Nu ligger han på pluspoäng, flanen!

Med väldigt mycket god vilja och en jäkla motivation var jag på plats i Svinhaga strax efter kl 15.00 denna dag. Det var Maggan, Kristin, Susanne och så vi då. Det blev en jättebra träning. Övningar smidigt snodda från andras bloggar [125].  Jag är jätteglad för att andra är snälla och lägger ut hur de tränar på ditten och datten, TACK till er!

Hur som helst, vi gjorde markeringar och dirigeringar. Det blev så bra så! Vi gjorde jaktlydnadsövningar också, vi har ju med småttingarna som är si så där 11 månader så det blev lite fotgående och stadgeövningar. Gaston såg ut ungefär som - my god! Tyckte själv att han var fruktansvärt duktig och skulle väl aldrig komma på tanken att busa till det... Nja, man vet aldrig när det börjar brinna i det goa flane-huvét. Hur som helst skötte sig Gaston alldeles strålande och har idag tjänat ihop pluspoäng så han ligger på plus typ fem träningar framåt, oavsett vad han hittar på.

Han klarade dubbelmarkeringar, där han fick ta en först, hämta ett linjetag och sedan ta den andra. Han klarade att stanna på stoppsignal trots att han var fullständigt övertygad om att han minsann visste var dummiesen var. Han stannade med ryggen mot mig, hm, men vände åtminstone på huvudet och när jag visade vänster och blåste närsök så tog han signalen. Jag jublade och var allt annat än tyst, lugn och cool. Troligen inte så bra att låta så MEN nu var vi inte på jakt utan på träning och jag blev superglad att flanen skakat ur vaxet ur öronen och lyssnade på mig. Att han kopplade ihop det han såg med sin hjärna och kunde tolka mina tecken och gick åt rätt håll. Detta trots att det var tikar med och tränade. Tji hu! Jag som precis bestämt mig för att satsa på brukset till våren och ta jakten till hösten. Nu måste jag tänka om - igen... Jobbig jag är!

Ha en härlig helg! Min har börjat så bra den kan, en bra träning, ett gott glas rött, god mat (wokat) och nu är det bara soffan som väntar. Hur bra får man ha det?


Ha det gott!

Kommentarer
Postat av: Susanne

Jag bara säger då det,förtroende, förtroende, förtroende... Det börjar komma nu! Han såg allt lite förvånad ut då han fick en stoppsignal och söksignal 50 meter ut trots att han visste (trodde han ja) att det skulle finnas något ännu längre fram. Hur fasen kunde du veta att det låg något där morsan, sa Gaston,vilken näsa du måste ha. Bra jobbat båda två! Susanne

2009-02-20 @ 22:39:10
Postat av: Maggan

Jag tyckte också det var en bra träning, trots att jag och Tryggve bara utförde de simpla barnövningarna. Men han är ju inte mer än barnet, trots sina dryga 30 kg. Att han dessutom gillar att jonglera och då helst inför publik är ju ett förarproblem. Ska förse mig med mamma Scans superstora bollar nästa gång. Vi ses om 14 dar!

2009-02-21 @ 17:24:38
Postat av: Maggan

Ville bara ge Gaston lite fler pluspoäng. När vi tränade i fredags och han skötte sig så himla bra KAN det ha varit så att Tindra hade börjat löpa. Jag märkte det idag (söndag) men det är mycket troligt att det redan var i full gång vid fredagens övningar! Tjoho!!!!!!!

2009-02-22 @ 16:40:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0