Skogsmulle har varit i Gränna på utställning!

Jag hade tusen gånger hellre varit i Hofors denna helgen men det är inte alltid allting går ihop sig. Vi har varit och firat studenter både fredag och lördag denna helg. Alltså fick det bli Gränna. Jag tror att utställning säkert kan vara roligt men jag föredrar definitivt skogen och appellplan.

Hur gick det nu då, vi fick följande kritik:

"2 år. Mask huv och uttryck. Lite bred i skallen. Nospartiet kunde vara bättre utfyllt under ögonen. Outv trekant. Korr bett och ögonfärg. Ngt kort hals, utm rygglinje, ngt lång i länden. Välansatt svans som bärs korr. Välvinklad bak. Skuldrorna önskas bättre tillbakalagda. Rör m bra avskjut men lös i fronten. Utm pälskv. Välpresent."

Lägg särskilt märke till sista ordet. Jösses, jag kanske ska ändra inriktning.

När man läser kritiken så undrar ju en sån som jag vad t ex "outv trekant", "bättre tillbakalagda skuldror" och "lös i fronten" innebär? Vi fick en tvåa och saken är biff. Ska jag någonsin ställa ut Gaston igen så ska jag t ex träna på att springa i en fyrkant med någon bakom som springer. Det borde jag ju ha fattat att han skulle tycka det var superintressant var det var för en filur som kutade bakom honom.
Jag har minsann tränat på att han ska stå och titta på godishanden men hade glömt den lilla detaljen att vi skulle springa men nån bakom. Det är som vanligt när jag väl kommit hem och tänker att "phu, nu är det gjort" så börjar det gro lite inne i huvudet att  kanske skulle jag prova en gång till i alla fall och då minsann träna på att springa och dessutom få honom att stå rätt med benen OCH vifta på svansen.

Nu är det andra bullar som gäller närmare bestämt lydnadsträning ikväll och sen jaktträning i veckan. Stävlö nästa!

Nu är jag tillbaka efter en kanonträning tillsammans med Martin, Anneli, Helene och Anna. Gaston gjorde jättefint saktagående och fina framskick (jag har dock ännu inte satt ihop det). Jättekul när det liksom flyter på. Han var verkligen på hugget denna kväll, inkallning med ställande och läggande gjorde han busbra. Det som inte var bra var krypet. Hm, lite väl laddad och då blir inte kryp bra. Så är det bara. Knuffa skötte sig strålande. Martin börjar få till ställanden med bakåttänk och det är härligt att se den lilla terven kämpa på. Annelis Kia busade till det med rutan. Bestämde sig för att det fanns bara en enda väg in i den och den vägen tyckte inte vi andra var lika bra. Suck sa Anneli, bara att börja nöta - igen! Heja på, ni kommer fixa det. Helene och Anna tränade ihop och jag vet inte riktigt hur det gick för dom. De såg glada ut så det gick troligen bra.

Innan lydnadsträningen gick vi en nostalgisväng på Huskvarna hundklubb. Vi tränade linjetag.  Vilken dag vi haft, först utställning, sen jakt- och lydnadsträning. Flatteflanar kan man ha till mycket. Nu ska vi mysa, Snyggve och jag.

Ha det bra alla!

Kommentarer
Postat av: Marie och Emil

Grattis till 2:an i Gränna! Det va väl skönt att ha det avklarat :0)

2008-06-15 @ 15:10:52
Postat av: Cissi och Lipton

Grattis till 2:an!! Klart att han skulle få den, fina Gaston!

2008-06-16 @ 12:11:57
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

Nu är det bara för championaten att rulla in då! Skönt att ha den uts avklarad, TÄNK att det faktiskt finns de som tycker att uts är de allra roligaste man kan göra med sin hund! VAD är det för FEL på folk???????



Vad kul att lydnaden går så bra! Kanske kan hitta en prov i sommar nånstans mellan Örebro och Huskvarna?! Vore såå kul att se er!



Kramar från oss alla TRE!

2008-06-16 @ 13:53:33
URL: http://www.freewebs.com/redlegs
Postat av: Fia

Grattis till resultatet på utställningsdebuten med snyggGaston!!! Nu ses vi snart igen, Gaston och du ligger ju väldigt bra till att ta hem Smålandsmästartiteln:-)

Ses på Stävlö

Kram Fia

2008-06-17 @ 16:43:33
URL: http://www.123minsida.se/vega

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0