Spår, uppletande, äppel- och svampplockning

Gaston har ett varierande helgliv. Vi startade, eller rättare sagt han startade dagen med en lååååång skogspromenad med Anders. När de kom hem hade jag masat mig upp ur den goa sängen. Efter frukost blev det date med Martin och Knuffa. Vi gick spår och gjorde ett litet uppletande samt fikade. Gaston hade lite bekymmer med sitt upptag men det löste sig till slut. Martin hade lagt det i en hage med högt gräs och Gaston kunde inte gå rakt ut. Det gick bara inte. Fick skicka om  honom några gånger och till slut gled han elegant ut och tog framspår. Puss på han.

Han plockade pinnar och spårade på. Vimsade till det på ett ställe, vilt? Hur som helst vi tog oss runt och var glada för att han markerade pinnarna.

Knuffa tuffade på, missade några pinnar i början men sen tog hon dom hur snyggt som helst.

Uppletandet, gulp. Vi gjorde det i en hage med högt gräs och Gaston for ut som ett spjut och försvann ur bild. Upps, jaktsök i megaformat men hur som helst han fick ihop det och kom på att det nog var uppletande av saker som gällde. Knuffa hon gjorde som vanligt ett snyggt och prydligt uppletande.

När vi kom hem var det dags för äppelplockning. Herre jösses, hur många äpplen kan det finnas i en och samma trädgård. Det värsta är att när vi har mycket äpplen har ALLA mycket. Vi äter och äter, nån som vill ha?

När middagen intagits och en liten tupplur på soffan var klar stack vi till skogen, jag och hundarna. Gaston han roar sig själv med att rusa runt som en galning. Sanny hon går lugnt och fint med mig. Vi hittade både gula och ofantligt många trattkantareller. Det fullständigt dräller av trattisar. Gaston tycker det är mindre kul när jag drabbas av min svamptrance. Jag kan lova mig själv att idag ska jag INTE plocka en enda svamp men så liksom bara står dom där. Klart man plockar och sen är det kört. Huvudet går som en  helikopter och gluggarna är vidöppna. Det är tamme tusan beroendeframkallande. Gott är det med!

Imorgon var jag sjunde reserv till högre klass spår i Borås. VEM trodde att man skulle komma med? Inte jag i alla fall som lovade köra tjejerna till sista damlagsmatchen och den går i Eksjö. Anders ska jobba så han kan inte köra. Inga problem sa jag, det gör jag för jag kommer inte med på tävlingen ändå. Hur kan jag vara så himla korkad för givetvis ringer de från Borås idag och säger att jag kommit med. Nästan hela startfältet är utbytt. Va? Jag fick tacka nej. Ärligt talat så kändes det rätt bra faktiskt att fega ur lite. Vi behöver definitivt nästa vecka för att träna lydnaden. Spåret blir som det blir och uppletandet är inte mycket att orda om men den förbenade lydnaden.

Jag har alldeles nyss fått ett mess där Lotta med Puma berättar att de tagit en etta på sin debut i elit i jakten. Mamma mia, vad duktiga de är. Det är STORT! Supergrattis till dom!

Ha det bra alla!

En lycklig Gaston en sommardag vid havet

Kommentarer
Postat av: Lotta & Puma

Tack för dina goa härliga ord ! Det är rörande och det värmer, men det känns som vi har lite mycket tur jag & Pumisen. Du ska se att vi landat efter Växjö-provet.



Som vanligt är ni i full gång. LYCKA TILL på den kommande högre-starten, du vet vi håller tummar för dig & guldgossen !



KRAMAR från trötta Mullsjö-töser

2008-09-21 @ 21:51:36
URL: http://www.friden.de
Postat av: Lotta & Puma

Provar igen..

TACK snälla rara för dina värmande och rörande ord ! Vi är så stolta och glada men kommer säkert ha landat efter Växjöprovet igen !!



Som vanligt är ni i full gång med träning och aktiviteter. Vi önskar er ett stort LYCKA TILL på den kommande högre-starten. Du och guldgossen fixar det galant !



KRAM på er

2008-09-21 @ 21:53:38
URL: http://www.friden.de
Postat av: Karin & Menta

Tack för tröstande ord i min blogg. Gaston hade rätt, nu löper hon! Känns lite mer hoppfullt då. Kanske, kanske man kan våga sig på att anmäla till Jönköping. Det skulle ju vara skönt att "spräcka nollan" innan vintervilan.

Ha det bra!

Karin

2008-09-22 @ 09:48:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0