Söndag

Vaknade till regn och sen har det fortsatt. Hm... Ska inte klaga för vi har ju för tusan haft solen framme hela denna veckan. Så nu gör jag inte det.

Igår la jag varsitt medvindsspår till grabbarna. Gaston hade två pinnar plus slut och spårade fint men nosade käckt över en pinne. Den tog jag upp och gjorde värsta affären av det (med andra ord fick JAG belöningen, äcklig kattmat men vad gör man inte? näe jag åt inte upp den men förhoppningsvis tror Gaston det). Nästa pinne tog Gaston...

Gunde hade tre pinnar plus slut, han nosade glatt över två av dom men markerade och plockade upp en. Då gjorde vi värsta affären av det och jösses, jag tror han var rätt nöjd över sig själv faktiskt (även om jag tvivlar på att han fattade vad i helsicke han hade gjort som var så bra). Han fladdrade runt lite i spåret men sista hälften förstod han att man kommer framåt om man tar ner nobban och håller den i spåret. Få se om det märks idag när vi ska träffa Martin för en sväng i spårskogen.

Vi gjorde lite lydnadsträning i trädgården och Gunde han kämpar på. Vi är inte helt överens om en del grejer men vad tusan det går i alla fall framåt.

Gaston specialtränas i inkallningen i framåtsändandet där han i slutet av förra säsongen helt på egen tass kom fram till att "varför springa? Du kommer ju gående ändå". Försöker få honom att glömma den lilla tendensen.

Gaston får ju även hålla på med den förbenade vårdhundsträningen. Jag är så trött på det så jag snart spyr. Svårt att låtsas vara superengagerad i en grej som jag tycker helt jäkla meningslös men ack så viktig på diplomeringen. Det är det här jag tjatat om att kunna fem namngivna grejer. Hur svårt kan det vara? Tydligen inte alls enligt någon som varit på en sån diplomering och någon som bedömde den hade sagt att det skulle jag fixa på en förmiddag. Men grattis, den personen kan få låna Gaston och visa hur i helsicke jag ska göra. Gaston blir stressad vilket gör att jag blir stressad vilket gör att allt går åt något varmare ställe. Hjälp, jag hetsar upp mig bara jag skriver om det. Var är den där bordercolliemänniskan som lyckades få hunden att fixa 200 grejer?????

Tror vi återgår till det slappa campinglivet, så mycket enklare...



Jaha, nu får vi se om vädret kan skärpa till sig.

Ha en härlig söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0