Tjihu på er!

Jösses, vilken vecka... Livet på landet krånglar till sig när man bara har en bil. Vi har med lånebil och fjäsk löst det hela och nu är Anders ute och testkör den opererade bilen. Det var nån givare av något slag som pajat. Gode värld, de där som sitter i huvudstaden och beslutar om att folk ska åka kommunalt, det vill säga buss skulle bo där vi bor. Ärligt talat när jag börjar kl 07.00 skulle jag behöva åka kl 05.10 och då ska jag först gå till bussen som tar med riktigt raska steg ca 20 minuter alltså gå hemifrån kl 04.40. Gå upp kl 04.00! Redan här hade jag troligen gett upp. Jag får vara miljöbov, så är det bara.

Hur som helst i måndags drog jag iväg till vår PT, alltså vår instruktör som hjälper oss på vägen till vårdhundsteam. Vi höll på att frysa ihjäl men kämpade på en kort stund ute för att sedan besluta oss för att inomhusträning var en strålande ide. Jag hade med två tjejer som också ställde upp som försökspatienter. Det gick finemang. Gaston skötte sina tassar väl. När jag kom hem var det -17. Brr.

Igår och idag har jag varit på utbildning i manuell förflyttning. Mycket nyttigt! Vi fick tips och idéer samt massor av praktiskt träning på hur vi kan hjälpa våra äldre att flytta över från säng till rullstol, sätta sig upp på sängkanten, ställa sig upp och massor av annat. Riktigt bra kurs var det!

Idag har hundarna varit hos lilla Vera med familj. Det är en trött kille som ligger här vid mina fötter. Det tar på krafterna att umgås med en hel hög med brudar. Vera tycker Gaston är så där kul med det skiter han gladeligen i och har kul med henne i alla fall.

Nu ska jag placera min kropp framför tv:n och be till några högre makter att lägga av med detta förbaskade snöandet. Det är ju helt sjukt. Vi har så mycket snö överallt så det skulle kunna räcka i flera år framöver. Stackars alla vilda djur (nja, den där grisen verkar ju vara aktiv och klara sig) men rådjuren. De små liven hur klarar de av all denna snö. De måste vara lite lätt desperata för de är inne i vår trädgård och äter upp fågelmaten.

Hoppas ni har det bra i snösvängen!


Kommentarer
Postat av: Fjällisarna

Joddu, kommunalt ;) ... jag har 1 mil till jobbet, då fick jag åka vid 12.00 dagen före...jag slutar 16.00...hm...hem måste jag åka typ strax FÖRE 16.00... blir svårt att hinna till jobbet på nåe vis??!!ja det blir ju tåg, för bussen tror jag inte går varje dag den här tiden..hm...ja, man kan ju alltid ta skidorna över fjället, eller sparken över isen... ;)

Här ser man gräsmattan ute på gården, SVIN-halt, kom inte ända fram till jobbet imorse... Tåjjan vägrade rulla upp för sista backen! upp & nervända världen måste vi väl ändå säga DÅ! Kram från Fjällisarna :)

2010-01-27 @ 22:00:10
URL: http://sussan.se
Postat av: Helena

Nämen hej där uppe i snöyran =) kul att du tittade förbi hos oss! Ja, det finns ju inte mkt annat o göra än att surfa på kvällarna nu... hmm.. vi på västkusten är inte vana vid att snön ligger mer än 1 DAG! fast vi trotsar ju vädret på helgen o försöker få till någon slags jaktträning.. ha,ha! Hoppas ni får komma ur idet snart så det kan bli lite träning av. hoppas verkligen vi ses framöver!!Du får väl anmäla dig till FRK Västras jaktläger i juli så vi kan få se dig o flanen?? ;) KRAM från oss i Falkenberg

2010-01-29 @ 07:45:11
URL: http://www.helenashundliv.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0