Augustikannan hamnade hos Jönköpings brukshundklubb!

Jippi, nu får vi ha den ett år och tagga ett nytt gäng för nästa års Augustikanna. Det är ju en vansinnigt rolig tävling mellan tre klubbar. Det var inte helt enkelt att få till ett lag i år men Susanna Gälldin kämpade på och fick till slut till det. Gunde och jag hade inte tänkt vara med för vi hade tänkt starta lydnadsklass 3. Du får inte ha startat i trean om du ska vara med i tävlingen för där är det lydnadsklass 1 och 2 som gäller. Perfekt ursäkt för mig att inte starta trean. Phu!
 
Hur det är så har vi legat i och tränat. Det har varit skitkul eftersom även Emma med Saga blev uttagen till laget. Vi har kämpat på med våra flatte-flanar. Tänk att två flattar kan vara så olika och ändå lika. Ja jisses men det är också himla kul när man får kvitto på att vi tränar rätt och det fick vi igår. Emma och Saga fixade 175,5 poäng med en 0:a på apporteringen (tveksamt om alla domare hade givit nolla på den apporteringen men den här domaren hade sin bild klar för sig punkt slut). Gunde den filuren busade till det lite på platsen genom att lägga ner hakan så fint för att sedan plötsligt ta upp den och ligga blixtstilla men med hakan uppe. Enligt Emma hade hunden bredvid krupit och eventuellt kan det varit då Gunde lyft upp sitt söta lilla huvud. Nu är det ju så att mitt mål med denna haka-ner-i-backen är att hakan just SKA vara nere i backen oavsett vad som händer. Alltså är vi inte i mål där...
 
Glömde att säga att det regnade satan hela förmiddagen. Det berörde inte Gunde eller faktiskt inte någon av flattarna ett skit. Det blev nämligen så att på första plats kom Gunde och jag (jippi), tvåa blev en flatte från Attila, trea blev Carina och Milan (flatte) och på fjärde plats Emma och Saga (flatte). Hur kul var inte det då? Fyra flattar var med av 20 hundar och vi snodde de främsta placeringarna. Ha, ha, ha jag kunde ju bara inte låta bli att fråga om vi kommit fel och det var någon form av flattemästerskap i lydnad. Alla uppskattade inte skämtet. Jag tyckte det var vansinnigt roligt.
 
Vårt härliga gäng från Jönköpings brukshundklubb!
Emma och Saga, Peo och Rappe, Carina och Milan, Guldgunde och jag, Hanna och malletjej (kommer tamme tusan inte ihåg vad mallan heter), Sanna och Biz, Sanna och Zonda.
 
 
Momentmässigt så höll Gunde hela programmet igenom. Han var go och gla´. Han tycker verkligen det är kul det här med lydnad. Emma och jag var i mycket god tid på Attila för att hinna göra ett uppletande och en plats innan själva tävlingen började. Kul att Gunde letar grejer och flyger runt i rutan som om vi tränat det var eviga dag. Det är verkligen det vi tränar minst av allt. Det har ju varit mycket fokus på lydnad det sista. Hur som helst letade han och tog med sig grejer in utan att tugga. Skitkul!
 
Här kommer själva tävlingen:
 
Fria följet betyg 8
Helt ok men jag MÅSTE komma på hur jag ska få ner honom i aktivitetsnivå. Han ligger för långt fram och det drar ju med sig taskiga vinklar.
 
Läggande 8
För långt fram i transporten och dubbelkommando vid sitt upp.
 
Inkallning 9
Avslutning står det. Jag vet faktiskt inte vad det var. Kanske taskig fart?
 
Rutan 10
Han stannade precis utanför men letade sig in själv utan att jag sa något extra dk. Han vet vart han ska men jag vill ju att han ska hamna där direkt. Hm.
 
Apport 9
Ingången. Han tog en båge tillbaka till mig men satte sig rakt och prydligt och tuggade INGENTING!!!
 
Hopp 9
Satte sig inte direkt. Han har ruskigt hög förväntan på att hans boll ska komma och huvudet far som en helikopter på honom för han undrar var hans himla boll tog vägen. Vi var ute i fredagskväll och specialtränade just sitt bakom hindret och det är jag glad för att vi gjorde. Annars hade han eventuellt stått kvar där än och vevat runt med huvet.
 
Fjärr 10
Så fint!
 
Helhet 9
Trevligt ekipage! En sån kommentar blir man glad över.
 
Det var det hele!
 
Idag har varit i spårskogen och vi fortsätter med projekt få ner näsan i backen grabben och idag gick det ännu bättre än sist. Gaston han spårade på som vanligt men det var inget vanligt spår. Emma hade busat till det med både det ena och det andra så nu ligger han som en död och snarkar. Gunde blev inte lika trött av sitt utan kommer här hela tiden med en grej och tycker att för helsicke kvinna, slit dig från datorn och ta hand om din hund!
 
Får väl göra det då.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Flattarna ääääger hihi... vad häftigt !!

Grattis, och ut i 3 an med dig för nu finns inga ursäkter 😉

2013-08-18 @ 17:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0