Kosegutten Gaston har varit i Dyltebruk och i Hofors

Allt började bra och blev bara bättre. Alla som känner mig vet ju att jag kan hamna precis var som helst när jag ska någonstans. I lördags hade jag och Anna-Lena bestämt date i Vretstorp. GPS:en var laddad, kartan var med (bara för säkerhets skull) och jag hamnade i Laxå. Oj då men det var ju utmed samma väg så kl 13.00 var både jag och Gaston med packning i Anna-Lenas bil och sen drog vi iväg.

Snälla Anna-Lena hade fixat så vi skulle träna lite på vägen upp till Hofors. Vi åkte till Angelica i Dyltebruk. Där var det ett gäng sanslöst trevliga människor som tog väl hand om oss. Vilken lyx och vilka lyxmarker att träna i. Det var lite halvruggigt väder men när Angelica berättade att det fullständigt dräller av snokar där när det är varmt så tyckte jag det var perfekt väder. Gaston fick göra ett sök, där han först fick hoppa över ett djupt dike med massor med vatten. Han sökte jättefint, hade bara en dumgrej för sig vilket retar ihjäl mig. Han ställde sig och kissa IGEN! och jag kunde inte hoppa över diket och diskutera detta med honom. Slug kille... Han fick även några markeringar och mycket passivitet. Helt enkelt ett fantastiskt roligt träningstillfälle. Tack till Angelica med jaktträningskompisar! Tyvärr inga bilder härifrån.

Vi åkte vidare i regnrusk som sakta gick över till SNÖ!!!! Vi trodde inte det var sant. 17 maj och snö. Vi som skulle grilla hos Bengt och Agneta. Det blev grill. Bengt stod minsann ute på altanen och grillade i snöstormen. Tapper man. Gott blev det också. Vi åt och pratade massor. Det var jättekul att prata med de andra valpköparna. Lite extra kul att träffa Anna-Lise och Gerkan eftersom vi haft lite mailkontakt. Vilken härlig människa!
Anna-Lena, Dipper, Leia, Gaston och jag fick sova i en friggebod. Anna-Lena var övertygad om att detta var väl genomtänkt. Jag är lika övertygad om att hon hade rätt. När vi väl kom in i boden så var det inte tyst på några timmar. Djupa diskussioner och hysteriska skratt till klockan var över 01.00. Lille söte Dipper höll under denna tid på att försöka bestämma sig för om min säng var bättre än Anna-Lenas, han försökte många gånger innan han till slut bestämde sig för att matte var nog ett säkert kort. Suck sa Gaston. 

Vi åt en god frukost hos mina supermysiga uppfödare. Vilken tur man kan ha, synd att de bor i andra delen av världen bara. Sen var det dags att sticka iväg till avkommebeskrivningsplatsen.

Här var vi som var med från början, på eftermiddagen kom två löpande tikar till. Tack gode värld för att de inte kom innan tycker jag, synd tycker  Gaston...


Nedersta raden är från Tiril och översta raden är Alva valpar.

Beskrivaren Ursula Thieneman var nöjd när dagen var slut. Hon tyckte det var kanonfina hundar. Nu visste vi ju det redan innan men det är alltid kul att höra någon annan säga det [21]. Gaston skötte sig bra. Det jag blev gladast för var att han tog vilt och att han med full fart kom tillbaka med det till mig. Tjoho! Hade kunnat pussa hans lilla söta nos där mitt framför beskrivaren. Sammanfattande kommentarer är: En hane med goda retrieveregenskaper och stor kapacitet. Lycka till!

Runt kl 15.30 åkte vi hemåt och vi pratadeoss fram 25 mil lätt som en plätt. Tack Anna-Lena för fantastiskt roligt resesällskap och givande. Kl 20.45 klev Gaston och jag innanför dörrarna här hemma. Halvt medvetslösa, åtminstone jag. Tack och lov har jag semester idag. Har nu varit ute 2 timmar i härligt, soligt vårväder. Tränat med dummies. Vi ligger i nu inför Vetlanda 1 juni. Ska bli jättekul. Får jag ihop mitt liv så blir det både sommarträffen och flattemästerskap framåt.

Nu ska jag slappa lite...

Gerkan med sitt skadade ben. Har till 80% slitit av böjsenan, stackars, stackars Gerkan.


Gaston


Delar av vårt trevliga resesällskap Anna-Lena och Leia. Kolla snön...

Kommentarer
Postat av: Gerkan

PS;

Det var en løptik til - hun som gikk først av oss alle.....

Da vi kom hjem var det blod på rommet de sov og Ravve bekreftet at det var løpblod.......

Ikke konstig at det svirret i hodeene våre, bror!!!!!!

2008-05-19 @ 13:19:00
URL: http://www.gerkan.com
Postat av: Anne Lise

Heisann!

Takk for sist!

Spesielt trivelig å treffe deg og kosegutten Gaston;-)

Joda, det var blod på gulvet. Jeg funderte også på pipingen....ikke at det var mye, men litt er jo for mye, ikke sant?

Det var tydelig at gutta var preget av noe, men vi "visste" jo at det ikke skulle være løptiker der så da så......

Gerkan ville jo absolutt nosa der Lille søta Carmen hadde sittet, så jeg tenkte tanken, men... løptikarna skulle jo komme først senere.

Dagen ble reddet for meg også da Agneta hadde funnet denne flekken .



Våre Don Joan`s hadde rett!!!!!!!

Jeg blogger litt senere i dag;-)

2008-05-19 @ 17:08:33
URL: http://www.gerkan.com
Postat av: sofie & zimply

Hallå!

Åh vad det var kul att träffa er i helgen, hoppas verkligen inte det dröjer så länge till nästa gång!!! Duckstreammästerskapet kanske??? Annars blir det iaf på fm! Det är väl helt självklart att Gaston och du ska dit och visa vart skåpet ska stå! Det blir duckstream i topp i år igen! Känns såå kul att få en liten halvbror till de här blivande stjärnorna!



Kramar Sofie & Zimply

2008-05-19 @ 20:46:32
URL: http://www.freewebs.com/redlegs
Postat av: Anna-Lena W

Tack själv för många goda skratt. Jag får kramp i mungiporna bara jag tänker på Lennart "Dipper" Nilsson och hans kamera =))) Ser redan fram emot nästa resa! Dipper hälsar förresten; även om du inte tar så stor plats, tycker han att det är bättre plats i sängen utan dig.

2008-05-19 @ 21:58:14
URL: http://www.svartalwen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0