Nu tror jag att jag vill hoppa av ett litet tag...

Med skakiga ben traskade vi då in till veterinären för att kolla upp Gunde. Med mig hade jag min absoluta vän Nilla som moraliskt stöd. Veterinären börjar med att kolla hjärtat. Har ni någon gång varit med när ni plötsligt bara inser att shit, varför ser hon så konstig ut... Hon lyssnade och lyssnade, lyssnade lite till och en gång till. Till slut säger hon - har han haft blåsljud sen tidigare? Öh, va blåsljud? Vad menar du? På njurarna??? Fattar ni? Min hjärna var helt fokuserad på njurar och då börjar människan prata om blåsljud på HJÄRTAT! Det är ett milt sagt måttligt blåsljud på hans hjärta sa hon. Hans hjärta!?!? Hjärtat, vad tusan vi är här för njurarna???

Veterinären som jag för övrigt har träffat innan är urgo, supermysig men när hon sa att hon inte var kompetent till att titta på ultraljud på njurarna så kände jag att jag nästan exploderade.
Ursäkta mig, jag har beställt tid för att kolla njurarna, hur hade ni tänkt då? Ja, jag vet inte säger människan. Det måste blivit fel vid tidsbokningen. Hur då fel? Jag ringer till tidsbokningen förklarar vad jag vill och nu säger du att jag inte kan få den hjälpen? Vad gör jag då här???
Jag får skylla på att jag är lite lätt instabil just nu för jag trodde f-n jag smällde av. Jag hoppar över ett och annat här och kan sammanfatta det hela med att hon kollade på ultraljud så att han i alla fall har två njurar. Det har han och de ser lika stora ut. Det togs prover och de visar att Gundes värden ligger utanför referensvärdena men det behöver inte vara onormalt för en växande valp. Just nu kan jag säga att ingenting känns normalt så jag vet inte vad det betyder.

Min Gunderklump, eller rättare sagt vår Guldklimp ska nu åka till djursjukhuset till en veterinär som är DUKTIG på att kolla ultraljud och då ska njurarna kollas och nu då plötsligt även hjärtat.

Nu vill jag verkligen inte vara med mer. Vi köpte Gunde lite otippat men herre gud vad vi älskar den hunden. Han är så jäkla störtmysig och go. Just nu känns det fruktansvärt jobbigt att han kanske inte får tassa kvar här hos oss. Jag kan inte tänka mig att ha en flatte som inte får flänga runt i livet och ha lattjolajbans. Nej, jag vet, man ska inte ta ut något i förskott men ärligt talat, lite svårt att vara optimistisk just nu. Glömde tillägga att han har en urinvägsinfektion också...

Det är verkligen svårt att se ljuset i tunneln just nu.

Återkommer!


Kommentarer
Postat av: Nilla med familj

Lille mysige killen....Vi är så ledsna för er skull.

Jobbigt att vänta på ny tid och besked vad som blir.

Stor kram från oss alla.

2011-03-02 @ 10:12:59
Postat av: Ulrika och Russin

Stackars er, så jobbigt att inte veta. Hoppas att du får en ny tid riktigt snart. Veterinären sa i höstas att Russin hade ett förstorat hjärta och hon fick hjärtmedicin. Kardiologisk undersökning gjordes efter det och då visade det sig att hon inte hade något hjärtfel.

Jag håller tummarna för er!!

Hälsningar

Ulrika och Russin

2011-03-02 @ 11:08:56
URL: http://flatonline.at
Postat av: FIA, SIRI & WIRRA

Fy ska inte det ta slut nån gång så att vi alla får va glada... Förstår hur du känner, du vet ju att vi kämpar hät hemma m lilla W. Vi håller alla tummar & tassar för er.



Kramar & Tassar

2011-03-02 @ 15:57:51
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

Lilla Guldklimpen! Men som sagt, det behöver absolut inte vara något tok! Jag önskar sååå att det hjälper att hålla tummarna allt vad ja bara kan för att allt ska vara bra med honom!



Största kramarna till er alla!

2011-03-02 @ 19:26:03
Postat av: Marie och Emil

Ush va jobbigt! Lider med er. Så jobbigt att vänta på ny tid och ny undersökning. Men måla inte fan på väggen, det finns ju en go chans att det går bra också. Vi håller tummar och tassar för er!

Kram!

2011-03-02 @ 19:27:52
Postat av: Karin Menta & Luna

Tänk positivt tills du vet något annat. Lätt att säga, jag vet. På Simon hördes ett blåsljud på hjärtat när han undersöktes efter en krasch i skidbacken. Han fick göra ultraljud på hjärtat senare och doktorns diagnos var FRISK! Vet inte om man kan jämföra barn och hundvalpar men det borda ju ungefär samma.Gunde ska rusa runt och hålla igång sin matte i många år än, han har ju bara börjat..... Kram från oss!

2011-03-02 @ 23:45:04
Postat av: Ulrika & Mats

Usch.. håller tummarna för att det ordnar sig till det bästa o att goingen får ett långt o friskt liv!!



Kram från oss

2011-03-03 @ 21:28:04
URL: http://www.12tassar.blogspot.com
Postat av: Ing-Mari

Hejsan!

Ramlade in hit via Ulrica och Russin, och blev fast. Måste säga att du har ett underbart sätt att skriva, det utstrålar....jag vet inte vad. Entusiasm på nåt vis.



Väldigt tråkigt att läsa om lilla valpens tveksamma hälostillstånd. Jag vet hur nojjig man blir och hur dåligt man mår när de fyrbenta vännerna inte är friska :-( Håller alla tummarna att blåsljudet är något som växer ihop av sig självt och att han är frisk i övrigt!!



Sköt om er!

2011-03-04 @ 07:23:52
URL: http://www.avkopplat.se
Postat av: Carina

Hoppas allt går bra med er lilla Gunde.

Kram Carina

Postat av: Cissi och Lipton

Usch vad ledsen jag blir för din skull! Håller alla tummar för att det inte är nåt allvarligt med den lille.

Vår lilla Jämthund hade problem med urinvägsinfektion när hon var liten förra sommaren och en veterinär vi träffade då hörde ett blåsljud på henne vid en undersökning. Hon sa då att det var nåt som kunde förekomma ihop med urinvägsinfektion, men för säkerhetsskull bokade vi tid till en mer specialiserad vet på djursjukhuset. han lyssnade på henne och kunde inte höra något fel alls, helt frisk. Det är svårt med hjärta och ultraljud men vet. på djursjukhuset är mycket duktig! Hoppas verkligen han ge dig bra besked!

Kram

2011-03-05 @ 16:20:19
URL: http://www.hapenidi.se
Postat av: Camilla med flock

Känner verkligen med dig och förstår din oro. Håller tummarna för att allt är bra med njurarna och att blåsljudet är minimalt. Lycka till!!

Varma hälsningar

Camilla med flock

2011-03-07 @ 16:00:37
URL: http://www.starflats.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0