En dag på jobbet

Gaston startar upp dagen med att få en frolic av vår kollega som vi delar rum med. Sen drömmer han sig bort fram till fikat. Där hänger han med och försöker genom sin charmiga uppsyn hypnotisera mina jobbarkompisar att ge honom typ nåt - en smula i alla fall. Jag är som en gam och hindrar alla att falla till föga. Jag vet hur dregelknappen startar...
Idag fick han sedan vara med på dagrehab och då tränades det bland annat finmotorik genom att en skar ner frolic i mindre bitar (dumt tyckte Gaston, snålt tyckte en gubbe, kanon tyckte matten). Han tränade styrka i en strokehand genom att ha dragkamp. Först tog Gaston så försiktigt och höll bara emot MEN mannen som skulle sträna styrka drog igång värsta dragkampen, här skulle det inte fjantas utan skulle det vara dragkamp så jäklar skulle det. Ok, sa Gaston och ställde upp - behövdes inte mycket övertalning kan jag säga.

Andra dagar har Gaston bidragit till att personer tränat sin balans genom att gömma godis lågt och mellanhögt, gått slalombanor mellan konor och promenerat omkring inomhus i våra långa korridorer. Han har även fått personer att böja sig långt ner för att de ska få honom att lägga sig (Gaston har lite svårt ibland att höra vad en del säger och då måste de använda sin kropp - vilket den elaka matten minsann räknat ut), de får tänka ut hur de ska få honom att rulla runt, hoppa över hinder, krypa under benen osv. Fattar ni hur förbaskat kul detta är - för alla! De som kommer till oss och tränar tycker verkligen det är superkul och den psykosociala arbetsmiljön höjs många grader med ska jag säga när vi skrattar hysteriskt tillsammans. Underbart!

Nu skulle man ju tro att grabben skulle falla död ner när vi kommer hem. Nix, hemma väntade Gunde som studsade runt som en gummiboll när Gaston äntligen kom hem. Tji hu, full fart och sen fick Gasse en lång härlig skogspromenad. Nu är det faktiskt tyst nere. Då är frågan ska man tänka - gud så skönt, nu sover de eller ska man tänka helsicke vad tyst det är - vad gör de?

Gunde den lille filuren har varit hemma med husse i två dagar. Jag får ta igen det i helgen när Anders jobbar och jag är själv med honom.

Ikväll tänker jag bara puss på honom. Han är så hiskeligt go den lille knoten.

Hej svejs!

Kommentarer
Postat av: Bittan

Kan förstå att ni har det SUPERKUL på jobbet!! Så duktig han är din fine Gaston!! Ge sötnosen Gunde en puss från mormor!! KRAM

2011-02-18 @ 05:39:11
URL: http://www.bez-amis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0