Det går tamme tusan troll i framåtsändande och kryp!

Idag var vi på Sommenbygdens bk och som alltid en välorganiserad och mycket trevlig tävling. Gaston gick ut hårt, framspår och en missad pinne. Han spårade kanon - jag är mycket glad över detta. Tillbaka till klubben och där fixade vi platsen och stegen utan bekymmer. Uppletandet gick som en dans 9 o 9,5. Nedrag pga något tugg.

En lång väntan sen var det dags. Jag körde vårt nya upplägg för att han ska hålla kontakten i fria följet och det gjorde han, 9-9,5 HURRA!!! Inkallningen blev super med ett något långt ställande 9-8. Sen kom då det förb... framåtsändandet. Första sträckan ut i full galopp och lika käckt fram till den personen som stod längst ut till vänster. Denna person hade sitt vita domarblock i handen. Intressant sa flanen, vad kan vi ha här då.
Jag blir så trött... Jag fick tillbaka honom på rätta stället och sen gick resten helt ok. 0-0. Suck, stön, pust och frustrerande är vad det är. På träning gör han första sträckorna bra men på tävling blaha! Sen efter detta kom krypet - hallå! Näe, katastrof IGEN! Börjar lågt och fint och rätt som det är var han uppe. Inte tusan vet jag vad som hände men några poäng blev det inte tal om här. TRÖTTSAMT!

Jag ska nu fokusera på alla bra grejer - så nu har jag gjort det klart och ska nu fundera på det förbaskade framåtsändandet och krypet. Men nu kom jag på en sak till som var väldigt kul idag och det är att han skallade för 8-8. Hipp hurra. Sen är det förbaskat kul att gå av  planen och få fina kommenterar av medtävlande - jag blir nästan lite rörd när de sa att fria följet hade sett kanon ut. Tänker på för två veckor sedan när vi knappt fick godkänt då han seglade runt på Vadstena brukshundklubb. Sen är det så himla skönt att skogsarbetet fungerar. Utan det stå man sig lite slätt. Tre framspår  på tre tävlingar. Sannolikheten för bakspår ökar... Gulp!

Martin tävlade idag också. Det gick så där. Bakspår och alla pinnar, fyra föremål med poängen 8-8,5. Sen fick väl han också ett riktigt dåligt framåtsändande. Annars skötte Knuffa sitt lydnadsprogram bra tycker jag men det tyckte inte Martin. Gnällig typ, han fick ju jättefina betyg på kryp så pip lagom du!

Jag kom hem 17.05 och satt i bilen igen 17.10 för att se tjejernas premiärmatch i fotbollen. När vi kom stod det 1-1. Sen  låg de under med 3-1. Då gjorde Vista damlag en HV och matchen slutade 3-3. Stolt mamma såg sin Myra göra två mål och sin Ia spela häcken av de andra med sitt fina backspel. Där slutar jag skryta.

God natt!

Kommentarer
Postat av: Lotta

De där Certen SKA vara svåra och de kommer att komma.. jag lovar!! Jag tycker ni gjorde en kanontävling, och precis.. skogsarbetet är ju en förutsättning.



DUKTIGA TJEJER du har!!!!! Klart du ska vara STOLT som en tupp.



KRAM KRAM

2010-05-02 @ 12:05:35
URL: http://www.friden.de
Postat av: petra o greta

Grattis till en finfin tävling, kanske du kan dela med dig av tips på fria följet?!!! tips mottages tacksamt! Roligt med stolta mammor, självklart måste man skryta lite annars får ju inte vi veta!!!! Kram petra

2010-05-02 @ 18:39:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0