Gunde är med hem!

My god, min livs jobbigaste eftermiddag är över. Gundes njurar ser helt ok ut, phu! Veterinären hörde däremot ett måttligt blåsljud på båda sidorna på hjärtat. Jaha, så lille Gunde blev rakad på sin söta mage och låg sedan i 45minuter FYRTIOFEM minuter på sidan när en alldeles fantastiskt trevlig veterinär ultraljudade njurar, aorta och hjärtat. Det var låååååååååååånga 45 minuter för oss. Gunde låg som den väluppfostrade jycke han är (eller hur, men ärligt talat han låg så himla snällt så jag blev alldeles varm i hjärtat).
Veterinären kollade och kollade, mätte och suckade (vid varje suck nästan dog jag) men så rätt som det var mitt i all koncentration sa han, mmm, det här ser bra ut och slängde han sig med latinska ord som jag säkerligen borde kunna men i stundens allvar kunde han lika gärna pratat kinesiska.

Fatta detta vi var Gunde och hans bihang alltså jag, Anders, Nilla och Bittan samt en gullig djurskötare plus veterinären i ett litet undersökningsrum. 200 grader varmt och där ligger allas våran Gunde och bara är. Love him.

Nu ska vi se om jag kommer ihåg rätt. Vid hans klaffar i hjärtat åker en liten mängd blod tillbaka, de sluter alltså inte riktigt tätt - det är inget jättefarligt som det såg ut nu. Sen har han ett litet hål ut mot en kammare som inte heller borde innebära några problem som det såg ut nu.

Vad har du tänkt med honom sa goe veterinären. Ja, bruks och kanske jakt men ärligt talat jag skiter i det bara han kan leva ett mysigt flatteliv och fixar vara med på promenader. Då säger min nye idol Anders veterinär att kör på du. Han fixar att träna både bruks och jakt. Vi tar ett nytt ultraljud när han är ett år och då får vi se vad det visar. HURRA!!!Gunde överlevde, han kan bli brukshund och eventuellt jakt om jag pallar med (för han kommer nog göra det). Fatta lyckan!

Ett stort gigantiskt tack till alla er som hört av er på ett eller annat sätt. Ni fattar att det värmer så in i norden. Det är ju som han säger den gode Nalle Phu - En smula hänsyn och lite omtanke betyder så väldigt, väldigt mycket. För mig har det betytt oerhört mycket att känna att ni varit med och hållt tummarna. Det hjälpte - TACK!

En extra megakram till Nilla som varit med på hela resan och kört på på Gunde till veterinärer och djursjukhus, lyssnat på mitt ältande och tagit hand om honom på dagarna. En vardagshjälte som borde ha bragdmedalj.

Nu ska jag ner och pussa hans rakade mage och se om han sparat några kex som han fick med sig hem från Bittan.


Kommentarer
Postat av: Helena F

Härligt att höra! Kram!

2011-03-10 @ 19:38:41
Postat av: Helena F

Härligt att höra! Kram!

2011-03-10 @ 19:39:02
Postat av: Lotta

Härligt tjejen!! Och tack snälla för dina & Bittans rapporter under dagen. Ditt sista sms har jag redan tagit på stort allvar så vi ses väl snart fniss



KRAM på dej

2011-03-10 @ 19:46:00
URL: http://www.friden.de
Postat av: Nilla

Love you!! Lyckan är total <3<3

2011-03-10 @ 20:58:07
Postat av: Bittan

Inte var dag man tycker att en migrän är ok ;-) TACK för att jag fick vara med idag!!Vilken kille din Gunde så himla duktig!!

KRAM//Bittan

2011-03-10 @ 20:59:58
URL: http://www.bez-amis.se
Postat av: Ulrika och Russin

Nu du fick jag tårar i ögonen. Så himmla glad blev jag!! Jag hade såå gärna själv haft en liten valp ur denna kullen, men min chef på jobbet sa nej så det är lite speciellt!

Kram och puss oå Gundes nos!

2011-03-10 @ 21:27:02
URL: http://flatonline.at
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

Åååååå vad glad jag blev av ditt sms! Har tänkt så mycket på er och nu är det så otroligt skönt att lillkillen är bra! Nu är det alltså bara att köra på! Mot bruks och jaktkarriären!



Kramar!

2011-03-10 @ 21:42:12
URL: http://www.zimply.gundogs.se
Postat av: Pernilla

Med blöta ögon har jag läst om din fantasiska Gunde och SÅ GLAD jag blev när jag insåg att det var OK med din nya stjärna. LYCKA TILL med din bruks/jakt-Gunde, kommer att bli kalas.

KRAM.

2011-03-10 @ 22:02:15
URL: http://hem.bredband.net/pernsand
Postat av: Ing-Mari

Ojoj, förstår att det varit en tuff dag! Men så underbart att det inte var några större problem med honom!!! Bara att tuta och köra då!

Ha de' gott!

2011-03-10 @ 22:25:23
URL: http://www.avkopplat.se
Postat av: Camilla med flock

GRATTIS, åååhhh så himla härligt att din goé Gunde är med hem igen, jag är säker på att han kommer att bli en fantastisk arbetshund och att ni kommer att få många roliga stunder tillsammans. Varmt lycka till med allt ni företar er.

Kram

Camilla med flock

2011-03-11 @ 10:29:52
URL: http://www.starflats.se
Postat av: lovisa

söt header!

2011-03-11 @ 10:48:01
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Carina

Så härligt att läsa ! Stort lycka till !

Kram Carina

Postat av: Marie o Emil

Å Vad skönt att det gick bra!!! Vad glad jag blir när jag läser detta! Och vad va det jag sa, INTE måla fan på väggen. Megakram!

2011-03-11 @ 19:27:45
Postat av: Helene o Mojjan

Åh vad skönt! Då kör vi! Eller ni i alla fall, jag hoppas att jag snart är på med! ;-)

2011-03-12 @ 10:36:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0