Annandagjul i spårskogen

Efter två fantastiskt sköna dagar med massor av god mat och socialt umgänge så drog vi idag iväg till Djupedal för att träffa spårgänget, ja nästan hela faktiskt. Anngreth, Tobias, Martin och jag. Det var pudersnö i Anngreths fina skog. Vissa av oss hade tänkt att vi skulle göra uppletande i väntan på att spåren skulle ligga till sig men det blev inget med det. Vi var ju tvungna att hinna med fika också, viktiga grejer!

Idag har Gaston Jonsson, den fantastiske, gjort sitt livs snyggaste upptag. Han gled ut, rakt och prydligt, stoppade ner sin långa, vackra nos i Martins fotavtryck, tog ett steg åt höger, vände och gled ut i spåret som gick åt vänster. Jag förlät honom allt! Det var häftigt att spåra idag för Martins spår syntes riktigt bra emellanåt och då såg vi hur fint Gaston låg i spåret. Nu hade Tobias och Martin korsat varandras spår på ett ställe och det fixade inte Gaston. Han gled plötsligt iväg i Tobias spår. Luktade kanske bättre, han hade nämligen investerat i nya skor... Nåja, vi hjälpte den svarte tillbaka till ursprungsspåret och sen gick det som tåget. Han missade en pinne, hur han nu kunde det när han var typ nästan på den men jag tänkte - upptaget, Ing-Marie, hans upptag så jag plockade upp pinnen och hängde med till slutet nöjd och glad.

Jag är själv rätt nöjd faktiskt...//Gaston

Knuffa-bus sniffade sig runt på sitt trixiga spår som gick utmed vägar och hade många spetsvinklar. En del av spetsarna fixade hon utan problem och andra tog sin tid. Hon missade två pinnar?? Skumt men vi kom inte på någon bra förklaring alls till detta, hon slet väl ut nosen i spetsvinklarna kanske?

De andra två, Tobias och Anngreth var nöjda med sina insatser som spårläggare och givetvis med sina hundar. De hittade sina pinnar och Mogg som minsann fick en enda röra av spår där Martin och Tobias korsat varandras spår redde ut det galant, trots att det dessutom traskat runt en liten stinn kvinna och hennes mer åt det magra hållet hund i hans spår. Bra gjort!

Kameran var med idag men herre gud, tog batteriet slut eller tog det slut? Två suddiga bilder på raketen Knuffa blev det, här kommer ett.


Det kör ihop sig lite ibland med träning av jakt och bruks. Jag vill ju så gärna hinna med båda men nu blir det jobbigt på söndag. Ska vi hinna med båda gängen eller bara jakten??? Först och främst ska vi klara av  morgondagens släktmiddag som är här hemma.

Förresten på tal om något helt annat så har vår dator pajat - IGEN! Nu ska den in på lagning. Jag sitter just nu med hjärtat i halsgropen och knåpar med vår gamla. Kommer hela mitt inlägg att komma med? Kommer den lägga av precis när jag trycker spara & publicera? Spänningen är olidlig...

Lyckas jag så - kul att du orkade läsa ända hit [30]

Ha en härlig helg!

Kommentarer
Postat av: Susanne & Axel Jansson

Är in & tassar lite på er Blogg :) SKÖNT att se att det finns fler som tycker FIKA är mycket viktigt vid träning hehe...

Ha en god fortsättning & ett gott nytt år!

Fjällisarna

2008-12-27 @ 08:46:33
URL: http://sussan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0