Känner mig faktiskt riktigt taggad för både det ena och det andra

Trodde nog allt jag skulle deppa ihop totalt när lilla My drog iväg men vet ni, facebook, blogg och mess gör ju så det känns som ungen bara är i Gränna och vänder. Helt galet men skönt. Nu gör de en fantastisk resa utefter östkusten och ska prova på typ allt. Häftigt!
Länk till deras blogg: http://iaustralien.devote.se/
 
Gundes träningsvecka har bestått i haka-ner-, fjärr- och håll-för-bövelen-kontaktträning. Haka ner funkar bra tycker jag.
Här ligger det tre juveler och ligger:
 

Jag testar och testar olika belöningar i fria följet för att kontakten ska bli bra. Det är tamme tusan inte lätt. Leksak tjoho, aktivitetsnivå för hög men å andra sidan en väldigt engagerad Gunde. Godis som är typ korv och liknande ger en mer lagom aktivitetsnivå men inte en så engagerad Gunde och till slut torra godisar som ger ok aktivitetsnivå men engagemanget från Gunde är också bara ok. Då kan man ju tycka att vad är problemet? Jo, det är för mig att läsa av Gunde var han befinner sig i lilla aktivsnivåloopen. Jag kan inte dra på med bollen när Gunde redan är i taket men samtidigt kanske torrgodiset är lite väl torrt för Gunde. Fattar ni? Vissa gånger lyckas jag och jag tänker att se där ja, nu har jag kommit på det till att nästa gång vi tränar landa med en fetsmäll på jorden igen och inse att nä, det hade jag inte. Nåja, vad är väl en bal på slottet - JAG SKA fixa detta. Grrr.
Gasse har dragit igång sitt vårdhundsjobb igen och han har tränat hårt under ledigheten... t ex hos lilla svärmor där han plötsligt på alldeles eget initiativ bestämde sig för att träna huvud på bord. En egen grej som han tyckte var en strålande ide. Det var bara han som tyckte det kan jag tillägga. (Jag kan verkligen förstå att de personer vi arbetar med faller som furor när han snudd på suger in kinderna och sedan med en tår i ögat stirrar på kakan som tänker försvinna in i deras munnar, suck).
 
Nähä, nu ska jag släpa mig ut och träna lite kontakt med Gunde. Sen får det nog bli ett uppletande under nästa skogspromenad. Vi ska på grännarevyn ikväll och då är det ingen nackdel om dogsen är trötta och nöjda med sin dag. Imorgon blir det spår och djupa diskussioner under fikat.
 
See you!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0