Upps - en månad sedan sist...

Jag leder ju inte direkt bloggandet. Vad har hänt den sista månaden? Träningen av hundarna består av korta och intenvisa pass. Gaston jobbar mycket och blir ju självklart trött av det. Trots det så ställer han glatt upp och testar rallylydnadsgrejer. Shit, det är så kul. Har fått låna böcker om rallylydnad och jag måste nog tusan ge mig ut och testa detta. Det är inte helt enkelt att få ihop att ha Gaston på höger sida och gå "fot". Jag vet inte vem som är mest förvirrad jag eller han. Kul att testa lite nytt i alla fall.
Gunde, förvirrad, Svahn som han heter för tillfället. Lever i någon form av "vem-är-jag"-bubbla. Jag hoppas att han snart landar i sin fina päls och hittar sitt rätta jag. Nu är han stor, tuff, liten, osäker, jättemodig och mindre modig. När det gäller träning är han helt med på noterna. Han är verkligen skitrolig och hålla på med. Jag kan verkligen inte fatta att denna Ferdinand blivit som han blivit när det gäller träning och belöningar. Tänk när han var liten och jag försökte få honom att tycka att bollen är världshistoriens roligaste leksak. Är det? sa Gunde och satt som en liten tjuren Ferdinand och tittade under luggen som han inte hade. Vad vill du jag ska göra? Idag när han VET att bollen finns där är Ferdinand väldigt långt borta. Det är det där med att hitta balansen mellan aktivitet och passivitet. Lätt att fröken Jonsson missar när det barkar åt fel håll. Upptäcker det lite sent kan man väl sammanfatta det hela. Men vi gnetar på.
 
Nästa år tänker vi försöka ta oss upp i elitklass i lydnaden och förhoppningsvis även spåra oss upp klasserna i brukset. Det är ju liksom lite att träna in om man säger så.
 
Gunde och jag skall få till en säker platsliggning och samtidigt träna kryp, vi ska få till ett snabbt och korrekt gripande av apport och samtidigt träna in vittringspinnen. Vi ska träna på position i fria följet och samtidigt träna framförgående. Fattar ni? Kontraorder i hjärnan hela tiden. Inte konstigt det blir kortslutning mellan varven. Han måste ju verkligen undra vad vill du människa? Ska jag ligga lugnt och fint på platsen eller är det så att jag ska krypa iväg nu?
 
Gastons träning med rallygrejerna känns plötsligt som en behaglig uppgift.
 
Jag har ju en förmåga att alltid röra till det för mig. Att läsa en 7,5 hp kurs, Personcentrerad vård vid demenssjukdom, försöka skapa någon form av julstämning i vårt hem, inse att Ia ska flytta hemifrån och få ihop att det är värsta omorganisation på gång på jobbet är lite rörigt känner jag. 
 
Vi höres!
 
 

Kommentarer
Postat av: Jeanette och Smokey

Hej ,här var det en rolig blogg att kolla in ! Den ska jag följa ,så blogga på nu när nån gång råkar hamna stilasittandes ;) . Ha det bra allihop !!

2012-12-16 @ 13:08:14
URL: http://www.smokey.hundpoolen.nu
Postat av: Ulrika

Mycket på en gång men du fixar det mesta :-)

2012-12-17 @ 22:45:29
URL: http://viljaizactizzla.hundpoolen.nu
Postat av: Ulrika

God Jul & Gott Nytt År!

2012-12-20 @ 13:00:03
Postat av: Anonym

God Jul på er alla !

2012-12-20 @ 13:13:03
Postat av: Jeanette och Smokey

Det är jag som är Anonym ;) Missade att skriva namnet.
Jeanette

2012-12-20 @ 19:38:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0