Igår var vi i Sommenbygden och tävlade

Jag är säker på att väldigt många svenskar igår var överlyckliga över det fantastiska vädret. Sol, nästan vindstilla och 18 grader varmt (åtminstone i Tranås). Den här svenskan var det INTE. Tur som en tok drog jag nummer ett så jag hoppades förtvivlat att värmen skulle hålla sig borta till framåt sena eftermiddagen så vi skulle hinna göra lydnaden innan men så blev det inte.

Gaston fick ett kanonspår, rena Djupedalsskogen var det. Han tog framspåret klockrent. En domare har till och med skrivit BRA! på kommentaren. Kan ni fatta detta? Han som förra veckan gjorde värsta bakspåret så jag trodde armen skulle åka av när han satte fart. När jag insåg att vi klarat framspår så kändes bara det som en seger. Gaston plockade sedan sina pinnar och vips var vi vid slutet. Tji hu!

Det var en ganska varm Gaston redan efter spåret så han fick hoppa i sjön. Han simmade runt och hämtade dummies bland änderna i sjön. Härligt sa flanen!

Sen var det dags för uppletandet som visade sig vara svårt igår. Det var ingen riktig vind och hundarna slet som tokar. Det var bara Knuffa som klarade alla 4 föremålen sen var det 3 som klarade 3 (där ingick min goe Gaston) resten hade 1 eller 2 föremål. Betyg på uppletandet var 7-8. Jag fattade aldrig var den där 7:an stod för men jag tyckte han sa något om att han tappade av i farten eller nåt sånt. Inte vet jag. Tydligen höll jag min glappande käft lagom tyst för det inga kommentarer om det (tänker på förra veckans nedrag med TRE enheter...).

Efter uppletandet var Gaston mycket varm och då fick jag verkligen tänka till om jag skulle våga doppa (dopa hi, hi) honom i sjön igen innan platsen eller inte. Jag chansade och for ner med dummies och flanen till sjön igen. Det här var ju riktigt trevligt sa Gaston och simmade omkring i tillvaron och piggnade till betydligt.

Jaha så var det då plats och stege. Fullt på platsen och 9 på stegen.

Lydnaden - nu ska jag skriva det som var positivt:
Fria följet
8-8,5. Det var ok men jag tyckte han var flurrig.
Metallen 9-9,5 IGEN! Hurra - vi som haft taskiga ingångar och dåligt gripande nu har han fixat detta två helger i rad.
Tung 8-8,5 Hurra här med!
Hopp - 10-10 Tror Gaston har glömt att man kan använda hindret till annat än att hoppa över det. Skönt!

Det tråkiga i lydnaden var:
Inkallningen
- nu la sig väl flanen istället för att ställa sig. En ny grej han hittade på. Han har ju haft perioder då han satt sig men lägga sig???? Solsting kanske?
Kryp - katastrof!!!Förra helgen 8,5-9 var lååååååångt borta. Reste sig och höll på. Det var riktigt jobbigt i värmen sa han. Precis som jag tyckte det var så jäkla svalt och skön. Skärpning mister!
Skall - lite surt när han tar hundra år på sig till första skallet. När han väl kommer igång så höll han faktiskt i riktigt bra för att vara han. Han sitter stilla och är rätt söt.
Framåtsändandet - kanonfina utskick (det blev jag verkligen jätteglad för) men saktagåendet - herre gud! Rakt och prydlig men vad tusan hjälper det när han går i ett tempo så en ettåring skulle kunna krypa om honom.

Mats var bussig och filmade oss. Det var tur det för det såg faktiskt bättre ut än vad det kändes. 

Ulrika tog lite kort på oss (TACK!) några av dom kommer här:

Jag ser lite ansträngd ut tycker jag men flanen verkar ju go och gla´!



Tror detta är starten från Gastons egna läggande på inkallningen!


Kolla vad kul! Full fart i framskicket. Jag blev superglad!


Här ser det ju för tusan riktigt bra ut! Undrar vad som hände sen???


Han hade lika fint framskick på andra hållet men här ser man hur avståndet liksom krympt ihop till att jag nästan var framme hos honom. Ja kära nån, detta måste åtgärdas. Helene kom och kollade så vi smed planer som jag aldrig trodde skulle komma i min hjärna när det gäller saktagående men nu jäklar ska bollen fram i detta moment. Det får bära eller brista!



Tji hu, här hoppar en flane!


Ulrika! Hoppkorten är så himla härliga - tack igen!


Så var denna tävling over and out - I love you man!


Vi skrapade ihop 561,25 poäng. Det är så surt att tappa certet på skitlydnad men as usual - det är bara att bryta ihop och träna vidare. Vi fick ett specialpris för dagens bästa special och det är ju alltid kul. Vi kom 5/15 vilket är totalt ointressant tycker jag för jag vill ha CERT!!! och hade skitit i om vi kommit sist bara vi knåpat ihop våra 585 poäng. Hur svårt kan det va´???

Martin och Knuffa våra goa träningskompisar hade strul på upptag och bakspår men alla pinnar. Dagens absolut bästa uppletande vilket också resulterade i 10-10 det är så himla kul! Deras lydnad var dock inte i den klass den brukar igår. Lilla fina Knuffa - jag önskar så att de får till det så vi får åka till Värnamo och heja på. Jag har ju redan tänkt ut vad det ska stå på banderollerna.

Nästa helg - på det igen!

Hej på er, idag ska jag göra som många andra gjorde igår - njuta av värmen!

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Det spåret hade passat mig så hade jag sluppit vrida ur min t-shirt när vi kom i mål haha..



Grattis till bästa special!!



Jobbar tyvärr Måndag-kväll :( :( men visst ska vi fortsätta träna o tävla.. iaf då o då när lusten faller på ;) :)

2011-05-08 @ 10:12:12
URL: http://www.12tassar.blogspot.com
Postat av: FIA & SIRI

VI TYCKER NI ÄR DUKTIGA & HÅLLER ALLA TUMMAR & TASSAR FÖR ER PÅ KOMMANDE TÄVLINGAR!



2011-05-08 @ 16:39:15
Postat av: FIA & SIRI

TYCKER ATT NI ÄR DUKTIGA. VI BOCKAR & BUGAR FÖR FÖR ER & HÅLLER ALLA VÅRA TUMMAR Å TASSAR FÖR ER PÅ KOMMANDE TÄVLINGAR.

2011-05-08 @ 16:50:52
Postat av: Lotta

Tycker ni kämpade jättefint i värmen och GRATTIS till dagens bästa special, det är inte fy skam det! Certet kommer alldeles snart, jag vet det :)



Tack snälla för goa grattis hos oss... är så himla stolt över lillen idag, men snart är jag nog irriterad på hans bus igen ;)



KRAM på er

2011-05-08 @ 22:37:57
URL: http://www.friden.de
Postat av: Helene o Mojjan

Hello! Häftiga bilder! Det där himla cert-fjärtet kommer snart, bara lite irriterande o gå å vänta på det!

Tack för idag hos Mona! JÄttekul! Jag ska kolla igenom filmerna imon o se vad vi kan använda! Håller tummarna för att jag inte fipplat... ;-)

Kram!

2011-05-10 @ 23:07:26
Postat av: Bittan

Vi är oavsett cert eller inte TOKIMPADE.............KRAM

2011-05-13 @ 11:17:06
URL: http://www.bez-amis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0