vem som är vem)


Nu ska jag ladda och tagga för en löprunda med Gaston.

Tjingeling!


Spår på egen hand

Vi skulle egentligen spåra imorgon men det körde ihop sig för fotbollsmorsan. Ena tjejen spelar match kl 11.30 och den andra kl 14.00. Jag fick helt enkelt spåra solo idag men det går ju det med men gud vad tråkigt det är att vänta på att spåren ska ligga till sig när man är själv. Så med andra ord låg de inte så länge. Upps. Gaston spårade på som vanligt. Skönt att han fullständigt skiter i om det är jag eller om det är någon annan som lagt spåret. Han nosar på så fint och plockar sina pinnar.

Gunde Fnunde har inte riktigt kommit på det där med att följa fotspår. Han har mest nosat och hoppsan där låg det en godis, en kotte, en pinne eller något annat som råkar vara i hans väg. Idag fick jag till det och jag tror att vi kan välkomna Gunde in i spårgänget. Plötsligt händer det! Han nosade på så fint och tänka sig, han hittade en burk med kattmat i slutet av sitt spår. Lycklig och glad åt han upp innehållet och sen ville han spåra mer. Härligt! Det finns hopp om den lille.

Nu har vi gått en mysig skogssväng och det har resulterat i en hög med flattar ihopflätade som ligger och sover ihop. Typiskt har jag kameran i köket och skulle jag göra en tendens till att röra mig åt det hållet flyger de upp. Det är liksom mattid.

Fick bli ett annat kort taget en annan dag men det är samma två fina killar.


Gunde går på valpkurs och det är verkligen skitkul. Tråkigt bara att jag inte hinner träna så mycket som jag egentligen vill men det kanske är bra. Sliter ju inte ut killen direkt.

Vi tränar så gott vi hinner och vi tränar på

Sitt
Sitt kvar
Stå
Stanna under gång
Fot - sitt vid sidan och lite i rörelse
Ligg
Kom
Ingångar
Hålla fast övningar

När jag läser listan låter det hysteriskt men ärligt vi får verkligen satsa på kvalitet och inte kvantitet när vi väl hinner få till det.

Jag försöker även få liten Gunde att fatta att grejer är superkul. Så där säger han och äter tusen gånger hellre en godis.

Stilig liten Gunde


See you!


RSS 2.0