Vår lille otursförföljde filur

Gunde vaknade som vanligt alldeles för tidigt men jag lyckades få honom att förstå att ge upp eller... och då somnade han om en stund tills Anders klocka ringde 05.30. Tjihu, vrålar Gundes hungriga mage och rusar nerför trapporna mat, mat, mat!!! Idag ville han följa med Anders ut på promenad vilket han inte har velat innan på mornarna. Hur som helst, de kom in efter morgonsvängen och det var inget särskilt. Alltså, jag erkänner villig, jag är INTE morgonpigg och ser typ inte större djur än elefanter och får väl då plötsligt se Gundes vänstra öga, eller inte. För det liksom ihopknipet.

Behövdes liksom inga större studieskulder för att inse att han fått in nån skit i det ögat. Iväg till Nilla som lovade hålla koll. Efter en liten stund på min väg till jobbet kom messet - han har skitont, jag ringer och bokar tid. Det är ju inget att diskutera, klart han måste kollas. Snäll-Nilla (faktiskt en livs levande ängel, jag kan boka tid ifall ni skulle behöva en nån gång, om hon inte har fullbokat med mig...). Hon fick en akuttid på djursjukhuset. I och för sig har jag bara lovord att säga sen sista besöket så vi var glada för att hon fick tid över huvudtaget. Två timmar satt hon och väntade (en ängels tålamod skulle man kunna få till det med här). Jag hade ju krupit utefter taknocken. Hur som helst. Gunde hade käckt gått in som den mini-stålis han är. Sen hade det väl drabbat hans lilla nos att shit, pommesfrite det var ju här!!! Stressmjäll så han nästan skiftade i vitt men Nilla hade satt honom hos sig och talade om för honom vilken rackans modig kille han är och då tänkte han väl till och la sig på sidan och somnade. Min coola hjälte.

Sår på hornhinnan och återbesök på fredag. När får man klippkort? Jag passade på att fråga det när idol-Anders (alltså hjärt/njur/ultra-veterinären) ringde ikväll. Hade glömt att han skulle ringa, gulp, tur jag var hemma. Han ville bara berätta att urinprovet visade inte på några fulingar till baskelusker och som njurarna ser ut nu kan vi andas ut. Jag har sagt det innan och säger det igen, ger mig tusan på att han inte ens bär på RD-pnp-genen men så klart så har han då hjärtfel istället. Han sa glatt att efter si så där tio gånger skulle han nog kunna fixa till någon liten rabattgrej. Thanks! Vi jobbar på det.

Stort tack igen då till Nilla som åkte in med Gunde och ödslade två av dagens timmar i ett väntrum (som i och för sig kan vara intressant), fixade med apoteket och vill fortfarande fortsätta vara både min vän och dagmatte till Gunde.

Vill du höra en go låt så lyssna här. Tips från Ia att det är den mest spelade i England just nu. Jag förstår varför. Skitskön!!!  http://www.youtube.com/watch?v=FiMK9e0h6YE&feature=fvwrel

Sov gott!

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Nu hoppas vi att den lille killen har fått sin beskärda del av elände och får vara pigg o kry!!

2011-03-17 @ 22:05:33
URL: http://www.12tassar.blogspot.com
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

Nämen vad tusan!!!!! Räcker det inte med skit nu??? Bonuz fick ett sår på hornhinnan i höstas och var INTE en glad hund! Många veckor med ett antal olika droppar och minst lika många återbesök, drygt! Men, det är ju iallafall inget livshotande så det är väl bara att gilla läget.



Kram på er alla!

2011-03-17 @ 22:13:37
URL: http://www.zimply.gundogs.se
Postat av: Agneta

Usch vilken otur han har din lilla guldklimp! Hoppas han kryar på sig och att han blir helt frisk!



Vad duktig han var hos vetrinären, han är verkligen cool!



Hoppas ni får en trevlig helg och kryapåerkramar från oss!



/Agneta m flock

2011-03-18 @ 18:36:44
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Helene o Mojjan

Fy vilket oflyt! Stackars vappsing! Låter livsfarligt att ha valp! ;-)

Kraaaam!

2011-03-18 @ 21:23:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0