Dagarna bara flyger iväg. Helt galet...

Det är banne mig inte klokt. Nu har Ia varit i England i över 2 veckor. Det verkar kalasbra där hon är. Tyvärr har inte den hysteriska klådan gett med sig så hon får inte sova många timmar på nätterna. Tur hon kan sova igen på dagarna. Hm, det är banne mig någon mening med allt.

Jag bestämde mig för att Gaston måste lära sig något trick. Det är aldrig fel att visa lite roliga grejer när vi är ute hos de äldre. Alltså sagt och gjort. Typ nästan alla hundar kan "vacker tass" upplyste en dam mig om senast när vi var iväg. Kan vi få se Gaston göra det? Pinsamt, Gaston kan inte det. Har liksom aldrig tänkt att det något som ALLA hundar kan. Nu tycker jag ju det ser lite fränare ut med "give me five" så det fick det bli.

Nu kan han det. Grejen nu är att jag måste få honom att göra "give me five" med lite finess. Skulle han trycka sin tass i händerna på de äldre vi träffar, som han gör med mig, så går väl fingrarna av på de spröda damerna. Hm, får klura lite på detta.
Nästa projekt i Gastons liv är en grej som också en rackans massa hundar kan - att rulla runt. Detta är en utmaning för mig att våga. Jag är ju lite halvpanisk så han inte plötsligt får för sig att lattja till det lite under momentet "plats". Gaston tycker ju liksom att platsliggning är aptråkigt och jag kan se framför mig när han plötsligt minns att "hon-brukar-ju-bli-superglad-när-jag-rullar-runt". Gulp. Fegar lite och lär in det nu när det är låååååångt innan tävlingssäsongen drar igång.
Annars håller vi på med minnesträning och detta är något som driver mig till vansinne. Han kan tre namngivna grejer (tack, jag vet, jag har sett programmet om den fantastiska bc:n som kunde 300 grejer!!! Tyvärr tittade inte Gaston). Så fort stressen slår till så tar han bara något. Jag måste få tid till och fjäska för min coach Helena så hon får hjälpa mig eller rättare sagt  hjälpa Gaston för jag känner att mitt tålamod är obefintligt när det gäller denna himla aktivitet. Han SKA kunna fem saker punkt slut. Jag är inte alls överens om varför en vårdhund måste kunna FEM namngivna saker men, men vi får väl mala på. Ärligt talat så sköter han sig på sitt jobb vare sig han kan de där himla grejerna eller inte. Färdiggnällt!

Idag fick jag ytterligare en bok som jag ska läsa. My god, den ni var inte att leka med. En bok om interaktionistiskt förändringsarbete; teori och analys. Fattar ni? Jag blev dödstrött bara av titeln...

Ja inte vet jag men märklig är hon//Gaston


Ha det bra!


Kommentarer
Postat av: Anneli

Förstår att vacker tass kan bli lite hårdhänt för de gamla... Inser att den här kommentaren kommer bli lång, jag mailar istället!

2010-10-08 @ 09:53:56
Postat av: Helene o Mojjan

Hello!

Fullt ös förstår jag! Jag har haft nån hund som kunnat nicka. Åsså kunde nästan sitta fint med lite hjälp, dvs drog en godis sakta uppåt samtidigt som han satt eller nåt, kommer inte ihåg. Lättast på gräs förstås, jo just det, jag lärde in det när han skulle dutta i handen från ligg till sitt du vet.



Good luck!

Tjing!

2010-10-08 @ 10:15:33
URL: http://www.123minsida.se/Helene1

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0