Ett totalt kaos

Det är inte vädret, Gaston, mitt hem, nej inte ens våra två tonårstjejer jag syftar på utan på, eller rättare sagt, i min hjärna! Vi har varit hos Maria Cedersmyg och tränat jakt idag. Vi var sju stycken och vi delades snabbt upp i två grupper. Sen jäklar tränade vi markeringar och närsök så det stod härliga till. Vi hade fyra ställen som skulle hinnas med fram till lunch. Det gick både bra och dåligt. Gaston skötte sig faktiskt riktigt bra. Lyssnade bra på  pipan, markerade och gjorde sina närsök som han skulle. Han har en liten retlig tendens till att vilja skicka upp svansen och ta sig en liten böj på återvägen till sin lilla matte om det står några andra hundar på hans väg in. Det måste jag ha lite koll på. Vi körde hårt på våra områden till det var dags för lunch. Vi fick en liten kort och intensiv lunch för att sedan skulle vi testas på riktigt.

Första gänget var redo. Jag var i första omgången usel dummieskastare och tennisbollsgömmare. Själva gömmeriet gick bra men mina kast är allt från skitbra till katastrofdåliga. Fast jag håller spänningen hög för den stackarn som ska skicka sin hund, man vet ju aldrig var dummiesen hamnar.

Nu ska jag försöka förklara första övningen. Hund med förare stod uppe i en backe, fick en markering som landade bakom ett litet berg (kulle kanske man kan säga). Mellan hund/förare och nedslagsplatsen var ett avlångt område med högt gräs och stenar. Där låg det en liten rackans dummies. Hunden fick se markeringen och skickade sedan iväg. Stoppades vid "höga-gräs-området" och fick där en närsökssignal. Jösses och hjälp.
En del av våra hundar fixade detta så himla snyggt och vissa av våra hundar hade mer bekymmer. Gaston tillhörde skaran som hade bekymmer. Plötsligt var det fina närsöket från förmiddagen väck. Han fixade inte heller mina dirigeringar hit och dit. Han hörde nu dessutom sämre än tidigare under dagen. Efter många, MÅNGA visslingar och dirigeringar hit och dit så fick han äntligen nos på den förgjordade dummiesen och jag fick mig en rejäl tankeställare på vad jag bör lägga min energi på i jaktträningen. Tack för det! Han fick efter stöket med närsöket stöttning genom ett låtsaskast vid markeringen och lyckades bärga hem den utan krusiduller.

General von Cedersmyg


De mer rutinerade teamen fick ytterligare en markering och närsöksövning fast på ett annat ställe. Jag insåg direkt att det räckte med en markering och inte krångla till det ytterligare genom att försöka stoppa, dirigera till vänster och sen närsök i ett dike. Vi var inte riktigt i fas för den uppgiften Gaston och jag. Markeringen fixade han utan anmärkning (ens från generalen).

Nästa projekt som stod för dörren var en dubbelmarkering på linje. Vi stod en bit upp i en backe och första markeringen hamnade bakom ett annat berg och andra markeringen hamnade (eller skulle hamna) nedanför oss i ett dike. Detta fixade Gaston jättebra. Härligt att markeringarna fungerade i alla fall.

Vi avslutade eftermiddagspasset med ett ganska långt linjetag där dummiesen låg uppe på en hög med slipers.

Jag tycker det gick kanon, Maria skällde på oss för att vi inte hjälpte våra hundar men kära nån, vid det här laget var åtminstone min hjärna i ett totalt kaos. När hon frågade om vi ville göra något mer såg vi ut som ett gäng UFO och bara sa tack men nej.

Nu ska här tränas dirigeringar så det står härliga till. Det uppblandat med framåtsändande, skall, kryp, inkallning, stoppsignal och herre jösses, jag blir dödstrött. Jag måste ha en plan. Vad jobbigt.

En rackans härlig dag blev det trots att jag och hjärnan vaknade med migrän (givetvis, det var ju väntat när man ska ut på nåt kul). Gaston har skött sig bra, flirtade bara en gång idag, det är positivt. Nästa gång blir det ingen flirt alls. Tummen i ögat eller nej nageln i ögat eller hur tusan heter det. Hur som helst, jag måste styra upp det hela bättre. Inte min starka sida men I keep up the good working.

Här står de och tittar ut över vyerna Cissi och Maggan.

Nu ska jag inte göra ett smack mer idag!

Soffan - here I come!

Kommentarer
Postat av: Ulrika, Mats, Vilja, Izac & Tizzla

Oj, vilken dag.. både matte och hund har visst fått jobba!!



Imorgon är det vår tur att ut och "jakta", har en känsla av att jag kommer att få jobba rejält oxå!!



Ha nu en riktigt mysig advent, hade varit kul med liite snö för stämningens skull!!

2008-11-29 @ 20:01:22
URL: http://web.telia.com/~u22515698
Postat av: Fia & Siri

Upp med hakan & mungiporna Ing-Marie om det är nån som kommer att fixa "alla dessa saker" så är det du & Gaston (m eller utan plan)!!!



TASSAR Fia & Siri



2008-11-29 @ 20:37:50
URL: http://varldensbastasiri.blogg.se/
Postat av: Maggan

Generalens porträtt är super. Hon VAR faktiskt en riktig slavdrivare idag! Men GUD SÅ BRA! Vi vill ha mer! Du håller väl koll på henne så vi får träffas

igen?

2008-11-29 @ 21:42:14
Postat av: Fia & Siri

Hur har det gått med baket?? Har du fått hjälp av "han där uppe"? Tack för hjälpen idag!



TASSAR Fia & Siri

2008-11-30 @ 16:36:00
URL: http://varldensbastasiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0