Tur som en tok - trots nolla på hoppet grejade vi 256 poäng!!!

När jag gick upp i morse funderade jag mycket allvarligt på vilka beslut man tar i sitt liv. Jag var skitnervös. Varför? Jag fattar inte det, vad hade hände hänt om det inte hade gått? Inte ett skit. Jag vill att det ska vara lite pirr i magen för då taggar jag till men jag var mer än pirrig kan jag säga.

Vi kom dit lite innan samlingen kl 09.00. Då var sista hunden i eliten inne och vi skulle köra direkt efter dom. Vi var hela två stycken i trean?!? Det var vi och en golden. Vi drog nummer två.

Gaston var cool.

Sitt i grupp - 10
Plats - 10
Fritt följ - 8,5 Gaston var på hugget, satt snett och nafsade! i språngmarschen. Hm, det var något nytt.
Sättande - 10
Inkalln med ställ och lägg - 8,5 - långt ställande. Herre gud, jag hinner ju inte säga hit förrän Gaston är vid konan och man ska säga stanna. Tacka vet jag rejäla 75 meter med någon som kommendera - där hinner fröken Jonsson med i svängarna. Sen kan jag väl tycka att han kunde tagit i lite när han ställde sig...
Sändande m lägg o inkalln - 7,5. Gaston galopperade iväg och upptäckte en spännande hög med sågspån. Jag väntande och till slut drog han sig längre ut, jag sa "Gaston" vips vände han och började galopperade tillbaka, stanna sa jag och sedan kommenderade jag "ut". Han hamnade fint i rutan, la sig på ligg och kom på inkallning. Jag är mycket glad över jaktträningens dirigeringsträning.
Apport o hopp över hinder - 0. Oj, glömde hoppa på vägen UT! men hoppade fint på hemväg.
Apport m metall - 10.
Vittring - 7. Susade ut, nosade, lyfte, släppte, nosade över de andra igen, lyfte rätt, omtag (eller tugg?) och kom sedan in med den. Jag blev glad!
Fjärr - 10. Herre gud, jag trodde jag dog. Gaston som när han gjort det som bäst flyttat fram en halv hundlängd låg som fastnitad vid samma linje när jag kom tillbaka. Idag lade han sig plötsligt på ena skinkan, vilket han aldrig gör annars. Fattar ni? Jag trodde inte jag skulle få upp honom på sitt men det var inga problem. Han rörde sig inte framåt en millimeter. Det var helt sjukt! Hurra!

Vi behövde 255 och fick 256. Nu har vi haft flyt två gånger vad det gälelr att få poäng åt rätt håll, så vi har nog förverkat den turen för alltid. Tänker på när vi blev uppflyttade från högre till elit i brukset - det hängde på 6,5 poäng den gången och idag 1 pluttpoäng. Tji hu!

Goa, fina Anneli och Cia var med. Men Cia var inte alls på hugget idag. Grejade med lite annat och tyckte väl mest att det var onödigt att Anneli la sig i. Dumma Cia! I torsdags var hon så himla duktig när vi tränade. Jag känner så med Anneli som kämpar på med sin kelpie-tant (10 år...). Det var andra JBK-ekipage på plats. Stort grattis till Jens som tog första pris i eliten, det var Janne med sin kelpie och Maria med sin softie som tog första pris i tvåan. Sen var duktiga Elinor med sin bc med och vann tvåan på 190 poäng, upps. Tror inte jag har glömt någon. När ettan körde igång höll jag på att frysa ihjäl så jag tog raggaråket och åkte hem.

Igår kväll ringde det och vi har kommit med på det särskilda i Småland. Jösses, jag vet knappt vad jag sa i telefonen. Jag var så inne i dagens lydnadstävling så jag kunde inte ta in vad hon sa. Vi har legat i som små illrar med lydnadsträningen och inte tränat jakt sen jag vet inte när. Sista grejen vi gjorde var 19 september - poängjakten. Jaha, frågan är om det är juste att åka ändå eller om jag ska låta bli. Samtidigt känner jag att det kanske är någon mening att vi kommit med eftersom vi inte kommit med på hela hösten. Usch, vilket delikat problem jag fick. Hur som helst, imorgon blir det jaktträning på eftermiddagen. Här måste kollas av hur vi ligger till. Kanske varit bra att saker och ting fått sjunka in i flanens hjärna eller så har det flugit bort. Återkommer om detta! Nu ska jag se vad han gör - ELITHUNDEN!

Tack alla ni som är glada ihop med mig. Ett gigantiskt tack till mina träningsvänner som ställer upp och står ut med mig och mina tokiga idéer som att tävla lydnad när jag hela tiden hävdat att jag inte ska det...

Kolla vad jag hittade i köket... Lite trött är han allt. Puddinghunden!



Nu blir det en kopp te, en bok och soffan en stund.

Hej svejs från en glad en

Kommentarer
Postat av: Lotta

TJOHOOOOOOOOOO, alltså bruden, ni är ju bara BÄST !!! och en 10.a på fjärren :D :D, den måste suttit extra gött !!!! Vi imponeras av er gång på gång...och jag tror nog inte det dröjer länge innan vi kan plita in ett SLCH före flanens fina namn ;).

