Lite lydnadsträning och uppletande. Sen hade vi kurs också.

Helenes och min tävlingskurs började kl 10.00 idag. Gaston och jag var på JBK redan kl 09.15 och tränade lite själva först. Anngreth kom efter en stund och kunde titta på oss när vi tränade kryp vid sidan. Jag tycker Gaston fått in kryptekniken (åtminstone emellanåt) ganska bra när vi träna det nos mot näsa. Jag backar och han kryper. När man sen gör en sådan drastisk ändring som att ställa sig vid sidan och säga kryp så hänger inte Gaston inte riktigt med i svängarna. Men vi fick till det ett par gånger så jag är jättenöjd.
Framförgåendet idag - han gick sakta... utan att dra i kopplet. Hipp hurra!

Vi började förresten lydnadsträningen med metall- och tungapporten. Brukar göra det först när han är på hugget och har det rätta racet i kroppen. En gång med varje, full fart ut och full fart in.

Vi testade vittringspinnen idag också. En pinne i högt gräs och sen vände vi helt om mot en mängd med pinnar och han fick ta "mattes pinne". Första gången gick det inte alls men andra gången fattade han grejen. Detta måste vi träna många, många gånger men lite kul att hittat ett bra sätt att göra det på. Tack Helene!!!

Platsen - Gaston ligger men idag var det lite mer oroligt tycker jag. Han ligger (har ingen känsla av att han skulle resa sig) och rullar på skinka till skinka. Alltså inte helt fastnitad. Nja, inte helt nöjd med detta.

Vi tränade uppletande i en korridor. Idag var han verkligen på superhumör min sprallige kille. Han rusade rakt ut, klippte grejen och snabbt in - utan att tugga. Tre skick och sen var jag så nöjd, så nöjd.

Kursen då, det är jättehärliga ekipage med lite olika mål i sikte. Den som jag blev himla impad av idag var boxertjejen Elsa. Hon var så samlad och så himla duktig idag. Hon är lika gammal som Gaston och sist när vi träffades var matte Camilla lite lätt uppgiven och tyckte Elsa var så himla upptagen med allt annat än sin matte. Idag, visst hon kollade lite på annat men inte i närheten av hur det var innan. Skitkul att se förändringen. Duktig matte!!!! De andra kämpar på med olika moment. Det är ju inget som fixas på en kafferast direkt. De flesta moment får man ju nöta och nöta igen. Härligt att se att alla försöker. Ha en bra dag, alla ni som tassat in hos oss!

Så här fin är Gaston om snoken när han grejat lite i trädgården:
image20

Kommentarer
Postat av: Lotta, Troja & Puma

Har läst ikapp mig om alla härliga träningar !! Synd att du inte kunde vara med igår... fast det var *brrrr* kallt ! Men det kändes inte förrän man satte sig ner med kaffemuggen :).
Träna på nu så vi kan ut och heja på er på planerna i vår :)

Kram från oss

2008-02-17 @ 16:13:46
URL: http://www.friden.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0