Så var kursen slut...

Två tappra själar, Eagle och Gaston, satt där i volvon igår igen. Vilket skitväder, regnet vräkte ner. En sak är säker vi har riktigt trevligt i bilen Jerker och jag. Garvar hysteriskt åt knäppa grejer, rätt kul när gubben berättar om sina långtradarturnér, ni skulle bara veta...

När vi kom fram så var vi sammanlagt 8 som stod där i regnet på Birgittas uppfart. Vi skulle vara i fårhagen, tillsammans med SEX baggar med gigantiska horn. De är så snälla så, sa hon som kämpar med sina egna varje morgon (detta enligt egen utsago, inget jag hittat på i fall ni nu trodde det).
Vi började med att gå på linje, det är faktiskt alla våra hundar ruskigt duktiga på. Det var väl en och annan som hade lite svårt igår men oj, oj, oj vad mycket bättre det är mot första gångerna. Jag har faktiskt aldrig haft några jätteproblem med Gaston men jag märker ändå att det har blivit ännu säkrare nu eller rättare sagt jag känner mig säkrare.

Vad skulle jag berätta nu då, jo, vi började med att gå på linje, vi fick göra halt och då gick Birgitta runt och slängde ut dummies till ett stort sök. Vi skickade sedan hundarna en och en för att hämta en dummies var. Eagle, den fantastiske, fick börja. Han sprang jädrar i min låda varv på varv. Vi stod där och fnissade lite när vi kom på att - tänk om han kommer med en bagge framför sig eller ännu värre, Eagle först och en bagge sen MEN icke när pojkrackarn sprungit av sig lite energi kom han med sin dummies.
Gaston skötte sig, jag blir ju lite lätt orolig när han plötsligt mitt upp i alltihop lägger sig ner och nästan somnar. Jag VET att det är kanon med on/off (när jag tänker efter så är det fantastikt roligt att jag inte lyckats sabotera det). Jag är ju helt knäpp, klart det är bra att han kan lägga sig och slappna av, jag mitt stolpskott var nästan lite orolig att han inte tycker det är kul men när han väl ska göra något så gör han det. Vad konstigt det här blev nu då. Jag bestämmer mig för att  jag är glad för att han nästan somnar punkt slut.

Vi fick traska vidare och det blev apportering två och två. Ni vet, en fick vänta den andra hämta och tvärtom. Gaston och jag gick i par med goa Hanna med sin gule labbepojk som övertagit rollen som "kärast-i-hela-världen-killen". Gaston var påverkad av Azza, det var han men  det blev bara ett litet gny här och där. Inget hysteriskt.
Gule labbepojken var väldigt kär och fastnade i Azzas kissefläck som hon naturligtvis var tvungen att lämna mitt där vi skulle skicka våra charmörer. Gaston chockade och sprang över kissefläcken. Jag hann tänka TJIHU när den eländige flanen ställer sig och kissar, jag blir galen!!! Jag insåg att skulle jag rusa ner, över muren och ifatt honom så hade han hunnit kissa, bajsa, sova, äta lite och sen hämta en dummies innan jag kommit fram så jag vrålade bara ett av mina mindre trevliga NEJ!!! Han bemödade sig i alla fall med att vända på huvudet... Grr.

Vi fick göra många olika övningar vilket innebar automatisk lång passivitetsträning för hundarna vilket troligen var tanken med alltihop.

Det regnade bara i början sen blev det riktigt trevligt väder. Härlig kurs har det varit och himla kul människor. Ser fram mot FM där jag kommer träffa några av dom, goa Bodil, Kathy, Peder, den bruna flattetikens matte (som jag naturligtvis glömt vad hon heter, usch jag är  hopplös) och Birgitta som skall döma.
Hanna och Roger med sina labbepojkar kommer jag säkert att stöta på nånstans i jaktvärlden (om jag nu någonsin vågar mig ut på B-prov igen).  Jerker träffar jag ju titt som tätt. Jösses vi har haft kul på våra resor till Moheda.

Enligt Mia Törnblom ska man säga tre bra grejer om sig själv varje kväll innan  man går och lägger sig. Inget sånt där fjantigt som snäll och omtänksam utan mer rejäla grejer. Jag har apsvårt att komma på någonting bra att säga om mig själv men ikväll kan jag faktiskt säga en sak. Jag är DUKTIG som tog mig i kragen och sprang 5 km fast jag städat hela huset. Det kändes faktiskt rätt ok att springa ikväll, INTE så jag längtar till nästa tillfälle, så skönt var det inte men dock ok.



Nu en kopp te och soffan en stund innan det blir natta.

Hej på er!


Kommentarer
Postat av: Pernilla & Glimma

TACK för grattiset. Rackarns så flitiga ni är med träningen. Här har vi mest latat denna veckan.



Vad har ni för planer ???....är det lydnads eller brukstävling på gång??



Trevlig Helg.

Kram.

2009-06-11 @ 22:16:57
URL: http://hem.bredband.net/pernsand
Postat av: Lotta

Tror ni kommer stråla på FM !!



Du missade säga en BRA sak till till dig själv, att du städat hela huset ;)



Hoppas vi ses för lite jaktträning nästa vecka.. nu börjar min kalender fyllas fniss



Kram och ha en trevlig helg !

2009-06-12 @ 12:03:57
URL: http://www.friden.de
Postat av: Fia & Siri

Hejsan! Visste mkt väl att ni skulle fixa kursen...NI är DUKTIGA !!! Jämför hur det var ibörjan och se hur långt ni kommit idag....Hur långt som helst!!! Kämpa nu vidare så är vi säkra på att nästa tävling så sitter det. LYCKA TILL !!!!



TASSAR

Fia a& Siri

2009-06-12 @ 15:33:19
URL: http://varldensbastasiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0