GRATTIS GRATTIS GRATTIS kramar om



Klart ni ska starta på jaktprovet ! Se det som en nyttig träning ;) Vi tror på er och vi vet att Gaston inte glömmer !!!



Såg ditt chat... men jag fattar inget av Facebook, visste inte var jag skulle skriva fniss skäms



KRAAAAAAAAAAAM

2009-10-17 @ 15:53:56
URL: http://www.friden.de
Postat av: Fia & Siri

GRATTIS I-M & Gaston!!! Va vad det vi sa??? Ni grejade detta med glans. Ibland så ska man ha margialerna på sin sida. Ni är så väl värda detta & vi är superglada för eran skull!! Vi bockar & bugar för er och säger GRATTIS än en gång...fasen va kul!!



TASSAR

Fia & Siri

2009-10-17 @ 16:12:52
URL: http://siri.gundogs.se/
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

ÅÅÅHHHHH vad glad jag blev när jag fick ditt sms idag!!!! Det räddade hela min dag!!! VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS till världens bästa brorsa med världens bästa matte!!!! Å som sagt, 10a på fjärren, WOAW!!! Fast det var ett lite lustigt beslut att inte hoppa på vägen UT på hoppet... Brukar man inte göra tvärt om när man nollar det momentet, alltså glömma att hoppa tillbaka...



Självklart ska ni starta på jaktprovet! Säger som Lotta, se det som en träning, då brukar det gå kanon!



Kramar!!!

2009-10-17 @ 17:54:32
URL: http://www.zimply.gundogs.se
Postat av: Marie och Emil

Hurra!! Ni är bara bäst!!!



bamsekram

2009-10-17 @ 18:16:42
URL: http://herrkrut.blogg.se/
Postat av: Nilla & tjejerna

Men vad bra ni är.....vi är så malliga över er!!!!

Ett stort jätte grattis till de bästa.

Kram från oss i fancluben

2009-10-17 @ 19:56:19
Postat av: Cissi

Så himla roligt att läsa! Bra jobbat, jag är djupt imponerad!

Såååå spännande med jaktprovet!!! Ni kan det med, det vet vi helt säkert!

Kram

2009-10-17 @ 20:58:02
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Susanne

Kan det gå annat än bra på fredag? Och du, det är inte tur. Det heter faktiskt skicklighet. Så det så!

Kram Susanne

2009-10-17 @ 20:59:56
Postat av: Pernilla, Tilly & Glimma

NI ÄR SÅÅÅÅÅÅ BRA!!!!!!!!

STOOOORT GRATTIS till dagens etta & LYCKA TILL på vägen mot elit!!!! Ni kommer att glänsa även där.



Klart ni ska åka på jaktprovet. Vi håller tummar & tassar för er och önskar LYCKA TILl!!



Kram.

2009-10-17 @ 21:24:31
URL: http://hem.bredband.net/pernsand
Postat av: Kattis

Å hej och hå, vilket superekipage ni är!!! :) Megagrattis till er här också, så otroligt kul att fjärren gick så bra. Önskar att jag hade varit där och följt er på plats! Tycker Cia beter sig illa, vi körde minsann igenom HELA elitlydnaden i måndags och jag har aldrig sett Cia gå ett så fint helt program någonsin. Och så är hon helt borta när det väl gäller, jag fattar inte det! Är så imponerad av Anneli som ändå kämpar på, gång på gång på gång. Jag hade gett upp för längesen. KRAM och lycka till på det särskilda! ;)

2009-10-17 @ 22:13:28
URL: http://www.tjornebrant.se/dagar
Postat av: Sussan & doggsen

**GRATTIS!!!** Ni är jätteduktiga!! vi har då roligt när vi läser om era bravader på träningarna :) men se såååå BRA det gick!

Kram från Abisko!

2009-10-18 @ 09:59:13
URL: http://sussan.se
Postat av: Helena Svensson

nämen GRATTIS Ing-Marie o Gaston!!! Ibland går det bra trots vissa farhågor från oss förare ;)Lycka till med det särskilda - självklart ska ni starta!! KRAM från oss

2009-10-18 @ 10:39:24
URL: http://www.helenashundliv.com
Postat av: annelise, gerkan & winner

Grattis til dere - så flinke dere er!!!!

2009-10-18 @ 17:18:08
URL: http://www.gerkan.com
Postat av: Fia & Siri

Hej I-M & Gaston !! Ni får här en utmaning från mig & Siri...det fnns några frågor på vår hemsida/blogg som det skulle va kul att se era svar på .



TASSAR

FIA & SIRI

2009-10-18 @ 17:18:49
URL: http://siri.gundogs.se/
Postat av: Fia & Andreas

Supergrattis I-M & Gaston till lysande resultat:)

Stort lycka till på fredag:) Vega & Gaston kanske får gå i par;)



Kram

Fia & Andreas

2009-10-19 @ 08:08:27
URL: http://www.vega.gundogs.se
Postat av: Ulrica

Grattis till er fina prestation på lydnadsplanen.

Ulrica & Daniel

2009-10-20 @ 08:17:34
URL: http://www.highdreams.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0