Igår spår, idag lydnadsobservation och tävlingskursen

Först och främst vill vill gratulera vår vän Knuffa som fyllde 4 år igår. Fotot taget av husse Martin.

image61

Spåren och uppletandet gick bra igår. Gaston traskade käckt över en pinne igen men här hänger vi inte läpp för det utan försöker vara glada över att han spårar det spår som det var tänkt. Mog och Knuffa spårade också bra. Knuffa fick megastörning genom att Anngreth och Martin lyckats gå in i varandras spår. Detta var ENBART mitt fel som varit otydlig i hur var och en skulle gå. Det spår Martin lagt gick sedan Gaston. Vi släppte på honom EFTER där vi varit och gått hela högen. Annars hade nog lilla flattehjärnan brunnit upp om han kommit till den punkten. Vi är inte redo för dom svårigheterna om man säger så. Knuffa redde ut det hela bra, då var det ett spår som korsat.

Mogg med megabelöningen Tuppen (inte äkta vara från Lekarebo ska tilläggas). Kort taget av Martin.

image62

Här står han, goingen och laddar på nåt, uppletandet kanske? Martin har tagit kortet.

image64

Idag var jag kl 09.00 på JBK. Snälla Helene var på plats och hjälpte mig, Vi startade med tävlingsingång på plan och linförighet. När han gått snyggt och prydligt en längre stund fick han megabelöning och hej och hå vad kul det blev. Han hade haft något snett sittande men varit bra i position och framförallt var han inställd på linförighet och inte framförgående. Det gick också bra idag, han laddar ju på när vi kört första svängen och jag hämtar upp honom i "fot", helomvändning och sen är ju han på g att kasta sig ut för att gå före. Fick bra tips av Helene som genast skall testas.
Sen var det då kryp vid sidan. Det funkade ju kalas i måndags men idag var flanen övertygad om att jag drev med honom. Att han skulle krypa i det blöta, läbbiga gräset med sin stiliga kropp. Den lätte gick han inte på. När vi gjorde så att jag sänkte kriteriet för att få belöningen så fick vi honom att till slut krypa rätt så bra, trots det blöta. Övriga moment är ok. Det måste slipas lite här och där som alltid.

De som kom till tävlingskursen idag var riktigt på hugget. Vi började lite annorlunda idag med vissa grundläggande övningar i sitt, ligg och stå. Sånt där ni vet som är så himla lätt att glömma bort. Ställa och backa ifrån, sitt kvar och matte/husse försvinner åt sidan och lite sånt. Det gick strålande. Det var stå kvar som de flesta hundarna fick lite bekymmer med men det ordnades snabbt till. Det är jätteduktiga förare/hundar. Kul! Nästa gång är sista gången. Fattar inte hur fort dessa veckor har gått.

Ikväll ska det bli bio med Anngreth och Helene. Känns helkonstigt att träffas i civilia kläder och inte hundrelaterat. Ha det gott alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0