Vi har varit en sväng i Ljungby



Flanen, jag, Cissi och söte Lipton stack iväg i onsdagseftermiddag till Maire för en härlig kväll med jaktträning. Vi kom ganska exakt kl 17.00 och där träffade vi Marie och Emil, Thomas med Åskar, Happy med matte (glömt namnet...). Vilken kväll det blev. En av höjdpunkterna under kvällen var att se Marie med sin Emil. Här hade det hänt grejer sedan jag träffade dom sist. Emil kom och lämnade av så fint så jag nästan blev lite rörd. Vilket kanonjobb hon har gjort med sin kille. Ska bli kul att få följa dom framåt.

Vi började med att Maire lade ut två målområden på en åker. Ett med dummies och ett med tennisbollar. Vi skickade sedan linjetag åt de olika områdena och våra pojkar fixade det bra. Det var grymt varmt kan jag tillägga. Jag är ju helt hysteriskt fokuserad på avlämningar för tillfället men kunde lugnt andas ut. De var som de brukar, helt ok, phu!

När hundarna plockat in det de skulle gick vi till nästa ställe där vi skulle kasta markeringar. Hundarna fick ta sig ett dopp i dammen på vägen. Mycket uppskattat av vissa flaniga saker.

Alla hundar fick några markeringar var i skogsmiljö. Det var både på nära och lite längre avstånd. Gick bra och AVLÄMNINGARNA gick alldeles jättebra.

Vi traskade sedan vidare till nästa gärde där vi kastade, skojar bara, Maire kastade tennisbollar med sin kastgrej i högt gräs. Det var lite klurigt för några av hundarna men de fixade det. Gaston tyckte det var skitkul, han har ju dock lite svårt att förstå att det gäller samma sak med tennisboll som med dummies. Att jag ska ha dom. Tennisbollar är mer belöning och lattjo lajbans i Gastons ögon. Gaston fick även sin livs första dubbelmarkering och den gick inte alls. Vi grejade lite och hjälpte honom så han fixade det. Kan ju vara så att lilla matten får avancera lite i träningen kanske. Hm.

Sist så gjorde grabbarna en markering på jättelångt avstånd (jag är begåvad med mindre bra avståndsbedömning men det var väl en si så där 100 meter bort tror jag). Maire stod i skugga in bland träden, solen var så där retligt låg ni vet så det svider i ögonen och det var verkligen inte lätt att se var hon stod. Gaston och Lipton fixade det galant. Jättekul och på tal om kul. Det gamla ordspråket att tiden går fort när man har roligt stämde definitivt igår. När vi kollade klockan hade vi hållt på i tre timmar. Upps.

Innan hemfärden drack vi kaffe och vissa icke GI-fanatiker satte sig god tårta som Thomas bjöd på. Ståndaktigt stod jag emot och nallade bara en liten dekoration som var uppe på. En nyttig sådan...

Ett stort lycka till och jag håller även tummarna för att Cissi orkade upp till sin tenta idag och sedan för henne, Lipton och alla andra jag känner som ska starta på unghundsderbyt. Himmel och plätter vad spännande det är hur det ska gå.

Imorgon blir det spårskogen - tror jag... Hej svejs!

Kommentarer
Postat av: Gerkan

Hehe, Broder!

Enig med deg - boller er til for lek!!!!!

Men av og til må man bare levere slik at Matte blir nøyd..... ;-)



Vattentraskaren er heftig og jeg synes det er godt å komme i gang igjen, men får ikke bade/sømme skikkelig før om en uke til......

MEN det er heftig varmt her på Gjøvik om dagen, så jeg lever i håpet om at "i dag" får jeg kanskje lov....!!!!

2008-06-06 @ 09:24:18
URL: http://www.gerkan.com
Postat av: Elenor & Zorro

Tack!!! Vi ska göra vårt allra bästa....Kul som 17 ska det bli isf.

Ha de gott.

Kram

2008-06-06 @ 18:34:33
URL: http://www.zorro.cybersite.se
Postat av: Maire Pyrrö/Kennel Aim High

Hmm....det var exakt 105 meter ;-) och Flanen öch Lipton fixade det som en avlöningdag, för det var ingen lätt markering. Tror ochså att matte får tänka svårare utmaningar till Flanen. Men träna med glädje och alltid lyckande.

Kram från en solbränd Ljungbybo

2008-06-07 @ 15:33:57
URL: http://www.kennel-aimhigh.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0